⬅ חזרה לאינדקס

תשלום שכר עורך דין במקרה שלא נחתם חוזה

🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2025 13:40
יש למישהו מידע, כמה מקובל לתת לעורך דין של הקונה שעבד על עסקת מכירת דירה, הכין טיוטה וכו', ורגע לפני החוזה המוכר חוזר בו. כמה הקונה צריך לשלם לעורך דינו במקרה כזה?. יש לציין שהעסקה נמשכה זמן רב, כחודש ימים, עד שפקעה סבלנותו של המוכר והוא החליט למכור לקונה אחר שמרבה במחיר. יש לציין שהקונה לא הסכים לחתום על זכרון דברים כלל, למרות הצעת המוכר.
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2025 19:19
מקובל תשלום רק אם נחתם חוזה. סביב 0.5% מגובה העיסקה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2025 19:59
לא יודע מה מקובל, אבל בעסקה שעשיתי לא מזמן העורך דין התעקש להחתים אותי שבמקרה ולא ייחתם חוזה, שכרו ישולם בהתאם למאמץ שעשה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2025 20:40
טעות וכלל לא מוכר לי.

חלק מהעסק והסיכון ומגולם בשכר שהוא מקבל עבור חוזה ש95% ממנו זהה בכל החוזים ובאינטרנט.

אגב - אין כל חובה בעו"ד בחוזה מכר.

הוא יודע על סיכון וזה ושהגיוני שהלקוח ימשיך איתו עד לחוזה.

בעבר שמכרתי דירה מתוך 3 הצעות שקיבלתי מעו"ד אחת מהם דרשה 2000₪ בכל מקרה.

נפרדנו מיד כידידים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 00:04
במקרה דנן העורך דין דורש 2% בתוספת מע"מ...
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 03:19
אני גם מכיר שאם לא חותמים חוזה העו"ד רוצה כסף פר שעות עבודה
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 07:09
בכל מקרה מוגזם, המקובל הוא 0.5-1% במקרה שנחתמה העסקה.

מכיוון שבמקרה שלך אתה אומר שהוא עבד עבורך חודש, אז תן לו משהו... אבל סביר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 07:14
למיטב ידיעתי כאשר יש הסכמה על תנאי המכירה הבסיסיים, ועל אחת כמה וכמה כאשר עורכי דין מתחילים להחליף טיוטות, העיסקה בעצם גמורה ואסור למוכר להמשיך להציע את הדירה לרוכש אחר.

עורך הדין של הרוכש אמור להתעקש על הנקודה הזאת. אם הוא לא נהג כך הרי שהוא לא ייצג נאמנה את הרוכש. מדוע מגיע לו תשלום?
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 07:44
על מו"מ , חוזה ורישום הנכס גובים חצי אחוז והוא מבקש ממך 2% כל מו"מ שהתפוצץ?!

חחח.

חוצפן.

לכאורה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 07:47
קח אותו למו"מ וחוזה הבא שכן ייחתמו. כך מקובל.

לכן גובים מחוזה חתום כי יודע שבסוף יקבל את הבוכטה.

סיכונים של המקצוע.

דומה למתווך שעובד עשרות שעות על נכס ובדקה ה99 בעל הדירה החליט שלא מוכר. הכל טוב. לכן לוקח עשרות אלפי ₪ על על עיסקה לקזז "הפסדים"
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 07:50
בדיוק.

היעדר תום לב של הצד הנסוג בשלב מתקדם למו"מ לכריתת חוזה.

עילה לתביעה ופיצוי שכל עו"ד מתחיל יודע.

היו אף פסיקות שבתי המשפט נתנו לטיוטות תוקף של חוזה מחייב.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 10:55
סליחה. התבלבלתי.... [בינו למתווך]

הוא דורש חצי אחוז בתוספת מע"מ
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 10:58
אני לא מייצג את אחד הצדדים. בסה"כ סיפור שנחשפתי לו.

אני חושב שחודש שלם זה באמת מוגזם. למיטב ידיעתי העיכובים לא היו מהצד של המוכר כלל.

