⬅ חזרה לאינדקס

תסכול עמוק ממנתח טכני

🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2017 23:38
יצא לי השבוע במסגרת העבודה להיפגש עם בחור בגילי (23) שסוחר במניות בעזרת ניתוח טכני.

שמעתי אותו מדבר במקרה על "פטיש יפיפיה" ו"מגמה ברורה" וכו'.

בהתחלה ניגשתי אליו בידידות ושאלתי אותו שאלות ענייניות כגון: אילו מניות אתה אוהב? או כמה זמן אתה כבר סוחר (רק התחיל).

לאחר מכן ניסיתי לראות כמה אני יכול לערער אותו, הטחתי בו את כל הטיעונים הרגילים: שוק יעיל, עלויות, למה שאתה תצליח לנצח את השוק וכו', לצערי ללא הצלחה. התשובות שקיבלתי נעו מ"אני לא מנצח אני רק רוכב על הגל" - כנראה נובע מהבנה לקויה שלכל עסקה יש שני צדדים. ועד "לא מעניין אותי ממוצע, אני מצליח לעשות 10% בעסקה אחת."

קטונתי. חלמתי למנוע את הכישלון הבטוח, אבל כנראה שאכן קשה לאדם לוותר על דבר במיוחד כאשר הוא שילם עליו.

סתם רציתי לשתף.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 00:44
נשמע לי קצת מתנשא. אולי הוא כן יודע מה הוא עושה? אולי הוא משיא תשואה פנומנלית ביחס לשוק? אולי הוא יוכל לעמוד באתגר גם כשהשוק יהפוך מגמה?

אתה מאמין שחברות HFT עושות כסף כמו ממזרקה של זהב נוזלי? אתה מאמין שחברות אלגו-טרייד שהן לא HFT אלא בתדירות נמוכה יותר גם עושות כסף שהיה מוציא לך את הלבן מהעיניים? אתה מקבל שזה הכל מבוסס חישובים מספריים? איפה ההבדל המהותי בין מחשב שמנתח מספרים (גרפים) לבין אדם שמנתח מספרים (גרפים)?

בעיניך הוא טועה כי הוא מרוויח הרבה בסיכון עצום. יתכן ובעיניו משקיע פסיבי 60\40 שעושה 5% בשנה בסיכון נמוך מפסיד מראש בוודאות (תשואה חלופית, זמן להשאר בשוק העבודה וכד', גיל פרישה).

להחזיק סנופי ואג"ח שקלי ממשלתי זאת דרך אחת מני רבים להשקיע, והיא מתאימה לקבוצה מסויימת של אנשים ש(לא) במקרה מיוצגת בצורה חריגה ביחס לאוכלוסיה בפורום הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 04:48
המהירות, כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 06:50
זה לא הבדל מהותי, זה הבדל טכני קטן. אם מקבלים את ההנחה שניתוח מספרי/גרפי/טכני הוא אפשרי ועובד וחברות עושות ממנו הרים של כסף, אז אין סיבה להניח שהוא פועל רק ברזולוציה ספציפית של זמני תגובה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 07:22
@adamshalev תקן אותי אם אני טועה, אבל האפקטיביות של ניתוח טכני בגרף נרות בלבד הופרכה כבר לפני זמן מה.

לא אומר שאין דפוסים החוזים תנועה של נכס, רק שהתדירות שבהם עובדים נמוכה מידי על מנת שלבחור שעכשיו עשה קורס ניתוח טכני ובעל מידע שכל אדם אחר יכול להשיג, וכל מה שמפריד בינו לבניהם לדבריו הם יכולת מנטלית וניהול סיכונים נכון, יוכל לנצח את השוק באופן עקבי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 07:32
מסכים שנסיון השכלה ועבודה צוותית (או היעדר שלהם במקרה הנ״ל) הם פרמטר חיוני בהצלחה.

אני לא שולל שום גישה סבירה כי א. אני לא יכול להוכיח שלילה, ב. כי אני מניח שמה שעובד לאנשים נשמר בפרטיות אדוקה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 07:44
למה? חסרים מחקרים הבודקים סטטיסטית את האפקטיביות של יכולת החיזוי של דפוס טכני? (פטיש, ראש-כתפיים וכו')

וכאלה שמוסיפים עליהם תנאי מסחר בעולם אמיתי? כמובן המסקנה היא שהתדירות שבה הם אכן אפקטיביים קטנה מידי על מנת שמשקיע בעל ידע הנגיש לכולם יוכל לנצח בטווח הארוך.

אמת☺

קורס בכמה אלפי שקלים ב"מכללה" במרכז הארץ לא נכנס לקטגוריה של פרטיות אדוקה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 08:22
הצורה שבה מחשב מעבד מידע לא משנה את משמעות הסמנטית שלו. בניתוח פונדמנטלי המספרים שמנותחים באים מדוחות של החברה ומשקפים את מצבה האמיתי. ברור שיכול להיות לך מודל שלוקח בחשבון פרמטרים שהקורולציה בינהן לבין ביצועים היא נמוכה, אבל ברור שחברה ללא הכנסות לא תשרוד לטווח הארוך.

