⬅ חזרה לאינדקס

תשלום ארנונה לאחר עזיבת הנכס

🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2024 11:25
לפני מספר חודשים עזבתי דירה בתא, ביקשתי מהעיירה לתת לי את החיוב שאני צריך לשלם. שילמתי וסגרתי את זה.

פתאום היום אני מקבל לשלם עוד כמה מאות מהעיריה של תל אביב, רשום בנושא הפרש תיקון חיוב.

על מה ולמה? מישהו נתקל?
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2024 11:35
ניסית לשאול את העירייה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2024 12:14
אני מנחש שעל:
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2024 17:33
מדובר כנראה בעדכון רטרואקטיבי לתעריפי הארנונה שאושרו לאחרונה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2024 18:02
עיריית תל אביב חזקה בלשלוח חיובים

כנראה שלא סתם היא מהעשירות בארץ..
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 01:09
האם מותר להם לעשות דבר כזה? זה חיוב רטרו על מקום שאני כבר לא גר בו.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 16:56
אני בטוח שזה עבר יעוץ משפטי.

להבנתי זה חיוב רטרואקטיבי שמתייחס לתקופה שבה גרת בנכס (או לפחות היית חייב בארנונה).

לדעתי גם העירייה הודיעה לתושבים במהלך השנה שיש בקשה תלויה ועומדת להעלאת תעריפים ושאם היא תאושר יבוצע חיוב רטרואקטיבי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2024 12:26
לאחרונה העירייה שלחה הודעה לתושבים בדיוק על הנושא הזה:

כלומר יש שינוי רטרואקטיבי בתעריפי הארנונה בת"א.

מאחר והשינוי רטרואקטיבי גם הגביה על ההפרש היא רטרואקטיבית.

זה לא משנה אם אתה גר שם עכשיו או לא. השאלה אם גרת שם בתקופה שלגביה השינוי תקף.

ולגבי מותר, הם טוענים שזה עפ"י חוק ובאישור שרי הפנים והאוצר וכו'.

מניח שבליק שהם שלחו יש פרטים נוספים אם זה מאוד מעניין אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2024 20:37
זה תקדים מסוכן, מחר אז יעבירו רטרו שנים אחורה, או לחלופין יגדילו מס הכנסה ויבצעו אותו רטרואקטיבית. כשמשהו מבוצע רטרואקטיבית אין לך שום יכולת לתכנן.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2024 21:57
כמה שכתבתי, העירייה הודיעה בזמנו (כפי שהיא עושה כל שנה כמעט) שתלויה ועומדת בקשה להעלאת תעריפי הארנונה וכשהיא תאושר תבוצע גביה רטרואקטיבית. בשנים קודמות ההעלאה אושרה מוקדם יותר והעירייה גבתה רטרואקטיבית אבל במסגרת התשלומים הרגילים. השנה ההעלאה אושרה לאחר שהעירייה כבר גבתה את מלוא הארנונה לפי התעריף הישן ולכן העירייה נאלצה לגבות את ההפרש בנפרד.

מי שקרא את הודעות העירייה ידע שיש כוונה להעלות את התעריף, ואפילו כנראה יכול היה לדעת מה יהיה התעריף החדש ולהיערך בהתאם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2024 00:06
אני חייבת להגיד שזה ש

ממש שובר לי את הלב, באמת הלב שלי איתה

אני חושבת שזה אחד השירותים הכי הזויים שמצאתי

רק על עצמי לספר ידעתי

לפחות פעמיים קיבלתי חיוב נוסף בגין הפרשי הצמדה שנשאו ריבית, זאת בגין הפרש בין מועד החיוב של העירייה ועד למועד בו שלמתי. אם זה לא הזוי תגידו לי מה כן. אבל אין תחרות ואני ממהרת לשלם כי הרשות העירונית קצרה בעיקולים וזה ממש לא כיף
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2024 17:47
מה קורה אם מישהו גר שם בשכירות ואחרי שעבר דירה נשלחה ההודעה של גביה רטרואקטיבית?

הוא צריך לבדוק דואר בכל הדירות שגר בהם ועזב עד סוף חייו?

מנחשב שיקבל SMS או email אבל לא יודע איך זה עובד, העיריה יכולה לשלוח דואר רשום לכתובת ופשוט להניח שקיבל, על אף שכבר לא גר שם.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2024 16:52
לא יודע, אבל יכול להיות שהעירייה יכולה לשלוח הודעת תשלום על בסיס הכתובת המעודכנת ברשות האוכלוסין.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2024 17:29
בדיוק אותו הדבר שיקרה אם מישהו גר בשכירות ועזב את הנכס כשיש לו חוב קיים (כלומר כשהוא לא שילם חלק/כל הארנונה שהוא חייב).

זה שאדם עובר דירה לא אומר שאי אפשר למצוא אותו ולגבות ממנו כסף.

כמובן.

תלושי ארנונה כבר שנים נשלחים באימייל.

והעיריה גם שלחה הודעה בוטסאפ הרשמי שלהם.

וכמובן שהם שולחים סמס עם תזכורת כשיש חוב וכאלה.

לא, זה לא אפשרי.

היא יכולה כמובן לשלוח לכתובת העדכנית שלו. אבל נדיר שמגיעים למצב של לשלוח דואר-חילזון. בטח במכתב רשום.