וכי הוא אמור להתחתן אתו חתונה קתולית עד שהקונה יואיל בטובו לחתום חוזה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 11:13
לא מובן. גם עו"ד וגם המתווך דורשים תשלום על עסקה שלא צלחה? מה שמקובל אצל שניהם זה דמי הצלחה. בניגוד למחיר קבוע מראש. לכל שיטת תמחור יתרונות וחסרונות.

אם הלקוח מרוצה מהשירות ולא הולך להתקדם לדירה (לא הזו ולא אחרת) יש מקום לתת משהו סמלי בעבור המאמץ, אבל זה תלוי ברצונו האישי ואם מרוצה מהשירות שקיבל. אם הוא ממשיך בחיפוש דירה אחרת בעלי המקצוע יקבלו דמי הצלחה. כשיצליחו.

אבל השאלה האמיתית היא - מה כתוב בחוזה שעליו חתם הלקוח מול בעלי המקצוע שהעסיק? אולי הסכים לתנאים מחמירים.

אם חתם, זה מה שמחייב.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 11:20
אין מתווך בעסקה. סתם התבלבלתי באחוזים.

הקונה לא חתם על שום חוזה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 11:21
משיחה עם עורך דין שאני מכיר הוא טען שמקובל לתת חצי משכר הטרחה. כמובן כשהתפוצץ ברגע האחרון ממש. האם מישהו מכיר מקובלות זו?
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 11:23
עו"ד חוצפן. מבקש שכר טירחה על עיסקה שלה נחתמה בגובה שכר טירחה של עיסקה שנחתמה ודורשת יותר עבודה, מפגש עם הצד השני, שיקים, אישורים ורישומים.

מה כבר הוא עשה בחודש המו"מ ? סחב שק אבנים כל יום מירושלים לנגב?!

שלח 5-6 מיילים חילופי טיוטות על בסיס פורמט מוכן שיש לו במחשב.

חוצפן.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 11:24
זה כבר הולך לכיוון של היעדר תום לב במו"מ מצד אחד הצדדים.

בשלבים מעמיקים של המו"מ כבר אין חזרה!
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 20:50
לטעמי יש מקום לשלם לעורך הדין תמורה מסויימת על עסקה שהתפוצצה, נניח רבע-שליש.

כמובן שאפשר גם לסכם איתו שהקונה ייקח אותו לעסקה הבאה שיימצא כתחליף.

וכמובן, לעבוד עם עורך דין שאתה סומך עליו - הוא הגורם הכי חשוב בעיניי בעסקת נדל"ן, ומקבל רבע מאיזה מתווך שתרומתו לעסקה שולית.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 21:43
חוזה מכר זה פעולה הכי פשוטה של עורך דין מקרקעין.

לא צריך להגזים כאילו חטב עצים במשך חודש.

כה פשוט שאין אפילו חובה בעו"ד במכירת דירה ויש לא שמוכרים ללא עו"ד.

אני אישית רציתי למכור ללא עו"ד רק שהצד השני לחץ כי רצה מישהו עם שםה משותפת.

בדיעבד הכין חוזה שהיה זהה ב98% לחוזה שהיה לי מהאינטרנט.

אישור עירייה לטאבו ואישור מס שבח כל ילד יודע להוציא.

(גם מתווך משקיע עשרות שעות של טלפונים, ביקורים ועלויות שיווק וברגע האחרון המוכר החליט לא למכור....החיים. אבל במקביל הרוויח חודש אחרי 75000 ש"ח מיידי על יום פתוח ראשון לנכס כאשר מתוך 5 מבקרים 1 סגר. החיים. עו"ד בנסיבות שהוזכרו לא שונה הרבה...)

בסוף מה שקובע זה מה נסגר בהזמנת השירות של עורך הדין.

הרוב המוחלט עובדים בשיטת חצי אחוז מהעיסקה לאחר חתימה וביום החוזה כאשר מתקבל התשלום הראשון על הדירה מצד הקונה. אלא אם נסגר אחרת בחוזה עו"ד-לקוח.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 22:29
לא חטב עצים, אבל כן יש לו תפקיד חשוב ביותר בעסקה.

