⬅ חזרה לאינדקס

הומני vs ריאלי

🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2025 18:41
שלום לכולם.

אני נמצא בצומת בחיי, שבה אני שבע מהעבודה שלי, ומחפש שינוי משמעותי.

יש לי מגבלה נפשית (מאובחנת ומטופלת) שמקשה עליי לשבת וללמוד.

אני מחפש ללמוד תחום חדש. אני בן 27, וכיום עובד כמדריך חדר כושר.

יש לי כיוון ללכת לעבודה סוציאלית, אבל אי אפשר שלא להיות מושפע מהפורום הזה ולזלוג לתארי הנדסה ומחשבים.

אני מחפש אתגר שאני אצליח לצלוח מצד אחד ויעזור לי לעשות את השינוי התעסוקתי שאני רוצה, ומצד שני לא קשה מידי שיוריד לי את המוטיבציה ללמוד.

אני בעיקר כותב כדי לפרוק ולשמוע על כיוונים.

אני כן אגיד שהמגבלה הנפשית היא נושא קריטי, שאני לא יכול להפעיל עליי יותר מידי לחץ ועומס, זה גורם לי להיות לא בטוב. אני צריך עבודה מאפשרת ולא לוחצת מידי. מצד שני עם שכר בצידה.

אשמח לתובנות שלכם! תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2025 16:23
אם כך תשקול אם עבודה סוציאלית זה באמת בשבילך. זו עבודה עם שליחות, אבל אתה מטפל במקרים מאוד קשים, זה רחוק מעבודה לא לחוצה.

אין עבודה מתגמלת שהיא בלי לחץ, רם תכתוב מה מעניין אותך, ינ אפשר להציע לך כיוונים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2025 22:32
יש לך כשרון או משיכה לתחום? אחרת יהיה לך מאוד קשה לסיים תואר הנדסי עם קושי לשבת ללמוד.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2025 10:18
תודה על התגובה.

חידשת לי.

חשבתי ללמוד מדעי המדינה ויחב״ל.

אם מישהו למד את זה, אשמח לשמוע על עבודות ראשונות והלאה שיש בתחום הזה.

ממה שקראתי, המגזר הציבורי זה תחום אחד.

אבל אם יש מישהו שמכיר.ה עוד תחומים אשמח לדעת (:
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2025 12:36
שקלת ללכת ליעוץ קריירה? יש יתרון באיש מקצוע שמכיר מגוון אפיקי קריירה אפשריים ויכול לעשות איתך תהליך מסודר שבוחן מה מתאים לך
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2025 12:38
למדתי את זה, והיום אני מתחרט. זה תואר מעניין, אבל עם אפס רלבנטיות לשוק התעסוקה. אפשר להשתלב בשירות המדינה, או בסקטור הפרטי. יש הרבה משרות שבהן סף הקבלה הוא שצריך תואר ראשון, לא משנה במה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2025 13:03
לאיזה כיוון פנית בסופו של דבר?
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2025 14:18
מצאתי עבודה כמפתח הדרכה בחברת תוכנה (לא קשור לתואר, דרך אישתו של חבר מהצבא). העבודה הראשונה שלי הייתה להדריך לקוחות שלנו בחו"ל איך להשתמש במוצרים. בתפקיד הזה למדתי המון על המוצר של החברה, ובזכות זה העבירו אותי לצוות שיווק ומכירות, מאז אני בתפקידי שיווק ומכירות שונים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2025 18:40
הייתי, גם במבחנים 3 ימים של בדיקת החשיבה והיכולות, שם אמרו לי הנדסה ומחשבים (חשיבה אנליטית) וגם בפסיכולוגית תעסוקתית שאמרה לי עו״ס.

כלומר, משאיר אותי בבלבלות.

מעניין!

כן אני מבין שזה תואר כללי, אבל חשוב שיהיה לי תואר ראשון בשוק התעסוקה היום, ואני רוצה גם שני.

אתה יכול להרחיב קצת על איזה עבודות בסקטור הפרטי?

כי לשם אני מכוון.
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2025 00:42
יש המון עבודות, החל מכתיבת תכנים לאתרי אינטרנט, דרך מכירות וכלה בארגון חתונות. הנקודה היא שהתואר במדע המדינה לא באמת מלמד מקצוע, כל עוד תשכנע את הבוס שאתה מתאים לתפקיד, תוכל לעשות מה שאתה רוצה.