כל זה לעומת ניתוח טכני שמנתח תנודות של המניה בטווח הקצר וברור (לי לפחות) שזה קשקוש.

את הטענה שיתכן שיש נוסחת קסם סודית אני מקבלת.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 08:39
למה להניח שאלגו טריידס מסתכלים רק על מידע פונדמנטלי ושניתוח טכני מסתכל רק על גרף המחיר? אני מבטיח לך ש-99% מהאלגו טריידס מסתכלים גם על גרף המחיר ואפילו ניתוח טכני ״קלאסי״ (מה שרוב האנשים חושבים עליו כשהם שומעים את המונח) מסתכל גם על נתון שהוא לא מחיר - נפח מסחר. מה לגבי מרווח ביד-אסק? עומק הספר? אלו גם נתונים לא פונדמנטליים שהם לא המחיר. מה לגבי אינטרס-שורט? מה לגבי מרווח NAV (מבוסס מחיר, עדיין לא פונדמנטלי). מה לגבי מחיר של נגזרות של הנכס (כגון אופציות וחוזים), עדיין לא פונדמנטלי. מה עם דיבידנדים? טכני או פונדמנטלי? אם המנתח הטכני מצייר על הגרף תוחלת וסטיית תקן ופועל לפי זה זה ניתוח טכני ואם אלגוריתם מחשב תוחלת וסטיית תקן ופועל לפי זה זה אלגו-טרייד?

כל זה עוד מבלי להכניס עולם שלם של נתונים שאפשר ״לנתח אותם טכנית״ שאינם מה שציינתי מקודם, אם אפשר לנתח דיבידנדים טכנית אז אולי גם רווחים? שווי ספר? כל נתון מספרי אחר.

האבחנה בין ניתוח כזה או אחר של נתון כזה או אחר היא שרירותית. מי שמפריד בין דבר אחד לאחר כ״שחור ולבן״ מגביל את עצמו בהסתכלות על מערכת שהיא אינהרנטית מורכבת. תסתכלו רק איך קרן ריניסנס (ממה שידוע עליה) משלבת בין נתונים של שוק ההון לנתונים סביבתיים כגון מזג אוויר, או איך קרן גידור אחרת שילבה נתוני צילומי לווין של חניונים כדי לנתח היקפי צריכה של צרכנים בשביל להבין שהגבול בין ניתוחים או נתונים שונים הוא רק בראש שלנו.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 09:59
אתם שוכחים אינטואיציה. למנתחים טכניים אין באמת 'אלגוריתם'. 80% מהעבודה שלהם זה אינטואיציה, וכולל שילוב של ידע מעבר למה שיש בגרף. ברור שיש כאלה שמצליח להם במידה מסוימת אפילו לאורך זמן.

@adamshalev שכחת את מימד הזמן. HFT עובד כי בפרקי זמן קצרים מאוד השוק אינו יעיל. כל הקטע של HFT הוא להגיב לפני שהמידע propagated לכל השחקנים.

@Osterreicher

איזה ילד אתה. אתה חושב שתצליח לחנך מישהו אחרי שמכרו ושיכנעו אותו שניתוח טכני זה קסם? בטח אם הוא מרוויח מזה כסף?
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 10:11
לא, הוא ילמד על בשרו.

הוא לא. ואם כן, הוא לא יוכל לשמור על יתרון משמעותי לאורך זמן.

ממש מיותר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 10:15
מיותר מיותר. זאת נאיביות שיש רק לאנשים צעירים. בעיני זה דווקא מקסים.

מאיפה הבטחון?
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 10:33
להתנשא זה פחות מקסים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 10:37
מהספרות הפיננסית בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 10:43
@Benjamin Willard נכון, אבל HFT זה לא המסחר האלגוריתמי היחיד שעובד.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 10:46
1. המתנשא על מתנשא פטור.

2. באמת שאני לא רואה בזה התנשאות. התפיסה (הנאיבית) שאתה יכול לתקן את הכל ואת כולם, ולשכנע את כולם במה שאתה מאמין שהוא נכון, היא נפלאה בעיני.

1. אל תבין אותי לא נכון. אני משוכנע שניתוח טכני זה חרטא.

2. ובכל זאת, אני מכיר כמה אנשים שמרוויחים לא רע בכלל ממסחר אקטיבי בבורסה, וחלקם משלבים ניתוח טכני...
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 11:01
האאאאאאאאאאא עשית ממני סוציאליסט
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 11:40
המהירות אינה עניין טכני היא מהותית,

אנחנו תמיד נמצאים בפיגור אחרי המציאות, וחברות HFT ״פשוט״ רואות את העתיד בטוח הקצרצר קודם ולכן ה פוזיציות שלהם נגזרות מהמידע החבר שיש לשוק ,

זה כמובן מצטבר להרבה מודילים מתמטים ולמידה חישובית, ובמובן זה יתכן שיש מנתח טכני שיהיה טוב כמוהם או כמו חברות אלגו טריידינג

אבל סטיסטית מירב המנתחים הם בעלי מזל או מוכרנים של השיטה
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 11:43
לא, את מצבה לפי הגדרות התקינה החשבונאית שלפיה בוצעו הדוחות (בהנחה שלא זייפו את הדוחות)

מה פתאום קרה לטבע ? היא לא יכלה לטשטש את ההפסדים בדוחות , הדוחות הקודמים היו תקינים אבל לא שיקפו את מצבה האמיתי
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 18:36
חברות אלגו טרייד מתבססות על מהירות החישוב, ומרוויחות מהמהירות הזו

למנתח טכני רגיל אין שום סיכוי לעבוד באותה צורה, גם אם היה יכול לעבוד על אותו אלגוריתם
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 19:03
ההבדל המהותי הוא בשאלה ״מה הם מנתחים״. :)

במקרה עבדתי בחברה שעובדת בתחום, אז אני מכיר אותו מבפנים.