נו, בהצלחה לך.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 23:09
הייתי עד מקרוב מאוד ליותר מעסקת מכר אחר והתרשמתי שעבודת עו"ד מעטה מאוד אם בכלל עד למקרה שהמזכירה שלו עשתה את הרוב המוחלט.

שכן שלי, משקיע נדל"ן חובב, מכר וקנה את כל 4 נכסיו האחרונים ללא עו"ד. בוודאות.

יש מדינות לא פחות מפותחות בישראל שמכריי שם כלל הופתעו שיש צורך בעו"ד. די טכני ורישומח.

ובמקרה שלי אגב הורגש שעבדתי יותר מעו"ד על דקויות וקידום העיסקה עד שבשלב מסויים עו"ד הקונים פנה רק אלי לגבי תיקונים, הארכת תוקף אישור עירייה לטאבו ועוד.

כולל זיהוי תקלות שעו"ד המלומד לא זיהה.

לקרוא חוזה בעברית אני יודע ולהגן על עצמי בחצי סעיף פה ושם.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 23:19
כל מה שתיארת רלוונטי כשמדברים על ה happy flow. הבעיות מתחילות כשצצות מחלוקות, ואם לא היו לך הגנות מתאימות בחוזה אתה עלול למצוא את עצמך משלם מחיר יקר בגינן.

ובכל מקרה, זכותך כמובן לזלזל בעבודת עורך הדין ולחשוב שאתה תדע לעשות אותה במקומו, אבל אני ממליץ לאחרים לא לאמץ את הגישה שלך בעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 23:40
לא מזלזל אך זיהיתי ש95% מהחוזה ש"הכין" היה מוכן מראש וזהה לחוזי מכר אחרים שראיתי אצל אחרים ובאינטרנט....

מדבר בעד עצמו.

לא מוזר שעו"ד שונים בעיסקאות שונות מגיעים ל95% זהה?!

ראיתי מקרוב עבודתו. חילופי 4-5 טיוטות עם שיופים קלים והגענו לחתום.

פשוט.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 23:47
אני לא מנסה לשכנע אותך, תעשה מה שאתה רואה לנכון עם הכסף שלך והסיכון שאתה מוכן לקחת על עצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 00:07
סיכמנו.

כל אחד יבחר אם לקחת או לא בעל מקצוע והתשלום יהיה בהתאם למה שסוכם בין האדם לנותן השירות.

תשלום על פי הצלחה / שעות / גם וגם.

ספציפית בשוק עורכי הדין לחוזה מכר (שניתן למצוא בכמויות מטורפות שהפילו אותי) הרוב המוחלט עובד בשיטת תשלום רק ביום חתימת החוזה אם נחתם.

אגב, יש עו"ד שלא גובים כמקובל חצי אחוז אלא פיקס פרייס של 5000-8000₪ ללא קשר לערך הנכס. ומרוויחים יפה כי כפי שציינתי די פשוט ולא דורש הרבה ואין קשר בין ערך הנכס לעומס וקושי עבודת עו"ד.

הדיו ומשקל הדף זהים בדירה של 2 מיליון או 7 מיליון.

אחדד לקהל הקוראים:

עו"ד בחוזה מכר רק מטפל בחוזה ובניירת.וברישום.

במקרה והצד השני מפר את החוזה כבר שירות אחר בתשלום נוסף כדי שיפעל.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 01:10
כשאתה לוקח עו״ד אתה עושה איתו תמיד הסכם עבודה לפני תחילת העבודה.

בד״כ שכ״ט אם העסקה יצאה לפועל הוא 0.5% מגובה העסקה + מעמ

ואם העסקה לא יצאה לפועל - שליש מהסכום שהוסכם (שליש מ0.5% + מעמ).

אם לא חתמתם כלום - זה מסובך. במקומך הייתי מרים אליו טלפון ומסכם על פיצוי הוגן בסגנון של מה שכתבתי.

