⬅ חזרה לאינדקס

התלבטות לגבי חיסול חלק מהמשכנתא

🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2026 19:09
ערב טוב,

תמהיל המשכנתא שלי הוא כזה:

בשנה הבאה יש נקודת עדכון של המלול הריבית משתנה ב 5 שנים. כרגע היא ריבית טובה אבל אם היא תתעכן כבר פחות. בהנחה ויש לי 200 אלף שקל לצורך העניין, האם אני יכולה לחסל את המסלול כשאני משלמת את הריבית של 2.38 ? או שזה יתעדכן אוטומטית בזמן חיסול המסלול לריבית הנוכחית? או שיהיה עדיף לחסל ב 200 אלף קודם את אחד ממסלולי הפריים?

פריים, לא צמוד141,047.28 ₪5.30%קבועה, לא צמוד407,083.31 ₪3.60%משתנה כל חמש שנים, צמוד למדד המחירים177,501.23 ₪2.38%פריים, לא צמוד171,390.47 ₪5.30%[th]יתרת המסלול

[/th][th]ריבית בפועל

[/th]
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2026 21:00
חוץ ממסלול הקלצ שהוא בריבית מעולה, שאר המסלולים הם יקרים.

מסלול הפריים הוא במרווח נמוך מידי ביחס לצה שניתן להשיג כיום והמשתנה אומנם בריבית נמוכה אך הוא במסלול צמוד- כדי להבין מה תהיה הריבית בנקודת השינוי צריך לדעת מה המרווח

לגבי השאלה שלך

ראשית, הייתי בוחן אפשרות למחזור כל מסלולי המשכנתא חוץ ממסלול הקלצ ורק לאחר מכן הייתי בוחן אפשרות לסילוק המסלול היקר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2026 21:13
הייתי מחסל את זה אם היו לי עודפי כספים:

"משתנה כל חמש שנים, צמוד למדד המחירים"
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2026 09:02
את יכולה להשתמש במסלול המלצ כמסלול פיתוי -

דבר ראשון תמחזרי את המשכנתא ותדחפי להשיג ריביות פריים מצויינות ולשמור על הקלצ כמו ש @התלמיד הציע, תני לבנק להשאיר את המלצ כמו שהוא (זה יגרום לבנק להתפשר על ריביות נמוכות בפריים) ורק אז תפרעי את המלצ.
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2026 09:07
המסלול לא טוב כי הוא צמוד.
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2026 09:25
ממש לא בטוח שהבנק ישתף פעולה, הקלצ נמוך מאוד ועל סכום גדול אז הוא יודע שאין כדאיות למחזור חיצוני. אבל שווה ניסיון כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2026 16:39
אפשר להראות לבנק אישור עקרוני מבנק אחר שמשיג החזר חודשי נמוך יותר (ע״י הארכת משך זמן ההלוואה), ולהסביר לו שבסיטואציה הזאת אתה תעבור,

בשילוב זה שהמלצ היקר נשאר והעובדה ששום בנק לא אוהב להפסיד לקוח טוב (מניח שפות״ש היא כזאת), אני מעריך שהבנק יציע ריבית פריים קצת יותר טובה.

אחרי הכל מדובר בהנחה של 0.5-0.7 על 35% מההלוואה לא כזה דרמטי מבחינתם.
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2026 17:18
שמעתי לאחרונה שכיום קל יותר עם דרגה שניה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2026 17:22
היי אולימפיה.

אני עונה כיועץ משכנתאות.

האם זה נכון להקטין את המשכנתא? זו שאלה אחת (ומאוד חשבוה)

אם החלטנו לחסל - אז מה להקטין/לסגור? זו שאלה אחרת.

את יכולה לחסל איזה מסלול שאת רוצה. המסלול שכדאי לך לחסל הוא אכן משתנה צמודה למדד (מסלול מספר 3).

בהצלחה

אייל מפינוויז
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2026 05:57
אני הדיוטה בנושא ולכן מתייעצת כאן. חשבתי שזה שזה נכון לפרוע חלק מהמשכנתא במצב שאני מאמינה שהריבית שלו תעלה על מנת לשלם פחות. אם למשל היינו ברביות של 2021 הייתי אולי פורעת את הפריים כי כבר אז דיברו על זה שהוא הלך לעלות ועדיף לשלם אותו כשהו 2 אחוז ולא 5 אחוז לא ? כך הבנתי תקן אותי אם אני טועה. סבא שלי נפתר, ואני עתידה לקבל 100 אלף שח בירושה. ואני בוחנת מה לעשות איתם. אחת האפשריות שעלתה זה לצמצם את המסלול שעתיד לעלות - מספר 3.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2026 14:04
היי אולימפיה.

ההשקעות שלך, בהינתן שהן עתירות סיכון ועתירות תשואה יכולות לעשות (כנראה) תשואה גבוהה מ5%.

בואי נניח שזה 5.5% וריבית המשכנתא שלך היא 4.5%.

אם זה המצב, אז על כל 100 ש"ח שיש לך, את מרוויחה 5.5 ש"ח ומשלמת 4.5 ש"ח.

זאת אומרת שבשנה הבאה, את תהיי עשירה ב שקל אחד (זה כמובן מוכפל בגובה הקרן שלך בפועל).

מכאן יש לך שלוש אפשרויות:

1. לסגור את המשתנה הצמודה. זו ריבית צמודה למדד, והיא עומדת בפני שינוי. את תקבלי תזרים גבוה יותר שייתכן שיופנה בכלל לצריכה או להשקעה.

2. להשקיע את הכסף, ולא לעשות דבר - לא הייתי ממליץ על כך, כי הריבית במשתנה הצמודה תשתנה בעתיד והריבית בפריים גבוהה.

3. להשקיע את הכסף שתקבלי ולמחזר את המשכנתא ולשנות גם את הפריים וגם את המשתנה הצמודה. את יכולה כבר היום לקבל עליהן תנאים טובים יותר. ייתכן וההחזר החודשי שלך יגדל (כי את עוברת ממסלול צמוד מדד [בהלוואה המשתנה] למסלול לא צמוד מדד) ולכן הנוחות שלך (התזרים) תפחת - אבל זו החלטה הכי כלכלית [בהינתן שאת משקיעה את הכסף באפיקים עתירי סיכון ועתירי תשואה].

בהצלחה,

אייל מפינוויז.