אלגו-טריידינג (לרוב) מבצע שילוב בין אנליזה שדומה מאוד להשקעות ערך, ניתוח של סנטימנטים בעזרת פידים של רשתות חברות, הצלבה של נתונים משווקים אחרים שמשפיעים על חברות מסויימות, וכו׳. אלגוריתם מסחר מסתכל על הנתונים שמשפיעים על המחיר, הוא לא מסתכל על גרף של מחיר ושואל ״האם התבנית הזו דומה לראש וכתפיים?״.

במילים אחרות, יש הבדל מהותי בין רפואה ובין הומיאופתיה אפילו שבשניהם הולכים למטפל שנותן לך לצרוך תכשיר שאמור לעזור לך.

ניתוח טכני לא הוכח כיעיל במספר רב של מחקרים אקדמאים. הוא לא עובד. כמו.. נו, הומיאופתיה.

אנשים יכולים לבצע ניתוח פונדמנטלי של מניה ולהרוויח, כמו שאלגוריתמי מסחר עושים (וכמו שבאפט עשה לפני שחשבו בכלל שמחשבים יוכלו לעשות את זה). אבל זה לא מה שמנתחים טכניים עושים.

רק אם אתה רוצה להשתמש ברובים כדי שכולם יחשבו כמוך. ;)
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 19:04
אתה מפספס את העיקר. לא ביצעתי השוואה ביניהם בטענה שהם שקולים, אלא שלאנשים קל לקבל שאלגו-טריידינג ״עובד״ אבל לא שניתוח טכני יכול לעבוד. שניהם מתבססים על ניתוח של מספרים זה הכל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 19:12
יש גם אלגו-טריידינג שמתבסס על ניצול ארביטראז׳ בזמן קצר מאוד לא? סוג של תחרות מול Authorized Participants.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 19:14
אם המשפט שלך היה נראה ככה, הוא היה נראה לך הגיוני? :)
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 19:18
אתה נראה לי מבין דבר או שניים בשביל לדעת לא לפשט תחום שלם לאמירה פופוליסטית שכזו.

ניתוח טכני משתמש בממוצע רץ בשביל להחליק מידע. אלגוריתם מסחר משתמש בממוצע רץ בשביל להחליק מידע. האלגוריתם והמנתח מקבלים מידע ע״ב הסדרה המוחלקת. איזה הבדל מהותי יש ביניהם? יש עולם שלם של ״אלגוריתמים״ שאפשר לנסח כבעיה של ניתוח טכני או כבעיה של אלגו-טרייד עם אותם סט חוקים בדיוק.

זילות והפשטה לא עניינית.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 19:23
בוודאי שזו הפשטה, אבל זה כמובן לא יותר הפשטה מ״שניהם מנתחים גרפים/מספרים״. הסברתי מה ההבדל המהותי - התוכן שמנותח.

נאמר לחלוטין בהומור ולא נועד לפגוע או להילקח ברצינות. מקבל את הרושם שזה לא נלקח ככה, אז אני מתנצל. אתה יודע שאני מכבד אותך בכלל ואת התוכן שלך בפורום בפרט.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 19:34
אתה הדגמת דוגמא אחת של אלגוריתם מסחר מההיכרות האישית שלך, והצגת דוגמא אחת של ניתוח טכני מהיכרות שטחית(?) של מה ששמעת על התחום. זאת פחות או יותר הגישה הטיפוסית כלפי שני הנושאים הללו, כאשר הנק שלי היא שאין הבדל מהותי בין התחומים, יש הבדל בין מה שמנתחים.

אפשר לכתוב אלגוריתם מסחר שיחפש תבניות של ma crossover, למעשה זה אחד האלגוריתמים הבסיסיים ביותר שקיימים בתור hello world של פלטפורמת מסחר אוטומטית, ואפשר גם לצייר שני ma על גרף של סדרה כלשהי ולהגיד שכאשר אחד חוצה את השני נכנסים ללונג וההפך. זאת אותה בעיה בדיוק אחת מיושמת כאלגוריתם מסחר והשניה כניתוח טכני. לטעון ש״ניתוח טכני זה אסטרולוגיה״ ובמקביל לכתוב אלגוריתמי מסחר זה היעדר פרספקטיבה על הבעיה כמכלול - למצוא חוקיות ניתנת לניצול במערכת דינאמית ומורכבת. הכלים הם האמצעי, לא המטרה.

