⬅ חזרה לאינדקס

התלבטות קריירה - להישאר בעבודה או לעזוב

🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 10:48
היי חברים,

בן 39, נשוי +3. עובד כבר כמה שנים כ־BI Developer באחד הבנקים.

כבר תקופה שאני מרגיש תקוע. הטכנולוגיות ישנות, העבודה די משעממת ורוטינית, ואני כמעט לא לומד דברים חדשים.

בשנתיים האחרונות השקעתּי די הרבה זמן כדי לעשות שינוי לכיוון Data Engineer:

עשיתי קורס ב- NAYA + פרויקט גמר נחמד, וגם עשיתי הסמכה של AWS Certified Solutions Architect - Associate.

המטרה שלי הייתה לעזוב, להתפנות לכמה חודשים ללימודים והכנה לראיונות, ואז למצוא עבודה בתחום חדש.

יש לי חסכונות (בערך 1.6 מיליון ש"ח), ואני יכול להרשות לעצמי תקופה בלי הכנסה.

השכר הנוכחי הוא 24k, מעריך שבעבודה חדשה כ- Data Engineer אוכל לקבל כ- 30K.

שלחתי מכתב התפטרות לחב' כ"א שדרכה אני עובד בבנק, אבל אז אמרו לי (בבנק) שלא רוצים שאני אעזוב. הציעו לי להצטרף לפרויקט AI שנמצא כעת בפיתוח בבנק. ספציפית רוצים שאני אעבוד על RAG (Retrieval-Augmented Generation) , זה לא ממש קשור למה שלמדתי, אבל אמור להיות בחזית הטכנולוגיה (?). זה כרגע בפרודקשן אצל קב' משתמשים מצומצת כפיילוט, עם כמה LLMים פתוחים (GPT - SSO, Llama וכו’), פרונט אנגולר ובק־אנד ב־.NET.

יש שם כרגע רק מפתח אחד ועוד אחד שמצטרף, ואני כנראה אהיה השלישי בצוות. נשמע מעניין, אבל הכול עדיין די לא מגובש, כנראה בלי מתודולוגיות מסודרות והרבה אלתור.

מצד אחד , זה פרויקט חדש עם באזז של AI, אולי הזדמנות ללמוד תחום חם מתוך במקום יציב.

מצד שני , זו עדיין סביבה בנקאית איטית, עם טכנולוגיות מאד ישנות מסביב. אין Cloud, שרתי ה- GPU הם On prem.

חוסר עבודה מוחלט מהבית, בכל מצב, קצת מפריע לי, שכר קצת נמוך זה גם חיסרון.

אז ההתלבטות היא,

להישאר ולקוות שהפרויקט באמת יתפתח וייתן לי ניסיון אמיתי בעולמות ה־AI/RAG.

לעזוב ולהקדיש כמה כחודש במשרה מלאה לשיפור הפרויקט שלי שיהיה מצויין ולא רק בסדר, וגם להסרת חלודה/ הכנה לראיונות. ולהמשיך לכיוון של DE כמו שתכננתי בהתחלה.

אשמח לדעתכם, תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 11:01
לא מכיר אותך אישית או את התחום ולכן אתן את השקפתי הכללית:

לא עוזבים עבודה לפני שיש חוזה חתום במקום עבודה אחר, אלא אם מתקיימים שני התנאים הבאים ביחד:

1. אתה חזק בתחומך ולא תתקשה למצוא עבודה

2. תכננת חופשה ארוכה בין עבודות.

במקרה שלך, לדעתי, תיקח את מה שמציעים, תראה אם זה מתאים לך במשך כמה חודשים (צוות קטן וגמישות במשימות יכול להיות ייתרון) ומקסימום תתחיל במקביל לחפש משהו אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 11:16
אל תעזוב!

לא משנה כמה חסכת ומה אתה חושב שתוכל לעשות בכמה חודשי הפסקה, יש לך שלושה ילדים לפרנס, בלי חוזה חתום במקום אחר אל תעזוב.

