⬅ חזרה לאינדקס

ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500

🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2025 23:22
אהלן,

בן 31 נשוי + 2.

לפני שנתיים סיימתי תואר במדעי המחשב במקביל לעבודה במשרה מלאה, מאז שסיימתי את התואר לא מצאתי עבודה.

לאחר המון חיפושים פשוט בשלב כלשהו התייאשתי.

כיום משתכר בתור הנדסאי אלק' כ - 22000 חודשי בממוצע, ואפילו 24000 אבל בלי הרבה אופציות להתפתח בתוך הארגון ( עובד באינטל) עובד שם כבר 7 שנים.

לאחרונה, התראיינתי למקום עבודה שמחפשים בו מפתחי SAP, ללא ניסיון, רק דרישה של בוגרי תואר, הבעיה שהשכר הוא רק 8500 בחודש.

לאחר שלושה חודשים עולה ל - 10000, לאחר חצי שנה עולה ל - 12000 וממשיך ככה לא יודע במשך כמה זמן.

נשאר לי רק להחליט אם אני מעוניין במשרה ובירידת שכר החדה הזאת, כי אולי זאת באמת תהיה ההזדמנות האחרונה שלי לעסוק במקצוע הזה של תוכנה.

השארתי עליהם רושם די רציני אני חושב.

יש לי כסף נזיל עם אישתי 1.3 מיליון בערך, כך שתספוג את התקופה יהיה אפשרי ע"י משיכה מהמזומן העומד לרשותנו( קרן כספית בעיקר), בכל זאת יש משכנתה, גן של ילד קטן והוצאות על ילדים באופן כללי.

מתלבט מאד, אם זה שווה את זה בכלל, איך התחום הזה של פיתוח SAP? האם שווה את הירידה בשכר?

אני עומד על פתחה של צומת דרכים שאין לי מושג מה לעשות, לקפוץ למים או להשאר ב comfort zone.

האם עליי להסתפק במה שיש לי ולהמשיך את חיי ככה? אני לא סובל בעבודה, אך העתיד של החברה לוט בערפל, כל שני וחמישי פיטורים במחלקות.

ערב המצב התראיינתי לתפקיד די דומה לשלי בחברה אחרת וקיבלתי הצעה של 18000 + רכב אך סירבתי כי לא רציתי לסגור דלת לתפקיד בתוכנה, כי ידעתי שאם אלך לתפקיד מקביל, אצטרך להשקיע ולהוכיח את עצמי במקום החדש וכנראה לאבד את האפשרות לעסוק בתחום התוכנה אי פעם.

אשמח לשמוע דעתכם, על דבר.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 00:32
אני לא ממש מהתחום, אבל אני די בטוח שיש משרות אלקטרוניקה שמשלבות תכנות.

באופן כזה הניסיון שלך באלקטרוניקה יהיה יתרון והירידה בשכר (אם בכלל) לא תהיה ככ גדולה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 01:23
מה אתה עושה בתור הנדסאי אלקטרוניקה באינטל?
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 06:00
למה חוזרת הטענה ש"תאבד את היכולת לעסוק בתוכנה אי פעם", "זאת ההזדמנות האחרונה שלי" וכו'? אנשים עושים הסבה לתוכנה (גם מתחומים בכלל לא קשורים ובלי השכלה בתחום) בגילאים יותר מבוגרים משלך. לא שזה אידיאלי, אבל זה קיים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 08:16
אם אתה מנסה לעשות הסבה עם ביטחון תעסוקתי אתה יכול לנסות לעשות את זה בחברה גדולה שיש בה מסלולי הסבה. גם הידע שלך באלקטרוניקה יותר נדיר ויכול לתת לך יתרון.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 12:59
בגדול, אני עובד במפעל הייצור, כך שמתעסק באחזקה של מכונות על כל המשתמע מכך.

תחזוקה מונעת ועד פתרון תקלות, אבל לא ברמת הרכיב הבודד( כמו הלחמות, החלפה של סלילים, נגדים וכו') אלא הסתכלות על סכמה חשמלית לצורך העניין והחלפה של החלק הבעייתי(כרטיס אלקטרוני, חיישן כלשהו, פיוז ועוד המון דברים).