לא נפגעתי ממה שאמרת, רק מתסכל כשאנשים מפשטים ומחלקים את העולם לשחור ולבן כשהוא כמעט ללא יוצאי מן הכלל בנוי מהרבה גוונים של אפור.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 19:40
לא נכון.

בעיקר צבעוני :)
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 19:53
נתתי תיאור גנרי של מה שלרוב בונים כשבונים ״אלגוריתם מסחר״, בחברות שבונות אלגוריתמים כאלה. אלוהים נמצא בפרטים, כמובן - אבל באופן ניכר הדגש יהיה על ניתוח של ״מה גורם למחיר להיראות ככה ואיך הוא יראה בהתאם לנתונים שגורמים לו להיראות ככה״, ולא על ״בהינתן איך שהמחיר זז, איך אני מעריך שהוא ימשיך לזוז״. הדוגמא של ניתוח טכני שהצגתי היא פשוטו כמשמעו השורה ראשונה בפסקה השניה של התיאור הכללי של ״ניתוח טכני״ בויקיפדיה. אני מכיר את התחום יותר לעומק מזה, אבל כשמתקשרים עם אנשים אני נוטה להסתמך על ויקיפדיה בתור בסיס טוב להתחיל ממנו כי אני לא יודע איפה אנשים אחרים נמצאים.

״יש הבדל בין מה שמנתחים״ זו הנקודה שלי. ;)

וזה ההבדל המהותי. אז אם אתה טוען את זה, אני לא מבין איפה אנחנו לא מסכימים.

אבל אנחנו שוב חוזרים ל״מה אנחנו עושים״. ניתוח טכני נבדק במחקרים אקדמאים. לא נמצאה אפקטיביות. זה הכל. אם היה אפקטיבי, לא הייתי מתייחס אליו כאסטרולוגיה.

אם לשאול לרגע את טים מינצ׳ין:

By definition, I begin

Alternative Medicine, I continue,

Has either not been proved to work,

Or been proved not to work.

Do you know what they call alternative medicine

That's been proved to work?

Medicine.

כנ״ל לגבי מסחר. אם אתה מנתח נתונים שאכן נותנים לך Predictive value, אין הבדל מהותי בין זה לבין אלגוריתמי מסחר. אבל ברגע שהנתונים שאתה מנתח לא נותנים לך את זה, אז זה וודו. זה הכל. It comes down to evidence.

במילים אחרות, אתה רוצה לשיר שיר להגנה על הגדר? :)
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 20:35
כנראה בהגדרה של מה זה ניתוח טכני. אתה בדוגמאות שלך מציג את זה כ"אם זה נראה כתבנית ראש כתפיים אז זה סיגנל קניה, לא משנה מה גרף הבסיס מייצג", על כן גם הקלות שניתן להפריך גישה כזאת ע"י גנרוט מידע שהוא random walk ומייצר תבניות כאלו באקראי, אני מתייחס לזה כמכלול שיטות להסתכל על מידע של time series עם טרנספורמציות כאלו ואחרות (אינדיקטורים). בעיני להציג גרף של moving-average ולנסות להסיק ממנו משהו כחלק מפרספקטיבה רחבה יותר על הבעיה זה ניתוח טכני (כי הוא מתבצע על אינדיקטור על גרף), בדיוק כפי שאלגוריתם אוטומטי יחשב ma על סדרה כלשהי ויסיק ממנו משהו (מגמה, ממוצע, תנודתיות, וואטאוור) שמשמש אותו כחלק ממכלול אלגוריתמי גדול יותר.

הפער התפיסתי בעיני הוא שאתה שם ניתוח טכני בתוך קופסא אחת, ומסחר אלגוריתמי בתוך קופסא אחרת ומדביק להם תוויות, ואילו אני רואה אותם כסט כלים בתוך ארגז אחד גדול שבא לפתור את אותה הבעיה.

נ.ב.

אני לא מאמין שהפלת עלי טים מינצ'ין :O זה הסימן שחפרתי יותר מדי ...
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 20:53
אתה מתאר וריאנט של סוציאליזם

(מרקסיזם, קומוניזם,מאואיזם)

לא כל סוציאליסט נוקט בדרכים לא דמוקרטיות
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 21:12
נכון אבל באורח פלא זה כמעט תמיד מגיע לשם.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 22:37
ברצינות? כל מפלגה סוציאליסטית בעולם דוגלת בדרכים לא דמוקרטיות וניסתה להשמיד את הדמוקרטיה כשהיתה בשלטון? אתה מודע לזה שבכל מדינה אירופאית חשובה יש מפלגה סוציאליסטית ולפחות מאז 1945 המדינות האלו דמוקרטיות (ולפני כן הדיקטטורות היו ימניות וגם אחרי כן הדיקטטורים היו ימניים).
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 22:45
הם לא סוציאליסטיות קיצוניות אבל גם אלה שכן בשלטון גורמות נזקים עצומים לכלכלה (יוון, צרפת ועוד), סוציאליזם בצורתו היותר קיצונית מוביל לדיכוי, עריצות ולפעמים גם רעב.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 23:24
אתה יכול להיות אחלה דמוקרטי ועדיין לכפות את הערכים שלך עם רובים.

