⬅ חזרה לאינדקס

לא עושה כלום בעבודה מרוויח 20 ברוטו, תיק השקעות כמעט סביב ה2 מ' שקל. קללה או ברכה?

🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 17:27
אז כמו הכותרת, עובד בעבודה בתחום הייעוץ.

מרוויח 20 ברוטו + בונוסים.

יש לי תיק השקעות טיפה פחות מ2 מ' ש"ח, תנודתי השקעה במניות בודדות ולא תעודת סל, ההון לא כולל פנסיה רק קה"ש סביב ה100 אלף אולי.

בן 34, רווק לא מחפש, גר לבד משלם שכירות נמוכה מאוד על מטר ריבוע בהתאם, לא מפריע לי.

סך ההוצאות סביב ה6 אלף כל חודש.

עובד בקושי 6 שעות מלאות בשבוע בעבודה, ומתפס על הקירות כבר מרוב שיעמום למרות שעובד היברידי.

מרגיש תמיד שחסר לי:

עוד כסף - רק ליתר ביטחון.

עוד ניסיון בעבודה.

עוד תכלית בעבודה.

דואג תמיד ש:

אם מחר מפטרים אותי לא אמצא מקום עבודה באותה "רמה", במקום "שווה", בתפקיד "שווה".

שלא יהיה לי מספיק f**k you money כדי לדאוג לסעיף הראשון.

קללה או ברכה?

אשמח לחוכמת המונים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 17:42
אמרת שאתה יועץ - אתה רוצה עוד כסף ועוד ניסיון בעבודה, חשבת אולי על לעבוד יותר מ6 שעות בשבוע? גם תקבל יותר ניסיון וגם יותר כסף. מהפכני, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 17:53
שכיר

שכיר, אני מתקתק את העבודה שלי ומתקדם לא מורח.

חשבתי על לעבוד מהצד אבל החוזה שלי לא מרשה זאת, וגם אין הרבה אופציות בתחום שלי לעבוד מהצד, וגם כשכן זה הרבה פעמים לא שווה את את הטרחה מבחינת שכר.

כנ"ל לגבי "לבקש עוד עבודה" מהבוס, נותנים מה שהם רוצים לתת ולא מעבר. אז זאת לא באמת אופציה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 18:12
אז אתה עובד יום בשבוע ומקבל משכורת שחלק גדול מהאנשים לא מרוויחים בחודש.

ברכה לפי דעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 18:24
אז תהפוך לfreelancer ותעבוד יותר שעות.

קשה, אבל במצבך נשמע מתבקש
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 19:08
כל עוד יש לך זמן פנוי וכסף, לך ללמוד משהו, אולי בעוד כמה שנים הבינה המלאכותית תייתר את המקצוע שלך ותיאלץ להמציא את עצמך מחדש.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 19:10
תחביבים
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 19:12
מה אם הבינה המלאכותית תייתר את מה שאני לומד עכשיו? :)

ולמדתי הרבה סקילים חדשים לאורח השנים, זה אולי נראה טוב בקוח אבל לא מעבר.

הצעה טובה, אבל פחות פרקטית מבחינת התחום הצר בארץ, והיצע המטורף של אנשים במדינות עולם שלוש שמוכנות לעבוד בשבריר מהשכר שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 19:35
יש תחום נוסף שמעניין אותך ולא קשור לעבודה הנוכחית שלך ואתה יכול ללמוד אותו ואז לעסוק בו באופן עצמאי ? זה לא יפריע למקום העבודה הנוכחי ויכניס קצת עניין לחיים. וכסף כמובן.

התנאים שאתה מתאר נשמעים חלומים למרות השיעמום. אז בתשובה לשאלה שלך בכותרת היית רושמת חלום מצד שני אני לגמרי מבינה למה אתה מטפס על הקירות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 20:05
ברכותיי,פרשת.

פרישה לא חייבת להתבטא בחוסר עבודה מוחלט

לטעמי ברכה,אשמח לדעת במה אתה ממלא את השבוע.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 21:42
ואני אשמח לדעת מה הרקע שלך ואיך הגעת לתחום ולתפקיד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 21:54
ממה שהבנתי הוא עדיין 40+ שעות במשרד.

פשוט עובד 6 מתוכן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 22:22
היברידי, עם גמישות מבחינת שעות קצת.

לא הייתי רוצה לחשוף יותר מידי כאן.

מוזמן לפנות בפרטי.