זה לא הנדסאי אלקטרוניקה פרופר אלא משהו משולב כזה של מוסכניק, מכונאי, אלקטרוניקה וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 13:06
כי אם אני עובר עכשיו לתפקיד מקביל, אצטרך להש' יע זמן בתפקיד החדש, להוכיח את עצמי לקרוא ספרות רלוונטית וידע על המערכות שאעבוד בהם. יעבור מס' רב של זמן לדעתי עד שאגיע לרמה מכובדת ומקצועית ובזמן הזה לא אעסוק בתוכנה, אני כבר לא צעיר בן 24 שסיים תואר, קשה לי לעשות שינויים. יש לי משפחה לפרנס, אני גם צריך מקום די יציב.

אני לא אלך לעבוד לכל מקום, ובשוק של היום אין לזה מקום, תגיד תודה בכלל שחוזרים אליך אם אתה ג'וניור, אני לא יודע אם אתה מודע למה שקורה בשוק היום, אבל זה ממש לא ריוויאלי לג'וניור בתוכנה/בוגר מדעי המחשב לקבל בכלל זימון לראיון עבודה.

אז הידע שלי באלקטרוניקה הוא פחות מה שהולך בשוק, אתה בטח מכוון לתחום ה Embedded אני ממש לא שם.

יש לי ידע בינוני מינוס בכל מה שקשור לעולם הזה, זה לא מה שאני עושה ביום יום שלי.

רשמתי תגובה למעלה מה אני עושה ביום יום שלי בעבודה וזה לא הכיוון.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 15:06
עונה לך בתור מישהי שעזבה בVSP האחרון אחרי כמעט 13 שנה בחדר הנקי.

אני מבינה את הפחדים שלך. עם כמה שמשמרות, סופ"שים ומשמרות ארוכות זה מבאס, בכל זאת יש יתרונות של משכורת לא רעה, אוף שיפטים שמאפשרים זמן עם המשפחה ואיפוס ולרוב, הזמן הממושך בעבודה יוצרת גם חברויות די קרובות.

מצד שני, אם אתה מעוניין לעסוק במשהו אחר, ויש לך הכשרה אני לא חושבת שיש טעם לדחות את הקפיצה הזאת. ככל שתתבגר, ככל שהילדים יגדלו זה יהיה שינוי יותר מפחיד.

במקרה שלך יש לכם גם חסכונות שאפשר להשען עליהם בינתיים, אז זה הופך את השינוי לפחות קשה.

לדעתי, ורק על סמך הנתונים שהצגת וההיכרות עם אינטל (שהיא כבר לא המקום היציב והבטוח שהיה פעם), כדאי לך לעבור מקום. אם תוכל איכשהו גם להוציא VSP על הדרך, בכלל מצוין.

אמנם תהיה במשכורת נמוכה לזמן מה, אבל אחרי תקופה קצרה יהיה לך את הנסיון הזה בקורות החיים ולכן הסיכוי שהשכר בבהמשך הדרך יהיה מתגמל יותר.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 16:58
יש עוד חברות גדולות שעושות גם את זה וגם תוכנה. למשל בתעשייה הביטחונית. אתה יכול להתחיל שם בתור הנדסאי ולעשות הסבה לתוכנה בתוך החברה. זה מסלול כנראה ארוך יותר אבל בטוח יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2025 19:03
אין לי כזה הרבה ידע על פיתוח SAP, אבל אתה בטוח שזה תפקיד שיתן לך דחיפה קדימה בתחום של תוכנה?

אם היית אומר משרת Frontend/Backend הייתי עונה ששווה לקחת את ההזדמנות הזו כי זה יפתח עוד דלתות בעתיד. אני למשל סיימתי תואר במדמח, התחלתי משרת בקאנד בשכר כפי שציינת לSAP, אחרי שנה וחודשיים עזבתי למקום ששילם לי הרבה יותר. כן היה קשה בהתחלה עם שכר נמוך (ואני בלי משכנתא או ילד כרגע) אבל הניסיון שצברתי היה שווה יותר מזה.

