⬅ חזרה לאינדקס

חוות דעת על קורס סייבר של אינפיניטילאבס או ג'ון ברייס טאלנט

🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2025 21:48
שלום לכולם,

שאלה כזו נשאלה בפורום בעבר אבל רציתי לשמוע עוד על הנושא. אין לי כרגע תואר במדמח/פיזיקה/מתמטיקה.

האם יש כאן אנשים שעשו, או מכירים אחרים שעשו, קורס סייבר באינפיניטילאבס (מסלול זה ספציפית לא מחייב תואר אקדמי)?

עד כמה הקורס באמת מעניק ידע רציני?

באיזה משרות הצליחו מסיימי ההכשרה להשתלב?

אולי יש אנשים שעשו קורס מיישמי cyber cloud בג'ון ברייס טאלנט?

אני חושבת האם זה רעיון סביר לעבור הכשרה שכזו, ובזמן העבודה במשך שנתיים אליה התחייבתי להתחיל תואר במדמח בפתוחה. בצורה כזו גם לצבור ניסיון וגם לעשות תואר תוך כדי. לא נראה לי שאצליח למצוא עבודה בתחום בזמן הקרוב מבלי לעבור הכשרה שכזו.

תודה רבה לכל העונים
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 08:44
אם אתה.עובד בישראל, למעט בנקים, אין כל-כך קשר בין תואר במדמח לעבודה בסייבר. אם אתה רוצה להיות מפתח בחברת סייבר זה כבר יכול להיות סיפור אחר. לדעתי יותר חשוב שתבין מאיזה סוג עבודה אתה תהנה, ותעשה את הקורסים הנדרשים עבורה, מאשר סתם קורסים ברנדומליות. אופציה נוספת זה ללכת למשרת סופר ג'וניור בשכר נמוך מאוד ומשם תקבל את האופציה להתנסות בכל מיני תחומים אם מספיק תדחוף לזה, וגם תצבור קצת ניסיון.

חסר גם קצת פרטים, גיל, נסיון עבר, וכו' שיכולים להשפיע על ההחלטה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 15:19
הייתי רוצה להגיע למשרה כמו סייבר התקפי. אני יודעת שלא אגיע אליה ישר אחרי הקורס אבל, במידה ואתקבל לאינפיטילבס או גון ברייס טאלנט, אוכל לקבל עבודה כלשהי בתחום בתור התחלה ולהמשיך ללמוד עצמאית את מה שיהיה לי רלוונטי. בגלל זה רציתי לשמוע חוות דעת על קורסים אלו ועל איזו משרות מקבלים בסופם. או שאולי עדיף לעשות תואר במדמח וללמוד במקביל את נושא הסייבר עצמאית? בת 23
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 18:53
מצטער שכתבתי אתה, הסקתי שלא במקום.

אם את רוצה לעבוד בסייבר התקפי, תלמדי סייבר התקפי.

בהנחה שיש לך תקציב לתואר, יש לך תקציב גם לקורסים רלוונטים בתחום הזה, תקראי הצעות עבודה לגוניורים, תראי איזה הסמכות הכי מבוקשות (פעם אחרונה שבדקתי OSCP הכי יעיל למשרה ראשונה) ותעשי את הקורס שלהן ואותן.

לקראת הסוף של הקורס שבו בחרת תתחילי לחפש עבודות, בהתחלה (שנה/שנתיים) הראשונות תקבלי ככל הנראה שכר נמוך מאוד, אבל אם את נשארת בתחום העקומה מאוד חדה.

צריך לזכור שניתן ואפילו כדאי להגיש מועמדות למשרות שאת לא ממלאת 100% מהדרישות, גם 80%, וגם פחות, זה מספיק.

ממליץ לבדוק אם את באמת נהנת מהעבודה לפני שאת עושה תכניות ארוכות שמתבססות על זה שכן.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2025 00:39
מכיר בוגרי קורסים (לאו דווקא המצויינים פה) שהתחילו בתור soc והתגלגלו

זה לדעתי מה שתוכלי לצפות מקורס כזה
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2025 08:36
annona

כן, זה בהחלט דרך יחסית נפוצה, אישית פחות מתחבר אליה, חושב שיותר נכון ויעיל ללמוד ישר את מה שאתה חושב שהוא התשוקה שלך, ואז לעבוד בזה גם אם השכר נמוך יותר.

חוסך מצבים שאתה "מזבז" שנה בתפקיד שאתה לא אוהב כדי להגיע לתפקיד שאליו ציפית וגם ממנו לא להנות. כמובן שגם אם אתה ישר לומד את התפקיד אליו אתה מכוון אז מהר מאוד תבין בזמן הלמידה אם אתה מתחבר אליו או לא.

בנוסף ספציפית בין שני התפקידים האלה אין הרבה חפיפה בין מי שיתאים לו כל אחד מהם, לדעתי תפקיד מקדים טוב יותר לעולם התקיפה זה להיות חוקר בחברת מוצר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2025 09:09
אני לא חושב שאפשר להשוות בין השניים, הם שונים במהות שלהם:

1. אינפיניטי - צריך לעבור ראיון ולהתקבל. הכשרה על חשבונם, קורס אינטנסיבי עם סיכויי השמה גבוהים ומחזירים את העלות במהלך שנתיים של התחייבות לעבודה בשכר מתחת לשוק (יש להם אינטרס שתצליחי)

2. ג׳ון ברייס או מכללות דומות(גם תואר) - משלמים כסף ומקבלים תעודה אין הבטחה לכלום אח״כ (אפילו שהם טוענים לעזור בהשמה)

לא יודע אם יש קשר בין זה לתואר אבל זו התחלה ואחרי שאת עובדת את יכולה לבדוק את הרלוונטיות של תואר בהמשך
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2025 09:25
למיטב ידיעתי במצב של השוק היום יש לקחת בחשבון שאפילו אינפיניטי לא יכולים להתחייב על השמה, אני שמעתי על אחוזי השמה בסביבות ה-50%, אבל יש לציין שמדובר בעיקר בהכשרה שלהם שמכוונת לתפקידי פיתוח, אולי בסייבר התמונה שונה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2025 10:31
מחזק, קשה להשוות בין מודלים שונים לחלוטין, ממליץ בכל אופן לנסות להתקבל לאינפיניטי ורק א להחליט כי הרבה גם לא מתקבלים לאינפיניטי.

באף מצב שוק הם לא מתחייבים, יכול להגיד במקרה מהיכרות אישית שבחלקם מהקורסים שלהם לאחרונה הם כן מצאו עבודה לכולם.

היופי הוא שגם אם הם לא מוצאים אז הקורס בחינם, וגם יש סיכוי למצוא לבד אחרי שהם משחררים אותך מהחוזה וזה גם הגיוני כי הם חייבים למכור אותצך ביקר יותר כדי להרוויח ואם אתה מחפש לבד אז מעסיקים יכולים לשלם פחות בסה״כ.