משחק פיפא אל תגלו אבל לפעמים גם בשעות העבודה, קורא מאמרים באינטרנט, לומד על הרבה דברים, השקעות, נושאים שמעניינים אותי. גולל ריילים בפייסבוק ומבזבז את הזמן.

משחק בטלפון.

רואה סביבי אנשים שלא נושמים מרוב עבודה וקצת מקנא בהם(וקצת לא) אפילו אם הם עמוסים עד האף בגלל אינקומפטנס.

רק אל תציעו לי התנדבות כי אני מרגיש שזה בא.

וכן יכול להיות שבאמת ככה נראת הפרישה שכולם מייחלים לה באמת רק שלי לפחות יש על מה קצת לעבוד בחלק מהשבוע.

אולי כדאי לי לשאול אנשים שהם באמת כבר FIRE.

מניח שהדבר היחיד שנותר זה באמת לנסות ולהגיד השקעות לאט לאט עם הסכום שאני מרוויח.

משפחה? אולי יקרה ואולי לא, לא נגד אך גם לא ממש מחפש.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 22:44
תמצא מישהי..

תתחתן..

ילדים.. עניינים..
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 23:18
גם וגם.

אבל כדאי להתרכז במה אתה באמת מחפש - משמעות, עיסוק, תחביב.

לא מחפש זוגיות - סבבה.

השאלה אם יש משהו שממלא אותך, אותו תעשה.

דרך אגב - לרוב האנשים זה או עבודה, או להעביר ת'זמן מול הטלוויזיה.

מעטים מי שיש להם איזשהו צורך פנימי לעשות משהו אחר.

בקיצור, יש לך פריבילגיה של עשירים, והשאלה היא רק לאן אתה לוקח את זה.

דרך אגב, לא בטוח שזה חוקי שמעסיק לא מאפשר לך לעבוד במקום אחר. מלבד צבא וכד' שזה מעוגן בחוק. הוא בכלל לא צריך לדעת. מובן שלא באותו תחום אם יש סעיף אי תחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 02:28
דבר ראשון, ברכה. אל תמהר להחליף כזו עבודה בגלל שעמום.

אתה יכול לעזור לאחד משותפיך לעבודה? ללמד אותו להיות קצת יותר קומפטנט ?

לחילופין, אם לא מעניין אותך להשקיע בעבודה, אם היו לך 20 מיליון, ולא 2, מה היית עושה?
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 07:45
לא יכול לשלוח לך הודעה פרטית, כנראה שאין לי מספיק וותק בפורום :roll:
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 09:36
מסקרן אותי איך חסכת 2 מיליון שח עד כה.

לא ברור מה השאיפות שלך בחיים. מה היה קורה אם נניח היית יכול לעשות מה שתרצה (בלי ה6 שעות האלה)?

או שאם היית מרוויח בעבודה אחרת 50 אשח?

או שאם היה לך בבנק 10 מיליון שח?
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 09:37
הקטע של הלהישאר במשרד דיי תוקע, אבל אפשר לשחק עם זה עדיין.

מציע לך לעבוד על משמעת עצמית ולא לבזבז את הזמן ברילז ופיפא. זה לא יסחוב למשך שנים.

כמה זמן אתה נמצא במצב הזה?

כשתמצא משהו אמיתי תיצור קשר, אשמח לדעת
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 09:58
השקעה ראשונה בגיל 28 בטבע 5000 שח.

ירדה ב80% במרוצת השנים אבל המשכתי להשקיע כמה שאני יכול מאז + כמה השקעות ספקולטיביות.

נכון רק שאני רוצה לעבור חברה רק אם היא חברה "שווה" יותר מהחברה הנוכחית ז"א שכר גבוה יותר, שם של חברה (מייקרוסופט, גוגל, פייסבוק, אינבידיה וכדומה) תנאים טובים יותר.

לא הייתי עושה דאונגרד רק כדי לצאת מהמצב שלי כרגע, אפילו שהחשש הוא שאני מתנוון ולא צובר ניסיון כל כך.

אם הייתי מרוויח יותר הייתי חוסך יותר.

אם הייתי מגיע ל10 מ' סביר להניח שהייתי בונה בית/קונה דירה.

ועם היתר הייתי ממשיך להשקיע ואולי גם מתפטר ומטייל בעולם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 11:05
ברור שברכה.

לי זה נשמע שאת העבודה האמיתית אתה צריך לעשות על עצמך ולא בעבודה שאתה מרוויח עליה כסף.

