⬅ חזרה לאינדקס

תחילת קריירה, אסטרטגיה ותיק השקעות נוכחי

🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 09:08
שלום לכולם,

בן 32, ישראלי אמריקאי, סיימתי לימודים, עובד כפיזיותרפיסט כשכיר נטו 4500 שח (אחרי הפרשת פנסיה וקרן השתלמות), ומאמן עצמאי נטו 9000 ש"ח.

אחרי הוצאות עסק, אישיות ודירה- 3 אלף בצד כל חודש.

מתכוון לחסוך 20 אלף שח באגח לחירום ואז-

משקיע (ללא קשר שווי השוק) 70% VOO, עוד 20% ETF מגוון 10% קריפטו.

בIBKR ולא בפנסיה מתוך הבנה שרוצה לחסוך לרכישת דירה להשקעה עם משכנתא ב10 שנים הקרובות.

תיק נוכחי:

• 5000 דולר ETF מפוזר אנרגיה, ביטחון וטכנולגיה (SMH, PPA, SHLD, ITA,VDT,VDE).

• 2000 דולר VOO בנוסף 8000 דולר שרוכש במשך שנה (כל חודש מנייה אוטומטי)

*מקבל 4 אחוז על העובר ושב עד שקונה.

• 5000 דולר בCD נעול ל3 חודשים 3.8 אחוז (לחירום בנק בארה"ב).

** יש חשבון בארהב שצובר בו קרידטים להשקעה עתידית בנדלן, ולמעבר חס וחלילה אם במלחמת אחים/אין עבודה בשל מלחמה..

• בBTB יש 60 אלף ש"ח במסולל נזיל 4.2% מיועד לרכישת רכב להחלפה הנוכחי. טווח קצר מאוד אז עדיף יותר מאג"ח?

*** אמריקאי אסור לי קרן כספית

• מטבעות דיגטלים (64 סולונה, 1.2 איתריום, 40 אלף קאספה).

אשמח לכל חווד עם נימוק. תודה לעוזרים
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 09:50
תודה על השיתוף ובהצלחה!

BTB זה לא PFIC?
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 12:05
למה אג"ח לחירום ולא קרן כספית? שים לב שאג"ח ארוך רגיש מאוד לשינויים בריבית
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 12:22
לפי הרואה חשבון אמרקאי לא נחשב
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 12:23
בתור אמרקאי לא יכול להשקיע בקרן כספית שקלית לצערי (ממה שמסין מהקוראה חשבון הרבה מס)
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 13:48
לדעתי היחס סיכון תשואה במוצרים האלו לא משתלם, מדובר בהלוואות לאנשים שלא קיבלו הלוואות בבנק, עדיף לקבל קצת פחות בפיקדון או אג״ח קצר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 13:51
זו השקעה בחוב כמו באגח או במתן הלוואה אישית
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 17:50
לטעמי בתיק הנתח ביטקוין כהשקעה ספקולטיבית גדול מדי. (עכשיו ובתכנון העתידי)

לא בדיוק הבנתי כמה סהכ יש לך כרגע, נראה איזור 150-200 אשח

אתה חוסך כ3 כל חודש. לדעתי זה סכום נמוך מדי ליחיד רווק.

רכישת הרכב שאתב מתכנן תחסל המון מההון (הלא גבוה שיש לך). האם יש אפשרות לדחות אותה או לרכוש רכב זול יותר? למה רווק צריך רכב של 60 אשח? לי זה נראה מוגזם.

לאיזו דירה אתה מכוון לקנות ב10 שנים עם קצב החיסכון הזה? (מחיר דירה, הון עצמי, משכנתא)
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 20:55
היי אח

קודם תודה רבה על הפידבק.

לגבי הקריפטו, לקחתי הימור מחושב כי מאמין בטכנולוגיה.. כרגע הכל נמוך (סהכ 10 אלף דולר). אולי שווה באמת כרגע לא להשקיע יותר, עדיין מתלבט.

לגבי הכמות שחוסך, יש הרבה הוצאות עסק- 2 רואי חשבון, ביטוח מקצועי, רכב, ציוד..

נמצא בתקופה של 3 שנים של התמקצעות שבא השכר נמוך יותר כפיזיו. אחרי מאמין שאגיע לאיזור ה18 נטו.

לגבי הרכב, השוק היום על הפנים חח ממה שמכיר בשביל רכב שלא אצטרך ללכת למוסך הרבה (זמן שמפסיד ותיקונים) שווה להשקיע יותר. כרגע יש לי רכב ששווה איזור ה13 -18 אלף שח.

לגבי רכישת דירה, יש לי ידע בסיסי אבל ממה שמבין צריך בארץ רבע לפחות משווי הדירה?

בלי חישוב עליית שווי התיק בהשקעה (3 אלף בחודש×10 שנים =360 אלף שח) ביחד עם עליית ערך של 10% בשנה ממה שיש לי עכשיו בלי הקריפטו- כ35 אלף דולר. אז בערך יוצא חצי מליון שח לפחות אז אם רוכש דירה להשקעה בשווי מליון/מליון וחצי עם משכנתא זה סביר לא?
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2026 08:23
לדעתי אתה צעיר ונמרץ מדי כדי לחסוך 3 אלף בחודש. זה קצב חסכון שמתאים לבן נוער, לא למישהו עם עבודה של גדולים.

אז בפשטות - תצטרך לחשוב איך להגדיל הכנסות ולהקטין הוצאות.

