⬅ חזרה לאינדקס

מכירת רכב סקאם-פרי.

🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2025 17:28
אהלן,

מעוניינים למכור את הרכב שלנו, לא מכרתי רכב המון שנים ולכן אני כבר לא זוכר את התהליך.

איך אני מוודא שאני מוכר את הרכב ומקבל את הכסף ולא נעקץ בטעות על ידי מישהו שיעביר לי משהו שהוא יוכל לבטל וכו'?

בסדר הפעולות הנכון (הנהוג?): קודם כל מעבירים לי כסף ואז בעלות או להפך?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2025 18:45
צ'ק בנקאי, שיעביר לך אותו טרם העברת הבעלות. אפשר גם העברה מיידית אם הוא לקוח דיסקונט.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2025 22:02
הכי טוב העברת זה"ב ולראות בחשבון שלך שהכסף בפנים.

צ'ק בנקאי שלא ווידאת אותו זה נייר.

צריך לוודא מול הבנק המנפיק ובהעדפה לראות אותו מוציא את הצ'ק מהבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2025 23:09
הבעיה היא שבחלק מהבנקים העברת זה"ב דורשת פעולת אישור של הפקיד, ואז לפעמים יכולות לעבור כמה שעות בין הבקשה לפעולה לבין הביצוע שלה.

מסכים לגבי צ׳ק בנקאי שהוא עשוי להיות מזוייף, צריך ללכת עם הקונה לבנק כדי לראות שהצ׳ק אותנטי, או להפעיל שכל ישר לגבי הקונה (לחפש אותו בפייסבוק / לינקדאין, לחפש תביעות נגדו, למצוא אדם משותף שמכיר אותו וכו׳.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2025 04:17
אני לא מכיר דבר כזה של כמה שעות. מה בדיוק העברת זה"ב בזה? חחחח

אם האישור לוקח כמה שעות אז גם ייתכן שלא יהיה אישור ובכלל אין על מה לדבר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2025 08:22
מכרתי וקניתי כמעט תמיד מול אנשים פרטיים.

היום בעידן העברת בעלות ב gov אני פעלתי באופן הבא

לאחר סיכום המחיר ובדיקה

המוכר מבקש להעביר בעלות ב gov (ככה ניתן לוודא שאין מניעה/משכון) הקונה בטרם מאשר מעביר בהעברת זה"ב

נמצאים יחד רואים שהעברת זה"ב התקבלה אצל המוכר ומאשרים העברת בעלות . כשמכרתי זה היה על קפה בבית שלי. כשקניתי זה היה פיסית יחד ברכב שנקנה.

ביקשתי מראש לוודא רישום ל gov ויכולת לבצע העברת זה"ב , את הגוב ראיתי בעיניים שפתוח לפני שמתקדמים לביצוע.

לגביי העברה יש בנקים שבנקאי מאשר אז הביצוע צריך להיות שהבנקים פתוחים למענה.

יש שלא צריך בנקאי ואפשר גם בשישי בבוקר.

מוסיף - באופן אישי לא לקחתי חלק בעסקה שקיימת הלוואה מחברת מימון או בנק כי אז תחילה יש לסלק את ההלוואה ורק אחרי יתרה והעברת בעלות. אני יודע על אנשים שעשו והכל היה חלק. אישית העדפתי לרכוש רק רכב שלא ממושכן וכך גם מכרתי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2025 08:39
חלק מהבנקים מיושנים בנושא. העברה מיידית אמורה לפתור את הבעיה אבל כיום רק דיסקונט ומזרחי מאפשרים ליזום העברה כזו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2025 09:11
אצלי בבנק לאומי, תלוי בסכום ההעברה וביתרה בבנק, מיד כשמבצעים את בקשת ההעברה זה כותב "נשלח לאישור בנקאי".

בסכומים גדולים, יש מקרים שבנקאי מתקשר אלי או אל אשתי ומבקש אישור לביצוע ההעברה.

בכל מקרה, זה לוקח כמה שעות, ואפילו יום עד שהכסף מופיע בחשבון הנמען.

המלצה שלי, לבקש להעביר מקדמה של כמה עשרות אלפי שקלים, עד גבול האישור, כדי לוודא שהקונה אכן אותו אדם שטוען שהוא. בעוקצים אני מניח שהנוכל לא באמת יעביר כסף מחשבונו האישי, זה יחשוף את זהותו האמיתית.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2025 14:29
בטוח? לא כל הקטע בהעברת זהב שonce בוצעה (באפליקציה/אתר...) אין דרך חזרה וזה כמו מזומן..?
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2025 15:57
אנחנו מכרנו השנה שני רכבים ואופנוע, וגם קנינו שני רכבים ואופנוע (רכב אחד זה לבת), אחרי כעשור שלא היינו בשוק בכלל.

לגבי המכירה - אנשים היו צריכים להגיע אלינו לבית, לא בשעות וימים שהבנק סגור. כלומר, יכלו להגיע גם בשבת אבל רק בשביל לראות את הרכב. אם רצו שנשמור להם, היו צריכים להשאיר מזומן של כמה אלפי ש"ח. כנ"ל עשינו גם כשקנינו. כוס קפה ופיטפוט גם עושים עבודה לא רעה במניעת עוקצים וחשדנות.

בחלק מהמיקרים הלכנו לבנק ביחד , בכולם נכנסנו לאתר GOV להעברת בעלות.

העברת זה"ב היא רעיון טוב אבל לא כל הקונים יאושרו, למשל אם חרגו ממסגרת האשראי
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2025 16:46
תבדיל בין "המשתמש לחץ על איזה תפריט באפליקציה" לבין זה שההוראה בוצעה.

הביצוע הוא כשהבנק שולח את ההוראה למס"ב - מאותו רגע היא אכן סופית ובלתי ניתנת לביטול.

בחלק מהבנקים הפעולה באתר / אפליקציה רק מייצרת בקשה לביצוע העברת זה"ב, שבנקאי נדרש לאשר / לבצע.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2025 19:51
כשקניתי רכב, אני התקשרתי יום לפני לסניף ואמרתי מראש שאני אתקשר מחר ואבקש העברת זה"ב לצורך קניית רכב בסכום כזה וכזה ושאני מבקש לקבל את האישורים מראש כדי שמחר זה יעבור בלי עיכובים.

אמרו לי שאין בעיה ואם אני רוצה את זה מיידי - להתקשר לסניף ויבצעו את זה מיד וכך היה.

+1
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2025 14:22
בשום אופן לא לעשות העברת בעלות לפני קבלת הכסף לחשבון.

קבלת הכסף בהעברת זהב בלבד.

אני מכרתי רכב לא מזמן ומסתבר שישנה מגבלה על העברת זהב מעל 100 אלף...

חיכינו כמה שעות בסניף עד שסידרו את זה.

אחרי שרואים את הכסף בחשבון עושים העברת בעלות אונליין.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2025 18:34
גם העברה מיידית עושה את העבודה, אפילו טוב יותר מהעברת זה"ב.