⬅ חזרה לאינדקס

אופן משיכת קה״ש ira

🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2025 19:44
היי,

אני מעוניין למשוך קה״שׁ ira שיש שם סכום גדול יחסית (פחות מחצי מיליון שח)

לצערי מיטב דש מכריחים אותי להנזיל את הקופה לשקלים.

אידיאלית הייתי רוצה להנזיל רק את החלק החייב במס והשאר למשוך את הניירות לבנק ישראלי ומשם לibkr. במצב פחות אידיאלי הייתי שמח להנזיל לדולרים לפחות, כך שאמנע ממרווח המרת מטח.

חיפשתי בתקנות הפיקוח על שירותים פיננסים (קופת גמל) אזכור לאופן המשיכה מקרן השתלמות ira. כן יש שם התייחסות ל״תשלום כספי״, אך אין קביעה מפורשת שלא ניתן להעביר את הניירות עצמם ובוודאי שלא קביעה שהתמורה חייבת להיות בשקלים.

זה לא סופר קריטי, זה פשוט מעצבן שבישראל מותר לגופים גדולים לפרש את החוק ככל העולה על רוחם..

מפקחת על הביטוח - פעם פניתי ורק להסביר להם מה זה בכלל ira ומה אני רוצה מהחיים שלהם לקח כמה חודשים, ואחרי שהבינו - אמרו לי לפנות לבית משפט כי הם לא יודעים מה להגיד לי..

אני לא אלחם עכשיו על גניבה של 1000-2000₪ בבתי משפט, אבל תוהה אם מישהו פעם עשה בירור מקיף מול אחת מקופות הגמל בנושא המשיכה של ira ואם כדאי לי פשוט לבלוע את הגלולה ולהתקדם הלאה..
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2025 07:43
היי,

לפי מיטב ((- :) ידיעתי זו אכן הדרך היחידה.

היה פה דיון על זה ש ira לא רווחי לבתי ההשקעות. זו דוגמא מצויינת לזה. יש שני סוגי מס בחשבון, והנהול של שניהם באופן שרצית הוא כאב ראש.

מי קובע שהחלק שתמשוך הוא בעל מיסוי מלא? מה אם הוא לא מתאים בדיוק לסכום העודף שהכנסת? אולי בית ההשקעות עושה מיצוע כללי של שעור המס ולא צובע כספים ספציפיים, אז איך תצפה שיעשו העברת הניירות? איך יודיעו לבנק המקבל שיש שעור מס' מיוחד על הניירות?
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2025 08:33
בוא נשאל אחרת, איפה מופיע שאתה יכול למשוך מניות מחשבון ה IRA לתיק הממוסה?

איפה מופיע שניתן לקבל סכום בשקלים?

אם תמצא סעיף כלשהו שמאפשר את מה שאתה מבקש, תוכל לדרוש זאת. אם לא, בתי ההשקעות עובדים בדרך של משיכה מקרן השתלמות על ידי העברת שקלים לחשבון העו"ש, ולא צריכים להתיישר לדרישה שלך.

במילים אחרות, גם אם התקנות לא אוסרות על משיכה בדולרים או כמניות, זה לא אומר שיש לבית ההשקעות חובה לאפשר משיכה כזו, שכן זה דורש מהם הקמת אופרציה מיוחדת שתאפשר זאת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2025 15:21
אני אנצל את השרשור.

אני מנהל קרן השתלמות בניהול אישי IRA במיטב (ע"ש אשתי).

לפי הבנתי, בגיל פרישה, ניתן להעביר את הקרן למסלול קצבה ואז מקבלים את הטבות המס על הרווחים לפי תקרת ההפקדות.

מה אם אנחנו מעדיפים להמשיך לנהל את הקרן ולמשוך בעצמנו לפי הצורך?

האם ברגע המשיכה הראשונה הקרן נסגרת להפקדות חדשות?

האם יש הטבות מס אם מתחילים למשוך מעל גיל 60?

האם המס לרווחי הון מחושב ע"פ הסך הכולל של התיק ויחסי לכמות שמשכתי? (בשונה מתיק השקעות שאינו IRA)

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2025 15:26
אתה מתבלבל בין קה"ש לבין חיסכון פנסיוני כמו פנסיה/גמל.

כן. אבל תוכל להפקיד לקרן חדשה (שתונוהל בדיוק באותו חשבון IRA).

גם ככה אין מס רווחי הון בקה"ש (להפקדות עד התקרה). איזה עוד הטבת מס אתה רוצה?

לא בטוח שהבנתי את השאלה.

אתה משלם מס רק על החלק שמעל התקרה. בזמן המשיכה אתה יכול לבחור אם למשוך קודם את הכסף שמתחת לתקרה או זה שמעל.