⬅ חזרה לאינדקס

ייעוץ פנסיוני בבנק

🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2015 11:13
אבי מתקרב לגיל פרישה. הוא שוקל לפרוש כמה שנים לפני כן, אבל זקוק לייעוץ פנסיוני כדי להבין את מצבו הכולל.

האם כדאי לקחת ייעוץ פנסיוני של הבנק? מה היתרונות/חסרונות?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2015 11:32
מה העלות?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2015 12:14
בלי קשר לעלויות תמיד צריך לדעת מול מי מתנהלים. יש הבדל עצום בין יועץ שמייצג את האינטרסים שלך לבין יועץ שיש לו ניגוד עניינים לבין סוכן מטעם שהקשר שלו ליעוץ מסתכם בתג תפקיד על הושלחן שלו. אנשים אוהבים מאוד לעשות Outsourcing מצד אחד ומצד שני מקבלים בקלות רבה "עצות" שמגיעות בגיבוי תואר סמוכתי כזה או אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2015 12:14
בעיני, יועצים בבנק לא יכולים, בהגדרה, להיות בלתי תלויים. בנוסף, אני מניח שרמתם בינונית - הטובים ביותר לא הולכים לעבוד בבנק, אבל מערכת הסינון של הבנק וההדרכות מבטיחות שבדרך כלל גם הגרועים ביותר לא יהיו שם.

אם יש לך המלצה על יועץ בלתי תלוי בעלות סבירה, הייתי הולך על זה גם אם הייעוץ בבנק בחינם.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2015 12:38
כן זו בדיוק הסיבה שאני שואל. האם היום לבנקים יש ניגוד עניינים? לא נראה לי שאמור להיות.

ואני לא מכיר בעצמי יועצים בלתי תלויים, לכן חשבתי לשלוח אותו לבנק כדי למנוע "אסונות".
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2015 12:55
אתה לא יכול לקבל עצות ממי שמוכר לך מוצרים. זה נכון לסוכנות רכב או לטורקי שמוכר לך מעיל עור או לנציג הבנק שמוכר מכשירים פיננסיים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2015 13:17
אביך חסך כל החיים בשביל להנות מהפירות עכשיו. לדעתי אין תחליף ליועץ טוב בלתי תלוי, אפילו אם הוא יעלה 2 -3 אלף (שזה מה שעולה יועץ כזה עד כמה שידוע לי) שבהחלט יכול להחזיר את ההשקעה בו ע"י ייעוץ משתלם. ללכת ליועץ בבנק כפי שאמרו לפני לא יספק מידע בלתי תלוי, וגם (סביר להניח) לא ברמה גבוהה. בכל זאת, אם הייעוץ בבנק חינם הייתי הולך לשמוע בלי להתחייב לכלום, אפילו אם זה רק בשביל "עבודת הכנה" של איסוף מסמכים וחישובים כלליים, סוג של דו"ח מצב, לפני שהולכים ליועץ חיצוני (אלא אם אביך עלול לבלוע מה שיגידו לו שם, במקרה כזה כדאי להתלוות אליו).

לדעתי כדאי להשיג המלצה על יועץ בלתי תלוי, אולי מישהו פה בפורום יכול לעזור, או לחפש המלצות ברשת, מאנשים בעבודה וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2015 15:52
כן אני מסכים שיועץ טוב שווה את הכסף, אני רק לא יודע איך למצוא כזה. חשבתי על מירב בן עובד כי אהבתי את הבלוג שלה, אבל אני לא באמת מכיר.

למה הבנק תלוי? למיטב הבנתי הוא לא מוכר מוצרים - אני טועה? האם הוא משמש כמשווק פנסיוני?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2015 16:21
אני מסכימה שכדאי יועץ בלתי תלוי.

לא הייתי הולכת ליעוץ פנסיוני בבנק.הנושא חשוב ורגיש מדי.

קבלתי המלצה (ייתכן שבפורום הזה) על יועץ בלתי תלוי :דן שפרינצק.

עדיין לא נפגשתי איתו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2015 17:03
יכול להיות שהבנק עובד עם חברת מוצרים פנסיונית מסויימת ולכן כנראה תהיה לו זיקה\אינטרס לשווק את המוצרים שלה.

יועץ עצמאי ובלתי תלוי בדרך כלל ינסה להצדיק את המשכורת שלו כי המוניטין שלו תלוי בכך (ומוניטין של אדם ישר והגון מביא לקוחות).
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2015 17:35
מישהו בדק מחירים של ייעוץ בלתי תלוי? מה הוא כולל?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2015 17:52
יש מחירון באתר של החברה של דן שפרינצק.

להבנתי זה כולל פגישה והמלצות כתובות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2015 17:59
@שלי תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2015 19:20
ממה שהבנתי יועץ פנסיוני רשאי לגבות תשלום חד פעמי על הייעוץ + עד 0.25% מהצבירה באופן שוטף. אני הייתי מתרחק כמו מאש מיועצים שלוקחים אחוז מהצבירה. אין בכך שום הגיון.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2015 21:55
אצלו מדובר בתשלום חד פעמי על ייעוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2015 22:40
תודה!!!
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2015 22:01
אני הלכתי ליעוץ בבנק והתרשמתי מאוד לטובה (אבל זה תלוי כמובן ביועץ הספציפי). הם לא ברמה של יועץ חיצוני וגם לא מתיימרים להיות - בסוגיות סבוכות ימליצו לך לקחת יועץ מומחה. לגבי שאלת האובייקטיביות, היועצת שאיתה נפגשתי הסבירה לי שאם הבנק הופך להיות הסוכן שלך (ככה היא עשתה לי בקרן ההשתלמות) אז הוא מקבל את אותה עמלה מכל הקרנות וגם אם אתה נשאר בקרן הנוכחית שלך, כך שלכאורה אין להם אינטרס לדחוף אותך לעבור לקרן אחרת. לא יודע לגבי פנסיה/ביטוח מנהלים.

בגדול אני יצאתי מרוצה מהמפגש - היא חתכה לי את דמי הניהול בקרן ההשתלמות בחצי ומצאה טעויות שהסוכן שלי עשה בפנסיה (אבל הפנתה אותי אליו בשביל שיתקן אותן).