מה גם שהציעו לך פרוייקט שלדעתי יכול לתת לך הזדמנות להכנס לתחום מעניין ומבוקש במקום שבו כבר יש לך מעמד. אם תמשיך הלאה אז עדיף לך להתחיל משרה חדשה בתור המומחה בתחום ולא בתור ג'וניור.

שים גם לב שאתה בגיל מאד פגיע, סביב גיל ארבעים מתחילים לעשות כל מיני חשבונות נפש ובוחנים את הדימוי העצמי. ההרגשה שאתה "תקוע" היא קודם כל הרגשה פנימית גם אם יש לה הצדקות חיצוניות. אני ממליץ לך בחום להשקיע בעצמך ולנסות כמה פגישות עם מטפל שמולו תוכל לעשות את הפינג-פונג המחשבתי בצורה הרבה יותר יסודית. מטפל שאתה מתחבר אליו יכול לעזור לך לבנות בצורה בריאה את הבסיס של ה- "אני החדש" שאתה מחפש ועל הדרך גם יכול לתת לך בוסט בכל הקטע של חיפוש עבודה וראיונות.

אם תיצלח את חודשי החיפוש תוך כדי עבודה, ובעבודה החדשה תסחט עוד כמה אלפי שקלים לחודש בזכות הניסיון ובזכות הופעה בטוחה ומקצועית, אז אתה תחזיר לעצמך (ולמשפחה) את ההשקעה בריבית דריבית. והמינוף של נקודת ההתחלה יהיה מאד משמעותי לאורך כל העשרים וכמה שנות קריירה שעדיין לפניך.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 12:14
בסוף רק אתה יודע כמה הדברים שאמרת מפריעים לך, אם זה בצורה קיצונית או לא.

אני הייתי מצטרף לצוות החדש, רואה אם האתגר החדש מגרד את הנקודות שהיו חסרות בתפקיד הקודם, ואם לא מספיק, אז עוזב.

לא הפסדת כלום ונתת לזה ניסיון של כמה חודשים.

עוד נקודה, היא שאתה יכול לדרוש לפתוח את החוזה ולהתמקח שוב על השכר במעבר לתפקיד החדש.

במקרה הכי גרוע יגידו לא. במקרה אחר,הרווחת עוד כסף עם מינימום מאמץ
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 12:18
לא הייתי עוזב לפני שיש חלופה כפי שנאמר כבר, במיוחד לאור מצב השוק.

מעבר לכך הייתי מציע לפחות לתת צ'אנס לצוות החדש. אולי מדובר באנשים שתהנה לעבוד איתם? גם אם לא, במקרה הכי גרוע...

תוכל להוסיף עבודה עם באזז של ai לקורות החיים שלך :)
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 12:38
נתנו לך כמה עצות טובות שאין לי מה להוסיף - תן לזה צ׳אנס
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 12:40
א. השכר שלך היום אפילו שאתה עובד דרך מיקור חוץ בבנק הוא נמוך משמעותית ממה שאתה יכול לקבל שם, לפני 4 שנים קיבלתי הצעה לתפקיד דאטה אנליסט בבנק בשכר של 25א כאשר היה לי רק שנה ניסיון בתור סטודנט במקום לא משהו, על תפקידי bi משלמים לרוב קצת יותר ונשמע שיש לך כבר יותר ניסיון.

ב. איך היה הקורס בנאיה? כמעט התחלתי ללמד שם לפני כמה שנים ובסוף לא הסתייע והרושם שלי היה לא משהו.

ג. לנאיה יש גם חברת השמה ענקית, דומה לחברות שמביאות אנשים כמוך לבנקים, הם הציעו לך להתמיין לעבודה דרכם?

