⬅ חזרה לאינדקס

התלבטות לגבי ביטוח רכב מקיף בזול

🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2015 20:24
יש לנו סוזוקי סוויפט שנת 2009 עם ביטוח מקיף שעולה 3084.

אני לא מעריץ גדול של ביטוחים בפרט כאלו שאפשר לשאת בעלות שלהם לבד אז חשבתי לבטל את הביטוח המקיף ולעשות צד ג' בלבד.

לפי אתר השוואות ביטוחים (wobi), ביטוח צד ג' הכי זול שנקבל עולה כ2500 ש"ח. וביטוח מקיף כ-4000 ש"ח.

הסיבה שיש לנו היום ביטוח מקיף במחיר יחסית כל כך נמוך היא כי הוא דרך עובדי מדינה, אבל אין אפשרות לעשות ביטוח צד ג' דרך עובדי מדינה.

אז השאלה היא - האם לדעתכם כדאי בכל זאת לשמור את הביטוח המקיף בגלל המחיר הנמוך (500 שח תוספת בלבד) ?
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2015 21:42
האם יש לרכבים "מקיף מצומצם"?
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2015 22:50
מה ערך האוטו? האם הוא חונה בחנייה מוגנת רוב היום ובשעות הלילה? האם הוא נוסע הרבה? האם קשה למוכרו בשוק הפרטי עקב מצבו, קילומטרז' וכד'? האם הוא מדגם שנגנב הרבה?

על פניו נשמע שפרמיה של ~1.3 ש"ח ליום על ביטוח מקיף שמסיר ממך חלק מהדאגות בנוגע לאוטו זה משתלם.
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2015 00:00
@c881 אתה מתכוון דרך עובדי המדינה? לא, הביטוח המקיף הוא היחיד שיש.

@HHH - ערכו כיום כ-50,000. הוא חונה ברחוב רוב הזמן, אבל יש לנו אפשרות לחנות בחניה תת קרקעית בלילה. נוסע כ-10 אלף בשנה. הקילומטרז' שלו ממוצע לגילו וסובל מכמה מכות בפח בלבד. אני לא יודע אם זה רכב שנגנב הרבה, הייתי מנחש שלא.
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2015 00:05
@adamshalev, זה אחלה מחיר, אני לא הייתי נוגע...
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2015 07:42
תראה @adamshalev

לאופנועים יש:

* ביטוח ג' (500 שח)

* ביטוח מקיף מצומצם (6% מערך הכלי) - שריפה/גניבה + ג'.

* מקיף מלא (10% מערך הכלי) - שריפה/גניבה + ג' + תאונות עצמאיות.

כתוצאה מזה - לאופנועים ישנים יש רק ג' כי מתחת לערך מסויים לא מבטחים "מקיף".

אצלך, כל התוספת היא 500 שח. אתה משלם יותר בפנסיה על "איזון אקטוארי".
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2015 17:30
טיפ כללי:

ממליץ על אתר b2bit להשוואת ביטוחי רכב.

ממשק נוראי, תאימות איומה לדפדפנים מודרניים, אבל מקבלים שם הצעות טובות יותר מ-wobi.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 00:08
@עומר - תודה על הטיפ. לא צחקת כשאמרת שהאתר מזעזע :)

אבל אכן הוא מציע ביטוחים זולים בהרבה. 2000 לחובה וצד ג' דרך הרבה סוכנים, ו-3000 לחובה ומקיף דרך סוכנים בודדים. נכנסתי לאתר של הזול ביותר ושום עמוד שם לא עובד. זה לא מעודד אותי יותר מדי. אצתרך לעשות שיעורי בית לפני שאסמוך עליהם. תקנו אותי אם אני מבין לא נכון - דרך סוכן הביטוח אני אקבל פוליסה של אחת מחברות הביטוח הגדולות. איפה זה יכול לחזור אלי ולנשוך אותי בגלל שעבדתי עם סוכן זול או בעייתי ?

@c881 , @אבא עשיר , @HHH - האם לדעתכם חסכון של 1000 ש"ח בשנה כן מטה את הכף לטובת לוותר על הביטוח המקיף ?
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 00:24
לפי מה שאני מכיר נקודת שיווי המשקל באם לעשות\לא לעשות מקיף היא 30,000 ש"ח , והרכב שלך שווה 50,000 ש"ח
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 07:47
@adamshalev אם מחר גונבים/שורפים לך את הרכב - אתה יכול לקנות אחד אחר במקום? באותו שווי?
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 08:21
@c881 - כן.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 09:58
נו? אז תבטל.

רק תחזור לשאלה - אם אני חוסך 500 שח בשנה כמה זה עוזר לי להגיע לעצמאות כלכלית.