כתבת שלפני שנתיים סיימת את התואר.

מה קרה מאז? כתבת שהתייאשת, אבל איך החיפוש שלך בא לידי ביטוי?

האם עברת על קורות החיים שלך עם אנשי מקצוע?

האם קיבלת ועברת ראיונות?

האם שלחת קו"ח ברבאק, יצרת קשר עם חברים מהלימודים לראות אם יכולים להפנות אותך, או ניסית לעשות מאמץ אקסטרה?

אין לי מושג מה קורה בשוק בזמן האחרון, אבל מהלינקדין ומחברים נשמע שהוא נורא קשה, על כל משרה יש מאות אם לא אלפים שמנסים לתפוס אותה.

ומצד שני אני עדיין רואה פוסטים ושומע על אנשים שמוצאים עבודה. מה הם עשו שונה כדי למצוא אותה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2025 20:59
אין לי מושג מה הם עשו, אני בתקופה האחרונה ממש לא חי את השוק של חיפוש עבודה, די השלמתי עם המצב כבר די הרבה זמן. עד שהופיעה בפניי הזמנות, התראיינתי פעם למשרה של DATA analyst דרך איזה חברת השמה, ראיון שהלך ממש טוב והייתי בטוח שאני הולך לקבל אותה, אך לא התקדמו איתי. לתפקיד הזה של המפתח SAP הגעתי דרך המלצה מהמראיין לחברת השמה ואז הגיעו אליי, הבעיה היא השכר והתפקיד.

אני לא מוצא הרבה מידע על מפתח SAP, על התפתחות והאם שווה לי ללכת על זה.

יש מישהו גם אם בתשלום? מישהו בלתי תלוי? שקשור בתעשייה, שזה תפקידו, לדעת פלוס מינוס את הלך הרוח בתפקידים כאלה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2025 21:21
אני מהנדס תוכנה באיזור העשור (למדתי מדמ"ח).

לא מכיר SAP בכלל אז קח את כל מה שאני אומר כאן בערבון מוגבל.

אני לא יודע עד כמה SAP נותן לך כניסה לשוק הנדסת התוכנה הכללי - אם זאת התקווה.

האם יש התעסקות בטכנולוגיה שהיא לא הגן הסגור של SAP? יש אלמנטים של System Design? יש מוצרים חיצוניים (סתם דוגמאות: דאטבייסים שהם לא SAP, מערכות תורים, קלאוד - AWS למשל)? שפות תכנות לא נישתיות?

מבחינת הSoft Skills אני מדמיין שהמשרה לא רעה.

בנוסף, המשכורות שתיארת הן דגל אדום מבחינתי. לאו דווקא מההתנהלות המשפחתית בשנים הקרובות, אלא מכך שזה מעיד (אולי) שנישת ה-SAP היא נפרדת מתעשיית התוכנה ה"רגילה".

יש משרות שמשלבות אלקטרוניקה ותוכנה כמו שאמרו לפני. למרות שזה לא התחום שלך בתוך האלקטרוניקה, הייתי בודק אם אפשר לשחק על זה איכשהו. אגב גם ידע במכונות עוזר. ככה לא תתחיל מאפס בתחום החדש.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2025 04:19
עם כל הקושי, אני נראה לי הולך על זה.

כבר שנתיים שלא מצאתי תפקיד פיתוח למרות תואר במדעי המחשב אני עדיין באותה עבודה.

המפתח SAP הזה כמו שאמרתם יכול לתת לי soft skills ותכלס להכנס לעולם הזה, כן נכון, זה נשמע משעמם ונישתי וזה לא התחום הכי רותח בחוץ.

אבל יש לנו חסכונות שיכולים לפצות על הירידה בשכר בזמן שאני שם, במקביל אולי עוד שנה שנתיים אחרי שכבר יהיה לי ניסיון בלעבוד בצוות תוכנה וכו' במקביל אשקיע בפרויקט שעשיתי אמשיך לקדם אותו, ואני מתכנן בע"ה שבעוד שנתיים אולי כן אכנס לתעשייה לתחום שאני רוצה באמת fullstack או בקנד בטכנולוגיות מודרניות.

