שאלות טובות.
בגדול 'מאמין' שסקטורים של ביטחון, טכנולוגיה ואנרגיה יעלו בשנים הקרובות לכן השקעתי יחסית הרבה עכשיו. בהמשך יהיה רק 20% מההשקעות.
הכוונה VGT*
לגבי למה לא שם את כל הכסף עכשיו, כרגע השוק מאוד גבוהה ו'מהמר' שאולי יהיה נפילה גדולה השנה. אז גם אולי פסיכולוגית מעדיף לשים את הכסף בהדרגתיות....
לגבי רואה חשבון חושב אחרת.
אני אמרקאי וישראלי, עסק פרטי ושכיר עם השקעות. תיק מורכב. צריך אנשי מקצוע למנוע בעיות וחוסך זמן ותקלות וקנסות.
לגבי רכב רואה גם אחרת. הרכב כרגע מטפל כל 10 חודשים טיפול שנתי ועוד בערך 15 אלף קילומטר מתחילים בעיות גדולות של גיר/מנוע/טיימנג ויהיה קשה למכור.
לגבי הדירה אני מ...
תודה שוב על הפידבק.
לגבי הכמות שחוסך בפועל זה יהיה רק ל3 שנים הקרובות בהם משקיע בהתמקצעות- עבודה בציבורי וקורסים (דרוש במקצועות הבריאות כדי להיות איש מקצוע רציני). כמו שרשמתי, צפוי לאחר מכן להרוויח נטו כ18 אז על הנייר אשים בצד 8 אלף כל חודש בערך (קשה להעריך כשיש משפחה יום אחד, בהתחשב שבת זוג גם תעב...
היי אח
קודם תודה רבה על הפידבק.
לגבי הקריפטו, לקחתי הימור מחושב כי מאמין בטכנולוגיה.. כרגע הכל נמוך (סהכ 10 אלף דולר). אולי שווה באמת כרגע לא להשקיע יותר, עדיין מתלבט.
לגבי הכמות שחוסך, יש הרבה הוצאות עסק- 2 רואי חשבון, ביטוח מקצועי, רכב, ציוד..
נמצא בתקופה של 3 שנים של התמקצעות שבא השכר נמוך יו...
שלום לכולם,
בן 32, ישראלי אמריקאי, סיימתי לימודים, עובד כפיזיותרפיסט כשכיר נטו 4500 שח (אחרי הפרשת פנסיה וקרן השתלמות), ומאמן עצמאי נטו 9000 ש"ח.
אחרי הוצאות עסק, אישיות ודירה- 3 אלף בצד כל חודש.
מתכוון לחסוך 20 אלף שח באגח לחירום ואז-
משקיע (ללא קשר שווי השוק) 70% VOO, עוד 20% ETF מגוון 10% קר...
שלום
יש לי מטבעות דיגטלים בKarken, בעיקר סולנה ואיתריום.
משלם כל שנה להפקת דוח מס לקריפטו ויוצא יקר (כ1000 שח אם זוכר נכון).
ממה שמכיר, ביט אוף גולד מפיקים עבורך את הדוח?
האם לא כדאי עלמנת לחסוך את עלות הדוח להעביר את המטבעות לביט אופ גולד אם כך? האם יש אפשרות לסטייקינג?
תודה לכל העוזרים...
יש לך שאלה? המומחים שלנו כאן
מלא את הפרטים מטה ושאלתך תועבר ישירות למערכת שלנו לבחינה מעמיקה.