ד. מעבר מbi dev בבנק לדאטה אנג׳נייר בהייטק זאת קפיצה גדולה מידי לדעתי וזאת ככהנ סיבה מרכזית לחוסר ההצלחה לעבור, אתה צריך להקטין את הקפיצה ע״י מעבר לדאטה אנגנייר בבנק אבל שבאמת עושה תפקיד של דאטה אנג׳נייר לא רק טייטל, או מעבר לbi deveoper בחברה קטנה בהייטק.

ה. כמה זמן. עבר מאז המכתב שלך? תגיד להם שאתה יודע שאתה מרוויח היום משמעותית מתחת לשוק ושאתה רוצה גם עדכון בשכר כדי שתסכים להשאר, בגג יגידו לך לא, לא יפטרו אותך כי ביקשת העלאה. יכול להיות שחברת ההשמה תוריד קצת מהנתח שלה כדי שתמשיך להיות מועסק, יכול להיות שהבנק יבין שהוא צריך לשלם יותר כדי לשמר אותך, יכול להיות גם משהו באמצע.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 13:01
מצטרף למה שאמרו כבר על לא לעזוב בלי חוזה חתום.

אך אוסיף עוד נקודה, במידה ותרצה להתעסק בתחומים חדשים שבהם הניסיון היחיד שלך הוא הקורסים או תחומים שאתה רוצה ללמוד. הרבה יותר קל לקבל את זה במקום שמכירים אותך מאשר להתראיין מאפס בלי ניסיון קודם בתחום. לכן אם הנושא מעניין אותך היתיי נשאר בבנק כדי לצבור ניסיון, אם הניסיון לא יהיה טוב מספיק כי זה בנק ולא זזים או לא מתקדמים או לא משנה מה תמיד תוכל להתחרט ולעזוב בהמשך. אבל אם קיבלת הזדמנות להתחיל תפקיד שיהיה קשה להגיע אליו ללא ניסיון בחוץ אז קח את זה בשתי ידיים, קח את זה שהשכר נמוך יותר מהפוטנציאל כשכר לימוד.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 17:57
מצטרף לכל מה שרשמו למעלה ותומך.

תצטרף לפרוייקט החדש, תלמד דברים חדשים (שגם "חמים" בשוק).

במקביל תבקש גם העלאה בשכר כי אתה יכול לקבל יותר.

במקביל תחפש משרה אחרת.

אולי תוך כדי שאתה לומר דברים חדשים בפרוייקט תרצה למצוא משרה חדשה בתחום של הדברים החדשים שלמדתה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 20:25
תודה לכולם על התגובות.

אני מבין את התשובות. ואין ספק שזאת הגישה הרווחת.

הרצון שלי לעזוב נובע משני כיוונים משלימים:

הראשון, שאני פשוט הולך לעבודה בחוסר חשק. המקום מיושן טכנלוגית וגם מבחינת תרבות ארגונית.

השני, עצם העובדה שאני לא עוזב, מונעת ממני להתפתח מקצועית לכיוון שאני רוצה. במקום להשקיע שבע שעות ביום חמישה ימים בשבוע בהתארגנות למציאת עבודה חדשה. אני משקיע בערך שלוש שעות בשבוע (כי עבודה, ספורט ומשפחה לא משאירים לי המון זמן פנוי). עד עכשיו עשיתי הכל תוך כדי עבודה ולכן השינוי הזה לוקח לי כ"כ הרבה זמן.

מה שרציתי לעשות הוא אולי לא הדבר הכי חכם, אבל זה לדעתי גם לא דבר שנוגד את ההגיון.

בעצם אם אעשה ניתוח רגישות כמו שעושים כאשר בוחנים כדאיות וסיכון בהשקעה.

אם אני אעזוב, אני יכול להרוויח עבודה מעניינת, בתחום שאני מעוניין בו, ולהרוויח שכר גבוה יותר. מן העבר השני, אני יכול להישאר מובטל תקופה לא מבוטלת, דבר שיגרום קושי מנטלי, אבדן כספי, ובסופו של דבר אם ארגיש שכלו כל הקיצין, אז התפשרות וחזרה לעבודה דומה למה שאני עושה היום.

