⬅ חזרה לאינדקס

הלוואה מקרן השתלמות או פנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2025 05:36
יש לנו 4 קרנות פנסיה (2 מקיפה ו-2 משלימה) וכמה קרנות השתלמות (לא נזילות).

אנחנו רוצים לקחת הלוואה בסכום מסויים, נוכל להחזיר את כל הסכום תוך 3 חודשים.

הבנתי שהלוואה מקרן השתלמות או פנסיה בדרך כלל זולה יותר מהלוואה רגילה מבנק, האם יש איזשהם סיכונים או השלכות להלוואה כזו?

האם זה חוסם הפקדות לקרן? האם זה משנה את תאריך השחרור של קרן השתלמות?

איזשהם שיקולים מבחינת מס?

משהו אחר שצריך לשים לב אליו?
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2025 06:49
אין סיכונים, אין חסימת הפקדות, לא משנה תאריך

רק כמובן לא תוכל למשוך או להעביר את הקופה לגוף אחר עד שלא תסלק הלוואה

אבל באיזה סכום מדובר?

איזה סכום ריבית כבר תשלם על הלוואה רגילה מהבנק של 3 חודשים בריבית 'גרועה'?
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2025 07:50
בהחלט יש. תקרא את האותיות הקטנות, הם יכולים לדרודש סגירה מיידית של ההלוואה, במקרה של ירידה בערך הנכסים.

הרוב גם לוקחים את זה צעד קידמה ומונעים ממך בלהשקיע במסלול מנייתי כל עוד יש לך הלוואה אצלם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2025 07:58
תבדוק שאפשרי להחזיר אחרי 3 חודשים. ברוב החברות אם לא בכולן המינימום להלוואה הוא שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2025 08:28
עשיתי כבר פעמיים והחזרתי תוך 6 חודשים.

זה רק הניסיון שלי. בתקופה שלי זה היה פריים מינוס 0.5 שהפריים היה 1.6, כלונר ריבית 1.1 - כסף בחינם. לא יודע מה התנאים כיום.

לא מכיר (לפחות אצלי) שיש "מינימום", אלא רק מקסימום. אני גם לא בטוח שזה חוקי מתוך הגיון שכמו שכל מוצר מותר לך לבטל עסקה. יש אולי עמלת פרעון מוקדם, אבל לא מכיר כזו על הלוואות בלון.

אני יכול להוסיף ש"מטרת ההלוואה" גם משחקת תפקיד וזה לפעמים מסלול שונה/מסמכים אחרים נניח אם זה לדיור וזה קצת יותר סירבל דברים.

אמרו לי גם איזה משהו שבגלל שאני במנייתי מאפשרים לי עד 60% ובתכלס אני אפילו הייתי צריך פחות, אז לא היה בעיה. אחרי זה ראיתי שהם לפעמים גם לא נותנים אם אתה במנייתי, משתנה מתקופה לתקופה ולהערכתי לא חקוק בסלע.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2025 09:06
בקרן השתלמות לא נזילה אחוז ההלוואה יהיה נמוך יותר והריבית עשויה להיות גבוהה יותר מאשר בקרן נזילה. יתכן שבמצב כזה הלוואה מקרן הפנסיה תהיה זולה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2025 13:03
זה תקף לקרן השתלמות או לקרן פנסיה או לשניהם?

זה היה בקרן השתלמות או קרן פנסיה?

אתה זוכר איך זה היה בהשוואה לריבית על הלוואה דומה בבנק?
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2025 13:06
שניהם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2025 19:20
קרן השתלמות. בבנק, אין ריביות של 1.1 לא צמוד לכל מטרה. לא טרחתי לברר