אני ממש מקווה שאני עושה את הצעד הנכון אבל את זה אדע רק בדיעבד, תודה לכולם על העזרה, עזרתם לי מאד.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2025 07:09
האם מעבר פנימי בתוך אינטל לקבוצת תוכנה בא בחשבון?
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2025 08:10
ניסיתי, נראה בלתי אפשרי, כנראה המנהל שלי שם מקלות בגלגלים, טוב לו שאני בצוות שלו
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2025 10:36
אמנם לא מפתחת SAP, אבל עבדתי מלא בצמוד לכאלו בצבא לפניי 15 שנים. לעניות דעתי, אם אתה מעוניין להשתלב בעתיד בשוק ה*הייטק* מומלץ להתרחק מSAP - זה גן סגור שבניגוד למטא ואפל אין בו כסף, יוקרה או חידושים טכנולוגיים. שפת התכנות המרכזית היא ABAP שאף אחד מחוץ לתעשייה הספציפית לא שמע עליה. בספק אם עוד שנתיים יהיה לך מספיק ניסיון במה שנחשב היום בתעשייה - עבודה אינטנסיבית עם שפות תכנות נפוצות, שימוש מתקדם בAI ותוכנות מבוססות AI, אינטגרציות עם כלים חיצוניים (דאטה בייסים, קלאוד, דאב-אופס וכד'), סיסטם דיזיין ומערכות מורכבות. אני חושבת ששווה לך לא להתפשר ולנסות למצוא משרת תכנות לא נישתית שתיתן לך נק' פתיחה יותר טובה בעתיד. אם אתה מוכן להתפשר כל כך על השכר אפשר אפילו למצוא משרה בחברת פרוייקטים.

בכל מקרה, מומלץ לפחות לשאול בריאיון על הנק' ש@wavyfabric העלה כדיי להבין את אופי התפקיד ולתאם ציפיות. שלא תצא קירח מכאן ומכאן - גם שינמוך שכר משמעותי וגם בלי סקילז שיעזרו לך אח''כ להתברג בתעשייה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2025 17:52
זה לא יקדם אותך הרבה, ואתה תמצא את עצמך לא מרוצה בעוד כשנה+-

מה הכיוון שלך? במה אתה רואה לעסוק? אתה מאוד מפוזר. מתראיין לdata analyst וגם מחפש משרות של פיתוח.. זה מקצועות שונים.

הייתי נסגר יותר ספציפי על מה אתה רוצה לעשות, והולך על זה בכל הכוח תוך כדי העבודה הנוכחית. תמשיך לחסוך בה עוד כסף.

אתה לוקח קפיצה למשהו שאתה לא מכיר בשביל איזה חלום שלא באמת קיים במשרה הזו.

ברור שהם רוצים אותך שם. הם משלמים לך פחות ממורה ורואים שאתה הולך לטחון שעות כדי "להתקדם" למקום שהם לא יכולים באמת לקדם אותך אליו.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2025 21:23
לא הייתי הולך על זה כי זאת הזדמנות לא טובה.

אם אתה רוצה לעבור, אתה צריך אשכרה לעבוד בזה. לשלוח קו״ח, לדבר עם אנשים, להבין מה אתה רוצה בדיוק וכו.

שיקולים של ״יהיה לי קשה יותר לעבור בעתיד״ הם לא רלוונטים - אתה יכול לעבור עכשיו, להיות לא מרוצה, ואז תמצא את עצמך בפוזיציה הרבה יותר גרועה.

הזדמנויות באות והולכות. אל תלחץ מעניין הזמן. תחפש ותמתין להזדמנות הבאה. שוק העבודה בהייטק עולה ויורד. בסוף זה מגיע.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2025 23:49
הזוי כמה פעמים נסגרתי על משהו ואז הפכתי את ההחלטה, תודה רבה על העזרה שלכם.

הייתי היום בחברה, ראיתי את החברה ישבתי לדבר עם המפתחים, היו שם שלושה בוגרי תארים מדעי המחשב או תוכנה, דיברתי איתם קצת על מה הם עושים, דיברתי עם המנהל של החברה.