אם אני אשאר, בכיוון החיובי, אני יכול לצבור נסיון מסויים בתחום מבוקש דבר, ומן העבר השני, אני עשוי להרגיש שאני מפחד לעשות צעדים קשים, להישאר בארגון בינוני, ולהישאר עם שכר בינוני.

אז מה עדיף? אתם כבר עניתם :) עכשיו אני צריך להחליט.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 20:32
בסדר גמור. מרצים יחסית טובים. אבל צריך לבדוק שהסילבוס תואם את הציפיות שלך. יש דברים שלומדים באופן מאד לא מעמיק. בתחום של DE אין אפשרות להעמיק בכל דבר. יש אינסוף נושאים. אז יש דברים שרק טועמים מהם ויש כאלו שלומדים לעומק.

לא זכור לי, אבל גם לא התעניינתי דרכם.

ייתכן, אבל לא בטוח. ובחלק מהמקומות הגדרות של התפקידים קצת גמישים.

הייתי מוכן גם לתפקיד של BI בחב' טכנלוגיה. כי בוודאות יש שם נגיעה גדולה יותר לתחום של DE מאשר איפה שאני היום.

אם אחליט להישאר, אז כמובן שאבקש, אבל רוחב לב הוא לא הצד החזק שם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 20:45
אתה עובד בבנק/חברת גרונות, ברור שרוחב לב זה לא הקטע שלהם.

גם אם תחליט לעזוב זה יקח זמן, אתה צריך לדאוג לזה עכשיו אחרי שהודעת שאתה רוצה להתפטר, כי ככה אולי יקחו אותך ברצינות.

ואם לא יעבוד יכול לנסות בבנק אחר, אתה יכול לשדרג את השכר שלך ב10-15 אלף שקל, אין סיבה שלא תדאג לזה במיידי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 21:13
לדעתי, תעשה קורס עם מסגרת חיצונית (איכותית!) שתחייב אותך להתכוונן וללמוד יותר מ3 שעות בשבוע, תוכל להתפתח, וגם להשיג איזו דיפלומה שתשדרג את קורות החיים לקראת התפקיד הבא.

כבר החלטת שאתה רוצה לשנות ולעזוב את מקום העבודה וזה בסדר גמור, אבל תהליך העזיבה לא חייב להיות 'זבאנג וגמרנו', אלא יכול להיות מדורג יותר, בזמן שאתה פוזל החוצה ודואג למעבר חלק יותר.

בכל מקרה, בכל אשר תחליט, בהצלחה :)
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2025 10:19
תעודות של קורסים לא באמת עוזרות למציאת עבודה, לדעתי לעיתים אפילו מזיקות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2025 12:34
נכון הבורות היא הכלי הכי חזק של מחפש העבודה המודרני
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2025 19:03
גם אני חושב שלעזוב עבודה לפני שיש חוזה חתום זה מסוכן במצבך, אבל אתה יכול כבר היום להתחיל בדיקת רלוונטיות ע"י שליחת קורות חיים לכמה חברות, תן לזה כמה ימים ותראה כמה חזרות אתה מקבל.

אם קיבלת יותר או בערך מה שציפית אז כנראה אתה רלוונטי בשוק שלך - אין סיבה לעזוב עבודה ולהתמקד בפרויקט, פשוט תשתדל להשקיע את הזמן הפנוי שיש לך בפרויקט. אם תאהב את הכיוון החדש שלך מצוין, ואם לא תוכל לרענן בזריזות.

אם קיבלת פחות ממה שציפית אז כנראה אתה פחות רלוונטי בשוק, תשאל את עצמך מה יחזיר אותך להיות רלוונטי מהר יותר - לעזוב ולהתמקד בפרויקט או להשאר בכיוון החדש. אם אתה עוד לא יודע - חכה חודש ותנסה שוב.