⬅ חזרה לאינדקס

פוליסת חיסכון

🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2026 16:38
אהלן חברים :)

פוליסת חיסכון , כן , לא , למה לא ?

חבר המליץ לי ללכת על פוליסת חיסכון במקום על מסחר עצמאי

אשמח לדעתכם
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2026 17:05
מאוד אינדוודואלי.

אם יש לך את הרצון לחקור, והזמן לטפל- הייתי הולך על מסחר עצמאי.

אם לא- תוכנית חסכון שגר ושכח. העמלה סבירה אבל בסוף חברה מקצועית מרוויחה לך כסף.

כמובן שילוב זה אופציה נהדרת.

נותן סכום לחסכון, והשאר פלוס הכנסות חודשיות להשקע עצמאית.

לראות מה מתאים לך אחרי זמן, ואולי להעביר הכל לאחד מהם.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2026 17:25
לרוב דמי הניהול גבוהים במיוחד.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2026 19:37
לרוב לוקח כמה עשרות שעות בודדות כדי להגיע ליכולת קנייה עצמאית בחשבון מסחר, עם תוכנית מוגדרת של קנה והחזק וידע איך (לא) להגיב במשברים.

לעומת זאת, לטווח ארוך דמי הניהול בפוליסות השונות ינגסו לך 20-30 אחוז מהצבירה הסופית.

לשיקולך אם זה שווה את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2026 20:30
אני טיפה מתוסכל מכל הקבוצות של גני החיות בפייסבוק (ציפור ,חתול ודומיהם חח)

הלוואי היה לי מישהו כאן מהפורום להתייעץ איתו על שאלות וכ'ו בנוגע למסחר עצמאי
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2026 21:27
היתה לי כמה שנים פוליסת חיסכון, דמי הניהול היו גבוהים, בסביבות 1%, ואין לך ממש שום אפשרות מיקוח, כי אתה "נעול" עם דמי ניהול גבוהים וללא אפשרות לעבור למקום אחר ללא תשלום מס רווח הון.

האם שקלת קופת גמל להשקעה כאלטרנטיבה לפוליסת חיסכון?
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2026 21:51
קופת גמל להשקעה זה די "מיני פוליסת חיסכון".

ההבדלים שמוגבלת ל88000₪ לערך הפקדה לשנה אם רוצים להנות מהטבת המס של משיכה לקצבה ויש גם עם דמי ניהול של 0.5-0.6. פחות מפוליסת חיסכון.

יש פוליסת חיסכון שמובילה בתחום והיא מציעה מסלולים שונים ב5-6 בתי השקעות והמעבר בים בתי ההשקעות ללא אירןע מס.

בשני המוצרים - גמל ופוליסה - אפשר לקחת הלוואה כנגד בתנאים טובים סביב פריים מינוס....;

)אם רלוונטי, למי שנולד לפני שנת 1948 יש הטבת מס נחמדה בפוליסת חיסכון...מכירה רעיונית בסוף שנה והחזר מס של כמה אלפי ₪. סעיף 125ד').

בשני המוצרים דמי הניהול מכרסמים מהרווחים באופן ניכר לאורך השנים במצטבר בגלל דמי הניהול הגבוהים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2026 22:43
תכתוב איפה החסם ואולי נוכל לעזור, קח בחשבון שכל המידע כבר כאן. תכתוב את השאלה בגוגל + המשקיעה וכנראה תקבל שרשור מתאים אם לא מצאת אז מוזמן לכתוב גם פה
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2026 23:58
בעד - פשטות תפעולית וחוסר התעסקות (יחסית), בעיקר אם עושים דרך סוכן שלא ייעלם ובאמת יתפעל אירועי משיכה.

נגד - דמי ניהול, אובדן עצמאות בהקצאת נכסים, יותר המתנה בהנזלה