⬅ חזרה לאינדקס

תיק השקעות תיאורטי - על בסיס "הלכתי לדוג"

🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2018 16:58
הי לכולם

פוסט ראשון שלי פה אז אם כבר אנצל את ההזדמנות להגיד תודה לסולידית, ולאחרים שמשקיעים פה זמן ואנרגיה, על מאגר הידע הנהדר שיש כאן.

אשמח לשמוע מה דעתכם על תיק ההשקעות התיאורטי הבא, שמבוסס על התיק "הלכתי לדוג" שהיה באחד הפוסטים של המשקיעה.

פלח מנייתי (כולל ריטים)

Vanguard Total World Stock (VT): 10%

iShares MSCI EAFE Small-Cap ETF (SCZ): 10%

iShares Core MSCI Emerging Markets ETF (IEMG): 10%

Vanguard 500 Index Fund (VOO): 10%

Vanguard Russell 2000 ETF (VTWO): 10%

5% :פסגות סל ת"א 125 סד-1 (40A)

Vanguard Real Estate Index Fund (VNQ): 5%

REIT 1: 5%

-------

סה"כ נכסים מסוכנים 65%

30% :אג"ח - שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 5+ שנים MTF מגדל

5%: זהב - תכלית סחורה זהב לונדון AM
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2018 14:50
1. כפילויות- כמו vt וסנופי

2. יותר מדי ניירות- אלא אם התיק ענק. בעייתי מבחינת קניה/מכירה ואיזון.

3. משקלי יתר/חסר ביחס לשוק- עניין של בחירה, השאלה היא אם תמשיך דווקא בסטיות האלה לאורך זמן או שבתקופה דל ביצועי חסר דל אחד המדדים תשתכנע שבעצם זו לא היתה בחירה טובה.

ג״נ- תיק בגלריה
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2018 15:20
למה לא פחות קרנות? VT מספיקה לכיסוי כל המניות בעולם.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2018 18:01
1. מניח שבאמת ניתן להגיד שיש את הכפילות הזו. אם כבר, אני נוטה להוריד את VT ולחלק את האחוזים שלה בין ארבעת האחרות (בלי הריטים ובלי ישראל) - פיזור יותר טוב בין small/medium/large cap וגם חשיפה קצת יותר גדולה (ורצויה) לשווקים מתעוררים

2. למה זה בעייתי כל כך?

3. נכון, כאמור מתור כוונה לתת ביטוי יתר/תיקון חשיפתי לsmall + medium cap ולשווקים מתעוררים (לעומת ה-VT) וכך להגדיל תשואה בטווח הארוך. בכל תיק מגוון האתגר הוא להתמיד גם עם הנכסים שיהיו להם שנים רעות.. סה"כ לא מודאג מזה
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2018 18:34
למה דווקא זה?
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2018 09:28
למה אתה חושב שאתה חכם יותר מהשוק?

ג"נ: מחזיק יותר ניירות.

לא קריטי, אבל אם אתה עצלן, למה לא ללכת עד הסוף?

מי הבטיח?
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2018 09:47
שים לב שיש הבדל עצום בין להחזיק ריט ישראלי בחשבון ממוסה ולא ממוסה, אתה משלם כאן על חלק מהדיבידנד מס שולי.

למה קרן ישראלית? לכל שאר הנכסים הלא-ישראליים בחרת (בצדק) קרנות זרות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2018 19:48
כי יש בה שילוב של אגח לטווח בינוני - 5 שנים וטווח ארוך ולכן זה משקולת נגד למניות אך עדיין יש פוטנציאל רווח

[מי הבטיח?[/QUOTE]

אתה מגדיר פה את השוק לפי ה-VT אם אני מבין נכון וזה לא בהכרח נכון. הרי יש גם etf's אחרים שמחקים את ACWI והאלוקציה שלהם שונה אז אולי הם "צודקים"..

חחח להתעצל לבצע 9 פעולות פעם בשנה זה כבר רמה אחרת של עצלנות :)

צודק בגדול.

שתי נק' טובות שלא חשבתי עליהן. החשבון פטור אז זה לא בעיה.

