⬅ חזרה לאינדקס

יזמות

🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2025 11:54
נמצא בתקופת ביניים בין סיום התואר ברפואה ותחילת תקופת הסטאז\התמחות. כ8 חודשים.

כבר זמן רב שאני פוזל לעבר הרעיון של יזמות והקמת עסק אינטרנטי של שירותים\קורסים\פרסום.

כמובן עם זיקה לתחומים שאני כבר מכיר ועוסק בהם כיום ומכיר את הבעיות מבפנים.

היו לי כמה רעיונות שיכולים לפנות לאנשים בתחום הרפואה- שירותים לרופאים פרטיים, שירותי פרסום ומרקטינג, קורסים אינטרנטים

והייתי רוצה לבחון כמה רעיונות.

הרעיון הוא בעיקר לבנות עסק קטן שקל לתפעול וקל לפתוח אותו ללא צורך בהשקעה כספית גדולה ישהווה אופצית הכנסה שניה.

ברור לי שמרבית האופציות הללו נכשלות או לא גדלות לממדים שעליהם יוצרי הרעיון חולמים, אבל בכל זאת רק לשם הbrain storming יצא לכם לנסות דבר כזה ?
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2025 17:26
כן

אציין שאם אתה לא רוצה "השקעה כספית גדולה", בעסק אינטרנטי, עדיף לבנות אותו ברמה התכנותית לפחות בהתחלה בעצמך, אם יש לך את היכולת..
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2025 08:19
אני במקומך הייתי חושב על היתרון היחסי שיש לך, ובמי אתה מתחרה.

היתרון היחסי שלך ? אתה כנראה נגיש יותר ללקוחות, כי אתה מרקע דומה. אולי אפילו מכיר לקוחות פוטנציאלים.

במי אתה מתחרה ? בילדים (תרתי משמע) שזה כל החיים שלהם. שיש להם הרבה זמן פנוי, והם מוכנים לעבוד בשביל שקלים/מילים יפות.

אני במקומך הייתי מבין שיש לך משהו עצום ביד (תואר ברפואה?). נח, אוגר כוחות, ומתרכז בלפתח את הקריירה המטורפת שיכולה להיות לרופא בישראל.

עריכה:

כיאה לשם הפורום (יזמות). במידה ואתה כן רוצה לקחת יוזמה, היוזמות שכרגע צריך להתרכז בהם לדעתי הם יוזמות שיוסיפו לך להכנסה העיקרית. בעיקר יוזמות שיראו יפה בקו"ח ויתנו לך קשרי עבודה. לאו דווקא יוזמות מכניסות כסף.

לאחר מיקסום ההכנסה העיקרית, אתה יכול להפנות את היוזמה לכיוון של פתיחת עסק בתחום הרפואה... לא חסר מרפאות שמעסיקות רופאים וכד'
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2025 11:04
אם הוא עושה קורס אינטרנטי ב"תרגול מבחנים שנה א' באנטומיה" הוא לא מתחרה באף ילד, אני זוכר כשאני למדתי (לא רפואה) היו לא מעט קורסים של תגבור/תרגול בתשלום שנעשו על ידי אנשים פרטיים, זה יכול להיות הכנסה נחמדה, לא אתפלא עם זה מכניס כמה אלפים בודדים בשנה (לפני מיסים והוצאות).

עיקר העבודה זה בנייה ראשונה של הקורס, בתקופות מבחנים קצת עזרה ופעם בשנה לעדכן את הקורס,

כמובן צריך לשלוט בחומר אחרת חבל על הזמן.

בנוגע לתשתית אני מאמין שיש לא מעט מערכות מוכנות שאפשר לשכור, להתחלה ממש אפשר לעלות סרטונים לYoutube כunlisted - כמובן צריך להבין מה המשמעויות של להשתמש בYoutube בצורה כזו (חוקית, חוזית, מגבלות אחרות, זכויות יוצרים / גניבת תוכן, מבחנים של האוניברסיטה הם בבעלות האוניברסיטה? ועוד).
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2025 12:33
התעניינתי בגוגל לגביי ההיצע, יש מלא ובגרושים (אם לא חינם)
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2025 14:24
יכול לעשות חוגי רפואה לילדים, אני מכיר מישהי שעושה כאלו וזה כבר הפך ממש לחברה עם עובדים, זה נישה עם לא מעט כסף.

אפליקציה לרופאים פרטיים, יש כל מיני כאלו למאמני כושר ואנשי קוסמטיקה למיניהם, אבל אפשר לפתח אחת ייעודית לרופאים, שתאפשר להם:

- תיאום פגישות

- גבייה

- תזכורות אוטומטיות ללקוחות

- פרסום מבצעים בהתראות בטלפון ללקוחות

- חיבור למערכת crm שתקל על פרסום גם בווצאפ

- הצגת הניסיון והשירותים שהרופא/מראפה מציגה

ככה אתה בונה תבנית אחת, שאחכ כל רופא יכול להכניס אליה את הפרטים שלו.