אין פה קיצורי דרך...

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 19:52
ברכה, ברור שברכה. כתבת שאתה רוצה לעשות עוד כסף אז נצל את הזמן לתואר באוניברסיטה הפתוחה שימנף אותך בעולם העיסקי, למשל (לא ציינת איזו הכשרה כבר יש לך) חשבונאות וכלכלה או משפטים (מתחילים באוניברסיטה הפתוחה ומעבירים את הקרדיטים לבר-אילן), לאו דווקא בשביל לעסוק בתחום. אתה לא צריך בשביל זה פסיכומטרי ומנהל לעצמך את הזמן. אם אתה יכול לשחק פיפא בעבודה אז בטח אתה גם יכול לשמוע במקום זה הרצאה או לפתור תרגילים.

נשמע שהוא עובד אוף-שור ואז המעסיק שלו לא כפוף לחוק הישראלי, למעשה דה-פאקטו הוא לא כפוף לשום חוקי עבודה
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 20:46
תתחיל מזה. תתכנן טיול גדול

תודיע למעסיק שנה מראש שאתה רוצה לקחת חלק של חודש חודשיים יותר

אם זה מספיק זמן לפני הוא כנראה יסכים

אולי גם יכול לעבוד מרחוק חלקי

אל תחכה ל10 מיליון...

נשמע שאתה בנקודה מיוחדת שמאפשרת לך יעילות עודפת על פני אחרים.

תחשוב על למנף משהו כזה

נניח להקים סטארטאפ אפילו משהו מאוד ראשוני שידריך ילמד ייעל עבודה בתחום שלך

זה לא נחשב עבודה אם אתה לא מקבל שכר

רצוי להגיד למעסיק בכתב שידע שאתה בזמנך הפנוי עובד על מיזם פרטי לא בשכר כמובן בעיקר למנוע שאם זה יצליח הוא יתבע אותך שעשית את זה בזכותו.

התנדבות - ביקשת שלא אז לא ארחיב

אבל אל תפסול על הכסף שנותן המון במיוחד בשלב FIRE

ראיונות עבודה והרבה

לא בשביל בהכרח להתקבל אלה להשתפר

זה נותן הרבה עניין מחדד את המחשבה

לפעמים מאתגר

ואתה לומד מזה

מי יודע אולי תוכל להשתדרג לגמפא

אבל אל תצפה שתעבוד שם יותר
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 21:11
לא יודע, לא הבנתי את זה. אמר שהוא היברידי (אז יש פעילות בארץ)
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 21:19
אתה כנראה צודק
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 21:20
א

אין לצערי רוב האנשים דווקא לא מעוניינים ללמוד ואתה כאילו מדבר איתם סינית כשאתה בא עם רעיונות.

הרבה אנשים הם מקובעים ופשוט רוצים להמשיך לעשות דברים באופן שבו הם התרגלו כבר.

חייב להבהיר נקודה מסוימת שהרבה מפספסים.

מבחינת חוק אין מניעה וזה חוקי.

העיניין הוא שברגע שאתה נתפס עובד בעבודה אחרת יפטרו אותך, הרי יש ךמעסיק זכות לפטר עובדים ותהיו בטוחים שהם ימצאו כל תירוץ אחר לפטר עובד שעובד במקום אחר בזמן העבודה שלו.

לא שווה את הסיכון שבזה מה גם שאני חייב להיות כמה פעמים במשרד בשבוע.

יש לי תנאים מעולים בעבודה ולא הייתי רוצה לסכן אותם.

חלום למצוא עוד עבודה כזאת להרוויח כםול ולעבוד רק 12 שעות בשבוע.

אדרבא אפשר גם לעבוד ב4 עבודות ואז להרוויח פי ארבע למה לא?

מה גם שזה לא פשוט למצוא עבודה פולי ריימוט היום.

לימודים עצמאיים: עזוב תארים למדתי את עצמי הרבה סקילים אחרים שדווקא מאוד נחשקים בתעשייה אך שוב חוץ מזה שזה נראה טוב בקורות חיים לא ממש מינף אותי.

אפשר גם ללמוד לתכנת למשל, אבל גם ככה ג'וניורים עם תארים וניסיון מתקשים אז אם להשקיע בזה זמן ובסוף לא יצא כלום אין כל כך מה לנסות.

