⬅ חזרה לאינדקס

השוואה של אסטרטגיות

🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2025 04:05
שלום,

שאלה על השוואת אסטרטגיות: טווח קצר מול Buy & Hold

אני מנסה להבין מבחינה מתמטית מתי (אם בכלל) עדיף לעבור מאסטרטגיית Buy & Hold טווח ארוך לאסטרטגיית מסחר קצר טווח באותה מניה.

נניח טווח של 10 שנים, ובו שתי אפשרויות:

1. לקנות את המניה ולהחזיק כל התקופה (Buy & Hold).

2. לבצע הרבה עסקאות קנייה/מכירה קצרות בהתאם לעליות וירידות.

מה שמעניין אותי הוא לנסות להבין:

מהו שיעור התשואה הממוצע לעסקה (ואולי גם מספר העסקאות בשנה) שממנו מסחר קצר־טווח הופך להיות משתלם יותר מהחזקה פסיבית של המניה לאורך התקופה?

במילים אחרות:

בהנחה שבכל עסקה אני משיג תשואה קבועה (למשל X%), ובשנה מתבצעות N עסקאות — איך ניתן לחשב את "נקודת האיזון" שבה התשואה המצטברת של מסחר קצר־טווח עוברת את זו של Buy & Hol (נגיד 5% בשנה או 10% בשנה)?

אני מחפש דרך לחשב את זה

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2025 05:34
השאלה לא ברורה.

1. מה מבטיח לך להשיג תשואה קבןעה בכל עסקה?

2. אם קנית מניה והיא יורדת באותה השנה אולחלופין, היא לא עולה בשיעור התשןאה שהגדרת לעצמך- אז אתה לא תמכור אותה בכלל ותהפוך את זה פתאום להשקעה לטווח ארוך?

3. גם אם נניח שאתה יכול להשיג תשןאה קבועה פר עסקה, נקודת האיזון שאתה מחפש משתנה ביחס לגודל התיק.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2025 07:09
השאלה שלו היא משהו בסגנון: האם עדיף 10 עסקאות שבכל אחת הרווחנו 1%, על עסקה אחת שבה הרווחנו 10%.

באופן פשטני התשובה היא כן בגלל ריבית דריבית, אבל:

במסחר קצר טווח יש עלויות של חיכוך: עמלת קנייה/מכירה, מרווחים משווי הוגן, תשלום מס מוקדם (אין דחיית מס)

בכל אופן לקרנות האקטיביות כל אותם גורמי חיכוך מצומצמים מאוד, ועדיין הן מפסידות לקרנות הפסיביות בטווח הארוך, זה נותן כיוון לתשובה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2025 08:17
לא מכירה אסטרטגיות כאלו לגבי מניה ספציפית, אלא אם מדובר על מהמרים (סוחרי יום) או חסרי הבנה.

מניה של חברה מסוימת קונים ומוכרים לפי הערכות ותחזיות מושכלות של החברה עצמה (מצבה, תכניותיה, פיתוחיה, כשליה), של המתחרים שלה ושל השוק שלה.

האסטרטגיה ההגיונית היחידה שלי לגבי מניות ספציפיות - הן לא נועדו למשקיע העצמאי הנבון, בשבילו רק מדדים רחבים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2025 12:15
זאת לא שאלה מתמטית. השאלה היא כמה אתה מוצלח בלחזות מראש עליות וירידות.

אם אתה כמו רוב האנשים, אתה ממש לא מוצלח בזה, ואסטרטגיית Buy&Hold תנצח. היא נותנת גם מקסימום זמן בשוק וגם מינימום עמלות.

אם נניח לצורך השאלה שאתה מסוגל לחזות את השוק באופן מושלם, ולבצע מסחר קצר טווח ככה שאתה מחזיק את המניה רק בעליות, ודאי שמסחר קצר טווח עדיף.

באילו טווחי זמן? תלוי בעמלות. נגיד אני יודע שב-37 הדקות הקרובות המניה תרד ב-0.1% ואז תחזור לעלות. אם עמלת הקניה פחות מ-0.05% כדאי למכור ולקנות מחדש עוד 37 דקות.

אבל כמובן שזה קשקוש מוחלט כי אף אחד לא באמת יודע מה יהיה.

אם אתה מניח שיש לך יכולת מסויימת, לא מושלמת, לחזות את השוק (ויש הרבה שמניחים ככה, ולא בהכרח צודקים), אז מידת הודאות שלך משפיעה על ההחלטה - ככל שאתה יותר בטוח בעצמך כדאי לך לקצר טווח, לשלם בעמלות תמורת תקווה לתשואה. אבל בלי מודל מתמטי של מידת הודאות שלך לגבי התנהגות השוק אי אפשר לחשב באילו קבועי זמן כדאי.