⬅ חזרה לאינדקס

חוכמת ההמונים - דירה למכירה עם שוכרים עם אופציה

🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2025 17:01
שלום לכולם,

ברשותי דירה המושכרת לשוכרים כאשר יש להם בחוזה אופציה להאריך את השכירות בשנתיים. (שתי אופציות, אחת לכל שנה)

לפני כחודשיים הם הפעילו את האופציה הראשונה.

לאחרונה החלטתי שאני רוצה למכור את הדירה ולקנות אחרת במקומה, אבל כאמור לשוכרים הקיימים יש עוד כשנה ואפשרות להפעיל עוד אופציה.

להבנתי יש לי את האופציות הבאות:

1. לא לעשות כלום בשנתיים הקרובות.

2. להגיד לשוכרים שאני רוצה למכור, ולשמוע את תגובתם... אולי אפילו להציע להם סכום מסויים כדי שיעזבו (מהו סכום הוגן לדעתכם ?)

(ההגיון פה הוא שבכל מקרה הם מבינים שעוד שנתיים יאלצו לעזוב... אולי יעדיפו עכשיו)

3. לקחת מהבנק הלוואת גישור לשנתיים הללו (אני יודע שזה מוגבל לחצי מהסכום, אבל את החצי השני אני יכול להביא מהבית.. ואז להחזיר במכירת הדירה)

4. אחרות ?

אני לא רוצה לשמור את שתי הדירות ולכן הצעות כאלו לא פרקטיות.

תודה מראש

אני
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2025 17:03
איזה דירה זו? היכן?

זה מאד תלוי אם הקונים קונים להשקעה או למגורים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2025 17:05
היית קונה דירה שגרים בה שוכרים?

השוכרים יכולים להישאר שם על סמך חוקי הגנת הדייר, לפחות יכולים לטרטר אותך כמה חודשים עד שתפנה אותם.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2025 17:11
אין מניעה למכור דירה עם שוכרים - הקונה נכנס לנעלי המוכר מבחינת החוזה.

יש קונים שעסקה כזו תתאים להם.

כן, אם השכירות הייתה במחיר המתאים לי או אם מועד הפינוי של הדירה מסתדר לי.

קשקוש, זה חוקים שלא רלוונטים כבר שישים שנה.

הייתי מבקש לוודא את ההיסטוריה מולם, וגם לדבר איתם בעצמי ולהתרשם אם מדובר באנשים נורמטיביים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2025 17:16
הדירה היא באזור של משפחות.... היא נקנתה חדשה מקבלן לפני כ 10 שנים ולדעתי מיצתה את פוטנציל עליית הערך שלה. (לא צפוי פינוי בינוי באזור בכלל)

אני מניח שכיוון שאין פוטנציאל ממשי לפינוי בינוי היא פחות אטרקטיבית למשקיעים.

אני מניח שזה תלוי במחיר ובדחיפות שלך לעבור לדירה.

לדוגמה, אם לא בוער לך עכשיו לעבור אתה יכול לקנות את הדירה ולקבל שוכרים לשנתיים שאפקטיבית נותנים לך הכנסה (למעשה אתה מקבל "הנחה" על מחיר הדירה... משריין מחיר עכשיו... מקבל שנתיים שכירות כמזומן ואז נכנס... כנראה פחות נפוץ אבל אולי יכול להתאים לאנשים ???)

נ.ב. השוכרים כרגע הם ממש מציאה... שוכרים שם תקופה ארוכה ושומרים על הדירה.. פשוט אני לא מעוניין יותר להחזיק בדירה
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2025 17:17
אם זה להשקעה? ברור! ההפך, הייתי מעדיף דירה עם שוכרים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2025 17:21
מוזר, בכל חוזי המכר שראיתי הודגש שהדירה תימסר כשהיא נקיה מכל אדם (ולפעמים אפילו נקיה מכל חפץ).
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2025 17:23
זה לא אומר דבר, דירה שכבר מושכרת זה בדרך כלל יתרון גדול למשקיעים, בניגוד לרוכשים למגורים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2025 19:47
יתרון נוסף. "בעיות השוכרים" ממשיכות עם הקונה. נזקים וניקיון למשל.