⬅ חזרה לאינדקס

קרקע מול תיק

🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2025 20:23
מתלבט בין קרקע לתיק עצמאי

א] כניסה לקבוצה שרוכשת קרקע פרטית, מבצעת שינוי תב"ע ומתחילה לבנות 12-20 יח"ד. זכות לבנית כ-120 מ"ר עולה כ-250 אש"ח לאורך כ-3 שנים. החלת התב"ע תיארך עוד כ-3 שנים ותעלה כ-50 א"ח נוספים. סה"כ ב-6-8 שנים מושקעים 300 אש"ח.בשלב זה אוכל למכור הזכות עם היתרי הבניה ב-800 אש"ח או לבנות ולגור. לצורך הבניה אזדקק למשכנתא/ליווי בסך של עד 1 מש"ח, וההחזר ל-20 שנה (מפאת מגבלות הגיל) יהיה כ-8 אש"ח, כשהנטו שלנו רק 25 אש"ח.כרגע, עלי לפדות קה"ש נזילה של 50 אש"ח, ולהביא את היתרה מהכיס באמצעות חסכון שנתי של 50-70 אש"ח מדי שנה.

ב] המשך השקעה עצמאית ע"י חסכון שנתי של 50-70 אש"ח. לאחר 6-8 שנים אגיע לחסכון של 300 עד 500 אש"ח, בתוספת הריבית דריבית, גם של התיק העצמאי וגם של קה"ש שממשיכה לצבור

מניח שיש נתונים חסרים - אשמח להשלים. מניח שיש נקודות שלא חשבתי עליהן - אשמח לשמוע ולהתחדד.

ההתלבטות בפשטות - האם לגעת בנדל"ן אך לעצור הפקדות לתיק העצמאי או להמשיך עם התיק העצמאי בלבד?
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2025 20:39
נראה לי שלא השוואת נכון. בנדל"ן שמת מספרים אופטימיים יותר ממה ששמת במניות באותו סיכון ואף פחות בגלל פיזור. כן גם יש שיקול מסוים שאולי תגור על הקרקע
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2025 13:54
מאוד קשה לבצע השוואה של מה שאתה רוצה.

אתה משווה בין להיות איש עסקים לבין להיות משקיע פאסיבי.

לקנות קרקע בקבוצת רכישה, זה יכול להיות מתכון לנזק מטורף, ומאידך, אם אתה מבין באמת מה שאתה עושה, יתכן וזה עסק טוב.

בכל מקרה, גם לפי הנתונים שאתה מתאר, לא מדובר ברווח משמעותי על החציון של שוק ההון, כך שצריך להעריך היטב את הסיכונים הקיימים בקבוצת הרכישה.

אישית, לא הייתי הולך בשום אופן לקבוצת רכישה, אלא אם כן מדובר בקבוצה אמיתית של חברים, וכאשר יש רווח צפוי מאוד גבוה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2025 14:43
במידה ולא תתגלנה בעיות בקבוצת רכישה המדוברת והכל יעבוד בצורה הכי יעילה כמו שאתה מתכנן

אני הייתי משקיע בנדל''ן שלדבריך מביא לך תשואה של חצי מליון ש''ח ב8 שנים מה ששוק ההון לא הביא ב30 שנים האחרונות (במדדים) חוץ מלמומחים שמכירים היטב את השוק,

ואם לדבריך שיש לך אפשרות לחסוך 70 אלף ש''ח בשנה יש לדעתי אפשרות נוספת קח משכנתא עבור קניית הקרקע בסכום של 250 אלף ש''ח שזה אומר החזר בערך של 15-17 אלף ש''ח בשנה ותמשיך להשקיע את שאר החיסכון בשוק ההון, כך משכת את החבל משני הקצוות