⬅ חזרה לאינדקס

אבחון אוטיזם בגיל בוגר (23)

🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2026 12:56
היי כולם, רציתי לשתף חוויה אישית מהתקופה האחרונה, כי אני בטוח שיש כאן עוד אנשים (במיוחד מבוגרים) שנמצאים באותו מקום של חוסר ודאות.

הרקע:

בשנים האחרונות, וגם הסביבה הקרובה שלי, היינו בטוחים שאני על הרצף. הקשיים החברתיים והרגשיים שלי הרגישו לי כמו חלקים בפאזל שהתפספסו כל השנים, והחלטתי שהגיע הזמן לבדוק את זה לעומק – גם כדי להבין את עצמי וגם כדי לממש זכויות אם מגיעות לי.

התהליך:

ניגשתי לאבחון במכון פרטי (אשמח לפרט בפרטי/בתגובות על התהליך עצמו למי שמתעניין, אבל אשאיר את שם המכון אנונימי). התהליך כלל:

אבחון משולב: גם פסיכיאטרי וגם פסיכולוגי.

פגישות רקע: שיחה עם אמא שלי לקבלת רקע התפתחותי.

מבחנים: מבחני מיומנויות שונים ומבחן אינטליגנציה.

התוצאות:

אחרי חודשיים של המתנה מורטת עצבים הגיעו התשובות – האבחנה היא שאינני על הרצף האוטיסטי.

למרות שהייתי די משוכנע שכן, איש המקצוע קבע אחרת.

עלויות (למי שמתעניין באבחון למבוגרים):

זה לא זול, אבל חשוב שתכירו את המספרים:

אבחון פסיכולוגי: 5,300 ש"ח.

אבחון פסיכיאטרי: 2,700 ש"ח.

הרגשתי צורך לפתוח את זה כאן כדי להגיד – אם אתם מתלבטים, לפעמים שווה לעבור את התהליך כדי לקבל תשובה חד משמעית מאיש מקצוע, לכאן או לכאן.

אם יש למישהו שאלות על איך נראה התהליך, המבחנים או הבירוקרטיה – מוזמנים לשאול בתגובות ואענה בשמחה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2026 03:15
כל הכבוד לך שלקחת את עצמך בידיים ובדקת.

אשמח לשמוע מה בודקים ומה בוחנים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2026 03:38
לא הבנתי מה הידיעה הרשמית משנה לך. אתה מה שאתה וזהו. זה לא שיש תרופות לזה שאתה יכול לקחת.

אני למשל אובחנתי על ידי אישתי והילדים ושאלונים באינטרנט באוטיזם, ודווקא יצא לי משהו טוב מזה. לפעמים כשאני מעצבן את אישתי, אז היא ממלמלת לעצמה שאין לה מה להתעצבן עלי כי אני אוטיסט.

מעבר לזה אני לא רואה איך ידיעה רשמית אם אני בצד החיצוני או הפנימי של הספקטרום נותנת משהו, חוץ מלגורם המאבחן.