על משרד התרבות בישראל שמעת?
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 23:30
אתה בחור אינטליגנטי חבל על הפופוליזם הליברטריאני

מתי משרד החינוך פעל באלימות עם נשק ?

מה הקשר בין מירי רגב לסוציאליזם?

האם קיימת מדינה לא סוציאליסטית בעולם שלך ? (שאין בה משרד חינוך)

אמרת שאתה גר בבריטניה, מעניין האם ערש הדמוקרטיה בתקופת תאצ'ר החזיקה גם משרד חינוך ...

אני יכול לנחש, גם אתה ?
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 23:36
ממש לא כמה משטרים סוציאליסטים התחלפו במערב ובמדינת ישראל בדרכי שלום ?

סוציאליסט => דיקטטורה זה כמו ימין => פאשיזם
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 23:43
דיברתי על סוציאליסטים קיצוניים, יותר לכיוון הקומוניסטי (סטייל חד"ש(.

יש מנעד רחב של משטרים, מפלגות ודיעות על הספקרטום של קפיטליזם סוציאליזם.

בצד הקיצוני השמאלי של הקו, זה תמיד יוביל ל:

ומצחיק שאתה מזכיר את זה אבל בשנות ה50 באמת היה פה סוג של רעב (תקופת הצנע).

מבחינתי משטר על הצד הסוציאליסטי יותר זה סוג של אלימות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 23:54
אז אנחנו מסכימים שלא כל מממשלה סוציאליסטית עולה במהפכה אלימה או יורדת במהפכה אלימה

יש מספיק דוגמאות לכך במערב ולמרות הביקורת שלך על המשטר הסוציאליסטי בישראל בשנות ה50

אני חושש שגולאגים או מחנות השמדה יותר גרועים מצנע
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2017 23:58
מדהים איך ניתוח טכני הופך לניתוח פוליטי
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 00:01
ברור, לא טענתי כך.

בהחלט, למרות ששלושתם היו תוצרים של ממשלים סוציאליסטים.

מנתחים את הפוליטיקה בצורה טכנית :)
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 00:08
אם תצייר גרף של מספר המילים עם הקשר פוליטי כפונק' של מספר ההודעות בשרשור, תראה שהגרף פרץ את קו ההתנגדות העליון סביב ההודעה הזאת, והיווה סיגנל לסגור את הפוזיציה בשרשור:

המגמה בדיעבד התחילה עוד כאן:
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 00:13
לא כל משטר שיש לו סוציאל בשם הוא סוציאליסטי

ראה המפלגה הנציונאל סוציאליסטית בגרמניה ומחנות ההשמדה שיצרה
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 00:13
האם הדיון הזה יסתיים בזה שיקראו למישהו היטלר?
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 00:16
מותר לתקן דמגוגיה מתפרצת בייחוד שהדיון עצמו היה מתלהם
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 00:21
כאן לדעתי המקום העיקרי בו הטיעון שלך כושל.

הקורלציות או מה שזה לא יהיה שאלגוטריידינג בונה עליהן חיות בדיוק ברזולוציה ספציפית וקצרה של זמני תגובה. זמן תגובה של מנתח טכני ידני, זריז ככל שלא יהיה, הוא משמעותית יותר ארוך.

אנלוגיה מתחום התעופה: כדי שמטוס ימריא (או ימשיך לטוס לאחר ההמראה) הוא צריך לשמור על מהירות מינימלית מסוימת. יותר לאט והעסק פשוט לא עובד.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 00:32
קיצונים מכל הסוגים עשו רע - מימין ומשמאל, באיסלם וביהדות. הסוציאליזם לא מיוחד בזה.

אם נחזור לטענה המקורית - טוני בלייר ואנג'לה מארקל שייכים למפלגות סוציאליסטיות. גם מבקריהם החריפים לא חושבים שהם בעד חיסול הדמוקרטיה, והיתה להם הרבה יותר תמיכה ציבורית מאשר למפלגות כגון חד"ש (עוד יש מפלגה כזו?).
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 00:44
ממש לא, היא ראש מפלגה ימנית ליברלית.

טוני בלייר עף מזמן. הממשלה הנוכחית היא ימנית ליברלית.

יש (התאחדו עם הערבים, כיום חלק מהרשימה המשותפת).

ויש להם גם תומכים מבחוץ ראה, ערך שלי יחימוביץ.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 00:50
צודק. התבלבלתי עם זה שלפניה שגם הוא לא היה דיקטטור.וגם לפניו היו כמה שהיו דמוקרטים לחלוטין.

אז מה? זה שהוא לא בתפקיד הופך אותו לדיקטטור? מה הקשר?

בקיצור, במערב אירופה ב-70 השנים האחרונות יש דמוקרטיה ואינספור מנהיגים סוציאל דמוקרטים שלא ניסו להחריב אותה. זו פשוט טענה מופרכת.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 00:59
מי אמר שהוא דיקטטור? נכון, הוא לא דיקטטור, והוא גם לא חייזר.

איפה טענתי טענה כזו?

