⬅ חזרה לאינדקס

מכירת רכב

🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2026 16:32
שלום לפורום הנכבד,

אנחנו רוצים למכור את אחד הרכבים שלנו (ברוח הפורום וכו׳..)

מדובר ברכב בשנתון 2017, המחירון המשוקלל שלו עם הקילומטראז הוא בערך 31k, אבל כיאה לרכב תל אביבי, יש לו מספר פגיעות פח וגם הצבע שלו באופן כללי ניזוק מהחניה בחוץ.

הבנתי שתיקוני פחחות בארץ יקרים מאוד, רציתי לדעת האם למישהו ישנה המלצה למישהו הוגן ובמחיר סביר (לא בשטחים )? או לחילופין, האם ממליצים להוריד משמעותית ממחיר המחירון של הרכב ולמכור אותו as is?

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2026 16:51
תלוי מאוד כמה זמן וכוח יש לך להתעסק עם זה.

ברור שאם יש לך את הזמן והסבלנות למקסם רווחים (או יותר נכון למזער הפסדים) אז זה תמיד נחמד.

אבל לרובנו אין זמן או סבלנות להתעסק בדברים כאלה, ואם אתה גם כזה אז נשמע שהפקתם מהרכב לא מעט והוא "מילא את תפקידו ההיסטורי".

אם זה אכן המצב - לא הייתי משקיע בזה כ"כ, מוריד ממחיר המחירון ומוכר as is.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2026 17:43
לא שווה להשקיע כמה אלפי שקלים בצבע ופחחות לרכב בשווי 31000 ש"ח לפני מו"מ.

מי שיקנה רכב בן עשר מכם לא מצפה לבונבוניירה או למבטי הערצה מהשכנים, ויהיה מודאג יותר ממצב המנוע והגיר, תקלה בהם שדורשת שיפוץ או החלפה משביתה את הרכב והופכת אותו למועמד לפירוק. עם צבע שרוף ומכה בדלת אפשר לסוע עוד 250000 ק"מ.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2026 18:05
קח הצעה מכמה פחחים, לא משנה עם או בלי המלצות, ותקבל תמונה כמה תעלה הפחחות. נסה להציע את הרכב במחירון פחות הפחחות ותראה איך התגובות, זה די תלוי בדגם הספציפי. אם יציעו לך מחיר קרוב למה שביקשת אז כדאי למכור במחיר הזה ולחסוך את תזרים המזומנים וההתעסקות שכרוכים בטיפול
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2026 08:21
בשוק המשומשות יש העדפה רבה למצב מקורי. קונה רציני יעדיף לראות את ה"שריטות התל אביביות" ולהבין בדיוק מה הוא קונה, מאשר לנחש מה מסתתר מתחת לשכבת הצבע החדשה. השקיפות הזו בונה אמון. כי תיקוני פחחות וצבע טריים "מדי" עלולים להדליק נורה אדומה אצל קונים מנוסים. ברגע שרואים חלק צבוע ומבריק ברכב משנתון כזה, מיד עולה החשד שמנסים להסתיר פגיעה משמעותית יותר (כמו פגיעת שלדה או תאונה רצינית), ולא תמיד קל להוכיח שמדובר בתיקון קוסמטי בלבד.

אני הייתי מפרסם את הרכב AS-IS. מציין במפורש את הליקויים הקוסמטיים, מתמחר את הרכב בהתאם (הפחתה הגיונית מהמחירון שתשקף את עלות התיקון) ונותן לקונה להחליט אם הוא רוצה לתקן או לחיות עם זה. זה חוסך לכם זמן, כסף וכאבי ראש, ובדרך כלל מוביל לעסקה הרבה יותר ישרה ומהירה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2026 10:20
מה אתה הייתי מעדיף לקנות?

את הרכב הזה ב31 אחרי פחחות וצבע

או את הרכב הזה נניח ב28 כמו שהו...

(אישית אני הייתי מעדיף את ה28)
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2026 08:53
מצב חיצוני וקוסמטי יכולים לסייע אבל לקונה שמבין פחות יעניין. יותר היסטורית טיפולים, עבר ביטוחי ומחיר מול מחירון משוקלל.

אם מדובר ביצרן יפני/קוראני יחסית עם ביקוש כמה מכות לא סיפור. אם מדובר ברכב אירופאי שגם ככה לא כזה קל למכור, הייתי בודק עלות אם זה מסתכם ב1,500-2,500 ייתכן וזה שווה את ההשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2026 15:09
כן אבל לא צריך להתחיל "ממשמעותית", אפשר להתחיל בלהוריד ולאט לאט להוריד כל עוד אין הרבה מתעניינים.

מעטים האנשים שיוצאים מרוצים מתיקון פחחות גם אם קטן ונקודתי, "מרוצים" אני מתכוון שלא צריך לתקן את התיקון, מה גם שעלולים להיגרם נזקים אחרים שזה אמנם נכון בכל מצב שבו אתה משאיר חפץ שלך אצל בעל מקצוע אבל כאן זה יקר יותר.

מה גם שבסכום כזה (סביבות 30) אנשים ירצו לקחת לבדיקה במכון, ועל הטופס יהיה כתוב "תיקוני פחחות במשמעות נמוכה" ואז אתה תצטרך להוכיח שתיקנת רק לפני המכירה כי היו קצת מכות ולא כי משאית זבל עלתה עליך..
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2026 16:12
תוריד במחיר ותמכור AS IS.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2026 17:20
חדמש, אצלי זה BIG NO.

לשיטתי:

תגיד לבן אדם את האמת כשמתקשר. למשל: הרכב נקי מתאונות, מתחיייב מבדיקה, יש כמה ענייני פח, תבוא תראה אם מסתדר לך או יש תמונות וכו'.

כשבן אדם רציני מגיע, תוריד לו כמה מאות שקלים +. תלוי בדינימיקה שלכם וההסדרי מכירה.

מי משלם על ההעברה בעלות , בדיקה וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2026 00:42
מצטרף כאן לדעת הרוב, ומוסיף שאני כל כך שונא להתעסק עם כל מה שקשור לרכב שאני בלי למצמץ מוריד את שווי הפגיעות פח מהמחיר ומציע למכירה as is.

גם בתור קונה אגב, תמיד אעדיף לקנות רכב משומש שספג כמה פגיעות פח ואני יכול בזכותן לגלח כמה אלפים מהמחיר (בהינתן כמובן שהדברים החשובים, שילדה גיר מנוע וכו, תקינים)