הקמת חברה או אפילו עסק קטן הוא לא דבר של מה בכך. מאוד קשה לייצר ערך ולשווק אותו לעולם, גם אם יש לך רעיונות טובים, אתה תתקשה מאוד להרים משהו ששווה את זה.

הפחד להשקיע מאמץ ולא להניב פרי הוא גדול.

ובגלל זה יש לי הערכה עצומה לאנשים שכן מצליחים לעשות זאת

כמובן אני לא מלין רק מנסה להראות את הצד השני גם.

זאת אומרת איך זה נראה כשדווקא כן יש לך זמן פנוי.

ובקשר לצאת לטיול ארוך, אתה עדין תקוע עם עבודה שכן צריכה להיעשות ולא כל מעסיק יסכים גם שיהיה לו עובד שלוקח חופשה לאורך זמן, או עובד תוך כדי חופשה.

כמובן שלא יישתמע שאני לא מעריך את העצות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 22:47
נראה שאתה בעיקר מחפש איך להרוויח עוד כסף. אבל כביכול לא יכול לעבוד בעבודה נוספת. וגם כביכול אין עבודות מרוחקות. אז אתה תקוע. כביכול.

כסף הוא רק אמצעי, ולימודים בוודאי ובוודאי שהם רק אמצעי. אתה לא מודד אותם רק ב"כמה זה מינף אותי". אתה מודד אותם במה הם נותנים לך.

גם הקמת עסק - מי שיושב על סיר הבשר, לא רוצה לסכן אותו בהרפתקאות מיותרות. אלא שגם עסק לא עושים רק בגלל שורת הרווח, עובדתית הרוב לא.

גם ברמה הכי בסיסית, לטיול אתה לא יכול לצאת, טוב. אבל "לא כל מעסיק יסכים שעובד יעבוד תוך כדי חופשה"? אתה לא עובד אצל "כל מעסיק". אתה עובד אצל מעסיק. ניסית לשאול?

שלא נדבר על, שומו שמיים, לעשות סתם תחביב שהוא לא "לימודים" (מילה לא מוגדרת. להכין כדים זה נקרא ללמוד?), ותמצא בו סיפוק.

פיפא? לא נחשב. ליגה מקצועית? נחשב. רילסים באינסטה? לא נחשב. מאמרים מדעיים? נחשב. להעביר את הזמן? לא נחשב. לבלות זמן במתוכנן על דבר שמרתק אותך? נחשב.

נראה שאתה תקוע במקום שעונה על כל צורך חומרני, ולכן אין בך מוטיבציה לשום דבר אחר. אלא שעל צרכיך הנפשיים הוא לא עונה. לפעמים זה מתפוצץ, לפעמים סתם חיים עם זה.

לא כולם יודעים להעסיק את עצמם, הרוב כנראה שלא. אבל כמו שלמדת לעבוד, כדי להרוויח כסף ולא לגווע ברעב, גם להעסיק את עצמך זה סקיל שכנראה תצטרך לפתח.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2025 21:24
מבינים. אבל כמו שכתב בצורה מעולה @SolidusMaximus אתה בעיקר מחפש תירוצים למה לא לעשות צעד קדימה או צעד לשינוי.

זה מאוד נוח להישאר במקום מוכר וידוע ולא לטלטל את הסירה.

היום היתה לי שיחה עם עמיתה בעבודה על זה שהיא רוצה להתקדם בתפקידים ובשכר. אז שאלתי אותה אם היא ביקשה אז היא פשוט אמרה לא. מפה לשם היא 14 שנה עובדת במקצוע 4 שנים במקום ובתפקיד הנוכחי ואף פעם בחייה היא לא ביקשה העלאה...

תדע מה אתה רוצה ותדחוף לשם

אולי יצליח והרווחת אולי לא יקרה כלום וניסית ואולי אתה תיפול מסירה אבל זה יכריח אותך לעלות שוב כנראה למשהו שונה אחר ויותר טוב.

לגופו של הדברים (רק בשביל להראות לך שאתב פסימי במחשבות שלך וזה מונע ממך הרבה דברים)

בתור אחד שעבד 15 בסטארטאפים.

והקים סטארטאפ בעצמו (למען ההגינות זה קרה רק אחרי שהגעתי לנקודה של פרישה מוקדם והיה לי זמן פנוי וחיפשתי עיסוק עם מעניין עם תכלית)

להקים סטאטאפ לא דורש באמת כלום בטח אם זה אתה לבד.

