⬅ חזרה לאינדקס

הצלחה לא צפויה (עם הרבה מזל) - איך ממנפים את זה?

🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 09:14
שלום לכולם!

בן 29, בלי תואר ובלי שירות ביחידה טכנולוגית, סללתי את דרכי לליבת ההייטק הישראלי עם הרבה מזל, קשרים ועבודה קשה. באתי מבית שחי במינוס תמידי וכפועל יוצא ביליתי את שנות ה-20 המוקדמות בלמידה אובססיבית כמעט על פיננסים ובניית הרגלי חיסכון - הגעתי למקום שלא דמיינתי ועדיין, אני רעב מאי פעם - רוצה למנף את ההצלחה הזו ולהגיע להון משמעותי בהרבה בתוך שנים בודדות. אשמח לעצות!

לא אפרט כאן את כל הדרך מפאת פרטיות אבל אפשר להגיד שהתחלתי ממקום מאוד נמוך בתעשייה ובשנים בודדות הצלחתי לנסוק למעלה ולעבוד עם הטופ טאלנט, וכיום עובד בחברת הייטק מצליחה עם תוכנית RSU ששווה כ-1.4 מיליון שקלים לפני מס.

הון

קרן השתלמות - כ-200K שקלים, חלק ב-IRA וחלק מחקה מדד

ניירות ערך - כ-550K שקלים ב-IB (לפני מס רווחי הון, רווח של כ-50K דולר)

פנסיה - בקרוב מגיע ל-400K

שכר - 36K ברוטו (תהיה העלאה לא גדולה בקרוב)

הכנסה צפויה ממניות - כ-21K בחודש (לא סגור, בואו נניח שזה פחות)

חוסך כ-30%-40% משכר הנטו (זוגתי סטודנטית, עם דירה עם משכנתא של שנינו אך הדירה רשומה על שמה - שווי של כ-1.3 מיליון ש"ח בקיזוז חוב)

מה אני רוצה?

להתעשר, בשביל המשפחה שלי. לקנות נכס להורים שלי שחיים בשכירות כל חייהם. להעניק לילדי בסיס יציב לבנות עליו את חייהם על ידי ניצול שנות הזהב האלו לצבירת הון משמעותי. אני מודה שאני במיינדסט תמידי שהגעתי לפסגה בטעות ועוד רגע הנפילה, אבל המציאות מוכיחה שאני יכול הרבה יותר וכך גם קורה.

חושב איך להגיע לשם. שוקל נדל"ן, אני טוב עם אנשים וחושב שיכול להצליח להשתמש ביכולות הבין אישיות שלי כדי למצוא עסקאות בוננזה (סכסוך משפחתי, ריבוי יורשים, בעל דירה ערירי).

מדמיין מו"מ אגרסיבי מול הבנקים, תוך כדי ניצול הפוזיציה הייחודית שלי כדי לקבל משכנתא טובה (מבין בזה לא מעט, למדתי המון לקראת המשכנתא הראשונה של הדירה של זוגתי), כדי לרכוש נכס על שמי עם מינוף משמעותי תוך כדי ניצול הפטור ממס על דירה יחידה.

אשמח מאוד לשמוע איך לדעתכם אני יכול לעשות level up משמעותי!
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 09:58
נראה לי שאתה כבר בדרך טובה להגדלת החיסכון.

אני לא יודע אם נדל"ן יאפשר לך התעשרות מהירה יותר. ציינת שאתה חושב שתוכל להתעסק בזה הרבה ושתהיה טוב בזה. שים לב שההתעסקות זה לא רק הקנייה והמשכנתא אלא גם השוכרים וגם הרבה פעמים עושים שיפוץ. בנוסף במידה מסויימת אתה כבר מושקע בנדל"ן.

אני לא יודע מה הסטטוס הרשום של הזוגיות שלכם. אבל אם אתם רשמים במשרד הפנים אז יהיה מס רכישה של זוגתך על דירה שתקנה. אני לא יודע אם יש משמעות מבחינת מיסוי שהמשכנתא הקיימת על שניכם. גם האפשרויות ואולי גם הריביות קצת פחות טובים במשכנתא נוספת.