מה זה משנה בעצם במקרה של זהב?
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2018 22:19
VT מחקה את FTSE Global All Cap Index, לא ACWI. אבל אשמח אם יש לך דוגמאות לאלוקציה שונה באופן מהותי בינהם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2018 23:50
אג"ח לחמש שנים לא יכולות לאזן תיק מרובה מניות. הן פשוט לא תנודתיות מספיק.

יש הגדרה אובייקטיבית למשקל שווי שוק צף. VT מתיימר להצמד אליו, ויתר הETFים לא.

אני מבצע משהו כמו חמישים פעולות בשנה. מעט מאוד יחסית לסוחרים, אבל ממש לא זניח. אם לא הייתי משוכנע שיש יתרון משמעותי עבורי, הייתי מצמצם לפעולה או שתיים בשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2018 23:56
אם אתה מתכוון לדבוק בתכנית השקעה מוגדרת (ואני מקווה שאכן כך) אזי בשלב מסוים תצטרך לאזן את התיק חזרה לאלוקציות המקוריות. ככל שיש ניירות רבים יותר בתיק, כך נדרשות פעולות רבות יותר, שבתורן גוררות עמלות רבות יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 12:26
תודה על ההערות, החכמתי קצת :)
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 15:22
אתה יכול להחליף לVEA (מפותחות ללא USA), זו החשיפה שאני מתרשם שחסרה בתיק (בעיקר אירופה ויפן, אבל בטח שאין טעם לחלק עוד).

אפשר את כל שלוש הראשונים להחליף לVXUS, זה פחות חשיפה לשווקים קטנים ומתפתחים, אבל יחסוך לך עמלות של קנייה ומכירה.

לא אהבתי את החשיפה לישראל במניות, אבל זכותך כמובן.

נראה לי כבר יותר הגיוני לשים חלק מהאג"ח (איפה שיותר חשוב מידת החשיפה לשקל) באיזה תל בונד מאשר זה.

אם אתה רוצה חשיפה לשווי שוק קטן, נראה לי שיש קרנות זולות יותר כמו VXF או VB.

בכל אופן, בשביל לחסוך עמלות אפשר כמובן לאחד לVTI.

אפשר גם לשים כמו הגרסה האמריקאית של המשקיעה לתיק הזה, חצי בVTI וחצי בVB. כלומר בסקשן של מניות ארה"ב לא להסתמך על השוק הגדול כמייצג, אבל גם לתת לשוק הקטן איזושהי עדיפות.

האמת שאני לא יודע כמה סנופי יוצא מתוך VTI, זו שאלה מעניינת שמראה כמה הטיה אנחנו עושים כשבוחרים בו או בVXF יחסית לVTI.

בIAU למשל דמי הניהול הם 0.25. יותר זול מישראל מן הסתם.....

בלי לדבר על החסרונות של תעודת סל (לכמה חודשים הקרובים), ועל העלאת דמי הניהול הנפוצה בישראל.

אם אתה כבר חשוף לנדל"ן ישראלי, לא רואה טעם להיחשף גם לאמריקאי. אני באותה נקודה בחרתי להיחשף רק לאמריקאי, בגלל כל מיני חסרונות אחרים של הישראלי, אבל אם אתה נחשף לישראלים, אפשר את כל ה10 אחוז, גם וגם זה ריבוי ניירות וכל מה שאמרו לך לפניי.....

אגב, לא ממליץ, לא מייעץ, עדיף שתקשיב למישהו חכם ומוסמך ממני בנושא, אני סתם מישהו באינטרנט שאולי מנסה להפיל אותך בפח.....
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 15:24
תוכל לפרט?

נשמע מעניין, איך יותר פעולות מועילות?

אלו פעולות?
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 15:43
50 זה לא הרבה.

נניח אפילו תיק פשוט שמורכב מVTI, VXUS וBND, עם קניה פעם בחודש, יוצא 48 פעולות בשנה או 4 פעולות בחודש (3 קניות + 1 המרת מט"ח).

במחירים של IB לא משתלם לחכות יותר מידי עם הכנסה של כסף חדש. אובדן תשואה של חודש אחד (בתוחלת) גבוהה יותר מהעמלות שתשלם על הפעולות (אלא אם כן ההפקדה החודשית שלך ממש קטנה).
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 20:35
התיק שלי בגלריה.

אני לא משלם עמלות קניה ומכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 20:39
זה רק מחזק את מה שאמרתי, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 20:57
נכון.