אתה נלחם באיש קש.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 01:21
התייחסתי לטענה הזו שמדברת על שלטון סוציאליסטי שנוקט בדרכים לא דמוקרטיות

נראה לי שהוא די ברור.

הטענה שמשטר סוציאליסטי מגיע כמעט תמיד לדרכים לא דמוקרטיות הוא משפט מופרך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 01:24
נראה לי שמחכים ל Double Top, לא?

משהו כזה:
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 02:24
טוב. כבר הסכמנו שקיצוניות מכל סוג היא דבר רע. לא קשור לסוציאליזם.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 07:16
ודאי שזה קשור.

סוציאליזם במהותו ישאף לנהל את העדר. זה רק טבעי לעשות זאת בכח

קפיטליזם במהותו חופש, אין שום נטייה טבעית לשימוש בכח
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 07:50
באותה מידה

קפיטליזם במהותו הוא הפעלת כוח כלכלי על חלשים מהר מאוד זה מתדרדר לדיקטטורות פאשיסטיות ולאומניות ששוללות כל חרות מלבד של קאסטת המנהיגים

שלא לדבר על דתות

אתה לא אוהב x ולכן כל וריאנט קיצוני של x הוא.הוכחה לכך ש x הוא."תועבה"

*** עריכה

אנרגיה מבוזבזת
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 08:01
זה שגוי.

זה פשוט לא נכון. יש לזה דוגמה בהיסטוריה? לעומת זאת בצד השני יש מספיק דוגמאות.

הוכחת שאתה פלורליסט אמיתי, קבל טפיחה על השכם ממשטרת ה PC
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 08:38
הטיעונים שלך בנוגע לסוציאליזם לי את הבדיחה על השיפוצניק

שעבד אצל פרופסור ללוגיקה ושאל אותו מה זה לוגיקה ?

אני אתן דוגמא אומר הפרופסור

אתה אוהב בעלי חיים, כן אומר השיפוצניק

אז אתה אוהב ילדים נכון ?

נכון

אז אתה אוהב בני אדם ?

נכון

אז אתה אוהב גברים ?

נכון

אז אתה הומו !

דוגמא להסקה לוגית

הולך השיפוצניק לחבר ומספר לו על הפרופסור, החבר שואל מה זה לוגיקה

השיפוצניק נותן דוגמא

אתה אוהב בעלי חיים ?

כן אומר החבר ,

אז אתה הומו !
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 09:37
חלאס
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 09:51
טוב לדעתי-

ניתוח טכני של מנתחים אנושיים הוא וודו

וברמה הפרקטית לא סביר לאדם הבודד מבחינת עלויות ק/מ.

לנסות לתקן אדם שמחליט לשגות בכספו נראה לי חסר תועלת, ולא ברור לי למה אתה צריך את המסיונריות הזו.

אם מדובר בחבר קרוב, בן משפחה , ניחא.

אבל סתם אדם ? לא מדובר בסכנת חיים, זה טימטום סטנדרטי, תעבור הלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 09:51
הכל משחקי מילים. אין שום בעיה להציג את האידיאולוגיות בצורה הפוכה.

הסוציאליזם מעדיף את מרכזיות האדם כערך עליון.

הפאשיזם רואה את המדינה כערך עליון ומכאן הדרך לדיקטטורה ולדיכוי זכויות האדם, קצרה.

כפ שכתבתי, הבעיה היא הקיצוניות של אידיאולוגיה לא מתפשרת, ולא שמאל או ימין.

הסטורית גם הימין הקיצוני וגם השמאל הקיצוני הקימו דיקטטורות אכזריות. אין עדיפות מסויימת לאחת מהן.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 10:07
מעניין. יש לך דוגמא לדיקטטורות קפיטליסטיות?
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 10:20
אני דווקא מעריך את מאמציו של פות"ש לשכנע ולמנוע טעויות מאדם אחר.

גם אם הסיכוי לשכנע נמוך, אולי תזרע בו את הספק, שיגרום לו לבדוק שנית.

"הוכח תוכיח את עמיתך ולא תישא עליו חטא"

ככה אנחנו הדתיים, פנאטיים.

וזו אחת החולשות של הפוסט מודרניזם, כל האכפתיות לחבר היא חיצונית, שלא לפגוע ברגשותיו, לכן לעולם לא אנסה לשכנע אף אחד בטעותו, אפילו אם לדעתי הוא ייפגע
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 10:23
להתחיל מ 0 לספירה ?

או להסתפק במאה 20 ?

גרמניה, ספרד, צילה, ארגנטינה , ברזיל, פנמה, קולומביה (בגדול כל דרום אמריקה)

האימפריה האוסטרו הונגרית, הקיסרות הגרמנית, סין הקיסרית, תאילנד (עד היום)

קמבודיה ( לפני החמר רוז) בורמה

יוון, תורכיה

רוסיה הצארית

זה מספיק ?
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 10:27
תודה!

Meh.

תרבות, תרבות.

והמשרד עצמו לא צריך להחזיק נשק. אנשים עם נשק לוקחים כסף שאחר כך אנשים אנשים בשלטון משתמשים בו כדי לממן את מה שהם מוצאים ״תרבותי״.

