⬅ חזרה לאינדקס

הוסיפו את התרופה שלי לסל הבריאות ועכשיו אני צריכה לשלם עליה

🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2025 18:57
יש לי מחלה שאינה מסכנת חיים. מקבלת אחת לשלושה חודשים תרופה שעד כה לא היתה בסל הבריאות עלות מלאה כ5000 ש"ח לפעם.

כיון שהתרופה לא בסל, קיבלתי אישור מיוחד ממכבי, ובגלל שיש לי מגן זהב, יש תקרת תשלום של 450 ש"ח בערך לתרופות מחוץ לסל, וכך שילמתי בבית המרקחת רק 450 ש"ח.

בנוסף קיבלתי את ההשתתפות העצמית מביטוח הבריאות הפרטי.

אתמול הגעתי לקנות את התרופה בבית המרקחת של מכבי, והיא עלתה פתאום 744 ש"ח. הרוקח לא ידע להסביר למה עלה המחיר. קניתי. אין ברירה. ציפיתי שהביטוח ישלם את זה.

היום ניסיתי לברר למה עלה המחיר ומה שגיליתי היה עצוב ממש. הכניסו את התרופה לסל...

כיון שכך אני צריכה לשלם 15% ממחיר התרופה. מכבי זהב לא יגביל את תקרת התשלום והביטוח לא ישלם, כי ביטוח הוא רק על תרופות מחוץ לסל..

מהיום והלאה צריכה לשלם את התרופה בעצמי כ3000 ש"ח לשנה. ויש מצב שאעבור לתרופה חודשית ולא רבעונית בעלות דומה... במקרה הזה אוכל לקבל תקרה של חולה כרוני אבל גם תקרה זו היא מעל 4000 לשנה

יש למישהו רעיון לפתרון?

מצחיק שעצוב לי שהכניסו את התרופה לסל. זה עוזר רק לקופות החולים ולחברות הביטוח ולא לחולים בעצמם..
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2025 19:11
עד כמה שזה מרגיז, אני בספק שיש מה לעשות (הרי אם התרופה הייתה בסל מראש, היית משלמת פשוט את ההשתפות העצמית)...

זה עוזר לכל החולים שאין להם ביטוח פרטי/ביטוח משלים של קופ"ח/התרופה לא מאושרת ע"י הביטוח המשלים.

בנוסף, ככל שיש יותר תרופות בסל, הביטוח הפרטי/משלים יותר זול.

*זה גם לא באמת עוזר לקופה"ח, כי כעת הקופה צריכה לממן זאת לכל המבוטחים גם לכאלו ללא ביטוח משלים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2025 22:47
אבל בסוף חברות הביטוח מרוויחות מכל תרופה נוספת שנכנסת לסל. והם לא יקטינו לי את הפרמיה בגלל זה.

הייתי משנה את ביטוח התרופות שיכלול גם תשלום השתתפות עצמית לתרופות שבסל.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2025 22:49
אתה אומר שאשמח ש5 שנים לא הייתי צריכה לשלם? גם הסתכלות, אבל היא לא עוזרת לי עכשיו
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2025 23:29
יש במקביל תרופות חדשות שפותחו שעדיין לא בסל אך נכללות בביטוח.

זה היה מייקר מאוד את הפרמיה, ורבים היו ממליצים להימנע מכך - ביטוח עושים לקטסטרופות. כמו שלא מבטחים את הטלפון או המקרר מקילקול, אין טעם לבטח השתתפות עצמית.

אני אומר שעד כמה שזה מרגיז ומעצבן, קרוב לוודאי שאין מה לעשות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2025 13:58
במקרה הזה, מכיוון שמדובר בהוצאה קבועה (לפי מה שהבנתי), שווה לפחות לבדוק את המחירים.

יכול להיות שהתוספת לפרמיה עדיין תצא פחות מההשתתפות העצמית (250 שקל בחודש), ואז זה ישתלם.

כמובן, יכול להיות גם שהביטוח בכלל לא יסכים להרחבה הזאת, או שיחריג את התרופה הספציפית הזאת בגלל מצב קיים, ואז זה בכלל לא רלוונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2025 14:49
מניסיוני עם תרופות בסל עם השנים מחירן יורד. אולי זה לא עם כל התרופות ולא כל שנה אבל המחיר הנוכחי לא משקף את מה שיהיה מעכשיו והלאה, אולי תוך שנה שנתיים גם את תצאי מורווחת מהשינוי...

מה שכן, התקרה הכרונית ממש שווה וגיליתי את זה במקרה. התקרה היא רבעונית (של 1000 ומשהו) את יכולה באותו רבעון לקנות את כל התרופות במרשם שלך (נגיד לחצי שנה/שנה) ועדיין תחוייבי רק עד התקרה הרבעונית.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2025 15:00
התרופה בסל כבר הרבה שנים אבל לא להתוויה של המחלה שלי. עכשיו הוסיפו את המחלה שלי. כך שלא בטוח שירד. אבל אולי, מי יודע? ומורווחת לא יהיה, כי עד היום לא שילמתי שקל.

והתקרה הכרונית כרגע לא משתלמת לי. כי התרופה שלי יוצאת 750 ש"ח לרבעון. וב"ה אין לי עוד תרופות. מלבד נורופן וכדו מידי פעם
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2025 15:07
למיטב ידיעתי אין בכלל אפשרות כזו. נראה לי שהפוליסה היא אחידה ונקבעה בחוק.