להבא תמיד לעשות הסכם עבודה לפני שהוא עובד שייכסה את כל ההיבטים הרלוונטים.

אגב, יש עו"ד שלא גובים כמקובל חצי אחוז אלא פיקס פרייס של 5000-8000₪ ללא קשר לערך הנכס. ומרוויחים יפה כי כפי שציינתי די פשוט ולא דורש הרבה ואין קשר בין ערך הנכס לעומס וקושי עבודת עו"ד.

עוד לא שמעתי או הכרתי עו״ד נדלן אחד שעובד לפי מחיר פיקס. אולי זה הגיוני במקרה שמחיר הדירה נמוך מדי.

לא אומר שמה שאתה טוען לא הגיוני, פשוט במציאות לא מכיר כזה מקרה..
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 06:23
חפש בגוגל עו"ד חןזה מכר ב5000₪. תקבל מספר תוצאות עם תנאים מסויימים כמו מיקום הנכס בין גדרה לחדרה.

מדגיש שוב. אין כל קשר בין מחיר הנכס לקושי העבודה!!!

יתר על כן, תיתכן עיסקת מכר של דירה ב4 מיליון הרבה יותר פשוטה מדירה שערכה 2 מיליון ₪.

החוזה ןהמטלות זהים ללא קשר לערך הנכס.

הדף והדיו לא עולים יותר בדירה יקרה יותר וגם לא פעולת הרישום, אישןר עירייה וכו'.

זהה.

הכותב מכר דירה לא זולה לאחרונה ושילם פיקס פרייס לעו"ד 8000₪ כמו ששילמו לו אחרים בשכונה.

(נסגר מראש בלחיצת יד תשלום רק אם נחתם חוזה והועבר שיק בנקאי מהקונה אלי ביום החוזה.)
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 08:51
כמו בכל תחום יש רמות שונות של עורכי דין

אני מסכים שצורך עסקה פשוטה יכול כל בוגר לימודי משפטים

אני לא מסכים באופן גורף שאין צורך בעורך דין עם התמחות בנדלן

שתי נקודות למחשבה:

לרוב הכמעט מוחלט של האזרחים זוהי העסקה הכלכלית הכי גדולה שיעשו בחייהם

לחסוך פה כסף על בעל מקצוע עם אחריות וביטוח אחריות מקצועית לא חכם לדעתי

הנקודה השנייה שמתחילים להתעסק עם דברים קצת יותר מורכבים

מבעיות ברישום הנכס בטאבו

דרך עיקולים/הערות אזהרה וכדומה

שלא לדבר על עסקות של מכירת זכויות/אופציות וכדומה

שכל יחד ינהל את הסיכונים שלו לפי ראות עיניו

ולמען הסר ספק אני בעד תשלום לאנשים על עבודתם

כמה?

זה כבר תלוי במערכת היחסים עם העורך דין

היו לי מקרים שלקחו לי סכום סימלי או בכלל לא

כי מתפרנסים ממני מספיק

ג.נ. בעלים של לא מעט נדל"ן מכל הסוגים

עשיתי כבר לא מעט עסקאות מורכבות קצת יותר ממכירת/קנית דירה
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 09:53
בתיק רצח או גירושין אתה צודק...לא בחוזה מכר.

מניסיון..

התוצאה בעיסקה עם עו"ד בוגר מכללה סוג ד' שעובד מהבית זהה לתוצאה עם עו"ד בןגר אוניברסיטת תל אביב עם משרד במגדלי ב.ס.ר, מזכירה ומכונת קפה יוקרתית.

אין מדובר ביצירת אומנות או ארון ששונה מאמן לאמן..אין חשיבה מיוחדת וניתוח כירוגי.

עסקת מכר רגילה ללא עיקולים וכו'.

פשוט כמו להכין נס קפה.

בערים החרדיות יש עורכי דין מאוד צעירים שסיימו לא מזמן מכללה סוג ג' ולוקחים סביב שליש אחוז ועובד מעולה.

