⬅ חזרה לאינדקס

גבינה צהובה

🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2025 19:48
מאז שהתחיל היבוא של גבינה צהובה ממדינות שבהן הייצור יותר זול ומסובסד הייתה אופציה זולה לחלבון. בזמן האחרון אני פחות רואה גבינה צהובה זולה. מה השתנה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2025 20:53
זה מכסות שכל ספק זוכה בהם

אם אני לא טועה היה לאחרונה מכרז חדש שזכו בו עוד כמה (שופרסל יצאה לגמרי ותכלס רק רמי לוי נשאר בכמות רלוונטי)

מניח שיקח להם כמה חודשים להתניע מחדש הזמנות ולהביא עוד כמות

כמה טיפים לגבי זה

1. בחבילות הסגורות יש לזה תוקף של 3-4 חודשים אז שאתה רואה פשוט תקנה כמות גדולה קדימה

2. יש גם במעדניה גבינה במחיר נמוך לפעמים לפרוס או מגורדת (שופרסל שנה שעברה היה מלא גם במשלוח והיום אין. רמי לוי במעדניה כמעט תמיד נשאר להם)

3. יש הרבה מאוד חנויות יעודיות לגבינות סוג של מעדניות שמביאים גבינות קשות מאוד זולות. אפשר בדרכ לאורך כל השנה למצוא שם מחירים מאוד זולים. בדרכ חובבי פיצה וקבוצות כאלה ידוע להפנות אותך. אני עושה פעם בתקופה. משלוח גדול (שבוע שעבר זה היה מן האדמה 35 שקל לקילו גבינה צהובה. 39 שקל לקילו גבינת מוצרלה!) אני גם מקפיא את כל הגבינה המגורדת וזה יוצא מושלם ומופשר בדק על השיש
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2025 23:12
לא השתנה כלום.

היה מכרז. נגמר המכרז. הפסיקו לייבא.

היה עוד מכרז. נגמר העוד מכרז. הפסיקו לייבא.

יצא עוד מכרז. התחילו לייבא שוב. יהיה בקרוב במדפים.

הכל בגוג-אל.

אם אין עכשיו (לדעתי כבר יש, למשל באושר-עד), יהיה בקרוב מאוד. המכרז נסגר ממש לאחרונה.

רמז?

יהיה טיפה יותר יקר, אבל עדיין לא יקר כמו "עמק" תנובה שוד לאור היום הסינים על הכלונסאות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2025 11:36
זולה לחלבון, אבל חלבון עם אחוזי שומן גבוהים.

אני עושה קניות באושר עד. תמיד יש גבינה מיובאת בזול (קילו ב40 לערך). מידי פעם מבצעי טרה 2 חבילות (גדולות, 400 או 500 ג) ב52 אם אני זוכר נכון

עריכה:

אם המטרה היא חלבון בזול, למה דווקא גבנצ?

א. אבקות נשמע לי הרבה יותר זול

ב. כנפיים אני קונה 3 קילו ב30.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2025 11:44
באושר עד זה בדרך כלל 29 לקילו, כמעט כל הזמן כבר כמה שנים, עכשיו כמה שבועות חסר. שומן זה גם בסדר בייחוד לילדים רזים שגדלים מהר.

א מחפש מזון ולא תחליפי מזון. נראה לי שזה עדיף מכמה סיבות (למי שאין צורך מיוחד) גם כלכלית.

ב גבינה צהובה יותר מבוקשת אצלנו בבית מכנפיים (שגם דורשות יותר התעסקות בכל השלבים).
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2025 11:56
באמת? אני דווקא לאחרונה רואה הפוך

חברה שנקראת euro רק באחוז שומן גבוהה אבל ספציפית ביוחננוף יש שם מוצרים זולים יש גבינה ב 14 שקלים ל 400 גרם ואחד אחר שקניתי לפני כמה ימים 20 שקלים ל 400 גם לא יקר..
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2025 12:54
כנראה שיש הבדלים בין הסניפים. אצלי החוויה אחרת לגמרי.

עריכה:

שווה לשקול גם סרדינים. היו תקופות של מבצעים של 3 שח לחבילה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2025 14:49
חזר המחיר של 30 לקילו באושר עד אצלנו.
🕒 פורסם בתאריך: 26/02/2025 10:31
לא בטוח שאבקות חלבון (Whey Protein) יותר זולות מחלבון זול שניתן לקנות בארץ שהוא אוכל אמיתי.

אם מביאים אבקת חלבון מבצע רציני ב- MyProtein אז אחלה, אבל המבצעים אצלם לאחרונה הרבה פחות משתלמים (עד לא מזמן הייתי מזמין 5 ק"ג אבקת חלבון ב- 260-270 ש"ח עד הבית).

אבקות הן לא אוכל אמיתי, הן רק תוספת תזונתית (חשובה) למי שלא מצליח להגיע ליעדי צריכת החלבון היומיים שלו (בדר"כ מתאמנים כמוני ולא סתם אנשים רגילים).

אין בעיה עם אחוזי שומן גבוהים למי שמכיר את התזונה שלו ושם לב אליה (לא רשמתי מקפיד בכוונה, כי מי שמקפיד או שהוא קטוגני ברור שזה No brainer).