⬅ חזרה לאינדקס

בינה מלאכותית – מהפכה אמיתית או טרנד חולף?

🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 16:24
מניות הבינה המלאכותית בשפל – תיקון זמני או סוף הטרנד?

יש כמה וכמה מניות שנמצאות נמוך מאוד, מה אתם מציעים – לקנות עכשיו?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 16:26
שואל ברצינות: למה לדעתך חברי פורום המשקיעה ידעו לתת המלצה טובה יותר משאר השוק שכרגע מתמחר את המניות?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 16:28
כדור הבדולח שלנו טוב יותר
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 16:29
אם רק נדע לשתף פעולה במקום לריב
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 16:31
העיקר ביבי לא הרס לך את ההומור
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 16:37
שאלה מצוינת! אם הפורום באמת היה יודע לתמחר טוב יותר מהשוק, היינו כבר רואים פה מיליונרים סדרתיים במקום דיונים על איזה מדד דמי ניהול ירדו ב-0.01%. ואיך הסייעתא דשמיא מסייעת לקניית דירה.

זה בציניות כמובן,

הכוונה שלך מובנת, אבל השאלה היא אם פשוט יש הרבה רעש סביב תחום שההתרגשות ממנו עוד לא הוכיחה את עצמה כלכלית. מתכנתים בפורום אמורים לדעת יותר טוב ממני האם הבינה מלאכותית הולכת לשנות את הדרך שבה אנחנו עובדים, או שזה פשוט משהו התרגשותי שיתפוגג.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 16:45
לא מומחה גדול לתחום אבל בשנים האחרונות (עוד לפני שנהיה טרנדי וקפץ) ההעולם הזה תקדם בצורה משמעותית (גם מבחינת חומרה וגם תוכנה)

לדעתי עצם זה שזה הדבר החם עכשיו רק יוביל לעוד ועוד חידושים בנושא (כתוצאה מכוח אדם איכותי ומשאבים שיוקצו לטובת הבינה המלאכותית)

הAI כאן כדי להישאר

לא יודע לדבר על מניות אלא רק על העולם היותר מעשי
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 16:53
השאלה היא לא אם הם יודעים יותר טוב ממך, אלא אם יודעים יותר טוב מהאנליסטים שכרגע סוחרים במניות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 17:12
הם אולי יודעים על הבינה המלאכותית באופן כללי (וגם זה לא בטוח שהם יודעים יותר מאנליסטים וכו), אבל אין להם (כקבוצה, יכול להיות שיש בודדים יוצאי דופן) שום ידע מיוחד בכלכלה ואין להם שום יכולת לחזות איך השינוי הזה ישפיע על הכלכלה.

יש מרחק מאוד גדול בין להגיד "יש מוצר חדש שהולך לשנות את השוק" לבין להגיד "חברה X הולכת לעלות בערכה".
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 17:33
ולהדגמה מומלץ לקרוא את השרשור על ARKK
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 17:50
זה לא סתם הייפ. אם כי בהרבה מהפכות טכנולוגיותיש שלב של אופטימיות ואז נפילה לפסימיות שאחריה יש צמיחה מבוססת ביצועים. זה קרה עם הרכבות ועם האינטרנט.

היום עוד לא יודעים מי יהיו החברות המובילות. לכן העסק תנודתי
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 19:27
שאלה כנה

אני השתמשתי במודל הסיני ממש כשהוא יצא והייתי ממש בשוק ממנו ברגע שראיתי אותו וממש הפחיד אותי שהם הצליחו לייצר כזה דבר בתור מי שמושקע קצת בשבבים.

חשבתי שאין מה למכור כי אם אני רואה את זה בטוח כבר היה אמור להיות מגולם במחיר, אחרי שבוע אנבידיה ירדה ב18 אחוז איך שהתחיל הייפ התקשורתי.

אני חושב שזה ממש דוגמא לחוסר יעילות של השוק כי האינפורמציה הייתה קיימת שבוע שבמונחי שוק זה המון, וזה גם מעיד על זה שלדעתי יש המון כסף טיפש שמזיז עכשיו את השוק ויש מקרים של חוסר יעילות.