הכינו עד כה חוזים בכמויות כמו גרעינים וכל הצדדים מרוצים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 14:20
חיפשתי. מצאתי כתבות מוזרות מ2014

הרמתי טלפון לחבר טוב שהוא עו״ד נדלן לדעת כמה זה סביר שעו״ד ייקח מחיר פיקס, ושהמחיר הזה יהיה 5000₪ כולל מעמ והוא צחק ואמר שגם עו״ד שאתמול התחיל סיים התמחות לא יעשה כזה מחיר.

נהוג לקחת 0.5% לא כולל מעמ, ויש עורכי דין שלא מתעסקים עם נכסים זולים מדי / לוקחים אחוז גבוהה יותר.

לדוגמא הוא אמר לי שהוא לא מתעסק עם נכסים פחות מ2 מיליון שח (שזה יוצא לו עשר אלף שח, פלוס מעמ של 1800₪ למדינה). הוא אומר שפחות מזה הרווח לא שווה לו את המאמץ והטרחה והאמת שזה מובן..

התשלום הוא לא (רק) על העבודה, אלא על הניסיון הרב שנצבר לאורך שנים.

כמו שאני מתכנת ויש דברים שאני מסוגל לעשות כמעט בלי מאמץ. המחיר שאני לוקח הוא חסר פרופורציה לעבודה בפועל. ומוכנים לשלם לי בגלל הניסיון שצברתי לאורך שנים.

אתה יכול להגיד שזה לא הוגן ולא מתאים, ואני אגיד לך ברכה והצלחה בחיפושים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 17:03
הרבה חומר גלם הולך לחבר שלך העו"ד בייצור חוזה....

נכון לנובמבר האחרון שמכרתי דירה היו 2-3 עו"ד ב5000 ש"ח / 1 שהציע בשליש אחוז ואחד ב8000 ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 17:09
הוא אכן בחור מוצלח מאוד.

פעם אחרונה שרכשתי דירה שילמתי 0.5% + מעמ והעו״ד הציל אותי מחניה בחכירה שלא שמתי לב אליה בחוזה המכר (קיבלתי מתנה חניה פרטית במקום)

חבר אחר קיבל חניה בחכירה בחלק מהחניון ששייך לעירייה וכעת כל 50 שנים יצטרך לשלם דמי חידוש + עוברי אורח של מרכז מסחרי כל הזמן חונים לו בחניה. הוא לקח עו״ד מהמשפחה בחינם.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 17:29
אם הוא חוכר את החניה, מדוע חונים לו בה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 17:32
כי המשטרה לא מוכנה להיכנס לתוך החניון ולגרור, ולבעל החניון אכפת רק מכסף.

הוא קיבל בסוף מחסום חניה מתנה אבל זה התקלקל אחרי כמה חודשים.

בינתיים הוא שם מלא שלטים ״חניה פרטית״ אבל לאף אחד לא אכפת.

אני לעומת זאת קיבלתי חניה פרטית בטאבו בחניון שיש לו מחסום פיזי (החניון מחולק לציבורי ופרטי, חלק מהדיירים קיבלו חניות בחכירה בחניון הציבורי וחלק אחר בחלק הפרטי שפיזית לא ניתן להגיע אליו מהחניון הציבורי).
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 18:52
הלכת רחוק חבר....

אנחנו מדברים על עיסקאות רגילות פשוטות בין 2 סחבקים ולא על דירה עם מרפסת ששייכת לכנסייה הארמנית...
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 22:21
גם אני דיברתי על עסקאות פשוטות בין 2 סחבקים.

עסקה מורכבת כגון יהודה ושומרון, נחלה, חברה משכנת וכו׳ העלויות יכולות בקלות להגיע ל1% ואף ל2% משווי הנכס.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 22:33
אפשר לדעת איך רושמים הערת אזהרה בלי מעורבות של עו"ד?

האם קודם מעבירים את הכסף או קודם רושמים את ההערת אזהרה? מה עושים אם לפתע צץ קושי בחלק השני?

כנ"ל לגבי רישום סופי של הזכויות אל מול התשלום האחרון.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 22:59
לא חייב להיות עו"ד בשביל רישום הערת אזהרה .