גם לא ברור איפה אתם רוצים לגור. האם בדירה בבעלותכם?

לעזור להורים שלך לקנות דירה זאת כנראה ההוצאה הגדולה הקרובה שלך. אני לא יודע אם זה רלוונטי אבל תיאורטית אתה יכול לקנות להם דירה שתהיה שלך ושהם יגורו בה בחינם.

אני חושב שהתעסקות בנדל"ן להשקעה לאו דווקא תקדם אותך יותר מהר לעומת הגברת ההתעסקות בעבודה. מצד שני אם אתה תרצה לתת להוריך וילדיך עזרה בקניית בית אז יש יתרון בלהצמיד הרבה מההון שלך לשווי של בתים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 10:10
תודה!

גרנו בדירה שקנינו, עוברים עכשיו לשכירות ונשכיר אותה. המטרה בנדל"ן היא לעשות הרבה כסף, אני רוצה למצוא את הדרך לעשות את זה זה וכרגע אני לא מצליח לחשוב על שוק אחר חוץ מנדל"ן שאפשר למצוא בו עסקאות מתחת למחיר השוק (כי זה לא שוק יעיל לחלוטין - יש דירות שבכלל לא בשוק)
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 10:39
לא נראה לי שנדל"ן למגורים בארץ הוא שוק לא יעיל במיוחד. אף שוק לא יעיל לגמרי בטח של נכסים לא סחירים. יש נכסים לא סחירים אחרים עם כשלי שוק יותר קשים. רובם דורשים הרבה התעסקות בשביל להצליח.

כאדם רגיל אתה נחשף למוצרי צריכה שנמכרים בהפרשי מחירים גדולים. אבל בשביל להתעשר ממסחר במוצרי צריכה אז צריך לעבוד בזה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 11:01
למה? למה להקטין את עצמך ככה? למה למלא רצונות של אנשים אחרים במקום לדאוג לרצונות שלך? למה אתה מספר לעצמך שזה לא מגיע לך, "זה בטעות, זה הרבה מזל"? למה אתה מדבר כאילו אסור לך להנות מהכסף הזה?

עבדת קשה, והרווחת ביושר את הכסף שלך. עכשיו תשתמש בו כדי להנות מהחיים. נצל אותו כדי לקחת פסק זמן מהעבודה, וסע לעשות טרקים באוסטרליה או לשתות קוקוס על החוף בקופנגן, או מה-שזה-לא-יהיה שמדבר עליך. תקים עסק, תרגיש איך זה להיות הבעלים של עצמך ולהביא ערך משלך לעולם במקום לעבוד על פרוייקטים של אחרים. תעשה תואר, סתם לכיף ובשביל ההתפתחות האישית וההשכלה שלך; אם תבחר בתואר הנכון אז ככה גם תכיר אנשים חדשים ומעניינים.

בקיצור, לך לקרוע את העולם.

----------------------------------------

אם תרצה אני יכול להסביר לך למה טוב יותר לילדים שלך לגדול עם אבא שקורע את העולם מאשר אבא עשיר שממן להם הכל בחיים. רוצה שאסביר?
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 11:44
לא הבנתי למה לא לעזור לאחרים אם התמזל מזלך? מי אמר "שלקרוע את העולם" זו הדרך המבוססת לאושר?

בטח אם זה הורים מבוגרים. מילא אם ילדים אני יכול להבין שעדיף להוריש להם זכרונות משותפים מאשר כסף ,אבל לזה לא נידרש כסף אלא בעיקר זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 12:32
מנסים לחסוך מס רכישה? מי הביא את הון לדירה? עשיתם הפרדה רכושית?

למה אתה חושב שאתה כזה פתית שלג שאף בנק עוד לא ראה?