לא עפתי על זה, בשילוב התפקיד הנישתי הזה וכל מה שרשמתם והתייעצות עם מישהו מהתעשייה, החלטתי לוותר על הרעיון.

תודה לכם, מקווה למצוא משהו טוב.

מעריך מאד מאד את כל התגובות של כולכם פה, עזרתם לי מאד
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2025 18:14
לדעתי בחרת נכון.

לא רואה הצדקה לרדת כול כך הרבה בשכר.

תראה בהשכלה שלך כלי שפתח לך מגוון רחב שלך משרות, ולא רק בתכנות.

אבל אם הנושא חשוב לך תחשוב אולי לחפש משרה של תכנות ואלקטרוניקה. לדוגמה תכנות בקרים. אולי שם היה לך יתרון.

בנוסף אתה יכול לעבוד בתכנות "כעצמאי" בעבודות קטנות. כמו בניית אתרים לעסקים קטנים או משהו בסגנון. (אתה יודע יותר טוב מה הכישורים שלך).

זה יכול לתת לכך אולי ניסיון כלשהו, תיק עבודות, ואולי למלא אצלך את החסר.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2025 01:18
אתה מרוויח יפה מאוד כרגע. שים לב שתחומים כמו fullstack או בקנד הם הכי קלים להעברה למיקור חוץ בחול. אתה למעשה ג'וניור מבוגר יחסית שמנסה להתחרות בכמויות הבוגרים הטריים שיוצאים כל שנה עכשיו לשוק
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2025 02:24
אומנם קצת באיחור - אבל לגמרי מסכים עם מה ש @ינשוף חסכני כתבה - זה ניסיון שלא רלוונטי בשוק.

עשית נכון בנתיים - תמשיך לחפש ולחדד את המשרה הבאה שלך. שמח לעזור!
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2025 02:34
אני לא מבין גדול בכלל

אבל אישית אני לא חושב שהייתי עושה את הצעד את זה במצב דומה
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2025 02:14
אני מהתחום של SAP

קודם כל, מבחינת ה-"גן סגור", לא בהכרח - מכיר אנשים שעשו את המעבר גם לפיתוח "רגיל", לא הרבה וזה גם היה יותר לפני כמה שנים, בגדול הכל אפשרי אבל לא הייתי הולך לתחום אם אתה בונה נטו על זה

מפתח SAP היום זה לא רק ABAP (למרות שזו שפה שממש חידשו אותה), זה התפתח מאוד, התקדמו לענן ויש פיתוח גם של פרונט ב-JavaScript ויש BTP ושם מפתחים גם עם Java, Python וכו' - אז כן מאתגר ומעניין יש המון ללמוד ולעשות, גם בכל פרויקט זה משתנה, כנ"ל הטכנולוגיות, ארכיטקרטורה וכו'

כן הניסיון שתצבור יהיה הרבה יותר רלוונטי כמפתח SAP ותהיה פחות אטרקטיבי לעומת מפתח רגיל עם אותן שנות ניסיון עבור פיתוח "רגיל"

מה שכן, הרבה חברות משתמשות היום ב-SAP, יש צורך במפתחים כל הזמן, השכר גבוה יחסית למשק (כל המפתחים שאני מכיר הם בטווח של 25-35 אש"ח בחודש עם 5+ שנות ניסיון, הפרילנסרים מתוכם מכפילים את זה), יש אפשרות להתקדם (יישום, ניהול, ארכיטקטורה), הרבה יותר רגוע מהייטק (משרות של 8 עד 5, כמעט ולא מדברים איתך, יש איזון טוב, עבודה מהבית ברוב המקומות) ובטחון תעסוקתי הרבה יותר גבוה (אף פעם לא היה גל פיטורים, כי מדובר בחברות תעשייתיות וממשלתיות, זה לא הייטק לטוב ולרע - אין מניות וכו')

הפיתוח עצמו מתרכז בלפתח מערכת מידע לארגון בתוך תוכנת SAP, לקבל דרישה מהמיישם שישב עם הלקוח ולבנות אפליקציות, תשתיות (כמו DB) וכו'