⬅ חזרה לאינדקס

רוצה למנוע מעבר לעוסק מורשה

🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 21:57
שואל בשביל חבר

עובד כעצמאי פטור ונמצא כרגע על סף נקודת המעבר לעוסק מורשה- 101 אלף ש״ח הכנסות + עבודות וגיגים שעשה שעליהם הוא יקבל כנראה שוטף +30 ויעבירו אותו מעבר ל-120 אשח הכנסות

האם ראוי לבקש ממעסיקים לדחות את התשלום בחודש חודשיים? מס הכנסה יעשה בעיות? המעסיק אולי?
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 22:11
מועד התשלום נקבע בין העצמאי למקבל השירות. אם הוא מוכן לקחת את הסיכון ולדחות להם את התשלום זו זכותו.

לא ברורה השאלה. הוא גם שכיר? ואם כן, המעסיק יודע מזה שהוא עצמאי?
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 23:32
למי מופנית השאלה האם הוא מוכן לקחת את הסיכון? לחבר או למי שהעסיק אותו?

ובמעסיק אני מתכוון למי שביקש ממנו את העבודה

הוא עצמאי במשרה מלאה
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 23:48
הסיכון הוא על החבר כמובן, למעסיק לא אמורה להיות בעיה עם זה
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 23:52
כמובן שלחבר.

נותנים לך הלוואה בלי ריבית, רוב האוכלוסיה היו מסכימים בלי בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 01:01
תלוי אם נקבע לו משטר דיווח מצטבר או על פי מזומן. אם מזומן, הוא מדווח מתי שמשלמים לו. אם מצטבר, הוא מדווח בשנת המס בה קרתה העסקה...

בכל מקרה עדיף כלכלית לפרוץ את התקרה הפסיכולוגית הזו
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 06:30
בדיוק!

אם אדם בחר להיות עצמאי, הוא אמור לשאוף לרווחים הולכים וגדלים (ולתכנן כך את הפעילות העסקית).

@liormoh , יש איזו סיבה רצינית להעדיף חיים של עד 120K הכנסות שנתיות?
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 07:02
ייתכן ומדובר בהכנסה חד פעמית שמעלה מעבר לתקרה.

מסכים שעקרונית כדאי כמובן לשאוף להכנסות גבוהות יותר, אבל אם זה אכן חד פעמי המעבר חזור ממורשה לפטור מסובך.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 14:51
מדווח על פי מזומן. תודה רבה על ההסבר :)

גם החבר וגם אני מסכימים איתך. הוא כרגע חי ועובד באילת ומתכנן לעבור שנה הבאה למרכז, כך שיאבד חלק גדול מהלקוחות ומההכנסה שהייתה לו עד עכשיו (לפחות בהתחלה)

הוא מעדיף להתחיל את הפרק החדש בחיים כעוסק פטור, לצבור במרכז לקוחות ועבודות, ומשם לעבור למורשה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 15:00
לא באמת, אני האמת קצת דאגתי כשהוא סיפר לי וזה הדליק לי נורת אזהרה של מיינדסט מקובע, אבל מההסבר שלו הבנתי שזה דווקא נכון בשבילו ודווקא בפן הפסיכולוגי

בשביל אילתים לעבור למרכז זה כמו לעבור לחו"ל- רחוקים מהמשפחה, סביבה חדשה לגמרי, תרבות ואנשים שונים לגמרי, קצב שונה לגמרי...

לפחות שהסטטוס בביטוח לאומי לא יהיה שונה לגמרי :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2025 18:15
אני לא מומחית לענייני מס, אבל מה הקשר לביטוח לאומי? עוסק פטור זה רק לענייני מע"מ, ואם הוא איילתי שנתן שירותים לתושבי האזור הוא גם כך לא היה צריך להידרש למע"מ, מה שמביא אותי למחשבה הבאה...

הוצאות המחיה במרכז גבוהות מאילת בדרך כלל, ופוטנציאל ההכנסות גבוה גם הוא. אם הוא לא מתכוון להשלים פרנסה בעבודה שכירה, כדאי לו לתכנן היטב כבר מעכשיו איך לא להתדרדר בהכנסות (כלומר, איך להשיג כמות לקוחות שיפסיד במעבר או איך לתמחר גבוה במרכז) ובטח כדאי לו לצבור חסכון נזיל לתקופה הראשונה שם.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2025 10:31
צודקת נכון התבלבלתי… תודה על התיקון

וכן צודקת מאמין שיש לו קרן חירום של 3-6 חודשים אני אוודא איתו- תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2025 11:28
זה נכון ב long run

טקטית אם ניתן להתחיל להיות מורשה החל מ1 לחודש בשנה האזרחית ולא לעבור בנובמבר/דצמבר ולהפריש מעמ על כל 2025 כנראה זה יהיה טוב יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2025 13:52
לא חשבתי על זה!

אגב לעסק שפועל באילת זה גם רלוונטי?
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2025 17:32
אתה בטוח במה שאתה כותב?

חשבתי שבשנה הראשונה צריך לשלם מעמ רק על ההכנסות מעבר ל120, ורק בשנה שלאחר מכן נחשב עוסק מורשה מהשקל הראשון.
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2025 13:55
לא אני לא. מומלץ לפנות לרו"ח.

אני עוסק בעולם מיסוי פרישה ולא במיסוי עסקים/מע"מ. עקרונית שמדברים על מס הוא תמיד בראייה שנתית. מוצדק לבדוק זאת בטרם המעבר בפרט שהוא כבר מתכנס לסוף שנה. מס הכנסה ומעמ לא נושכים אפילו פנייה במערכת הדיגיטלית הם ישיבו על השאלה.