מעולה, מתי אתה מתכנן להתחיל? מה הצעד הבא בנושא? עושה רושם שאנחנו בתקופה טובה מאוד לרוכשים בארץ לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 17:08
הון הגיע מירושה שלה. יש הסכם ממון מהדירה רשומה על שמה. אני בדין ודברים עם עורך דין לוודא שאכן לא אמוסה אם אקנה דירה משלי.

אני לא פתית שלג, אבל כרגע אני לקוח טוב עבור בנקים - הכנסה גבוהה, ומתכוון לכלול בזה גם העברת החשבון שלי לסניף שיעזור.

מבחינתי למצוא עסקה ולצאת לדרך (:

אבל רוצה לשמוע עוד דעות בנושא. הטבות המס גורמות לי לראות בנדל"ן השקעה דיי משתלמת, אבל אולי יגידו פה אחרת (מכיר הרבה מהטיעונים לשני הצדדים, אבל עכשיו זה כבר לא בתיאוריה אלא קונקרטי מאוד).
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 19:50
נשמע שאתה בכיוון חיובי מבחינת הקריירה. זאת הזדמנות טובה לשאול את עצמך האם מיצית את הפוטנציאל והאם יש בך רצון להתקדם באופן שגם ימקסם את השכר לאורך זמן. יכול להיות שהזמן שתשקיע בהרפתקאות נדלן יצור תשואה פחותה בסיכון גבוהה יותר לעומת השקעה של אותו הזמן בקריירה.

תוודא שאתה סוחט את הלימון שיש לך ביד עד הסוף לפני שאתה מגריל לימון חדש (ואולי מקולקל)
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 23:01
אוקי, עסקאות לא נוחתות עליך מהשמיים, במיוחד לא עסקאות טובות, וכדי לדעת לזהות עסקאות טובות צריך להכיר טוב מאוד את השוק שאתה רוצה לקנות בו, המידע שזמין ברשת אודות עסקאות עבר הוא מועט ומאוד לא מדויק.

אז איך אתה מתכנן להתחיל לחפש? מתי אתה מתכנן להתחיל את התהליך?

יש לך הכנסה סבבה, לא משהו חריג, ודווקא בגלל שתהיה לווה יחיד עבור העסקה הזאת כי אתם רוצים להנות מפטור מס רכישה פעמיים אז אתה לווה קצת פחות טוב בעייני הבנק, אבל באמת שזה לא העניין, אם תתנהל נכון בנושא תקבל משכנתא סבבה, אין המון הבדל במה שאפשר להשיג בין לקוח סבבה ללקוח מצוין.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 00:59
לא חושב שהשאיפה שלך צריכה להיות עכשיו מינוף וקניית נדלן.

אם היית אומר לי שאתה רוצה להרגיש מתחת רגליך קרקע שהיא שלך ולא של אדם אחר לא הייתי מתווכח איתך, אבל אתה פותח ב"מה אני רוצה?, להתעשר",אני אישית לא חושב שנדלן כרגע זה האפשרות האידלית שלך להתעשר, במיוחד במצב הנדלן כרגע בשוק....

במקומך הייתי מכניס כל שקל פנוי למקומות עם יותר תשואה, משקיע יותר במימוש עצמי של דברים שאתה טוב בהם, אולי מנסה עסק מהצד של הובי שלי, או תחביבים שעל הדרך יכניסו לך עוד כסף נקי, חושב אולי הבת זוג יכולה להכניס יותר כסף כי אתה די בתקרת המס...

נדלן, בחייאת, יש יותר סיכוי שתנסה למצוא מציאות שהשוק לא יודע להעריך אותן נכון ובסוף יתברר שאתה לא זה שהעריך נכון.

אבל בהחלט עשית אחלה דרך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 01:56
לפי הגיל והסכום הנצבר, אני אישית לא הייתי פורש עדיין מהעבודה המוצלחת כשכיר שהביאה לפות"ש את כל הטוב הזה (ושהוא לא כתב שנמאס לו ממנה).

חייב לשתף שזה הצחיק אותי - כך בדיוק AI מסיים כל שיחה שלו...