היא מנהלת משרד שבמהותו הוא סוציאליסטי.

תרבות, תרבות.

למיטב ידיעתי אין מדינת עולם ראשון היום בלי משרד חינוך. אז לא, לדעתי אין אחת שאינה סוציאליסטית. למזלנו, זה ספקטרום - ואפשר להיות יותר ופחות סוציאליסטים. אפשר לנוע בכיוון יותר או פחות סוציאליסטי. זה לא משהו בינארי.

אני מעריך שכן. מעריך שאפילו משרד תרבות היה. לא מבין את הנקודה שלך.

אנגליה תחת תאצ׳ר הייתה הרבה פחות סוציאליסטית משהי הייתה לפני, וזה מצוין. זה לא אומר שהעבודה נסתיימה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 10:33
@Waler

טעיתי במשרד( תרבות)

באנגליה וצרפת קיים המשרד גם בממשלי ימין וגם בשמאל

כל קשר לסוציאליזם הוא אקראי, ובטח לאלימות ונשק.

אני ממליץ לך קייטנה בצפון קוריאה כדי להבין את ההבדל (לא ממש)

אני ראיתי בעצמי את ההבדל בין מדינה קומוניסטית לישראל, זה למרות הכל לא אותו דבר.

אני בעד מינימום של ממשלה ומיסוי, ובעד ביטול משרד התרבות הדתות וצמצום בהמון תחומים.

אבל לא עישנתי מספיק גראס כדי לטעון שמשרד התרבות מפעיל אלימות ונשק על האזרחים,

לעומת זאת מערכת החוק והבטחון כן.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 10:55
לא זה רק אתה פאנטי,

אין שום חטא בלהשקיע לא נכון,

פיספסת משהוא בהגדרת החופש , זה גם החופש לטעות, וגם החופש ממסיונרים שמנסים בכוח לתקן אותך.

תיקון הזולת זה מפלטו האחרון של המסיונר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 11:00
אני מבין שאתה ממש מתעקש לתקוף איש קש כי זה נוח (או איש גראס, כי ברור שמי שלא מסכים איתך מעשן משהו ולא צלול).

כמו שכתבתי - משרד התרבות לא צריך להשתמש בנשק בעצמו בשביל זה. הוא חלק מגוף. הגוף הזה גובה כסף בעזרת נשק, ואחר כך משתמש בו כדי לממן ״תרבות״.

ההפרדה שלך מזכירה לי את הבחור שטען בבית משפט שהוא לא צריך לשבת בכלא כי לא הוא גנב את התכשיטים אלא היד שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 11:05
שוב אלו משחקי מילים. הקיצוניים בשני הצדדים קוראים לעצמם בשמות שלא משקפים מהות. אף דיקטטורה אינה סוציאליסטית או קפיטליסטית, אלא מדובר בקומץ ששולט באמצעי הייצור לטובתו שלו.

אבל אן המבחן כפי שכתבת, למה מובילה האידיאולוגיה, אז הימנית שמקדש את טובת העם והמדינה על חשבון הפרט לא מסוכנת מהשמאלית. ודוגמאות ההסטוריות רבות מספור כפי שנאמר מעלי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 11:14
מחדל.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 11:20
תגיד מסיונר גם מליון פעם.

קוראים לזה דיון. Look it up

להגיע למצב שאי אפשר לדון עם מישהו על סגנון השקעה, נושא סופר פרווה, בלי שהוא יהיה triggered זה כבר ממש מוטרף.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 11:21
זה נשמע כמו תיסכול עמוק מכתיבת פוסט בנושא: "תסכול עמוק ממנתח טכני"
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 11:34
יש לך בעיה, אתה לא מפריד בין העובדה שמדינה (גם ארהב וגם סין) מפעילה בהגדרתה אלימות על תושביה.

צבא,משטרה,חוק,פקחים,מס הכנסה זו האלימות, והאלימות היא לא סוציאליסטית או קומוניסטית.

חלק מהמדינות יפעלו אלימות ללא כמעט אבחנה (צ. קוריאה) חלק יפנו את זה אידאולוגית (קומוניסטיות) חלק לפי דת גזע ולאום (ספרד איטליה גרמניה במאה ה 20)

וחלק לפי מבחן הכנסה (ארהב)

חלק גם ינסו למתן את הפעלת הכוח על ידי דמוקרטיה ואיזונים-בלמים

לסוציאליזם אין שום יד ורגל בכך,

תאמין לי שמשאד הבטחון מכניס הרבה יותר יד לכיס של כולנו. ו 20% לפחות מהאזרחים היו מוותרים עליו ... אז ליברמן הוא סוציאליסט ?

אולי ?

אתה מתאר את התרבות כמוח מאחורי הגניבה, ולא כך, המוח הוא הממשלה, שמחליטה לתעדף תרבות ומירי רגב הסוציאליסטית מתגאה בכך.

כמו שבנט דוחף דרך משרד החינוך תוכניות תלן "חינם" לבתי הספר בענייני "מורשת"

בעיר שלי ובעוד ערים יש כבר עצומות נגד זה.

אין כאן סוציאליזם רק ניצול כוח.