אם אני קונה רכב חדש השנה - כמה זה מרחיק אותי מעצמאות כלכלית.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 11:59
בגלל מחירי הביטוח הגבוהים, ב 10 שנים האחרונות אני קונה/או מחליף לרכב יד 3 או 4.

היום יש לי יונאי לנטרה שנת 2000 (236K ק"מ) ומשלם חובה, צד ג', שמשות וגרירה.

אני אבטל את ביטוח השמשות בקרוב.

לכן, למי שיש לו ידע מזערי במכונאות רכב יכול לתחזק אותו בכמה גרושים בשנה.

אני קונה את החלקים (מסננים, פלאגים ושמן) במזומן ומקבל 18% הנחה,

נותן למכונאי הוותיק שלי את החלקים, משלם במזומן ומקבל הנחה 18% עבור עבודתו המסורה.

ההכנה לטסט נגמרת בפחות או יותר 200-300 ש"ח.

פעםב... מחליף איזו חגורה, פעם ב 5 שנים (אם הרכב עדיין ברשותי) גם טיימיניג.

מחליף צמיגים - רק אם נכשל בטסט...

אבל תמיד דואג למים, שמן, לחץ אויר, ווישרים תקינים וכמובן תידלוק עצמי.

חברים, חבל על הכסף, תעברו לשנתון זקן יותר וכמובן רכב ידני.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 12:04
אתה מקבל הנחה כי הוא לא משלם מע"מ ולא מצהיר על ההכנסה שלו למס הכנסה, כך אתה תורם לכלכלה הלא מדווחת הרווחת בישראל. מקווה שברור לך שאי דיווח משתלם לו הרבה יותר מה-18% "הנחה" שאתה מקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 12:17
הטסט הוא כסת"ח של המדינה.

אם יתפוצץ צמיג - מי ימות? אתה או הבוחן?

אם לא תצליח לבלום ביום גשום כי הצמיג שלך הוא כבר "צמיג סליק" ואין ניקוז מים... מי ימות?

אתה לא אמור לקבל 18% הנחה. אתה אמור לקבל 15.25% הנחה -

אם מחיר החלק הוא 100 שח לפני מעמ, אזי המחיר אחרי מעמ הוא 118 שח.

אם אתה מקבל עליו 18% הנחה - אתה אמור לשלם 97.76 שח.

אני אשווה לאופנועים (כי זה התחום שאני מכיר) - אני מזמין חלקים מחו"ל. אני מטפל לבד. כשההפרש בין המחיר חלקים + הזמן שלוקח לי לטפל לבד מצדיק.

אתם מצחיקים אותי בבכי על העלויות המדוברות.

כל אופנוע כבד משלם באלפים על ביקור במוסך.

זוג צמיגים לאופנוע יעלה כמו סט של 4 לרכב, אם לא יותר.

ובלי להזכיר מאיפה חלק מהמוסכים משיג חלקים (רמז - זה היה שייך למישהו אחר).
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 13:03
אני משלם רק עם קבלות. איך הם מתנהלים מול רשויות המס זה לא עסק שלי.

הוא מכונאי מעולה אבל לא סיים כיתה א' :)
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 13:13
@yossik אם הוא לא סיים כתה א' ולא ידע להסתדר - כנראה שהוא כבר לא היה מכונאי.

שוב, אצלנו - המוסכים קונים את החלקים בהנחה של 40%, אז יש להם מאיפה לתת "הנחות".

ובחרת להשאר רק בתחום של הכסף, אז נוותר לך על הבטיחות.

למה להיות היחיד עם רכב תקין בין כל הכפרים...
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 13:30
כשגרתי בצפון הרחוק יותר הקפדתי על צמיגים בעיקר משום שהיו לי הרבה נסיעות בג'בלעות וגם בשלגים, עכשיו בנהריה זה פחות קריטי...

ואם אוסיף עוד נקודה שחוסכת כסף.

יש לי ידידים באזור המרכז שכול שנה לפני הטסט זורקים כסף על כלום כי המכונאי שלהם אמר שצריך כך וכך.

אז יש לי חדשות עבורכם - הבוחנים של משרד הרישוי מאוד קפדניים ומיומנים.

בדקו את 4 החלונות שעולים/יורדים, בדקו את כול נורות החיווי, בדקו גם את הנעילה בדלתות של המושב האחורי (בטיחות לילדים), בדקו את גובה דוושת הברקס, בודקים את עומק החריצים בצמיג עם סרגל, את שנת ייצור הצמיג, אפילו בבדיקת זיהום אוויר הישוו את מד הסל"ד בדשבורד ויזואלית לאקטרוני שעל הצג שלהם ומה לא עוד?

למה? ובכן זה לא כסת"כ, זה התפקיד שלהם...

אני מגיע לטסט עם רכב לאחר טיפול רגיל והם אומרים לי אם יש משהו פגום.

