⬅ חזרה לאינדקס

התיק שלי התייצב - מוזמנים לעיין / לבקר

🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2017 14:58
היי,

תודה רבה לחברי הפורום שעזרו לי בשאלות השונות שעלו לי, לאחרונה נסגרתי על תיק שבתקווה המבנה שלו פחות ישתנה מעכשיו.

מוזמנים לעיין / לבקר - אני לא מבקש יעוץ. / מייעץ.

פרטים עלי ומטרת התיק: בן 23, יכולת השתכרות גבוהה. תיק כרגע בגודל ~100k. אופק השקעה: ~100 שנה :)

התיק:

80% מניות:

40% VTI

30% VXUS

10% VNQ

20% אג"ח:

10% ממשלתי שקלי 2-5

10% ממשלתי צמוד 2-5

קצת סטטיסטיקות והסברים:

80% מניות: תיאורטית לאופי ההשקעה יכול להתאים גם 100%, הסיבה היא פסיכולוגית. אפילו ב80% אני לא יכול להוכיח שלא אשתין במכנסיים במקרה קריסה.

מתוך פלח המניות, 62.5% (VTI+VNQ) בארה"ב. מתאים משיקולי קפיטליזם / יעילות מס / דמי ניהול וכו'. ועם זאת 37.5% בVXUS לפיזור.

10% VNQ בגלל תכונת הקטנת תנודתיות יחד עם פוטנציאל תשואה.

5 נ"ע נשמע לי פשוט מספיק יחד עם יכולת השגת המורכבויות שאני רוצה.

הדבר שהכי התלבטתי עליו ואני עדיין לא לגמרי שלם איתו הוא האם יש צורך באג"ח צמוד מדד. כנראה שזה לא מאוד קריטי. בסוף החלטתי שאם כבר זה הפלח המגננתי אז כדאי, וקיימות 2 קרנות לשקלי + צמוד עם ד"נ נמוכים מהקרנות הכלליות אז למה לא :)

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2017 15:41
בשביל פשטות נראה לי עדיף vt על vti+vxus ההבדל בדמי הניהול קטן יחסית ויעלם מול כמות הפקודות שקניית 2 ניירות יצרוך מול 1.

כנל גם האגח במקום תשקול קרן שמחכה את כל האגח הממשלתי ישראלי.

זה סוגר אותך עם 3 ניירות ערך שזה מספיק.

סהכ תיק פשוט. בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2017 15:56
האם אתה מאמין שריט יביא תשואה גבוהה משאר המניות? אם כן אז למה? ואם לא אז למה הוא בתיק שלך? הוא כבר מיוצג במדדי המניות הכלליים.

אני מצטרף להצעה של פישוט התיק, יעזור מאוד לניהולו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2017 16:37
ניתן לאזן את התעודות לסירוגין ועדיין להנות מדמי ניהול נמוכים יותר (וכיסוי רחב יותר) ולחסוך את כפל העמלה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2017 16:53
ואז לפגוע בעקיבה לא בטוח שזה לא סוגר את ההבדל בדמי ניהול. כל אחד שיעשה כרצונו מנסיון כל נייר ערך מסרבל את ההשקעה עדיף להמעיט אם ההבדל קטן.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2017 20:01
איך? הקרן הזו מכילה את שתי הקרנות האחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2017 22:53
נראה לי שהוא מתכוון שבאיזון לסירוגין היחס בין הקרנות לא יהיה זה שנקבע מראש במדויק בכל רגע נתון. אבל לדעתי זה לא משנה כי היחס הזה נקבע יחסית בשרירותיות מלכתחילה. אם אין ניסיון לתזמן את השוק אלא יש איזון לסירוגין כדי לחסוך עמלות תוחלת התשואה תהיה זהה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2017 04:55
המסקנה נכונה, ההסבר פחות.

הפרשים של עד 5% בכל רגע נתון באמת ישפיע פחות ממסים ועמלות. אך היחס הוא לא שרירותי כלל. היחס הוא הבסיס לכל המתודולןגיה של חיקוי מדד מבוסס שווי שוק, והיחס הזה גם משתנה בזמן. ב-VT אין צורך לעקוב אחרי היחס, הוא מובנה גם ככל והיחס משתנה. בשילוב vti+vxus צריך לעקוב אחרי היחס.