וגם אם תחבור לשותף, תגייס רופאים/ מומחי תוכן / יועצים / דירקטורים וכו

זה בדרכ מסתכם באיזה חתימה על חוזה cgpt פשוט בלבד

רק שמגייסים כסף זה מתחיל קצת להכביד בהתעסקות אבל גם לא מאוד.

בסוף יש היום במיוחד בישראל המון אקסלרטורים מעולים בכל תחום לרוב בחינם ממש מלמדים אותך מדריכים אותך ומפגישים אותך עם מי שצריך. זה בא בכל הסוגים אורכים ומינים שיש

לדעתי זה סופר מעניין בלי קשר למיזם האישי שלך. לרוב זה גם מותאם לאחהצ/ ערב/ זום כדאי לפנות ליזמים עובדים בתחילת הדרך

לא נכון. מעבר לזה שלשאול את המעסיק לך לא באמת יפריע למשהו מקסימום הוא יגיד לך חודשיים זה הרבה אז תיקח חודש רק.

בפועל אם תגיד מספיק זמן לפני ותגיד גם שזה יהיה בחלת כלומר המעסיק ירוויח מזה כסף כי הוא בעצם לא ישלם לך ואתה לפני הטיול תיתן יותר גז ואחרי הטיול תסגור פעמים אז בתכלס הוא לא יפגע בעבודה ממש אבל יחסוך לעצמו כסף.

לי זה חשוב אז אני טס הרבה ולתקופות לא קצרות

הסכימו לי גם בחברות בינוניות גם סטארטאפים שאפשר לספור את כמות העובדים על יד אחת או 2 וגם בחברות ענק.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2025 22:01
במחילה לא מכיר את המושג "חוזה CGPT", תוכל להסביר למה הכוונה? להסכם שביקשת מצ'טג'יפיטי שיערוך עבורך?
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2025 23:04
כן בדיוק זה. או סתם חוזה פשוט שאתה מוצא באינטרנט

אפשר גם לעשות אותו בעברית ובטח לא צריך עורך דין.

כמובן אני לא איש מקצוע או עורך דין

אבל בגדול אתה גם ככה לא שווה שום דבר

זה לא שיש פטנט או מה להגן עליו

זה בעיקר בתחילת הדרך בשביל לחלק אחוזים רעיונית מחברה שאולי תקום בהמשך.

וכן צריך קצת אמון באנשים להתחיל דבר כזה

מהצד השני מאוד קשה להתקדם ולאתגר את עצמך מחשבתית אם לא תדבר עם אף אחד
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2025 00:32
את

אתה צודק ובאמת נגעת בנקודה שמונעת ממני להתקדם הלאה.

פחד.

היה לי קשה אחרי הלימודים למצוא עבודה בהתחלה, וכעת כשמצאתי מקום עבודה שאני באמת אוהב עכשיו קשה לי המחשבה שאני אעשה קפיצה ואפול על מקום שהוא לגמרי לא לטעמי ואתייסר שוויתרתי על מקום עבודה שווה (עם כל מגרעותיו אשר יהיו) רק בשביל לסבול עוד יותר רק בכיוון הנגדי.

אז זה באמת נובע מחשש.

שזה אירוני כי בהתחלה לא היה אכפת לי להחליף עבודה כמו גרביים רק כדי לצבור עוד ניסיון ולהעלות שכר.

אולי הגעתי לחברה טובה הנכונה אבל מוקדם מידי, לתפקיד ועם הניסיון מוקדם מידי, וכעת קשה להתשחרר כי זה כמו כלוב זהב.

סטראטאפים הייתי מוכן לעשות רק אם היה לי באמת חופש כלכלי מוחלט, שזה אומר כמה מיליונים טובים.

גם הרעיונות שהייתי רוצה לעסוק בהם ומעניינים אותי הם פרוייקטים גדולים שיקחו המון משאבים וכנראה לא יצליחו בכלל.

תחשוב ספייסאקס ולא מערכת מורנינג.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2025 02:16
Do you?

Would you? מי אמר שאתה צריך לוותר על הנוכחי?

Is it?

It is. זה שהתנאים טובים, לא גורר שהמקום טוב לך. זה שהמקום לא טוב לך (נניח), לא גורר שאתה צריך לעזוב אותו. רק להוסיף משהו אחר.

Shoulda, coulda, woulda. אתה מציב מיליון תנאים, ובדיוק בגלל שאף פעם לא יתממשו, אתה לא עושה. אבל בנוסף - אף אחד לא הכריח אותך להתחיל סטרטאפ.