אני בעד ביטול משרד התרבות הדתות, ביטול המחלקות להתיישבות, מסלולי הסדר, והפיכת הצבא לצבא קבע בתשלום, וחלוקת קופונים בסיסיים לכל אזרח עבור חינוך כרצונו יצמצם את ההוצאות המיותרות ויתן חופש אמיתי לכל קבוצה בלי מסיונריות מימין או שמאל.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 11:36
אוקח, אתה לא מסיונר, רק הדגמת רצון בלתי נשלט לתקן כל אדם ש"חוטא" בעיניך,

ממש. אליהו הנביא ונביאי הבעל

זה בין טרחנות ל ocd

*** דוגמא לדתי אחר, אבל הוא לא באמת דתי, הוא פוסט מודרניסט שדואג רק לעצמו

"כשהייתי צעיר רציתי לשנות את העולם כולו. כשבגרתי גיליתי שקשה לשנות את העולם, אז ניסיתי לשנות את העם שלי. כשראיתי שאיני יכול לשנות את העם ניסיתי לשנות לפחות את העיר שלי. גם את זה לא הצלחתי והחלטתי להתרכז בשינוי המשפחה שלי.

היום, כשאני כבר זקן, אני מבין כי הדבר היחיד שאני יכול לשנות זה את עצמי. ולפתע אני מבין כי אם לפני הרבה זמן הייתי משנה את עצמי, זה היה משפיע על משפחתי, היה נוצר שינוי בעיר שלי ובעם שלי, ואז באמת הייתי משנה את העולם".

(הרבי מקוצק)
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 11:49
אריה אחד יושב על שפת האגם ומעשן גראס...

פתאום באה אליו לוטרה: "תגיד אריה, מה אתה מעשן?"

האריה אמר לה: "וואי לוטרה, זה חומר טוב... בואי קחי שחטה, תשחי עד הצד השני של האגם, ואז תוציאי..."

"סבבה!" אמרה הלוטרה ולקחה שחטה...

הלוטרה הגיעה לצד השני של האגם מסטולה לגמרי ופגשה היפופוטם

ההיפופוטם אמר לה: "תגידי לוטרה, מה קרה לך??", "לאריה יש חומר טוווב!! לך אליו הוא יביא לך שחטה"

"יאללה!" אמר ההיפופוטם ושחה לצד השני של האגם.

ההיפופוטם הגיע אל האריה ופתאום האריה אומר לו: "לוטרה! לוטרה! תוציאי את האוויר!!!"
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 11:57
אחד הז'אנרי הבדיחות החביבים עלי הם חיות מעושנות, אני תמיד מוטרד מהעובדה שאני לא יודע מי האדם שכתב אותם :)
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 12:06
לא, זה תסכול עמוק מהיפוך מגמה ברור. הגענו לרמת התנגדות ולא הייתה פריצה כפי שקיוויתי, בדיעבד אפשר לראות בבירור היכן הייתי צריך לצאת מהפוזיציה.

כמובן שזו לא בעיה בשיטה, אלא רק ניהול סיכונים פגום. נחכה לאיתות הבא, בנתיים אפשר להפסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 12:08
מותר...

השאלה האם כדאי... האם עוד דיון של שמאל מול ימין יתן למישהו משהו.

אגב, ההשוואה לפאשיזם שגויה (למרות שסינגפור). ההשוואה הנכונה בהקשר לדיון הנוכחי היא בין ליברליזם קלאסי, וקפיטליזם, לבין סוציאליזם. ודיי ברור שדווקא העמדה הליברלית שמה את האדם וטובתו במרכז. ואילו העמדה הסוציאליסטית שמה את מה שהסוציאליסטים חוזים כטובת 'הכלל' (כלומר המדינה) במרכז. גם אם הסוציאליזם משתמש בדמוקרטיה ככלי, המטרה הסופית היא 'אוטופיה' קומוניסטית, והדרך היא כפיה של רצון המפלגה (או רצון הרוב בסוציאל דמוקרטיה) על הפרטים.

וכל מי שלא מסכים איתי הוא literally Hitler .

וזה היה שיעור באיך קרן גידור יכולה להניע את השוק.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 12:09
קבל נוסף

האריה מסתובב בצהריים ופתאום רואה את השפן בסטלה עם גראס.

האריה מתעצבן ואומר לשפן מה זה כאן מה אתה עושה.

השפן אומר לו, אחי כדאי לך, שב איתי תנאפס, אף אחד לא מסתובב, כולם מתקררים במאורות.

האריה מביט ימינה ושמאלה, ואומר לעצמו , מה אכפת לי , ננסה.

יושבים ומנאפסים, בשלב מסויים אומר האריה

"שפן, אאאתהה יוודעע מייי אני ? אאאאני אאאאריה מלך היער !"

מסתכל השפן על האריה, מסתכל על הסיגריה שלו ומפטיר

"חומר חזק, אה ?!"
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 12:14
זאת הבעיה המרכזית בניתוח מסוג כזה, מגלים את הטעות בדיעבד אחרי שהרבה ביטים הקריבו את החיים שלהם לצורך הצגת תמונת ה"קרב"
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 12:34
Couldn't agree with you more