האם תרצה שארחיב על הנושא? :)
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 02:26
בדיוק מה שחשבתי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 08:04
אולי תספר במה את טוב, מה הביא אותך לליבת ההייטק בלי תואר או ידע מוקדם? אולי אתה בעצמך סוג של ״טופ טאלנט״..

נדל״ן נשמע כמו בזבוז זמן והסחת דעת למישהו כזה, ההזדמנויות בתחום הם בליגה אחרת
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 12:15
יש לך אנרגיות+ביטחון עצמי+קו"ח שהייתי מציע להפנות לצטרפות כפאונדר לסטארטאפ. אבל תעשה את זה במקביל לעבודה הנוכחית שלך כי רוב הסטארטאפים נכשלים. בד"כ צריך ליפול ולקום כמה פעמים עד שמבינים איך העניין הזה עובד. שום עסקת נדלן לא משתווה לפוטנציאל ההתעשרות שנותן סטארטאפ מצליח. בתור נקודת מוצא לתחום - התנאי הראשוני והחשוב ביותר לפני כל דבר אחר הוא מי השותפים שלך ואיך הדינמיקה בינכם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 12:28
עבודה יציבה ומעניינת בחברת גאמפ"א עדיפה בהרבה.

לדעתי אתה צריך להמשיך במה שמצליח לך - להיות שכיר. אתה צעיר ויש לך עוד לאן לעלות בשכר, שום השקעה לא תיתן לך בוסט כמו מקום עבודה מוצלח עם RSU.

תחסוך, תשקיע (בין אם דירה יחידה להשקעה או קרן פאסיבית מחקה מדד או שניהם), ואת עיקר המאמץ שלך תפנה לקריירה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 12:31
אפשר גם בלי לעזוב. אכן משתמע מדבריי שאני מציע לו להתפטר, כי כך אני הייתי פועל במקומו. אבל זו נקודה שולית מאוד וממש לא עצם העניין בתגובה שלי.

תרצה שאציע לך דרכים כיצד להנות מהכסף שהרווחת מבלי לעזוב את מקום העבודה הנוכחי?
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 13:55
רוצה
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2025 18:48
אני לא טופ טאלנט. אני לומד מהר, עובד ממש קשה, יש לי הרבה מאוד אנרגיה לפעול ואני לא מפחד להיכנס לדברים שאני לא מבין בהם כלום, מחפש כל הזמן הזדמנויות לעשות עוד אימפקט בארגון ואני מאוד נאמן ומסור. אני לא בתפקיד הכי זוהר, הכי מורכב או הכי מאתגר - אני פשוט נותן מעצמי הרבה. ומשתדל מאוד לספק הרבה ערך באזורים שבהם זה הכי חסר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2025 18:49
כן! אני גרוע בלהוציא כסף!

עוברים עכשיו לדירה הרבה יותר טובה, קניתי טלפון חדש, זהו...
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2025 22:21
העצה שלי - תחפש להתעשר לאט. בשום פנים ואופן לא להתפתות להתעשר מהר.

לא מכיר אותך אבל הפוסט שלך הריח עבורי סיכון במישור הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2025 22:26
אני מעריך את הדאגה אבל אני משקיע לטווח ארוך במדדים כבר המון שנים ומאוד ער לחרטטוטים. אני חושב שיש מקום לחשוב על דרכים להרוויח עוד יותר ויותר מהר, כמו מינוף וניהול הטבות מס.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2025 14:50
מזכיר לי את זה:

בנימה יותר רצינית:

להתעשר מנדל״ן עם ראש על הכתפיים ועבודה קשה זה אפשרי, אבל יבוא על חשבון הזמן והתשומת לב בקריירה הנוכחית שלך.

כנראה עדיף לך להגדיר סקרינר להשקעות נדל״ן שיתנו לך מקסימום ערך ומינימום התעסקות עם אופק לטווח הארוך, ככה תוכל להוסיף ערך בלי לצאת מפוקוס. תוכל גם לעשות את זה עם מלווי השקעות נדל״ן.