ואם אתה המוכר אז בכלל פשוט...עו"ד הקונה עושה זאת.

אם העיסקה פשוטה ואתה מסתבך קח עו"ד הכי זול שתמצא ב5000₪ לעניין טכני של חוזה מכר ורישום.

אישור היעדר חובות לטאבו גם אתה יכול להוציא בקלות עם פיג'מה באתר הרשות המקומית.

שוב, עסקת מכר ולא תיק רצח.

לא עסקת מקרקעין עם פרצלציה וסיבוכים אחרים...
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 08:11
לא ענית לשאלה הפשוטה ששאלתי - מה סדר הדברים? קודם המוכר הלא מיוצג מקבל כסף, או שקודם נרשמת לטובת הקונה הערת אזהרה?
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 08:38
ככל הזכור לי - נרשמת הערת אזהרה והשיק הבנקאי אצל המוכר ומפקיד לאחר הרישום.

עו"ד הקונה משאיר אצל המוכר ייפוי כוח בלתי חוזר לביטול הערת האזהרה.

זכור! חוזה נועד לאנשים שהולכים לכבד אותו.

בשולי הדברים,

במקרים פשוטים יש לא מעט עו"ד שמוכנים לייצג את 2 הצדדים. עולה 150% שכר טירחה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 08:55
לא הבנתי את סדר הדברים ומה מונע מהמוכר להפקיד לפני הרישום.

אתה מצפה שקונה ייתן למוכר לא מיוצג יפויי כח בלתי חוזר למחיקת רישום הערת האזהרה? היית מסכים לדבר כזה בתור קונה?

עם הגישה הזו ברור שלא צריך עו"ד. אפילו לא חוזה - מספיק ללחוץ ידיים.

נכון, ובכך אין פסול אם סומכים על העו"ד. מכאן ועד ללא צריך בכלל עו"ד המרחק רב.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 09:15
אין מקובל(בטח לא היום כשהתחום פרוץ כ"כ), אם חתמת, אז מה שנחתם, אם לא, ברמת העקרון לא מגיע לו כלום. נהוג שאתה תקח אותו לעסקה הבאה או תשלם לו פיצוי, כל עוד הפלת העסקה לא מגיעה מהצד שלך. כאשר פיצוץ העסקה נעשה בצורה חד צדדית ע"י הצד השני לעו"ד שלך יש זכות לתבוע את הצד השני על שכרו.

המחיר כאחוז מהעסקה מגיע לא בגלל כמות העבודה אלא כגודל הסיכון. אם החוזה גרוע או שהעו"ד פיספס בדיקות רישום שונות ונגרם לך נזק יש לך זכות לתבוע את העו"ד שלך על הנזק. המחיר מגלם את גודל האחריות שהעו"ד לוקח על עצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 10:37
אין מקובל(בטח לא היום כשהתחום פרוץ כ"כ), אם חתמת, אז מה שנחתם, אם לא, ברמת העקרון לא מגיע לו כלום

אתה טועה ומטעה אנשים. ראה בפסיקה מצבים רבים בהם נפסק על שכר טרחה שהוסכם בעל פה ללא הסכם.

טעות. אין לצד ג׳ מחויבות כלשהי לעו״ד שלך (אם כבר - לך יש מחויבות לעו״ד שלך, ואתה רשאי לתבוע צד ג׳ על שיפוי על מה ששילמת לעו״ד שלך). ובכל זאת אתה תפסיד במצב כזה כולל הוצאות משפט.

מסכים בערך. העו״ד לא ישלם לך כלום either way, במקסימום יפעיל ביטוח אחריות מקצועית וזה יהיה נדיר מאוד.

רוב המחיר מגלם את הניסיון של עו״ד והרצון שלו להרוויח כסף ולא לעבוד בחינם לאנשים זרים (לגיטימי).
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 10:46
למי שפועל בחוסר תום לב יש אחריות לכל צד שנפגע מכך.אין הגבלה בחוק מי הנפגע.

