⬅ חזרה לאינדקס

"מחפש אתר כלכלי שלא מתרגש לא מימין ולא משמאל – יש חיה כזו?"

🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2025 14:51
אני כבר תקופה מחפש אתר כלכלי אחד רק אחד! שיציג ניתוחים לכלכלה. בלי אג'נדות, בלי דגלים, בלי פרשנות פוליטית במסווה של גרפים.

מסתבר שזו משימה יותר קשה מלמצוא דירה עם חניה בת"א.

כל טור כלכלי גורם מאוד למאמר דעה. אני מתחיל לקרוא על המכסים של טראמפ ואז פתאום חוטף על הדרך נאום על הילביליז, MAGA, ביבי, זכויות נשים, הרס הדמוקרטיה והתחממות כדור הארץ.

אם זה אתר שמאלני ימין כלכלי ולא משנה או חוטאים בזה. רק כל צד עם הפאנצ'ים שלו.

למשל, כשאני קורא ניתוח שמסביר למה הוא תמיד הולך להורס את הכלכלה, יגלוש מהר מאוד להשוואות לברז'נייב, .

וכשאני קורא ניתוח שתומך בו? הוא נהיה קדוש עם חזון מבריק גם בסחר, גם בגבולות, וגם בזהויות מגדריות.

תגידו, מישהו יכול פשוט לנתח את עניין המכסים כמו איש מקצוע? להגיד – "המטרה אולי נכונה (איזון סחר), ולנמק בדיוק למה, אבל האגרסיביות והטיימינג בעייתיים"?

או שבלי אזכור לביבי/לה-פן/איילת שקד/מירב/מירבי/מירבוש/מירבושה מיכאלי פשוט אי אפשר לפרסם?

מחפש אתר אחד פשוט עוסק בכלכלה. מישהו? משהו? או שגם זה עבר רגולציה של מחנה?
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2025 14:58
הכוונה לאתר ישראלי בלבד?
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2025 14:59
תחזיות כלכליות תלויות גם בצפיית העתיד הפוליטי בטחוני, אתה מתכוון שאתה מחפש אתר שמתעלם מזה? או שאתה חושב שאפשר לצפות עתיד בטחוני/פוליטי בלי להיות מוטה?

בכל מקרה ישירות לאוף תופיק
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2025 19:17
יש אתרים עם יותר דעות עם ספקטרום די מאוזן במרכז הדעה הפוליטית מבחינה מדינית-ביטחונית (הכלכלה מושפעת מושפעת גם משיקולים של סוציאליזם/קפטליזם חינוך וטכנולוגיה שלא מספיק בשיח).

נראה לי גלובס וביזפורטל יחסית בסדר בקטע הזה. שמעתי סיפורי זוועה מעובדים כמה המצב מוטה פוליטית ברמה הרגשית בהנהלה של אתרים גדולים אחרים.

צריך להבין שבדרך כלל לתקשורת יש 3 אינטרסים מעל אמינות וחקר האמת:

1) לייצר בקלות ובמהירות עוד כתבה (מה שגורם לכך שמפרסמים דברים של מובילי דעה תחת שם של כתב חדשות ובטח בקושי עושים מחקר).

2) למשוך עניין (מה שגורם לכתבות פופוליסטיות וכותרות קליקבייט לא מדויקות).

3) להשפיע על מוקדי הכח והציבור (יחסית אין הרבה רווח כספי ישיר בתקשורת מה שמרוויחים הוא כח לקדם את האג'נדות שרוצים שיכולות להיות בתחומים שונים וגם עם גיוון מסויים).

לכן לא צריך לקחת באופן תמים פרסום כלשהו מכל אתר. תחשבו על מקרה שאתם יודעים טוב את הפרטים שלו שפורסם. כמעט תמיד יש פערים גדולים בין האמת לפרסום עוד לפני אג'נדות פוליטיות.

יש תועלת וסכנה במידע לא מדוייק. כדאי תמיד לתת לו משקל נכון. אם יהיה יותר רווח לפרסם מידע יותר אמין ופחות מוטה אז אולי חלק מהתקשורת תנסה לייצר אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2025 19:32
תקרא הארץ וישראל היום ותעשה ממוצע :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2025 23:35
אין חיה כזו, אבל גלובס יותר טוב מהשאר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2025 18:52
אתה אולי צוחק, אבל אני באמת עושה כך (ולא רק הארץ וישראל היום, אלא גם אתרים אחרים שמייצגים ציבורים נוספים).

וזה לא בשביל הממוצע, אלא בשביל להיחשף למגוון דעות...
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2025 20:29
The Economist

מעולים

אבל המנוי יקר