עוד נקודה זה שהתמחור הנוכחי של המניות לא אומר בהכרח משהו לטווח הארוך, רוב האנשים בשוק ובטח אלא שפעילים לא מנסים למקסם תשואה בצורה אופטימלית לעוד 30 שנה, אלא מנסים להרוויח הרבה כסף היום ומחר ובעוד חודש, ולדעתי כאן למשקיעים ארוכי טווח יש יתרון אם אתה חשוב שהמגמה שאתה מזהה נכונה בסבירות גבוהה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 19:57
כמה דברים.

קודם כל בנקודה הזו עוד לא ידעו אם הסינים רימו או לא באימון של המודל (אני לא בטוח שעכשיו כבר יודעים. יש כל מני סימנים מחשידים) אז המנייה לא חייבת ליפול ישר. אגב, דבר דומה קרה בקורונה, לקח זמן מהרגע שהוירוס הופיע ועד המפולת, כי לא כל פוטנציאל לנזק אכן חייב להתממש.

דבר שני, שוק יעיל (חלש) לא אומר שלמנייה תמיד יש את הערך הנכון, הוא אומר שאתה לא תצליח באופן עקבי לחזות כיוון של מניות. אם אתה כן מצליח אז אתה יכול לעשות בוכטות של כסף, ואל תספר לאף אחד שהפרכת את השערת השוק היעיל.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 19:58
ראיתי משהו דומה מאוד שקרה עם אינטל (אני לא מחזיק במניות שלהם)

התחלתי לראות יותר ויותר אנשים פרטיים בכל מיני פורומים של חומרה שמדווחים על בעיות עם המעבדים בדור 13/14 שלהם וזו הפכה להיות תופעה מאוד מוכרת בקבוצות האלו

אחרי בערך חודש אם אני זוכר נכון התחלתי לראות פרסומים כבר במדיה הכללית ואז הגיע עוד נפילה של אינטל

בדיעבד יש פה מידע שלקח לו זמן להתפרסם ולתפוס תאוצה

אם אתה מכיר אותו לפני מהסיבות שלך אתה יכול לנצל את זה לטובתך
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 20:15
אני גם הייתי מודע למודל הסיני ואפילו כתבתי עליו כאן בפורום. לא היה לי ברור איך השוק יגיב כי הוא יכול היה לפרש את אותו המידע במספר דרכים שונות, חיוביות או שליליות למניות. זה היה יותר עניין של פרשנות מאשר של מהות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 20:19
כמו שאמרת גם היום לא יודעים וגם אז לא ידעו והמניה ירדה בגלל הייפ התקשורתי ולא בגלל מימוש של איזה סיכון, בכל מקרה אני מניח שברגע שצץ מתחרה חדש שמאיים ממש לשנות את השוק ואת חוקי היסוד שלו כמו שקרה עם המתחרה הסיני, אמורה להיות נפילה באותו יום שהאינפורמציה צצה, אם המידע לא נכון אז השוק יתקן בחזרה ואם המידע נכון הוא הוא ימשיך לרדת, ברגע שהשוק לא מגיב במשך שבוע ועוד שהתגובה שלו מתחילה רק אחרי שמתחיל הייפ בחדשות על המודל הסיני זה תמוהה בעיניי ולא ככה הייתי מצפה משוק שבאמת יעיל להגיב, מה שאני אומר הוא שהשוק יעיל ברוב המקרים ויש מקרים שלא וכן אפשר לדון על מציאת אי יעילויות מסוימות, הטיעון של הכל מתומחר לא תמיד נכון, ואם אתה נניח מאמין שAI ישנה את העולם בוודאות גבוהה ויחליף משרות אז יכול להיות ששווה לך להשקיע בתחום.

כמובן שבסוף זה ספקולציה אבל זה לא תמיד משהו רע.

דרך אגב בועות בשוק מפריכות בעיני את הטענה של השוק היעיל גם בגרסא החלשה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 20:25
זה נכון חלקית אבל ברגע שהם יצאו בהצהרות על כך שהם השתמשו בחומרה הרבה יותר חלשה ולא היו צריכים כוח עיבוד מקסימלי כמו שקיים אצל המתחרים אתה מצפה לתגובה שלילית מסויימת במניות שבבים, מה שכן קרה בסוף, אני חושב שאם אתה מומחה בנושא מסויים יש מצב שאתה מבין מה יקרה יותר טוב מאנליסטים בוול סטריט זה לא שיש להם איזה כוח של חיזוי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 20:29
אני מסכים שלעתים נדירות (בועות/מפולות) השוק אינו יעיל. קשה לנצל את זה בשגרה.

