⬅ חזרה לאינדקס

האם ישנם קרנות השתלמות ופנסייה מוזלות לסטודנטים?

🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2018 13:26
היי חברים

זכור לי שקראתי בזמנו שאגודת הסטודנטים הארצית הצליחה לארגן הוזלה בעמלות לקרנות פנסייה והשתלמות לסטודנטים.

שוטטתי באינטרנט אבל ההנחה היחידה שמצאתי היא לסטודנטים עובדי מדינה שלא רלוונטית אלי.

מישהו מכיר משהו כזה?

או שזכרוני מתעתע בי?

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2018 13:32
בעבר היתה עסקה בין התאחדות הסטודנטים למיטב דש. בין אם היא עדין קיימת ובין אם לא, היא כבר לא רלוונטית מאז פתיחת "קרן ברירת המחדל", גם היא במייטב דש. היא ממילא זולה יותר ואין סיבה לא לעבור אליה. אם יש לך קרן פעילה בדמי ניהול גבוהים יותר כדאי לך לשקול לעבור לשם.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2018 13:35
בנוגע לנושא קרנות ההשתלמות, חיפוש מהיר באינטרנט מלמד אותי שיש עסקאות לכל אוניברסיטה בנפרד, ודמי הניהול הם בסביבות ה-0.7%, שלדעתי זה אותו דבר ממה שניתן להשיג לבד עם קצת מיקוח, וגבוה בהרבה ממה שהשיגו התארגנויות שונות פה בפורום (אני הצטרפתי במסגרת אחת מהן ומשלם 0.3%).
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2018 16:28
שמעתי דברים לא משהו על הקרן הזאת, מההיבט של הדמוגרפיה שם. מישהו יכול לעשות לי סדר, איך העניין הזה עם ערבות הדדית עובד בדיוק, ואיך זה פוגע בי להיות חבר בקרן עם אוכלוסיה חלשה לכאורה? אני מבין שהנתונים לגבי האוכלוסיה חסרים, לכן השאלה יותר לגבי הפרטים הטכנים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2018 14:35
^מוזמן לעשות חיפוש, היה לא מזמן פוסט גדול בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2018 16:32
כקרן ברירת מחדל, לדעתי הולכים להצטרף אליה קהל רווח ומגוון של חוסכים, ולא דווקא "אוכלוסיות חלשות" כמו שרבים חושבים. כמובן שזה ניחוש בלבד.

גם אם נניח שזו אכן אוכלוסיה חלשה, זה לא בהכרח יפגע בך. האינטרס הכלכלי שלך (בהקשר של ערבות הדדית בקרן) הוא לחיות עד גיל מאוחר ככל האפשר, בזמן שהחוסכים האחרים מתים מוקדם. אם כבר תיתכן השפעה של ערבות הדדית, אז ניתן דווקא לומר שאוכלוסיות חלשות נוטות למות מוקדם יותר ולא מאוחר יותר, ככה שזה בטח לא רע עבורך.

בכל מקרה, היותה הקרן ברירת מחדל יביא להעלאת מספר החוסכים בה, ככה שלהבנתי התנודתיות הצפוייה באיזונים האקטוארים בקרן תפחת.

הערה נוספת: חלק גדול מה"לכלוך" שאני שומע על הקרן הזו מגיע מסוכנים פנסיונים. ברור שלהם יש אינטרס שאנשים לא יבחרו בה, בגלל שזה פוגע בפרנסה שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2018 19:37
עד לרגע זה אף סוכן/משווק לא הצליח להביא נתונים רציניים בנוגע לאמירה הזאת. יש שם מגוון של חוסכים כמו בכל הקרנות.

אם יש משהו שאני לא יכול לקבל זאת קרן שתבוא ותנסה לשווק את עצמה ל "אנשים איכותיים" או משהו כזה. פשוט שטויות (לדעתי) יש קרנות שעושות "חיים קשים" יותר בנושא חיתום זה כן. שמעתי טענות כאלה על כלל ומנורה.

גנ לא עברתי לקרן ברירת מחדל , יש לי הטבת מעסיק בקרן אחרת. הדבר היחיד זה שיש שם חבלי לידה במענה בשירות וזמן טיפול בפיזור של ניודים שאני מעריך שמטופל/יטופל. במידה ולא הייתה לי הטבת מעסיק הייתי מעביר לקרן ברירת מחדל
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2018 04:18
האינטרס שלך הוא שהפורשים ימותו מוקדם, לא עמיתים פעילים שהקרן תשלם קצבה לשאריהם.