⬅ חזרה לאינדקס

מעבר עתידי לחו"ל

🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 00:13
שלום,

אנחנו זוג צעיר (26-28), סוף סוף אחרי תארים ועוד. יצאנו לא מזמן לשוק העבודה והמשכורות שלנו מאפשרות לנו לשים בצד כל חודש כמה אלפים בנוסף להון התחלתי קטן (כמה עשרות אלפים). אבל הסיבוך הקטן הוא ההחלטה שלנו לעבור לגרמניה עוד כ2-3 שנים (בתקווה מעבר קבוע). כאן אולי המקום לציין שזה אומר שאנחנו לא מחפשים לקנות בית בזמן הקרוב (במצב הדיור בגרמניה, יש מצב שגם לא בעשר-15 שנים הקרובות - שוק השכירות שם יותר מגוון), ואין אנו מתכננים ילדים, מה שאומר שההשקעה החודשית שלנו צפויה להיות די יציבה.

ניסיתי להבין (ללא הצלחה), איך כדאי להתנהל מול עולם ההשקעות במצב בו עוברים לחו"ל, שהרי כשנעבור נרצה לעביר את ההשקעות לשם מה שיצור אירוע מס (או שאני טועה ונרצה להשאיר אותם פה?).

אזרחות: רק ישראלית. המעבר יהיה כרוך בקבלת וויזת עבודה ובהמשך אשרת שהייה קבועה, אך אזרחות אירופאית זה סיפור של 8-10 שנים.

לצורך ההבהרה - למרות שתאורתית אשמח אם מישהו כבר עשה מסלול דומה ויחלוק מניסיונו, מספיק לי אפילו הכוונה בלבד - כזו שתשמש עוגן שממנו אוכל לחקור לבד.

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 01:35
הנושא הזה בדיוק נידון בפורום לפחות חמש פעמים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 11:22
מצאתי בפורום כמה דיונים אבל חלקם מדברים על המשמעויות של הגירה באפיק השקעות קיים, ולא בנושא פתיחת אפיק השקעות בידיעה כי ישנו מעבר באופק (לי יש בחירה לעשות את מה שהכי מתאים לסיטואציה, ולא לחפש פיתרון שהכי יתרון לאפיק ההשקעה), וחלקם מדברים על רילוקיישן זמני של כמה שנים (למרות שברור שאין לדעת מה צופן העתיד, ויכול להיות שנחליט לחזור, הנחת העבודה היא שנחליט להישאר שם).

אשמח אם תוכלו לעזור לי לפחות אילו keywords לחפש בפורום (חיפשתי בינתיים "הגירה", "רילוקיישן", "חו"ל", "גרמניה" ועוד מאותו סוג, והדברים הכי רלוונטיים שמצאתי הם מה שכתבתי בפסקה הראשונה)
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 11:33
למה לא לפתוח חשבון השקעות ב interactive brokers שניתן לנהלו גם מישראל וגם מגרמניה וממדינות רבות נוספות?
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 11:45
השקל הוא מטבע מסוכן מאד לגרמנים. לדעתי אתה צריך לחסל כל חשיפה לשקל שמעל חלקו בשוק המטבעות (או טיפה יותר אם יש סיכוי שאם תהגר מגרמניה זה יהיה דווקא לישראל).
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 12:24
הייתי שם דגש על נכסים מאוד נזילים... או סחורות או מתכות יקרות... דברים שאפשר למכור או להבריח במהרה במקרה של שואה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 13:55
:roll:
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 14:16
ודרך הברוקר הזה ניתן לקנות את הקרנות האיריות שנקובות ביורו, הן נסחרות בכמעט כל הבורסות האירופאיות כולל פרנקפורט
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 15:19
אוקי - ואז בעצם אני לא באמת צריך להעביר את התיק שלי ממדינה למדינה כי זה גם ככה יושב בIB. בנוגע לקרנות בעבודה - קרן מנהלים, קופת גמל וקרן פנסיה - יש משהו ששווה לי לוותר עליו או ההפך לבקש מהמעסיק, אפילו שזה רק ל[כ]3 שנים? כרגע אין לי קרן מנהלים, אבל אני עובד בחברה קטנה בקשר ישיר עם המנהל, אז אולי יהיה אפשרי לבקש ממנו לפתוח לי אם זה רלוונטי (כי הבנתי שזה ל6 שנים, שזה קצת יותר ממה שאני צריך - או שאין בעיה לחכות 6 שנים ואז להמיר ליורו מבחינת העמלות? )