⬅ חזרה לאינדקס

קופת גמל - שינוי מסלול השקעה

🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2017 21:53
היי לכולם,

יש לי קופת גמל שהוריי היקרים פתחו לי כשהייתי ילד, נכנסתי לאתר של כלל לראות את הביצועים בשנים האחרונות וקצת התבאסתי. בדקתי וראיתי שאני במסלול הזה: כלל תמר כללי* - נכסי המסלול יהיו חשופים לנכסים מסוגים שונים בכפוף להוראות הדין, ובכפוף לשיקול דעתה של ועדת ההשקעות. *החל מיום 1.1.2016 רשאי להצטרף למסלול זה רק עמית שבתאריך 31.12.2015 היה עמית במסלול זה (לקוח מהאתר של כלל).

בהינתן שאני בן 27 וזה כסף שממילא אני לא זקוק לו בזמן הקרוב, משהו צריך למנוע ממני לעבור למסלול המניות?

כלל תמר מניות - נכסי המסלול יהיו חשופים למניות בארץ ובחו"ל, בשיעור חשיפה שלא יפחת מ-75% ולא יעלה על 120% מנכסי המסלול. חשיפה לנכסים כאמור תושג באמצעות השקעה במישרין, בנגזרים, בתעודות סל, בקרנות נאמנות או בקרנות השקעה. יתרת הנכסים תושקע בכפוף להוראות הדין, ובכפוף לשיקול דעתה של ועדת ההשקעות (לקוח מהאתר של כלל).

אני יודע שתשואות עבר לא מעידות כלום על העתיד, אבל גם מהשוואה בין כל המסלולים שמציעים כלל, נראה שכלל תמר מניות הוא הרווחי ביותר גם בשנה האחרונה, וגם ב-3 שנים האחרונות.

אשמח לשמוע האם יש סיבות שלא להחליף את המסלול.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2017 22:43
השאלה אם אתה גם פתוח לשנות את החברה המנהלת?
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2018 10:45
למען האמת לא חשבתי לעבור.

יש יתרונות מובהקים למשיכת כל הכסף מהקופה, סגירתה ומעבר לחברה אחרת?
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2018 10:54
כיצד העברה למסלול המניות תשפיע על כלל הקצאת הנכסים שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2018 10:56
אתה יכול לעבור קופה גם בלי למשוך את הכסף, יש להם טפסים כדי לאפשר מעבר בין חברות.

ברור שיש יתרונות - אולי דמי ניהול נמוכים יותר, כמו כן בחירה בחברה שלדעתך הכי יעילה.

מה דמי הניהול שאתה משלם כרגע? אני למשל לא נגעתי בזה עד לא מזמן שגילתי שאני משלם 2% להראל... לא הסכימו להוריד לי ועברתי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2018 11:19
כפי ש- @milx כתב אתה יכול לנייד את הקופה לחברה אחרת. אין צורך בפדיון.

בניוד אתה שומר על הקופה כמו שהיא עם כל הטבות המס, תוך בתקווה שיפור ניכר באופציות בחירה במסלולים (יותר חשוב) ובדמי הניהול (גם חשוב).
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2018 13:12
התיק שלי חשוף 100% מניות: 50% VSUX 50% VTI

משלם 0.6% דמי ניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2018 13:20
הוא לא, כי יש לך קופת גמל שאיננה 100% מניות. אם תעבור למסלול המניות התיק אכן יהיה חשוף ב-100%.

השאלה היא האם זה מתאים לפרופיל הסיכון (המאד גבוה) שאתה מעוניין בו, והם זו הקצאת הנכסים שאתה מעוניין בה?

מאד לא ממליץ.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2018 17:16
לא הכנסתי את קופת הגמל בחישוב, כי רק עכשיו נכנסתי לבדוק מה קורה שם אבל אני מבין את הנקודה שלך.

כרגע ושוב, בהינתן העובדה שאני צעיר (יחסית) ולא מתכנן להשתמש בכסף הזה, אז גם אם שוק המניות יקרוס למשך 3 שנים ויעלה לאחר מכן אני לא ארגיש את זה. בתיאוריה כמובן. אני טועה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2018 18:00
כלל תמר קופ"ג גדולה ולדעתי דיי וותיקה. תבדוק שדמי ניהול סבירים (סבירים = לטעמי בין 0.35 עד 0.7) תלוי כמובן בצבירה.

לגבי מסלול מניות אכן מסלול עם תשואה הגבוהה ביותר כי כל השוק עלה. זה ככה לדעתי ברוב הגופים נכון לשנת 2017.

האם לעבור למסלול מניות? לא חושב שמישהו יאמר לך כן תעבור או לא אל. זה תלוי כמו שלדעתי ניסו לרמוז ב"תיק הגדול" שלך ובמה אתה מעוניין להיחשף.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2018 18:01
העליה הזו בחזרה לשווי ההתחלתי של התיק יכולה להמשך גם 20 שנה.