⬅ חזרה לאינדקס

גידור במקום דילול מניות? תהייה על מסלולים תלויי גיל

🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2025 22:27
קופות גמל במסלולים תלויי גיל נועדו להפחית את רמת הסיכון ואת תנודתיות התיק הפנסיוני ככל שמתקרבים לגיל הפרישה. הרעיון העומד בבסיסן פשוט: עם ההתקדמות בגיל, החשיפה למניות פוחתת, ואילו החשיפה לאג"ח ולנכסים אלטרנטיביים עולה. עם זאת, מבדיקת נתוני גמלנט שערכתי עולה כי התשואות במסלולים המיועדים לבני 60 ומעלה נעות סביב 5% לשנה בממוצע. בעיניי, מדובר בתשואות צנועות מאוד במיוחד לנוכח העובדה ששוק המניות הניב לאורך זמן תשואות גבוהות בהרבה.

הדבר מעלה שאלה חשובה: האם קיימת חלופה טובה יותר? האם משקיע שמוכן, בהגדרה, להסתפק בתשואה שנתית ממוצעת של 7.5%-8% אינו יכול להשיג יעד זה בפשטות וביעילות רבה יותר?

עולה השאלה מדוע מנהל קופה אינו יכול, למשל, להשקיע במדד S&P 500 ולגדר את ההשקעה מפני ירידות חדות (למשל, הפסדים שנתיים העולים על X%) באמצעות רכישת אופציות PUT, תוך מימון עלות הגידור באמצעות מכירת אופציות CALL (למשל, על רווחים שנתיים העולים על Y%). במילים אחרות, נדמה כי באמצעות הגבלת פוטנציאל העליות החריגות והגנה מפני ירידות חדות ניתן להשיג תוצאות טובות יותר מהמצב הקיים ואולי אף בעלות תפעולית נמוכה יותר.

ובכן, אז למה לא בעצם?
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2025 22:56
בין היתר כי ה-X וה-Y הנכונים משתנים בזמן, הפרמיה עליהם משתנה בזמן, וכמו שאין לך דרך לחזות את כיוון הSP500 אתה גם לא תצליח לאורך זמן לכייל את X ו-Y.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2025 00:10
במיוחד כאשר תוחלת החיים עולה, לאנשים בני 60 יש בממוצע יותר מ20 שנה לפניהם, אני יודע שבשנים האחרונות, המסלולים הכלליים כוללים אחוזים גבוהים יותר של פלח מנייתי מאשר היה בעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2025 00:11
... אחרת היו עושים את זה ביעילות גם במסלולים הכלליים...
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2025 08:12
לכאורה השוק מתמחר את זה כבר. דרך אגב זה נראה לי פחות בריא לכלכלה שיהיה יותר כסף באופציות מאשר באג"ח. אג"ח מזרים כסף ליזמות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2025 11:02
אני לא טוען שחייבים לכייל את X ו-Y כל הזמן. כיוון שברוב השנים השוק עולה, אני תוהה אם יצירת מסגרת מסוימת שאומרת שהתיק לא יכול לרדת מתחת לשיעור מסוים שהוא מחוץ לכסף (למשל ירידה של 12%), במחיר של הגבלת התשואה המקסימלית (למשל עלייה של יותר מ12%), לא תוכל לייצר בסופו של דבר תשואה טובה יותר מתשואת המוסדיים כיום במסלולים תלויי הגיל. כמו כן, אני מניח שהעלות של מימוש האסטרטגיה הזו צפויה להיות זולה יותר מאשר ניהול המסלולים כיום.

אני לא בטוח שהבנתי את מה אתה טוען שהשוק מתמחר?
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2025 11:06
תבדוק על נתוני עבר כולל על עלויות פרמיה אמיתיות בזמני משבר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2025 11:06
סיכונים ורווח. לכאורה אפשר להגיע לאותו סיכון-רווח של אופציות בעזרת מניות ואג"ח. לא אמור להיות יתרון לאופציות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2025 16:55
זה בדיוק הפקדונות המובנים של הבנקים.

יכול לבדוק אותם ואת העלות שלהם.