כך שאם נמצא משהו, מקסימום אני עולה שוב 'לבור' לאחר התיקון (עלות 60 ש"ח).

אוסיף רק ואומר שלאחר 45 שנות נהיגה לא הייתי מעורב באף תאונה בגלל מצב בטיחותי ירוד של הרכב.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 13:35
מדובר על חסכון פוטנציאלי של 1000 ש"ח בשנה, לפי מה שעומר הציע. זה בערך 28,000 ש"ח פחות שאני צריך לחסוך (לפי משיכה של 3.5%) בשביל לממן את זה בפרישה, וכמובן עד כ-15,000~ ש"ח שחסכתי 10 שנים מהיום אם אני מבטל את מקיף. סה"כ הבדל כ-43,000~ ש"ח בשווי הנקי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 13:36
סחטיין עליך.

עופנוענים (לא וספות וקטנועים)הם עם מיוחד.

אם אעשה את ההקבלה לאוהבי המוזיקה זה כמו להשוות את אילו שמקשיבים ל mp3 לאילו שמקשיבים לתקליטים (ווינל ומגבר איכותי, שזה אני) :)
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2016 11:45
מקפיץ את השרשור מהעבר הרחוק.

ובכן, לצערי ולמרות שהיינו מעדיפים להימנע מכך, אנחנו עומדים לפני רכישת רכב (הנסיעות של בת הזוג לעבודה מחייבות את זה בינתיים). אנחנו כרגע מחפשים ועוד לא החלטנו סופית, אבל סביר להניח שנרכוש רכב יד שניה בשווי 35 עד 50 אלף ש"ח.

אני מתלבט בנוגע לנושא הביטוח. בגדול גם אני לא מת על ביטוחים כנגד אירועים שאני יכול לשאת בעלותם לבד. אפילו במקרה הקיצון של גניבה נוכל לרכוש רכב באותו שווי ללא בעיה. אנחנו נהגים זהירים יחסית, ומתכוונים לרכוש רכב אמין ובדוק ולתחזק אותו היטב.

ועדיין - אני מרגיש לא בנוח להניח ברחוב רכוש בשווי 50 אלף ש"ח. פסיכולוגית (ולוא דווקא רציונלית) האירוע של גניבת רכב מטריד אותי. האפשרות של תאונה פחות מטרידה אותי מבחינת עלות התיקון (אך כמובן מאד מטרידה אותי אפשרות הפגיעה בגוף), ואני חושב שאני לא מעוניין לבטח את עצמי מפני תאונות קלות יחסית שאוכל לתקן בכמה אלפי שקלים.

האם קיימים ביטוחים "חלקיים" שמבטחים רק כנגד גניבה או תאונות קשות? גיגול מהיר העלה קצת מידע ישן בנוגע לביטוח מקיף חלקי. האם מישהו כאן מכיר ביטוח כזה?

ובאופן כללי יותר - אשמח לשמוע מה אתם הייתם עושים.

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2016 11:57
גם לנו יש 2 רכבים ששוים כ- 50 אלף ש"ח כל אחד והיתה לנו את אותה התלבטות....

השוויתי את ההפרש בין הביטוח המקיף לצד ג' עבור כל רכב דרך WOBI

ולאחר בחינת ההפרש החלטתי (כבר יותר משנה) לבטח את שני הרכבים בצד ג בלבד (+ חובה כמובן)

ההפרש יוצא (לכל רכב) כ- 2000 ש"ח הפרש - 4000 ש"ח הפרש בשנה לשני הרכבים. (כ-10% משווי רכב בודד)

בהנחה שהרכבים שלך לא "מבוקשים" לצרכי חלפים - נראה לי שהסתברות גניבה של רכב ישן יחסית נמוכה

(בהחשב בכך שרק ב-2015 יותר מ-250 אלף רכבים חדשים עלו על הכביש..)

לדוגמא מה שכתבתי לעצמי בחידוש האחרון:

ביטוח חובה: 1129

ש. שלמה חברה לביטוח בע"מ

צד ג: 739

גבול אחריות צד ג': 500,000 ש"ח , השתתפות עצמית: 1,490 ש"ח, כולל שירותי גרירה ושבר שמשות

גם בשלמה - ע"י WOBI

ביטוח מקיף: 3042ש"ח

הפרש שנתי: 2303 ש"ח

שווי רכב: 42300 ש"ח

הפרש בין מקיף וצד ג מתוך מחיר הרכב = 5.4%

עלות מקיף = 7.1%

עלות צד ג = 1.7%
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2016 12:14
תתקשר לחברת הביטוח ( לא משנה איזו ) ותבקש ביטוח מקיף אבל עם עלות השתתפות עצמית הגבוהה ביותר שאפשר,