יכול למכור שירותי פרסום לרופאים פרטיים, יש הרבה אנשי פרסום שמתמקדים בנישה אחת וככה צוברים בה יתרון יחסי שמבוסס על ידע, קשרים בתחום ועוד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 10:03
דווקא ברגעים האחרונים לתואר כשכבר הלשון בחוץ ומערכת הבריאות נראת כמו דבר האחרון חוץ מבריא להיכנס עליו.

אני מחפש דרך לנסות דברים שונים. גם כדרך להבין טוב יותר איזה דרך מתאימה לי בעולם הרפואה.......

שמעתי עליהם, זה רעיון מעניין במיוחד שרוב ההוצאה שם היא על מדריכים וקצת על האתר. הקורסים הללו מועברים בזום לפי מה שהבנתי ככה שזה יחסית קל לתפעל עסק שכזה.

השאלה המתבקשת האם שלל האפליקציות הקיימות כיום כבר לא עונות על הצורך הזה, איני יודע באיזה דברים כיום משתמשים בקליניקות. אבל האם זה שונה בהרבה מאפליקציה לקביעת תור לספר, לקוסמטיקאית?
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 10:30
יש מישהו בארץ שמתעסק בתיירים חולים ? כלומר לא תיירות מחלה. אלא מגיע אדם לטייל ונדבק בשפעת. הוא רוצה לראות רופא משפחה ולא לפנות לבית חולים. מה הוא עושה ?
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 11:49
אני מנחש שהוא מדבר עם הביטוח שלו שאומר לו מה לעשות (רופא בזום, אולי מרפאה כמו "ביקור רופא").

ההתחלה היא קשה, אבל אחרי הרבה יותר קל, עובדים פחות שעות במערכת הציבורית

ובקליניקה פרטית ההכנסה היא עצומה - על ביקור 10-30 דקות משלמים היום 1000-2000 שקל, זה סכום מטורף - בימים בודדים של עבודה אתה מכניס הרבה יותר מחודש עבודה של הייטקיסט ממוצע.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 12:59
מצטרף לVigaror. אמנם ההתחלה קשה (מאוד!) ולא מעריכים אותך.

אבל להיות רופא עם ותק של 20 שנה, זה לרוב פריבילגיה מטורפת עם סכומים הזויים.

מערכת הבריאות כושלת, ולא מתגמלת. אבל הרפואה הפרטית בישראל פורחת.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 15:28
בדיוק. גם אני לא שמעתי על זה. דרך אגב גם בחו״ל תייר ישראלי מופנה בדרך כלל לבית חולים ולא לאיזה רופא פרטי קרוב.

אולי איזה מיזם שמארגן רופאי משפחה פרטי. התיירים בדרך כלל בעלי ביטוח שיממן את זה. יצא אולי יותר זול לכולם.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 20:39
לא יודע, אבל לא צריך להמציא את הגלגל בהכרח, מספיק שתעשה כמה התאמות קטנות למשהו קיים ותשווק את זה כאפליקציה לרופאים בשביל עסק עם הרבה פוטנציאל, כמובן שצריך לעשות מחקר שוק קודם אני סתם זרקתי פה רעיון.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2025 22:11
יש לך (או לפורום) ההערכה לעלות של בניית אתר אינטרנטי כזה למי שאין את היכולת?
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2025 22:39
כנראה עשרות עד מאות אלפי שקלים, מאפס

אבל כפי שצוין כאן, יש מערכות מוכנות, עם עלות נמוכה, אבל כנראה ידרש זמן להתגבר על עקומת הלמידה

בתור עסק שהמוצר שלו הוא "תוכן", אפשר לדגל על יצירת תוכנה בהתחלה ולהשקיע ביצירת התוכן, אביזרים, צילום, תאורה, תפאורה, אנימציה וכו
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2025 00:47
לא מאמין שיש היום הרבה עסקים קטנים שמוצאים סכומים כאלה על פיתוח אתר, כמו שצוין יש תשתיות מוכנות -

אם זה מערכות להקמת אתרים הרבה גמישות יחסית כמו Wix, elementor . . .

אם זה מערכות לקורסים סגנון udemy, Coursera . . .

אם זה מערכות להקמת חנויות אונליין - shopify, WiX . . .

ועוד טריליוני אופציות למערכות שזמינות למי שרוצה לבנות אתר, חלקם יותר ממוקדות לתחומים מסוימים, חלקם יותר גנריות
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2025 16:55
מחזק,

הכוונה ברעיון שהצעתי הייתה למצוא תוכנה מוכנה, שכבר קיימת היום בשוק אולי לא בארץ, ורק ללמוד איך מטמיעים אותה עבור עסקים כאלו בצורה הטובה ביותר.

כמה עולה לקנות רכב?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2025 23:10
השאלה אם יש לך פוטנציאל להגיע למדרגה של רופא מומחה, כי אם יש לך רוח יזמית אז בתור רופא מומחה תוכל להכנס כשותף בסטארטאפים שמגייסים בסכומים גדולים, עם יותר סיכויי הצלחה ממיזם עצמי. זה כמובן כרוך בריצה למרחקים ארוכים מאד ולהסתפקות במועט בתקופת הסטאז', מצד שני הסיכוי לנהל עסק מהצד בתקופת הסטאז' הוא לא גבוה בלשון המעטה, פשוט אין זמן לטפל בלקוחות.