לפי טענתך העו"ד צריך לקבל פיקס פרייס לפי הנסיון, שכן הפעולות לא קשורות לערך הנכס.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 10:53
הסכמה בע"פ אכן היא כמו חוזה, זה לא המצב עליו מצביע פותח השרשור.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 10:55
עסקת מקרקעין אחת היחידות החייבת להיות בכתב.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 11:00
לא מסכים. בדיוק כמו שלא מסכים שמכירת דירת 111 מ"ר קשה ומסובכת יותר מדירת 99 מ"ר באותו בניין ובכל זאת במקרה הראשון משלמים יותר לעו"ד ולמתווך.

מעוות וחסר היגיון. לדעתי

יכולה להיות דירה יקרה נקייה רישומית וחוזה חלק כמו מרגרינה ועליה יבקש עו"ד פי 2 מדירה שערכה מחצית הסכום ומסובכת רישומית. הגיוני?! לדעתי ממש לא.

בדירה שערכה 1.9 טמון סיכוי גדול יותר מדירת השכן ממול שערכה 1.79?

אגב - כמעט כל עו"ד מחזיק בביטוח אחריות מקצועית.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 11:16
בנושא התיווך, קשה יותר למכור דירות יקרות יותר וזמן המכירה לרוב רב יותר והמאמץ גדול יותר, בדירות יוקרה ממש מדובר על סוג של יחצנות.

לביטוח אחריות יש מחיר. העלות שלו תגזר מהיקף העסקאות של העו"ד וכמובן אם יתבע הפרמיה שלו תעלה לפי גודל הנזק שיגרם לחברת הביטוח. בדיוק כמו שביטוח דירה או רכב נגזר מערך הרכב/נכס.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 11:20
לא רשמתי דירת יוקרה..

יכולה להיות במקרים רבים דירה יקרה יותר השכנים כי טובה יותר ונמכרת מהר יותר. ובכל זאת התשלום עליה יהיה יקר יותר לעומת הדירה הזולה יותר ממול...
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 11:23
המתווך לא צריך לנחש כמה קשה יהיה למכור כל דירה ומי השכנים, עלות הדירה מגלמת לרוב את רוב המאמץ שידרש ולכן משתמשים בה כמקדם לעלות התיווך. כמובן גם אפשר להתמקח, אם המתווך יראה שאכן מדובר על דירה שקל יותר למכור סביר להניח ירד באחוזי העמלה שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 11:27
אז כותבים שא' קונה דירה מב' תמורת סכום X. למה צריך עוד משהו?

בכל מקרה, כאשר מישהו מסביר שבכלל לא צריך עו"ד ולא יודע לענות לשאלות בסיסיות, משכנע די טוב שכדאי לקחת עו"ד.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 12:27
מתווך מקצועי שחי את השטח יודע מראש איזו דירה מבוקשת וקלה יותר למכירה ביחס למחיר-תמורה, פרופיל המחפשים בשכונה וכו'.

אחרת הוא לא מקצועי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 12:31
את הדירה של דודה שלי שנפטרה מכרתי ללא עו"ד.

עבד מעולה.

חוזה זהה לחוזה של הדירה שלי שמכרתי עם התאמות.

אם אתה חש חסר ביטחון והעיסקה פשוטה לך על עו"ד זול לעניין טכני זה / הצע עו"ד משותף לשני הצדדים.

כאשר מכרתי את הדירה עם עו"ד (כי היה חשוב לצד השני) השכנים שלי שילמו זכר טירחה נמוך. 5000₪/ שליש אחוז / 8000₪.

דירות בטווח מחירים סביב 2.5 מיליון ₪.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 12:35
לפי ההגיון הזה אפשר גם לוותר על ביטוח צד ג' ברכב למשל - מספיק לנסוע כמה שנים בלי תאונה, בשביל "להוכיח" שהוא מיותר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 12:53
דוגמה גרועה וכלל לא קשורה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 13:06
הדוגמא היא לרעיון הכללי. זה שמשהו פועל בסדר רוב הזמן וברוב המקרים, לא אומר שזה תמיד פועל בסדר.