כשאמרתי את זה:

חשבתי שזה ברמה של שינוי הפוליסה האחידה. שינוי ברמת המדינה ולא ברמת חברת הביטוח. וזאת כדי שהמבוטחים לא יפסידו מהכנסה של תרופה לסל, בעוד חברות הביטוח מרוויחות בגדול.

אבל אולי אני טועה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2025 15:10
ביטוח מהשקל הראשון לכל תרופה שהיא ללא הגבלה יהיה יקר כל כך שאף אדם בריא לא יסכים לרכוש אותו, ומי שכבר חולה גם כך יוחרג.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2025 15:32
שימי לב שהוא הציע לקנות באותו הרבעון לשנה.

אם זה אפשרי העלות לשנה, שאמורה להיות 3000₪, תוגבל (לפי התקרה לרבעון) ל- 1000₪.

השאלה אם באמת את יכולה לרכוש בבת אחת תרופה לשנה שלמה…
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2025 15:38
לא צריך ביטוח לכל התרופות מהשקל הראשון. הכוונה ביטוח על סכום ההשתתפות העצמית, אחרי קופת החולים.

וכיון שגם אצל חברות הביטוח יש השתתפות עצמית, הם לא ישלמו על כל תרופה זולה, אלא רק תרופות שעולות לפחות 2700 ש"ח

לדוגמה התרופה שלי שעלותה 5000 ש"ח

85% משולם ע"י קופת החולים

15% שהם 750 ש"ח ישולמו על ידי. ואז אקבל החזר מחברת הביטוח על כ300 ש"ח (בהנחה שהשתתפות עצמית של חברת הביטוח היא כ450 ש"ח)

טוב, דיון באויר..
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2025 15:41
במקרה שלי אי אפשר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2025 20:12
אולי את יכולה לרכוש אותה כך:

ב 1.1

ב 30.3

ב 1.7

וב 30.9

וכך תשלמי פעמיים מקסימום רבעוני, כלומר כ 2000 ש"ח בשנה, במקום 3000
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2025 20:40
אפשר לשואל קצת פרטים? (פשוט אני משתמש בתרופה שהיא לא בסל)

אתה מתכוון "אישור מיוחד" ע"י טופס 29ג וקבלת החזר מהביטוח על זה?

באיזה ביטוח אם כן?

עוזר לחולים שאין ביטוח ולא קיבלו אישור, (התרופה שאני לוקח לא כולם מקבלים אישור על זה)
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2025 21:17
אני לא יודעת איזה טופס. הרופא באסותא מילא טופס עם פרטים ובמזכירות העבירו את זה למכבי. ואז קיבלתי אישור ממכבי זהב לשימוש בתרופה.

והתשלום, מצטטת מאתר מכבי:

"מכבי זהב" מאפשר לחברים בו לקבל טיפולים תרופתיים בהשתתפות מופחתת של כ-463 ₪ (גובה התקרה מתעדכן מעת לעת) לתרופה 1 לחודש ולא יותר מכ-926 ₪ לשתי תרופות ומעלה לחודש.

כך שילמתי בכל פעם רק את התקרה.

בנוסף הביטוח הפרטי (הראל) שילם לי גם את ההשתתפות העצמית, בתחילה לא הסכימו, כי זה בערך בגובה ההשתתפות העצמית שמחויבת מהביטוח. אבל בזכות שיש לי סוכן טוב שהסביר להם, שהם צריכים להיות "אסירי תודה" שאני לא תובעת מהם את מחיר התרופה המלא, אלא משתמשת בשב"ן קודם, הם שילמו לי את הכל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2025 23:07
לא יודע אם לצחוק או לבכות.. אבל אחד המשעשעים שזה בסוף מה שקורה ללקוח בקצה עם תרופה שנכנסת לסל. זה גם ממש דבילי ועקום.

שאלה, אולי יש לך אבחנה של מחלה אחרת שהתרופה הזו לא בדיוק מתאימה לה והגיוני לרשום אותה עליה.

אחד ההזוים שעדיף לרשום את התרופה על מחלה פחות מתאימה. אולי אפילו הייתי מציף את זה, כי זה עקום ואני שונא שדברים מתומחרים בצורה עקומה ולא כלכלית.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2025 05:07
היא יכולה לעזור למצבך הנפשי. כי נשמע שאת כועסת ומרגישה ש"נדפקת"

אז עד היום את משלמת "מכבי זהב" וביטוח פרטי, אבל התרופה לא עלתה לך...

אולי את בדרך לצמצם את עלות הביטוחים (שב"ן + פרטי)
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2025 08:26
עוד לא ראיתי שמחירי ביטוח יורדים.. או שהתכוונת שפשוט אוותר על הביטוח? אבל הביטוח הפרטי הוא באמת לקטסקרופות יותר גדולות והוא משלים שב"ן, אז אם אוותר על השב"ן אצטרך ביטוח יותר יקר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2025 08:31
זה מה שניסיתי לעשות, להציף את זה. תודה על התגובה האמפטית

ותודה לכולם בכללי על התגובות.

זה לפחות עוזר לזה :) :