אבל יש גם טענה הפוכה, אם AI נהיה נגיש יותר אז יהיו לו הרבה יותר יישומים ואז יהיה ביקוש לשבבים... בדיעבד קל לדעת מה היה הכיוון הנכון.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 20:30
ציפית זאת? לקחת פוזיציה? כתבת זאת בפורום?

עם זה אני מסכים, אבל הבאת כאן דוגמה בעייתית, שלדעתי דווקא יותר ממחישה למה זה קשה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 20:31
למה אתה חושב שבדיעבד קל לדעת מה נכון? לדעתי ההסבר שהשוק לקח הוא שגוי לחלוטין. ולדעתי גם ההסבר ההפוך, שהבאת כאן שגוי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 20:36
זו הבעיה, שהמציאות כאוטית, יש הרבה מאוד גורמים שמתערבבים. בדיעבד ידוע איזה כיוון המנייה לקחה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 20:40
אכן בדיעבד אפשר לדעת את כיוון המניה, אבל כשאנשים חושבים שהם יודעים למה, הרבה פעמים הם משקרים לעצמם. הסיבה לשינוי במניה יכולה בכלל להיות שונה ממה שהם חושבים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 20:42
לא, כי אני חושב שהמניה תעלה עוד הרבה(לא מייעץ) וקניתי עוד אחרי הירידה אבל לדוגמה בקורונה יצאתי לפני הירידה הגדולה כי לא הבנתי איך השוק לא מתמחר מגפה עולמית וחוסר וודאות כזה מטורף, השוק אשכרה התחיל לרדת רק כשבערך התחילו סגרים, כבר לפני זה היה ברור לאן זה הולך.

לא טענתי שאפשר לנצל זאת בשגרה למרות שיש קרנות אלגו שעושות את זה באופן יומיומי, אני טועה שכמשקיע פרטי לטווח הארוך יכול להיות שפעם בכמה שנים תגלה הזדמנות מהותית ויכול להיות ששווה לך לקחת את ההזדמנות, לדוגמה בעיניי AI הולך לשנות את העולם בצורה מהותית וזה עדיין לא מתומחר מספיק בשוק, זה אומר שאני יותר אופטימי לגבי השינוי הזה מהשוק, ויכול להיות שאני טועה וכלום לא יקרה אבל אני כן מספיק מאמין כדי להשקיע חלק מההון שלי בהנחה הזאת(בעיקר כדי להתגדר דרך אגב)
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 20:54
זה ש-AI הולך לשנות את העולם בצורה מהותית, בזה אין ספק לדעתי, אבל איך זה ישפיע לדעתך על השוק?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 21:03
לדעתך, אבל אני מבטיח לך שיושבים הרבה אנליסטים בוול סטריט שממש לא אכפת להם מזה והרבה יותר חשוב להם לדאוג לבונוס השנתי/רבעוני שלהם מאשר לקנות מניות שיתפוצצו עוד עשור.

וכמו שאמרתי כאן כמשקיע פרטי יש לך יתרון, לגבי איך אני חושב שזה ישפיע על השוק? אני חושב שלחברות השבבים יש עדיין לאיפה לעלות בטווח הארוך, אני חושב שכל מה שקשור באינטארקציה אנושית וזמן פנוי יתפוס הרבה יותר מקום כי אנשים יצטרכו להמציא לעצמם משמעות בעולם שבו מכונות יותר טובות מהם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 21:07
איזו מניה לדעתך תעלה ולמה? מה המודל שאתה רואה של איך שוק ה-AI יעבוד?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 21:21
בינתיים אנחנו רק משכללים את הכלים שלנו בעזרת ה-AI. הפוטושופ הבא יראה אחרת, אבל הוא עדיין ידרוש מפעיל אנושי, כי האדם הוא זה שמגדיר את הצורך והוא זה שפוסל או מקבל את הפתרון. לעשות את אותה העבודה שעושה אדם היום יהיה קל יותר בעזרת הכלים החדשים, אבל גם הרף יהיה יותר גבוה, לכן הגיוני שלא יהיה חסכון משמעותי בזמן וכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 21:27
אני מחזיק SOXX וNVDA,כמו שאמרתי הראשון זה כי אני חושב שבעתיד הרחוק לצ'יפים יש הרבה לאיפה לגדול, ואת NVDA כי אני חושב שמעבר לצ'יפים כנראה יש סיכוי שכל מיני טכנולוגיות/הזדמנויות שיתפתחו בעתיד שהיום אין לנו מושג עליהם ואיך לחזות אותן ואני חושב שהיא תהיה חלק מזה, קצת כמו כל הגדולות בעשור האחרון שלמרות שכבר ידעו שהם גדולות הם היו הראשונות להסתער על הזדמנויות.

