⬅ חזרה לאינדקס

מניות מחלקות דיוידנד

🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2026 19:59
היי,

אני מעוניין לקנות SCHD או מדד בסגנון שמחלק דיוידנד. החסרון המובהק כתושב ישראל הוא 25% מס בכל רבעון, הצורך להצהיר מידי שנה וכו'.

יש לי אזרחות אירופאית, האם ניתן להשתמש בפלטפורמה של מדינה "זרה" כתושב אירופאי ובכך להמנע מתשלום המס?

בסופו של יום המטרה שלי לקבל תזרים מזומנים.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2026 20:00
אתה תושב ישראלי או תושב אירופאי?

עריכה:

לא קראתי נכון את שאלתך.

אתה למעשה שואל אם מותר להעלים מסים?

לא.
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2026 20:12
תחליט, איזה תושב אתה? בכל מקרה אתה צריך לשלם מס למדינת התושבות. (ואם לא תהיה זהיר, אז לשתי המדינות)
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2026 20:20
במיסים על פי רוב אין קשר לאזרחות* אלא לתושבות (באיזו מדינה אתה חי בפועל).

אתה צריך לשלם מיסים (בד"כ) למדינה שבה אתה תושב.

* אני חושב שבכל מה שקשור לאזרחי ארה"ב (ואולי עוד כמה מדינות חריגות) זה קצת שונה, אבל אני לא אזרח אמריקאי אז אני לא יודע.
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2026 20:52
אם מדובר במניות אמריקאיות, לא משנה אם בהחזקה ישירה או דרך קרן, אין לך דרך לא לשלם מס על דיבידנד כי הוא מנוכה במקור גם בהשקעה דרך ברוקר בחו"ל. זה נכון גם כשהקרן היא אירית אם כי יש פה הרבה ניואנסים מבחינת גובה המס. אתה כן יכול להמנע מהצהרות ודיווחים אם תשקיע דרך ברוקר ישראלי (בהנחה שאתה תושב ישראל).
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 17:43
מתקן את עצמי - אני תושב ישראל בעל אזרחות ישראלית ואירופאית.

אם אני משקיע דרך אינטרקטיב העולמי בקרן מחלקת דיוידנדים , יש מס של 25% במקור, אבל יש גם מס ישראלי על מה שמקבלים בפועל של 25%.

השאלה שרציתי לשאול, האם יש דרך לעכב את המס הישראלי? אי דיווח / הצהרה היא עבירת מס, לכן זו לא אפשרות כבילה..
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 17:54
לא הבנתי אם אתה מתכוון לתשלום מס כפול, אבל אם זו הכוונה אתה טועה.

על דיבינדים של חברה/קרן אמריקאית שניתנים לתושב ישראל, יש מס אמריקאי של 25%.

כל עוד אתה לא מגיע למדרגת מס ייסף, אין מס ישראלי על הדיבידנדים האלה
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 18:13
המס במקור אינו תלוי בברוקר שלך אלא בנייר שאתה מחזיק. על ניירות אמריקאים יש מיסוי של 25% לדוד סם לישראלים. בניירות ממדינות אחרות המיסוי יכול להיות שונה.

לא.

אתה מקבל זיכוי מס על מה ששילמת בחו"ל, ככה שהמס הכולל שלך הוא הגבוהה מבין השניים (כלומר במקרה של דיבידנד אמריקאי תשלם בסה"כ 25%, בהנחה שאין מס יסף)
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 19:31
אם ניקח את הנייר QQQ לצורך הדוגמא שמחלק דיוידנד אחת לרבעון - על מה שמתקבל בחשבון אין חובת הצהרה לרשוית המס הישראליות?

עד היום הייתי בטוח שכן, ושנדרש לשלם 25% מס על מה שנכנס לחשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 19:37
יש. (טוב, יש דיון ארוך על האם יש חובה גם במקרה שאין חבות מס, אבל לא נכנס לזה כאן).

כמעט.

נדרש לשלם לישראל 25% מס על הדיבינד (בהנחה שאין מס יסף), בניכוי המס הזר ששולם.

מאחר וכבר שילמת 25% לדוד סם, נשאר לך לשלם 0 מס לישראל. (שוב, בהנחה שאין מס יסף)