⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות משכנתא בהנתן הון עצמי גבוה ותחזית להורדת ריבית

🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2025 11:14
היי,

אני בתהליכי רכישת דירה ראשונה, ואשמח להתייעצות בנוגע לאסטרטגיית משכנתא. מספר עובדות:

1) אני מעוניין לקחת משכנתא של 2 מש״ח, שמהווה 44.5% מערך הדירה.

2) מעבר ל 55.5% ההון העצמי שאני מתכנן לשלם על הדירה, יש לי עוד הון עצמי משמעותי שמהווה כרית בטחון מוחלטת לקטסטרופות (פיטורים/עליית ריבית לא צפויה/מה שלא יגיע). הייתי יכול לרכוש את הדירה ללא משכנתא, אבל אני מעוניין לקבל הלוואה זולה שתאפשר לי להשאיר את הכסף שלי מושקע בשוק ההון.

3) אני מאמין שהבנק יאשר לי החזר חודשי של עד 13k ללא שום בעיה.

השאיפה שלי היא להביא את המשכנתא בזמן הקצר ביותר האפשרי להיות כולה קל״צ בריבית של 4% לתקופה של 30 שנה (מינוס השנים שיעברו עד שאצליח להשיג זאת), עם כמה שפחות קנסות היוון בדרך. כמובן שתנאי הכרחי כדי בכלל לדון בשאיפה הזאת היא שתחזיות הורדת הריבית יתממשו.

האם זה ריאלי או שאני לא בעניינים בכלל?

עבור הבנק אני אהווה הלוואה שהיא מצד אחד בסכום די גבוה למשכנתא, ומצד שני בסיכון מאד נמוך לאי עמידה בהחזרים (כאמור, יש לי הון עצמי משמעותי נוסף). האם אצליח למנף את זה כדי להשיג ריביות שהן משמעותית נמוכות מהריבית הממוצעת כיום, כך שאצליח לגלגל כמה מחזורי משכנתא קל״צ ללא עמלות היוון עד שאגיע ליעד?

תודה לעונים (אני מניח שחלק מהתשובות יהיו ״תפנה ליועץ משכנתא״, אני מתכנן לעשות גם את זה כנראה, פשוט מעדיף להגיע עם בסיס ידע רחב יותר).
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2025 11:24
אי אפשר לדעת מה יקרה רק קח בחשבון שהריבית תרד אתה תשלם עמלת היוון באם אתה לוקח היום מסלול קל"צ.

לא ממש ואם כן ממש ממש בשוליים.

אין סיכוי. ריבית קל"צ יורדת = עמלת היוון.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2025 11:29
אשמח אם תצביע על הטעות בתהליך התאורטי הנ״ל:

1) הריבית הממוצעת היום לקל״צ 30 שנה היא 5.05%

2) נניח ואני מסוגל לקבל היום ריבית קל״צ 4.75% ל 30 שנה (כלומר 0.3% פחות מהריבית הממוצעת)

3) נניח ורבעון הבא הריבית יורדת ב 0.25%, כלומר הריבית הממוצעת תהיה 4.8%.

4) נניח ואני מסוגל למחזר את המשכנתא ושוב לקבל הצעת ריבית טובה מהממוצעת ב 0.3% (כלומר ארד מ 4.75% ל 4.5%)

4) למיטב הבנתי, אם אמחזר, לא אשלם עמלת היוון, כי הריבית שאני משלם כיום עדיין נמוכה מהריבית הממוצעת כיום
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2025 11:33
הבנת לא נכון, תקרא על זה קצת.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2025 11:54
האמת שקראתי על זה קצת לפני שנתתי את הדוגמא. להלן הוראות המדריך שהתבססתי עליו (בצירוף המספרים מהדוגמא למעלה מודגשים). טעויות הכתיב במקור :)

1. תבררו את הריבית הממוצעת באותה תקופה (חודש ושנה) שבא לקחתם את המשכנתא שלכם בהתאם לסוג מסלול. תיקחו את הריבית הקטנה יותר מבין מה שניתן לכם במשכנתא לבין הריבית הממוצעת באותה התקופה. - 4.75%

2. תבררו את הריבית הממוצעת בתקופה זו בהתאם לסוג מסלול בתקופה הנוכחית. - 4.8%

3. תעשו הפרש בין הריבית שקיבלתם בסעיף 1 לבין הריבית הממוצעת מהתקופה הנוכחית (סעיף 2). - 0.05%-

4. אם ההפרש הוא אפס או שלילי אז סעו לשלום (הפסיקו כאן, ולא תצטרכו לשלם עמלת היוון). ההפרש הוא שלילי - אני נוסע לשלום :)

האם הבנתי לא נכון, או שהמדריך טועה?

כמובן שאם הנחת הבסיס שאני מסוגל לקבל ריבית טובה מהממוצע היא שגויה, אז הדיון מיותר
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2025 12:12
אולי כן נכון.

בכל מקרה אל תבנה על זה כי אם תיקח 100% קל"צ הריביות שלך יהיו גבוהות יותר.