לגבי הסקטורים האחרים שציינתי למרות שאני מאמין שזה יקרה אני לא מרגיש שיש לי וודאות סבירה באיזה חברה יותר נכון להשקיע אני מניח שאפשר לגזור הרבה משמעויות לגבי סקטורים כמו תעופה כי לאנשים יהיה יותר זמן לטייל אבל אני מרגיש שלפחות לי זה ספקולטיבי מדי ומסוכן מדי.

ומה דעתך?

בינה מלאכותית מתפתחת בקצב אקספוננציאלי מה שאומר שמה שאתה רואה היום הוא רק ההתחלה, וגם היום זה כבר די סביר ועושה דברים ברוב התחומים יותר טוב מג'וניור ממוצע.

כמובן לא ייעוץ ולא המלצה לאף אחד מדובר בספקולציות שיכולות להתברר כטעות
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 22:06
איך אבל אתה רואה את השוק בעוד כמה שנים? נניח השוק של Nvidia ושל הצרכנים שלה?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 22:37
לא כל כך בטוח שאני מבין את השאלה שלך אז אענה בכלליות

אחרי שנגיע לסינגולריות אין לי מושג מה יקרה

מה שאני חושב שנראה עד לשם זה בהתחלה ייעול וצמיחה יותר מהירה ואפקטיביות של חברות כשכלי AI די בסיסיים משמשים כמכפיל כוח לעובדים

אחר כך פיתוח של כלים יותר מתקדמים שכבר יהיו באינטגרציה מלאה עם כל המערכות האירגוניות ויתחילו להחליף עובדים יותר זוטרים.(לדעתי הטכנולוגיה כבר שם)

אחר כך כבר יחליף את רוב העובדים במשק כולל רוב העבודות הפיזיות, שם אני חושב שיכול להיות שנתחיל לראות מעט מעט חברות שפשוט שולטות בכל הברז והם יהיו בסדר גודל של מדינות ואפילו יותר לדעתי, אני חושב שאנבידיה תהיה אחת מהם, בשלב הזה כבר נצטרך לעבור למודל כלכלי אחר(הכנסה אוניברסלית מובטחת או משהו בסגנון).
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 23:10
כל עוד לבינה מלאכותית אין אחריות משפטית על מעשיה, היא די מוגבלת מבחינת התחומים. לא הייתי שם את הכסף שלי בבנק שמנוהל ע"י בינה מלאכותית, למשל. אני בטוח שיום אחד היא תשנה את העולם, אבל בעשור הקרוב לא הייתי מצפה לפלאות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 23:59
לדעתי התהליך יהיה מהיר ודרמטי בהרבה מזה. אני לא יודע לחזות בדיוק איך הוא יתגלגל. הסיכוי שהאנושות תושמד כבר בחמש השנים הקרובות הוא לדעתי משמעותי. אם נעבור את זה בשלום, אני לא יודע לחזות באיזה עולם נחיה, אבל אני די בטוח שהוא יהיה שונה מאוד ממה שרוב האנשים מדמיינים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2025 00:45
אני לא שותף לדעתך כאן, אני מרגיש שמה שרוב המודלים של הבינה המלאכותית עושים כיום זה להצליח לזהות את הבעיה שאתה נותן להם ואז להפעיל מודל למידת מכונה ספציפי לבעיה שנתת להם

בגלל זה קשה להם לבצע משימות עם קונטקסט רחב,

עכשיו למידת מכונה זה אחלה דבר ויעיל ויפה אבל זה מאוד מאוד שונה מAGI.

אני חושב שאנחנו עדיין מאוד רחוקים מהנקודות שאתה מדבר עליהם אלא אם תהיה איזה פריצה מטורפת במחשוב קוונטי או משהו שיאיץ בטירוף את הקצב
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2025 00:50
לדעתי אנחנו לגמרי ב-AGI עכשיו והדרך ל-ASI פתוחה לחלוטין ודי קלה. זה קרה כ"כ מהר ובפתאומיות שאנשים בהכחשה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2025 01:00
למה אתה חושב שאנחנו בAGI?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2025 01:01
הרבה מתרכזים בדברים הגדולים, "סוף האנושות כמו שאנחנו מכירים אותה", או "האנושות תשמיד את עצמה". AGI נזרקת לחלל החדר כמו זבל.