ההסכם או העו"ד נועדו בעיקר לאחוז הקטן של מקרים שבהם יש בעיה.

אגב, גם אם כדאי עו"ד, מצד שני גם כדאי לעקוב מקרוב אחרי מה שהם עושים ולא לסמוך עליהם בעיניים עצומות. עו"דים לא בהכרח יודעים מה שהם מתיימרים לדעת, או לא עוקבים, או לא אכפת להם. במיוחד במקרים מסובכים יחסית. זכור לי כתבות על זה שנדל"ן הוא התחום שיש בו הכי הראה תביעות רשלנות נגד עו"דים.

בתיאוריה, אולי אפשר שיהיה עו"ד רק כנאמן להחזקת צ'קים וייפויי כוח?
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 13:09
ומה הוא יעשה במקרה של מחלוקת? יפעל לפי חוזה שהוא לא היה צד לניסוחו?
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 13:51
עו"ד בחוזה מכר מטפל רק בחוזה. לא במחלוקות ולא בהפרות.

מקסימום שולח מייל לצד שהפר ומסב תשומת ליבו שעל פי סעיף ____ נקבע ש___ אולם...
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 14:15
אם בהתאם לחוזה מלאו התנאים להשלמת רישום הזכויות, הוא יעשה זאת (יש לו ייפוי כח בלתי חוזר) ואם לא אז לא.

עו"ד שהוא רק "נאמן" כפי שהוצע, יהפוך למעין ערכאה שיפוטית וזה די לא מקובל.

אני מיציתי את הדיון.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 14:36
לדעתי, כאשר מדובר בהשקעה משמעותית רצוי שעו"ד ינסח את את החוזה.

מכרתי דירה לפני כשנה.

לולא העו"ד הייתי היום נתבע על ליקויים בדירה.

בפגישה עם עורך הדין הסברתי לו בדיוק אילו ליקויים קיימים בדירה וכמובן שלא הסתרתי גם מהקונה.

הוא הוסיף לחוזה את כל הליקויים כולל אפשרות לתביעה עתידית של השכן מתחתי על נזילה ונזק משמעותי בחדר השירותים שלו. מה שניקרה as is.

בדיעבד הנזק נגרם כתוצאה מפגם בצינור הניקוז מהגג. אבל זה נתן לי שקט כמו ביטוח כי הכול היה כתוב וברור.

הסכום המקובל הוא 0.5% מערך העסקה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 15:07
אותו שאלה על המתווך שלוקח לפי אחוזים. הרעיון הוא שכל עסקה היא כמו "עוגה". המתווך והעו"ד נעשים כמו שותפים בעוגת הכסף שמתחלקת בין השותפים. בעל המאה מקבל את רוב הכסף, והשותפים האחרים נותנים ביס קטן...

אני לא אומר שזה צודק, רק משל קטן להמחיש.

אגב, כמדומני שהמנהג הזה הוא בעיקר בארץ ולא בחו"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 15:34
לכן נכון וצודק יותר לסגור עם עו"ד שלוקח מחיר אחיד ללא קשר למחיר הנכס.

מניסיון.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 18:11
@ארנטס

אני מניח שעלות ביטוח מקצועי מושפעת ממחיר העסקה, לפחות בעקיפין, כמו שהוזכר קודם.

אם מחיר העו"ד אחיד, אולי זה לפי מיצוע טווח מסוים לעסקאות, אבל משהו מעל לטווח כן יגרום לעו"ד לבקש יותר.

לחליפין, אולי עו"ד בלי ביטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 19:36
שוב, מהיכרות קרובה עם 4-5 עיסקאות שבוצעו סביב המכירה שלי כולם שילמו בין 5000₪ ל8000₪ וטווח מחירי הדירות היה 1.8-2.73.

עורכי דין שונים ולכולם היה ביטוח.

עיסקאות רגילות ללא מיכשולים והפתעות כך שדי היה ברור שלא יגיעו להפעלת ביטוח העו"ד ובכל זאת היה ביטוח.