⬅ חזרה לאינדקס

תיק All-Weather

🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2026 19:06
אשמח לשמוע את דעתכם להרכב תיק השקעות אשר מבוסס על גישת "All-Weather" - תיק שמורכב ממספר יחסית גבוה של מרכיבים שונים בעלי קורלציה נמוכה.

מטרתו לשרוד תרחישים כלכליים שונים, ולהפחית משמעותית את הסיכון של התיק ביחס לתשואה שישיג (משמע יחס שארפ יחסית גבוה).

חשוב לציין - לא מדובר בתיק אמיתי שלי ואני לא מחפש המלצות אישיות.

רק מנסה לקבל פידבק על הגישה ועל ההרכב התאוראטי של התיק:
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2026 19:07
Allocation %Asset ClassTickerInstrument Name (Example)35%Equity (Growth)15%Global DevelopedIWDAiShares Core MSCI World UCITS ETF5%Emerging MarketsEIMIiShares MSCI EM IMI UCITS ETF5%Israel TA-125MTF TA125MTF Sal Tel Aviv 1255%Global TechCNDXiShares NASDAQ 100 UCITS ETF5%InfrastructureINFRiShares Global Infrastructure UCITS ETF30%Inflation Guard10%GoldSGLNInvesco Physical Gold ETC7.5%CommoditiesCMODInvesco Bloomberg Commodity UCITS ETF5%US TIPS (Hedged)ITPSiShares $ TIPS UCITS ETF (ILS Hedged)*2.5%BitcoinIBITiShares Bitcoin Trust5%Global REITsIWDPiShares Developed Markets Property Yield20%Local Defense (ILS)10%Israel Gov Bond (CPI)GalilIsrael Govt Bond (Galil) - Direct Holding5%Israel Corp BondTel-Bond 60Tachlit/KSM Tel-Bond 60 ETF5%Cash / T-BillsMAKAMMAKAM (Bank of Israel T-Bill) / Money Market15%Crisis Alpha15%Managed FuturesDBMFEiMGP DBi Managed Futures UCITS ETF
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2026 19:44
אני לא מומחה גדול, אבל התיק מצטייר לי כמורכב מידי
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2026 19:55
- תביא בחשבון שתוך יומיים האחוזים בתיק ישתנו, איך אמורים לאזן כזה תיק מורכב? אם אתה צריך לממש איך אתה עושה את זה, לפי איזון או לפי עלויות מיסוי או לפי תיזמון שוק?

- יש בתיק כפילויות שלטעמי הן לא נצרכות
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2026 21:26
היה אפשר להשיג פיזור דומה עם פחות קרנות. אני לא יודע כמה עמלות יש בקרנות השונות. לכמה זמן התיק? אם ליותר מ10 שנים הייתי חושב להגדיל את משקל המניות.

לגבי איזון תיק, לדעתי לא צריך לאזן תיק בסגנון הזה יותר מדי. אין כמעט משהו עקרוני בחלוקה למשקלים לתתי סעיפים. גם בראשי סעיפים זה לא נראה לי קריטי לאזן. אולי אחרי נפילה במניות להעביר יותר למניות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2026 22:14
אם לא מדובר בתיק של עשרות מליונים אין הגיון...

תעשה גוגל: המשקיעה 25 תיקי השקעות.

ואם אתה רוצה תיקים עם קורלציה נמוכה תמצא שם כמה כאלה...
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2026 08:23
Big balagan
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2026 09:37
באיזה תזוזה מה-% המצויין אתה אמור לעשות משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2026 11:31
התיק מיועד למספר שנים בהמתנה לסערה הכללית שצפויה להגיע לעניות דעתי.

הוא לא מיועד לטווח המאד ארוך, ומטרתו היא להצליח לשרוד את השנים הקרובות בהן חוסר הוודאות גבוה.

מבחינה מהותית - מה זה משנה אם התיק הוא בעשרות מיליונים, ואז כן יש הצדקה ל"בלאגן", או תיק של מאות אלפים\מליונים בודדים?

איזון - אפשר לעשות אחת לרבעון

מיסוי - הכל מתנהל דרך אקסלנס טרייד, אז יש ניקוי מס אוטומטי במידה ומתבצעות מכירות.

כפילויות - על אילו אזורים אפשר לוותר מבלי לפגוע בפיזור?
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2026 11:47
לצמצם לקרן כלל עולמית, אין סיבה לתת משקל עודף לישראל או מדינות מתפתחות..

לאחד עם זהב או להוריד

לאחד לקרן אחת על אגחים ממשלתיות ישראליות אם אתה רוצה את הגידור בשקלים. אין סיבה להמר על אינפלציה בארה"ב או אג"ח חברות אם אתה מתכונן לארמגדון.

ברגע שהתיק יהיה מסודר עדיף לעבור לאיזון שנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2026 11:56
לא, גם אז אין הצדקה

איך? אם תמכור כדי לשנות איזונים אז תפסיד בגלל המיסוי, אם מדובר ע"י הכנסת כסף חדש אז אתה עלול להזדקק לסכומים גדולים כדי לשמור על איזון.

החוכמה היא למכור כמה שפחות ולשלם כמה שפחות מס. זה שמישהו מנכה לך אוטומטית את המס זה לא אומר שהתיק יעיל.

כל מה ש- @היום מתה אמא כתב + אני לא רואה מה שייכים פה ביטקוין וריטים, שניהם מוסיפים תנודתיות, לדעתי זה לא מסתדר עם המטרות שהגדרת.

גם לא הבנתי מה זה בדיוק DBMFE ולמה לשים 15% מהתיק על קרן חדשה וקטנה, שלוקחת דמי ניהול מאד גבוהים, ולא בדיוק ברור מה מצופה ממנה, אם תוכל להרחיב מה זה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2026 11:58
+1
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2026 12:34
אני אסביר לך בדוגמא:

נניח יש לך "רק" 1M ובחרת לשים 2.5% על IBIT. זה אומר 25K. עד כאן סבבה.

עכשיו יש ירידה של 10% ואתה כמובן רוצה לאזן. 10% של 25K זה רק 2.5K. אתה כבר מגיע לסכומים שנדרשים לאיזון שדורשים ממך לשלם עמלת מינימום וזה מייקר את כל עמלות המסחר שלך.

עד כאן לגבי חשיבות התיק. ההערה לגבי הבלאגן היתה, לדעתי, לגבי סוגי הקרנות שבחרת.

כמה הקורלציה נמוכה בין גליל ותל-בונד60? מה מידת הקורלציה ל-TIPS

כמה הקורלציה נמוכה בין זהב וסחורות כללי?

אתה תגלה שהקורלציה מאוד מאוד מאוד גבוהה מה שמייתר הרבה מהסיבוכיות של התיק