⬅ חזרה לאינדקס

רכישת דירה - איזו קורצת יותר לשוכרים לדעתכם

🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2025 08:13
שלום,

זוג+1 עומדים לפני רכישת דירה באחת משכונות השינה במרכז. מתלבטים בין 2 אופציות

1. דירת 3.5 חדרים (85 מר) + מחסן + 2 חניות צמודות.

2. דירת 4 חדרים , 92 מר (שמרגישה גדולה יותר מהדירה החלופית) + חניה בודדת וללא מחסן.

מבחינת מגורים, 2 הדירות יתאימו לנו, אך כנראה בשלב הראשון נשכיר את הדירה שנרכוש לשוכרים, ואנחנו מעוניינים לשמוע איזה אופציה לדעתכם הייתה קורצת יותר לשוכרים (בשכונה גרות בעיקר משפחות)?

מבחינת מחיר: דירת ה-4 חדרים יקרה יותר ב 150,000 שח אבל דירת ה-3.5 חדרים היא מתיווך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2025 08:41
בהנחה שהתיווך הוא 50 א , הפער הוא 100.

בהנחה ששווי המחסן הוא 100 (חסר נתונים על גודל ומיקום) , הפער גדל ל200.

החניה הנוספת מאוד תלויה במיקום הספיציפי. לא חסרים ערי שינה בהם זה פשוט לא רלוונטי, לכן מתעלם.

האם בשביל חצי חדר ו7 מטר שווה להוסיף 200 אלף? זה זיקוק השאלה.

וזה כמובן כבר תלוי במחיר למטר מרובע ומחיר הקנייה.

התחושה שלי אומרת שכן.

חסר המון נתונים.

לגבי מה עדיף לשוכרים , משפחות כמובן יעדיפו 4 חד'.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2025 08:59
היי @Arik Aharon , מחיר התיווך בערך כפי שציינת. גודל המחסן בדירת ה-3.5 חדרים הוא 6 מ״ר, והחניה הנוספת היא צמודה ולא טורית.

אנחנו גם חושבים שדירת ה-4 חדרים תקרוץ יותר למשפחות - יש מצב שמלכתחילה יבצעו חיפוש באתרים ויסננו דירות 3.5 חדרים (למרות שאולי גם יכולה להתאים והארנונה נמוכה יותר), מה גם שדירת ה -4 חדרים ״מרגישה״ גדולה יותר. עוד נקודה ששווה אולי לציין היא שדירת ה-4 חדרים היא חזיתית (לא מאוד רועשת) והדירה הקטנה יותר עורפית ושקטה לגמרי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2025 09:59
2
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2025 10:04
@אורי ג. תוכל להסביר בקצרה מדוע?
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2025 10:38
דירה טובה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2025 12:35
השאלה מה מנחה אותכם בבחירה - התקופה שבה הדירה תושכר, או התקופה שבה הדירה תשרת את המשפחה שלכם למגורים.

אם תקופת ההשכרה היא קצרה יחסית (עד 3-4 שנים) תנו יותר משקל להתאמתה אליכם - גם מבחינת מס' החדרים, מס' החניות וקיום המחסן (רק למי שיש מחסן יכול להעריך עד כמה תורם). וגם מבחינת פרמטרים נוספים שלא ציינת - איזור מגורים, "איכות" השכנים, קרבה למוסדות לימודים, רמת השיפוץ והתחזוקה בדירה וכו'.

אם תקופת ההשכרה המתוכננת היא ארוכה - בעיר שינה כנראה שדירת 4 חדרים מרווחת יותר תהיה אטרקטיבית עבור משפחה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2025 05:59
האם לחצי חדר יש חלון ומקום למיטה וניתן להפוך אותו לחדר מגורים סביר?
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2025 12:24
בכל החדרים יש חלון (כולל החצי חדר), והוא פשוט קצת יותר קטן אך צורתו מאוד פרקטית וריבועית. החשש כאן הוא ששוכרים פוטנציאליים יתנו עדיפות לדירות 4 חדרים ולכן כמות המתעניינים תהיה פחותה בהשוואה ל-4 חדרים. מי שיגיע, לפי דעתי, יווכח שהחצי חדר ממש לא נורא ושלדירה יש מצד שני יתרונות כדוגמת מחסן וחניה נוספת שלא קיימת בכל דירה בשכונה. אבל עדיין, בגלל התיווך, הפער במחיר עומד על כ 100k ולכן אנחנו נוטים לאופציה של דירת 4 חדרים (שזה הבונטון הישראלי ומה שרוב המשפחות בישראל וככל הנראה בשכונה הספציפית מחפשות)
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2025 18:41
הדירת 3.5 כנראה תתאים יותר למשפחה קטנה אבל מפונקת יותר כי כוללת מחסן, חצי חדר שניתן להפוך לחדר עבודה, וזוג חניות צמודות, דירה עורפית שקטה.

דירת 4 חדרים רועשת, עם חניה אחת בלבד וללא מחסן, דירה סטנדרטית למדי.

בעצם, 3.5 חדרים זה 3 חדרים למפונקים.

4 חדרים היא סטנדרטית 4 חדרים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2026 13:32
הייתי הולכת על 3.5 חדרים. 2 חניות זה משמעותי מאוד, חניות צמודות יהפכו לנדירות. המחסן מפצה על השטח הקטן יותר של הדירה, אפשר לאחסן בו בצורה יותר דחוסה, כך שמתפנה שטח איחסון מהדירה. גם השקט משמעותי מאוד בעיניי. אני הייתי פוסלת דירה על רעש. כשמשווקים את הדירה להשכרה אפשר לציין שחצי החדר הוא בגודל... ומבנה טוב.

עדיין הייתי בודקת את גודל החדרים והמבנה שלהם. האם בדירת ה - 4 ניתן לשים ארונות גדולים ואסטטיים שיפצו על המחסן? אמרת שמרגישה גדולה - אולי התכנון שלה טוב יותר וזה נותן לה קצת יותר נקודות זכות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2026 17:30
פותח לך עוד מלא אפשרויות לשוכרים וגם בשבילכם, אני מניח, הרבה יותר נעים להיות בדירה שקטה
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2026 08:40
האם יש לכם שתי מכוניות? האם למשפחות שגרות שם יש שתי מכוניות?