השאלה היא יותר - האם אתה מציב על הכל תנאים בלתי אפשריים, כדי לא לעשות דבר שיוציא אותך מהמצב הזה?

It's either, or. או שהרעיונות שלך באמת גדולים מדי, ויקחו משאבים, וכנראה לא תצליח, ואולי הכל יתחרבן, והעולם יחרב, ובשביל מה להתאמץ - ואז אכלת אותה, אין לך מה לעשות.

או שאם הרעיונות האלה גדולים, ואתה עדיין רוצה לעשות עוד משהו בחיים חוץ מלעבוד, לאכול, למות, תצטרך למצוא רעיונות קטנים יותר - שאותם כן תוכל לעשות.

זה משפט נכון באופן כללי, ולא בהכרח צריך לפרש אותו כקשור לקריירה, מקום עבודה, סטארטאפ או יזמות. יש עוד דרכים להתקדם בחיים.

בעיקר כי אתה מסנדל את עצמך משני הכיוונים - א. אני רוצה להתקדם רק בעבודה, אבל אופס, ב. אני לא רוצה לעזוב את העבודה ולא יכול לעבוד באחרת - אתה מסונדל לגמרי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2025 15:53
זה בסדר גמור דרך אגב!

לא תמיד אתה בשל רגשית לזה

היתה לי עבודה מדהימה, מעניינת, מאתגרת, חופש מקצועי מלא, מנהל מדהים.

הייתי שם 7 שנים ולא היה לי לאן להתקדם יותר בעיקר בשכר.

לקח לי בערך שנתיים לקבל את האומץ ולעזוב

עברתי לעבודה ששילמה לי פשוט פי 2.

חוץ מזה ואולי קצת יותר יוקרה העבודה היתה פחות טובה מכל בחינה.

אבל תוך 3 שנים בזכותה הגעתי ליעד של פרישה מוקדמת.

ועכשיו אני אדון לעצמי במובן הפסיכולוגי קודם כל

עובד מתי ואם אני רוצה

משנמך תפקיד שרוצה משהו זמני פשוט וכיפי וכו

וכמובן ששומר על קשר טוב מאוד על המנהל ההוא הולך לבקר שם וכנראה גם נעשה איזה מיזם ביחד בהמשך

אתה לא צריך לעשות עכשיו כלום

תיהיה רק מודע לזה

שהחסם העיקרי שלך זה אתה

שתיהיה בשביל תעשה מהלך

לפעמים זה מבחירה ולפעמים זה יכול עליך בהפתעה כמו פיטורים/ חברה שנסגרת/ מגפה עולמית / מלחמה וכו

גם אז תיקח את זה כהזדמנות ודחיפה שאולי חיכית לה
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2025 15:04
@Edge אם אני אפשט כדי להבין שהבנתי. אתה עובד בייעוץ במקום עם תנאים טובים שאתה לא רוצה לוותר עליהם אבל מצד שני יש לך עודף זמן וזה גורם לך לשעמום. יחד עם זאת אתה רוצה להרוויח יותר.

לי זה נשמע שתוך כדי העבודה שלך אתה יכול גם ליצור תוכן ייעוץ (אונליין) שיגיע לקהל רחב. בצורה הזאת אתה גם יוצר ערך לאנשים אחרים, וגם רווח (תוך כדי למידה איך ליצור אותו בתור עצמאי).

וכך אתה אתה תענה שילוש הרצונות שלך :)

"עוד כסף - רק ליתר ביטחון.

עוד ניסיון בעבודה.

עוד תכלית בעבודה."
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2025 21:19
התחום נישתי מידי מלייעץ בו סולו.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2025 04:37
לא יודע באיזה תחום אתה אבל 20 ברוטו לא נשמע הרבה. אם תוכל לקבל תפקיד של 30-35 ברוטו עם עבודה יותר אינטנסיבית זה נשמע לי עדיף בגילך, גם מבחינת שכר וגם מבחינת התפתחות מקצועית. ולך תדע אולי תגיע לתפקיד כזה וגם שם עדיין תעבוד כמה שעות בודדות בשבוע אז רק שידרגת שכר... הייתי במקומך מתחיל להתראיין לראות אם אתה יכול לקבל הצעה באזורים האלה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2025 07:36
תכתוב ספר. תמתג את עצמך כמומחה בשוק המקומי. המטרה לאו דווקא להרוויח כמה שקלים מייעוץ חד פעמי.