⬅ חזרה לאינדקס

מתקשה לעשות את הצעד - דירה להשקעה

🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2024 13:46
אני ואישתי שמנו כסף בצד על מנת לקנות דירה להשקעה - אזור המליון ש״ח

שנינו מרווחים בסדר וחיים בצניעות יחסית להכנסה - בעלי תזרים חיובי טוב

ראינו דירות רלוונטיות לתקציב ולצפי תזרים בבאר שבע ובחיפה שניהם עם אופק רחוק רחוק של פינוי בינוי (רחוק רחוק כי נייס טו האב - לא בונים על זה בקרוב)

מתקשים לסגור את העסקה הרלוונטית - מפחדים מכל דבר מפחדים להתחייב לעיסקה כה גדולה
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2024 14:26
מה שהכי יכול לעזור לכם להתגבר על הפחד זה ידע, אז ממליץ על הפודקאסטים של ליצנות פיננסית (יובל שווצרמן) ומשחקי הנדלן (גיל רוזנברג).

ובנוסף, צריך ידע ברמה המקומית, לדעת שאתם מכירים את המקום בו אתם קונים, בטוחים במספרים, ומאמינים באזור.

אם תחליטו על באר שבע מוזמנים לפנות אליי ואעזור.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2024 14:34
רכישת דירה זה לא הכרח לכל אחד.

זה בסדר אם תחליטו שאתם לא ערוכים לזה מכל סיבה.

אכן מדובר בסכומים גבוהים, ויש גם סיכונים שצריך להכיר כמו עלויות תיקונים, תקופות שבהן הדירה עומדת ריקה, דיירים שלא מכבדים חוזה שכירות, רעידות אדמה, ירידת ערך, ביקוש נמוך במכירה ומה לא...

אבל אכן כפי שנכתב למעלה - אפשר להתמודד מול חששות ככל שרוכשים ידע ומבינים במה זה כרוך.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2024 14:46
מבין אתכם. הייתי גם חושש לפני מהלך כזה. אין לי עצות חכמות מאחר ואני חסר ניסיון בנושא. חשוב להשקיע כספים פנויים, אז אם שוק ההון לא מתאים לכם דירה להשקעה כן יכולה להוות חלופה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2024 15:16
תכנון נכון, כולם חוששים לא כולם עושים, מי שעושה צעדים כאלה בביטחון בדרך כלל מאוד מחושב. תתחילו בלפרוט באקסל או בדף עלויות סיכונים ובמה צעד כזה כרוך, חשוב מאוד לשתף כמה שיותר בעלי ידע וניסיון בטוח שיוסיפו לא מעט, בסוף כשתבואו מוכנים וחזקים תרגישו בטוח יותר בעסקה. בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2024 15:19
יש סכום מכובד מאוד בשוק ההון ומקפידים להפקיד לשם כל חודש. דווקא שוק ההון מוכר ואני מרגיש מאוד בנוח איתו. הפיזור לנדלן לא בא לנו בטבעיות והוא אקט של גידור מפני עליות מחירים עתידיות בתחום
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2024 18:13
אולי, זה לא מובטח בהכרח עליות מחירים ולא בוודאות בנכס המדובר. גם לא מובטח בשוק ההון...
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2024 21:36
יכול לגדר על השקעה במדדי בנייה ו/או נדל"ן ו/או מניב. מה שנקרא להשקיע בנדל"ן מבלי ללכלך את הידיים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2024 12:36
שלום ישראלי מצוי,

עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתא.

למה בכלל לקנות נדל"ן להשקעה? למה לשלם כסף על מס רכישה? לקבל תשואה נמוכה על ההשקעה? אולי להיות אפילו ממוסה עליה (מבלי יכולת לדחות מס)

הנה המלצתי: אם אין לכם ילדים - תשקיע בשוק ההון.

אם יש לכם ילדים, תרכוש דירה למגורים עבורך.

לעניין היות הדירה דירה במסלול פינוי בינוי - אתה צריך לבצע חישוב של ההכנסה הצפויה באמצעות IRR.

לא בטוח שזה שווה לך את הטירחה.

אייל מFINWIZ
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2024 15:28
למה מס רכישה אם הם מתכננים לקנות דירה עד מיליון ש"ח וזוהי דירתם היחידה? או שאני מפספס משהו? :|
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2024 23:29
כתבו שיש להם דירה כבר.

באופן כללי מסכים, עם הסתייגות חשובה שאסור להשמיט - כל עוד הכסף מושקע בשוק ההון כמו שצריך, ולא יושב בעו״ש/גמל להשקעה מסלול כללי/חיה אחרת להשקעה/קרן כספית וכו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2024 00:00
אכן יש דירה - יש הסכם הפרדת רכוש ולמעשה זה הכסף שלי שקונה את הדירה, ככה שלא צפוי מס רכישה
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 22:58
אני לא מכיר סיכון יותר גדול מלהגיע לגיל 70 או 80 שאתה ללא דירה משלך, ועדיין צריך לכתת את רגלך , כל סוף שנה, בסה״כ בשביל קורת גג.

הסיכונים האחרים שרשמת, מתגמדים לחלוטין בהשוואה לזה.

אההה….אבל עכשיו רק שמתי לב שהם כתבו שכבר יש להם דירה.

אז אין שום בעיה ושום חשש.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 05:34
שוכרים עוברים דירה כל שנה?!

לא מוכר לי.

מכיר אישית לא מעט מבוגרים שסוגרים מעל 5 שנות שכירות באותה הדירה.

רובם אגב שוכרים מבחירה. מכרו נכס שהיה גדול עליהם ושוכרים נכס חדש המתאים לצרכיהם.

אינטרס של שני הצדדים - בעל דירה ושוכרים - מינימום תחלופה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 05:57
הדיון הוא על דירה להשקעה לא למגורים…
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 08:01
אני לא חושב שפותש ירצה לעבור בהכרח לחיפה בה יש לו דירה או לבאר שבע בה הוא שוקל לרכוש עוד אחת.

כסף נזיל יותר חשוב מבעלות על בטון, גם בגיל 80 עם מספיק כסף בחשבון אפשר לשכור דירה לטווח ארוך, עדיף להיות עם כמה מיליונים בחשבון בשלב הזה מאשר עם דירה בחיפה/באר שבע, בהנחה ואתה לא רוצה לגור באחד המקומות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 10:25
....והכסף שקיבלו על הנכס שמכרו מניב תשואה שמשלמת את שכר הדירה + משכורת שלישית לרווחה, פנאי ובריאות.