⬅ חזרה לאינדקס

הסבר על מקדמות מס הכנסה

🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 14:51
שלום,

נפתח לי תיק 94 על שכירות דירת מגורים מעל סכום הפטור וקיבלתי דרישה לתשלום מקדמות דו חודשיות בסכום שגבוה משמעותית מחבות המס הצפויה בפועל.

בהנחה שביכולתי לשלם את המקדמות המבוקשות מבחינה תזרימית, אני תוהה אם עדיף לי לבקש צמצום/ביטול המקדמות או דווקא להתיחס אל ההפרש כמו אל פיקדון בתנאים מועדפים כפי שרבים עושים. מכאן עלו לי מספר שאלות שאינן מובנות לי:

1. הריבית וההצמדה שאקבל ממס הכנסה נצברות מרגע התשלום בפועל של כל שובר, ממועד התשלום האחרון הנקוב של כל שובר או החל מסוף השנה בלבד?

2. האם ניתן לשלם את כל השוברים מראש בתחילת השנה לפני המועד הנקוב ולהתחיל לצבור ריבית מרגע התשלום בפועל?

3. במידה ואבקש לבטל את המקדמות, האם אהיה חייב בריבית והצמדה על חבות המס בפועל גם אם אשלם עד ה31.1? במקרה כזה ממתי תיצבר הריבית?

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 14:58
מסוף השנה בלבד.

לא

לא תהיה חייב בריבית והצמדה בתנאי שתשלם עד ה-31.1 את מלוא חבות המס.

כמובן שאם הם יראו חבות מס גבוהה הם שוב יבקשו להחזיר את המקדמות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 15:21
תודה. זה לא כל כך מובן לי מכיוון שאם אני משלם בתחילת השנה סכום עודף על פי דרישה של מס הכנסה, הייתי מצפה שההפרש יצבור ריבית והצמדה מרגע תשלום השובר ולא רק מסוף השנה, מכיוון שלא אני זה שקבעתי את גובה הסכום העודף. מצב כזה מתאר פגיעה בתשואה השוטפת למי שחייב בתשלום מקדמות מעל חבות המס בפועל, לא כך?
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 15:30
נכון, אבל אני פחות מתעסק בצדק אלא בפרקטיקה.

אתה יכול תמיד להתאים את המקדמות כך שלא תפסיד מהתשלום שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 15:49
כפי שצויין אין החזר מס על מקדמות חודשיות, תוכל לבקש לבטל או להקטין את המקדמות בעזרת טופס 2216א.

קח בחשבון שאם אתה במס יסף יש מס יסף גם על הכנסות משכר דירה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 17:33
הבנתי, תודה רבה לכם.