🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2026 12:56
היי כולם, רציתי לשתף חוויה אישית מהתקופה האחרונה, כי אני בטוח שיש כאן עוד אנשים (במיוחד מבוגרים) שנמצאים באותו מקום של חוסר ודאות.
הרקע:
בשנים האחרונות, וגם הסביבה הקרובה שלי, היינו בטוחים שאני על הרצף. הקשיים החברתיים והרגשיים שלי הרגישו לי כמו חלקים בפאזל שהתפספסו כל השנים, והחלטתי שהגיע הזמן לבדוק את זה לעומק – גם כדי להבין את עצמי וגם כדי לממש זכויות אם מגיעות לי.
התהליך:
ניגשתי לאבחון במכון פרטי (אשמח לפרט בפרטי/בתגובות על התהליך עצמו למי שמתעניין, אבל אשאיר את שם המכון אנונימי). התהליך כלל:
אבחון משולב: גם פסיכיאטרי וגם פסיכולוגי.
פגישות רקע: שיחה עם אמא שלי לקבלת רקע התפתחותי.
מבחנים: מבחני מיומנויות שונים ומבחן אינטליגנציה.
התוצאות:
אחרי חודשיים של המתנה מורטת עצבים הגיעו התשובות – האבחנה היא שאינני על הרצף האוטיסטי.
למרות שהייתי די משוכנע שכן, איש המקצוע קבע אחרת.
עלויות (למי שמתעניין באבחון למבוגרים):
זה לא זול, אבל חשוב שתכירו את המספרים:
אבחון פסיכולוגי: 5,300 ש"ח.
אבחון פסיכיאטרי: 2,700 ש"ח.
הרגשתי צורך לפתוח את זה כאן כדי להגיד – אם אתם מתלבטים, לפעמים שווה לעבור את התהליך כדי לקבל תשובה חד משמעית מאיש מקצוע, לכאן או לכאן.
אם יש למישהו שאלות על איך נראה התהליך, המבחנים או הבירוקרטיה – מוזמנים לשאול בתגובות ואענה בשמחה.
הרקע:
בשנים האחרונות, וגם הסביבה הקרובה שלי, היינו בטוחים שאני על הרצף. הקשיים החברתיים והרגשיים שלי הרגישו לי כמו חלקים בפאזל שהתפספסו כל השנים, והחלטתי שהגיע הזמן לבדוק את זה לעומק – גם כדי להבין את עצמי וגם כדי לממש זכויות אם מגיעות לי.
התהליך:
ניגשתי לאבחון במכון פרטי (אשמח לפרט בפרטי/בתגובות על התהליך עצמו למי שמתעניין, אבל אשאיר את שם המכון אנונימי). התהליך כלל:
אבחון משולב: גם פסיכיאטרי וגם פסיכולוגי.
פגישות רקע: שיחה עם אמא שלי לקבלת רקע התפתחותי.
מבחנים: מבחני מיומנויות שונים ומבחן אינטליגנציה.
התוצאות:
אחרי חודשיים של המתנה מורטת עצבים הגיעו התשובות – האבחנה היא שאינני על הרצף האוטיסטי.
למרות שהייתי די משוכנע שכן, איש המקצוע קבע אחרת.
עלויות (למי שמתעניין באבחון למבוגרים):
זה לא זול, אבל חשוב שתכירו את המספרים:
אבחון פסיכולוגי: 5,300 ש"ח.
אבחון פסיכיאטרי: 2,700 ש"ח.
הרגשתי צורך לפתוח את זה כאן כדי להגיד – אם אתם מתלבטים, לפעמים שווה לעבור את התהליך כדי לקבל תשובה חד משמעית מאיש מקצוע, לכאן או לכאן.
אם יש למישהו שאלות על איך נראה התהליך, המבחנים או הבירוקרטיה – מוזמנים לשאול בתגובות ואענה בשמחה.