רכב - יש לך רכב עכשיו. הוא מביא אותך בהצלחה מנקודה א לב'. מאיפה הדחף והצורך לשדרג אותו ולהשכיב 60 אשח שאין לך? (וששקולים ל20 חודשי חיסכון נטו). למה לא למשוך עם הרכב הקיים אני לא מבין.

לגבי עניין המשכנתא, אז על הנייר אתה צודק ובמאקרו אתה אולי טועה. 10 שנים זו תקופה ארוכה, דברים רבים יכולים לקרות. גם בחיים שלך, בבורסה וגם במציאות הישראלית. אם מחירי הדירות יעלו בקצב מסוים, אתה בקושי תדביק את הפער. דירה שהיום שווה 2 מיליון תהיה שווה 2 וחצי.

וגם האם חשבת איפה אתה יכול לקנות דירה בכזה סכום והאם תגור שם או תשכיר? ואם תשכיר, האם זה באמת מסלול הגדלת ההון הטוב עבורך?
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2026 10:29
רו״ח לעסק ורו״ח לאמריקאים? כמה אתה משלם להם? הרבה אנשים מוציאים סכומים גבוהים על זה שלא לצורך, ניסית להשתמש במוצר אוטומטי בשביל ההגשות האמריקאיות? יש המון אמריקאים וקנדים שפשוט מגישים עם טורבוטאקס וזה עולה משמעותית פחות.

יש לי רכב ששווה פחות מ20 אלף שקל בשנתיים האחרונות, הוא עושה 1 ל20, ולא הלכתי איתו למוסך מעבר לפנצ׳ר וטיפול שנתי. לפני כן היה לי רכב שהחזקתי מגיל 14 עד 20 (שלו) והכי הרבה שהוצאתי בשנה על תיקונים זה 2500-3000, היו גם שנים של רק טיפול שנתי, ולא נתקע לי אף פעם. בקיצור אם אתה רוצה לשלם הרבה כסף על רכב לבריאות, אבל זה ממש לא הכרח, וזה ממש מחירי שחיטה עם כל המיסים על רכב בישראל.

דירה במקום שתרצה לגור בו עוד עשר שנים תהיה שווה מיליון וחצי? כבר היום מיליון וחצי לא קונה דירה סבירה ברוב הארץ אז לך תדע מה יהיה עוד עשור.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2026 10:49
למה?

יש לך סיבה לדעת שהסקטורים האלו ישירות תשואה טובה יותר?

בנוסף VDT, זה לא אף אחד מהדברים שכתבת מעל הרשימה, כבר אין טיקר כזה, אז לא ברור מה הכוונה פה, גם כשהיה זה היה קרן אג"ח.

חוץ ממנו וVDE, אתה משלם דמי ניהול משמעותית יותר גבוהים מאשר VOO, אתה חושב שהסקטורים שבחרת ינצחו ביותר מזה לאורך זמן? אתה יכול להתמודד עם התנודתיות הגבוהה יותר השקעה בסקטור מסוים נותנת?

למה לא לקנות עם כל הכסף עכשיו? סטטיסטית זה הדבר הנכון לעשות
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2026 23:24
תודה שוב על הפידבק.

לגבי הכמות שחוסך בפועל זה יהיה רק ל3 שנים הקרובות בהם משקיע בהתמקצעות- עבודה בציבורי וקורסים (דרוש במקצועות הבריאות כדי להיות איש מקצוע רציני). כמו שרשמתי, צפוי לאחר מכן להרוויח נטו כ18 אז על הנייר אשים בצד 8 אלף כל חודש בערך (קשה להעריך כשיש משפחה יום אחד, בהתחשב שבת זוג גם תעבוד).

כביכול המטרה- בגיל 70, דירה משלי עם הכנסה פאסיבית מדירה/פנסיה/ביטוח לאומי וכו של 15,000 חודשי (בשווי של היום).

לגבי רכב רואה אחרת. הרכב כרגע מטפל כל 10 חודשים טיפול שנתי ועוד בערך 15 אלף קילומטר מתחילים בעיות גדולות של גיר/מנוע/טיימנג ויהיה קשה למכור.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2026 23:30
לגבי רואה חשבון חושב אחרת.

אני אמרקאי וישראלי, עסק פרטי ושכיר עם השקעות. תיק מורכב. צריך אנשי מקצוע למנוע בעיות וחוסך זמן ותקלות וקנסות.

לגבי רכב רואה גם אחרת. הרכב כרגע מטפל כל 10 חודשים טיפול שנתי ועוד בערך 15 אלף קילומטר מתחילים בעיות גדולות של גיר/מנוע/טיימנג ויהיה קשה למכור.

לגבי הדירה אני מסכים, בגדול כמו שרשמתי בתגובה הקודמת, עוד 3 שנים אחרי התמקצעות, תאורטית אשים בצד 8 אלף.

*השכר שלי עולה בהתאם ויותר לאינפלציה ובכך עלייה בכמות ששם בחיסכון. אז לוקח גם את זה בחשבון ביחס לערך הדירה.

** בנוסף תאורטית יהיה גם ירושה בשלב מסויים אבל לא שם בחישוב.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2026 23:39
שאלות טובות.

בגדול 'מאמין' שסקטורים של ביטחון, טכנולוגיה ואנרגיה יעלו בשנים הקרובות לכן השקעתי יחסית הרבה עכשיו. בהמשך יהיה רק 20% מההשקעות.

הכוונה VGT*

לגבי למה לא שם את כל הכסף עכשיו, כרגע השוק מאוד גבוהה ו'מהמר' שאולי יהיה נפילה גדולה השנה. אז גם אולי פסיכולוגית מעדיף לשים את הכסף בהדרגתיות.