⬅ חזרה לאינדקס

אימות נתונים של רשות המיסים?

🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 03:07
אני עוקב אחר דיווחים של רכישות בכתובת מסויימת באתר רשות המיסים ואני רואה דיווחים לא נכונים, לדוגמא גודל דירות לא נכונות, מספרי דירות לא נכונות, תת חלקה לא נכון וכו' וכו'

שאלתי- האם לרשות המיסים יש יכולת או רצון והאם בפועל הם בודקים את אמיתות הדיווחים של המוכרים והרוכשים? או שכל מה שמדווחים להם נכנס לרשימות ללא אימות?
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 07:51
לרשות המיסים יש יכולת ורצון והכל וכו וכו.

כן נתקלתי הרבה פעמים בדיוק כמוך בנתונים שגויים ומוזרים.

אני חושב שרשות המיסים בודקת בעיקר את מה שחשוב לה - דיווחי אמת ושקר כאלו שמשנים את סכום תשלום המס.

בכל המקרה, אם אתה מבין שהדיווחים שם לא נכונים או שקריים - עולה משאלתך האם ניתן להרים על רשות המיסים או דרך קיצור כזו או אחרת מאי תשלום מס. עצתי האישית היא לקחת עורך דין מספיק טוב כזה שלא יעשה טעויות בפרטים וגם לא טעויות עם מס הכנסה שתצטרך לשלם עליהם פי כמה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 10:56
חלילה שאני רוצה להערים, השאלה היא אם אין כאלו שמנצלים את זה. כי ברגע שאתה כותב דירה של 150 מטר כ100 מטר ומשלם עליה כביכול היא 100 מטר אז אתה יכול להעלים שליש מהסכום. ולא נראה שיש על זה ביקורת.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 11:21
למיטב זכרוני אתה מצרף נסח טאבו לדיווח (או לחילופין, יתכן שלאנשי מיסוי מקרקעין יש גישה לנותני הטאבו).
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 11:27
לפי הטעויות זה לא נראה ככה...
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 12:23
יכול להיות שזה דירות ישנות? ובנו אותם עם מרפסת ואז סגרו את המרפסת או הפוך?

נראה לי מאוד מאוד קל לתפוס מישהו שמדווח בשקר על גודל הדירה כי גם אפשר להצליב את זה עם דיווחים ישנים יותר על אותה הדירה בדיוק (יש להם את המידע, הם מציגים אותו באתר), ואם רוצים להתאמץ יותר אז לקחת את המידע מהמדידה לארנונה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 12:43
יכול להיות שהטעות היא בהזנת המידע ולא בדיווח.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 13:05
מדובר על דירות חדשות אבל בתמ"א 38

אבל נראה לי שזה רוחבי...
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 13:50
גם אני נתקלתי בזה.

מחירי דירות מוזרים ממה שהכרתי ומבירור עם מתווך שביקר פיזית בדירה בדיווח לא משתקפת למשל שיש מרפסת ענקית 40 מ"ר..

ואפילו הדירה שאני מכרתי ומכיר היטב מופיעה במיקום רחוק במפה מתחת לעיסקאות שדווחו. מופיעה בתחילת הרחוב.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 13:51
יותר מדי טעויות בפרויקט אחד... זה נשמע מכוון מטעם הפרויקט. השאלה היא איך זה ניתן טכנית.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 14:44
לא בטוח.

אני גם ראיתי דיווחים שגויים באתר רשות המיסים, בטווח של 5 שנים אחורה.

משהו שם לא עובד טוב, אולי בצד של רשות המיסים עצמה.

טעויות בסוג הנכס, מחיר מכירה, טעויות מכל הסוגים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 14:55
ממה זה נובע? והאם זה רק בפירסום או גם בנתונים עצמם (שאז בעצם זה יכול להוות ניצול לרעה)
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 15:32
לא יודע.

פשוט מכיר נכסים שנמכרו באיזור מגוריי וראיתי חוסר התאמה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 18:54
אני ראיתי גם לפני עשר שנים, ואני מתייחסת מאד בחשדנות לנתונים שם.

שאלתי פעם עו"ד על זה, והוא אמר שמי שמכניס את הנתונים זה עורך הדין של הצד המוכר. יש טעויות בכל הרובריקות כמעט, למעט שם הישוב: רחוב, מס' הבית, השטח הנמכר, הסכום...

אבל יש עוד משהו שמסרבל את הנתונים, במיוחד בבתי קרקע - הסכום מפוצל למחיר הקרקע ולמחיר הדירה (ואם יש עוד מבנים על הקרקע אז לפי ההתוויה שלהם - תיירות, חקלאות, מסחר) וצריך לדעת איך לבקש את הנתונים כדי לראות סך הכל.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 19:02
למיטב זכרוני כבוד הרב אריה דרעי היה עסוק מדי בשמירה על אחדות עם ישראל ובטעות דיווח שמכירת שלד בניין לאחיו היא בעצם מכירת קרקע בלבד. לצערו ולצער אחיו, עקב העובדה העובדה שהמגרש סמוך למטה מס הכנסה בירושלים, הפקידה שבחנה את התיק יצאה לבדוק בעצמה בהפסקת הצהריים וגילתה את האמת.

כלומר מנגנון האכיפה קיים, ואם תפסו את שר הפנים (הגם שהוא עבריין סדרתי) אז כנראה שיכולים לתפוס כל אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 19:26
זה רק מוכיח שבדרך כלל לא בודקים. במקרה הזה היה עניין של מזל ואולי מוטיבציית ייתר...