⬅ חזרה לאינדקס

למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה?

🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2024 22:40
בבקשה אל תשלחו אותי לסולידית:מייק קראתי את זה מספר פעמים וזה לא עזר לי

האם אתם קונים ידנית כל חודש?

1) יש הוראת קבע בבנק אבל אי אפשר לקנות קרנות איריות רק ישראליות, הישראליות משנות דמי ניהול ויוצרות מלכודת מס.

2) יש הוראת קבע באינטרקטיב אבל אי אפשר לקנות איריות אפשר רק אמריקאיות (בעיית מס הירושה) והכל נקוב דולר (אם הדולר מתרסק התיק מתרסק)

3) אפשר לקנות ידנית בבתי השקעות כמו מיטב אבל זה מציק למשך 20 שנה לקנות בכל חודש.

ההגיון שלי אומר שלמשך 20 שנה כדאי לקנות חודש אחד קרן נקובת דולר וחודש לאחר מכן קרן מנוטרלת מט"ח, כך ניתן למתן את החשיפה למט"ח

מה אתם עושים?
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2024 01:36
נכנס פעם בחודש לאתר וקונה. יש כל כך הרבה דברים שמציקים לי בחיים, שעוד 10 דקות לא שוברות אותי. וגם אם תשכח לקנות חודש אחד, ובחודש הבא תקנה כפול, לא יקרה כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2024 07:31
בשרשור מקביל הראיתי שגם אם קונים כל רבעון, ההשפעה זניחה ביותר ביחס לקנייה כל חודש.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2024 11:06
אם כבר אז הפוך - אם מס ירושה מדאיג אותך אתה דוקא רוצה לקנות איריות ולא אמריקאיות.

זה פשוט לא נכון.

אז תקנה כל חודשיים או כל רבעון או כל חצי שנה.

זה לא באמת משנה.

אם אתה רוצה להמר על מט"ח אז תעשה את זה ישירות. למה לערבב בין השקעות במדד לבין הימור פורקסת

(למרות שעדיף לך להמר ישר בקזינו, יש בערך את אותם הסיכויים לזכות אבל קזינו יותר כיף).
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2024 11:23
מעביר ידנית כמה שאני רוצה לאינטקרטיב ברוקרס וקונה
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2024 14:49
1) לא ניתן לקנות איריות דרך אינטרקטיב

2) מה לא נכון? הדולר ירד 22 אחוז ב 20 שנה האחרונות מי שרוצה לפרוש עכשיו וקנה לפני 20 שנה יוצא עם הפסד של 22 אחוז

3) אני לא מהמר על מטח, אני יודע שלא ניתן לחזור מחירי מטבעות לכן אני חושב שעדיף לקנות קרנות שיקליות ודולריות כדי לגדר
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2024 15:16
בטח שאפשר.

שיש קשר בין המטבע שבו נכס נקוב לבין ההשפעה של תנודות במטבע על שווי הנכס.

אם אתה קונה נייר מגודר אתה בהחלט מהמר על מט"ח.

הטענה המקורית שלך נכונה (לא ניתן לחזות). המסקנה שלך בדיוק הפוכה.

לקנות נייר מגודר אומר שאתה מהמר על מטבע.

אם אתה קונה נייר לא מגודר, זה לא משנה באיזה מטבע אתה קונה אותו
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2024 15:20
יש לי סכום קבוע שאני שומר בעו"ש לעת צרה.

כל חודש אני מעביר את מה שמצטבר מעבר לסכום הזה לאינטקרטיב וקונה אם הצטברו יותר מ-2 אש"ח. זה לוקח עשר דקות - תוכל לחלוק מה הקושי?