אפשר גם להסתכל על זה ברמה הכי פשוטה, שמול עינינו - זאת המהפכה התעשייתית 2.0. הרבה מקצועות יעלמו. האנושות עדיין תרצה אותם דברים, ובתקווה תשלוט על "המכונה".

נכון שבטווח הקצר, "הטלוויזיה לא הרגה את הרדיו", יש גוגל טרנסלייט ועדיין יש מתרגמים, יש מכוניות אוטונומיות ועדיין יש נהגי מונית, יש קופות אוטומטיות ויש עוד קופאיות,

אבל בטווח הארוך, זה ממש פסיק בהיסטוריה - מתחילת הפופולאריות של האינטרנט, שנות ה-90, עד 2040 - 50 שנים שמתחילתן עד סופן המוני מקצועות נעלמו, וכנראה עוד יעלמו.

כרגע מקצועות רבים שורדים בגלל האלמנט האנושי, צריך שמישהו יהיה אחראי לתוצר, לתת תן תקן שהוא איכותי. אפילו אם אותו מישהו בעצמו משתמש בAI.

אבל כבר היום ברור לרבים שזה שטויות, רק לסמן V שזה "עבר תחת עיניים מקצועיות", זה לא שמחשב לא יתן תוצר דומה.

אישית, לא המלצה, הייתי משקיע בבבעלות השליטה בכלים האלה, הן יכולות לעשות לכלים האלה מוניטיזציה כשכבר נהיה לקוחות שבויים. זה גם ככה בסנופי...

מה שכן, תמיד צריך לקחת תרחיש כמו תעשיית הרכב בחשבון. הרבה תחרות בשוק, גורמת לכך שאף מניה ספציפית לא מרוויחה מי יודע מה מהמהפכה...
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2025 01:16
AGI זאת בינה מלאכותית כללית, בניגוד לבינה מלאכותית צרה, שיודעת לפתור בעיות ממרחב מצומצם. המודלים המובילים שהציבור הרחב יכול לגשת אליהם היום הם לחלוטין בינה מלאכותית כללית. הם מדברים כמו בני אדם, וגם חכמים יותר מרוב בני האדם. אם זה לא AGI, אז אני לא יודע מה זה AGI. ואני התעניינתי רבות בנושא גם לפני 20 שנה ויותר, כשרוב האנשים עוד לא הכירו את המושג AGI. לדעתי אם היית מראה את המודלים שיש היום לאנשים שדנו בנושא אז, הם כולם חד משמעית היו אומרים לך שזה AGI.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2025 01:31
ואולי כמו במוזיקה ווידאו, "128kbps מספיק לרוב מוחלט של האנשים" היה נכון ללפני 20 שנה, כמו ש"איכות DVD מספיקה בהחלט" היה נכון. והיום, זה לא כך.

המודלים של ימינו לא מסוגלים לדבר כמו בנאדם אמיתי. אולי זה בגלל ההגבלות שהמפתחים שמים עליהם, אבל כרגע הם מסריחים מקילומטרים מתשובות מהונדסות ולא יצירתיות.

(כנראה גם לא "לחשוב", דרך היצירה שלהם בכלל לא מתיימרת לזה)

מודל דהיום, למשל, לא היה כותב את המשפטים הבאים בתשובה שלך:

כל אלה הם חיוויי דעה אישיים שלא התבקשו ישירות בפרומפט, אלא מעידים על יצירתיות קונספטואלית-לשונית של הדובר, שחולק מנסיונו האישי מתוך יוזמה אישית.

ברמות הנמוכות של זה, אגב, זה גם מה שמבדיל בין שפה של בני אדם לתקשורת של חיות אחרות - אפס יצירתיות, הבעת יוזמה, דמיון, אלא רק בקשה-מענה, תן-וקח.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2025 16:48
לא יצא לי להשתמש בבינה המלאכותית קלוד, אבל קראתי שאימנו אותו להישמע יותר "אנושי" ולכן אנשים נותנים לו ציונים גבוהים יחסית.