לי יצא שההפרש בין זה לבין צד ג לא משמעותי

ואתה מקבל כיסוי טוב יותר גם נגד צד ג וגם כמובן על גניבה
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2016 17:13
התקשרתי לאחת מחברות הביטוח וביקשתי את מה שאמרת. הנציגה אמרה שאין להם אפשרות כזו. היא ציינה שיש אפשרות לרכוש ביטוח מקיף מצומצם שמכיל את כל הכיסויים במקיף למעט תאונות. ההפרש ביניהם היה כ-20%.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2016 17:22
לא נראה לי שווה בכלל. אני מעריך שהסבירות לתאונה (כלשהיא) גודלה בסדרי גודל מהסיכוי לגניבה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2016 17:30
שים לב שהביטוח המקיף המצומצם מכיל גם צד ג' (אם כי לא בדקתי מה החלק היחסי שלו מתוך המחיר) ואולי עוד כמה דברים קטנים (שמשות, אם אני לא טועה). אבל אני נוטה להסכים שהביטוח המצומצם לא נראה אטרקטיבי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2016 18:29
אם תחליטו שלא לבטח בביטוח מקיף, קחו את הצעת הביטוח ושלמו לעצמכם את הפרמיירה שביקשה חברת הביטוח, קרי שימו את אותם כמה אלפי שקלים נוספים בתיק ההשקעות שלכם/בחיסכון.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2016 19:17
ברירת המחדל לכל שקל שאנחנו מכניסים היא שהוא הולך לחיסכון. אנחנו מוציאים כסף רק על דברים שראויים לכך מבחינתנו. כך שאין מה לדאוג - הכסף שלא יגיע לביטוח יגיע לחסכון :)
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2016 19:38
בסוף החלטתי לעשות ביטוח מקיף.

בנוגע לביטוח החובה - שימו לב שלפני כמה שבועות הוזל הביטוח של הפול, וכעת הוא זול בעשרות אחוזים מהמתחרים. במקרה שלי (שני נהגים בני 28) היה מדובר בהפרש של כ-500 ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2016 15:36
יש לי סובארו שנת 2008 וכל שנה אני נמצא באותה דילמה. השנה נכנס בי מערבל בטון וגרם לי לנזק של יותר מ- 10K.

כך שהביטוח המקיף עדיין שווה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2016 18:02
אתה לא צריך ביטוח מקיף בשביל זה. אלא שלנהג הפוגע יהיה ביטוח צד ג. וגם אין אין לו אז לתבוע על הנזקים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2016 18:43
@adamshalev

נהג מערבל הבטון טוען שהוא לא אשם, הפעלתי את המקיף. נעדכן אחרי המשפט
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2016 10:21
הי,

יש לי רכב שביטחתי אותו חובה וצד ג' שנה שעברה. השנה התעריף שסוכנות הביטוח נותנת לי גבוהה יותר. בלפחות 500 ש"ח מההצעה של שלמה חברה לביטוח דרך וובי.

מישהו ביטח את הרכב שלו בWOBI?

או לחלופין, אשמח להמלצות לסוכנות ביטוח עם מחירים זולים. (חובה+צד ג' כולל שמשות וגרירה).

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2016 10:45
הראל אפגרייד נותנים הצעות אטרקטיביות לביטוח לרכב שנוסע פחות מ 10 אלפים בשנה. פנה אליהם ישירות (יש הנחה למבוטח ישיר). בנוסף, ביטחתי בעבר בסוכנות ממש זולה. כתוב בפרטי אם אתה מעוניין.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2016 11:51
אחד הרכבים שלנו מבוטח דרך וובי סוכנות לביטוח.

אין תלונות אך גם אין תביעות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2016 12:01
מה גיל הרכב, גיל הנהגים, כמה שילמת וכמה דורשים, מה ההצעה שקיבלת מ וובי, היו תביעות בשנה אחרונה, יש שינוי בהשתתפות עצמית?
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2016 02:15
למיטב ידיעתי המרכיב העיקרי בביטוח המקיף דווקא אינו בגין גניבה, אלא בגין תאונות. יש אזורים שיותר מועדים לגניבות ויש דגמים שיותר מועדים לגניבות.

הסיכוי לגניבת רכב, לא חדש, באזור בטוח, שיש לו קודן הוא מאוד נמוך. הפעלת ביטוח בגין גניבה לעיתים לא נחשבת "תביעה".

למה כדאי לבטח גם אם אתם נהגים זהירים - משום שלא תמיד יש את מי לתבוע. דוגמא שקרתה לי, רכב פגע בי בחניה פגיעה די רצינית ולא השאיר פרטים. ללא ביטוח זה היה מסתכם באלפי שקלים.

דוגמא שקרתה לחבר. מישהי נכנסה בו אבל היא היתה בלי שום ביטוח ושייכת לחמולת פשע. הסיכוי לראות מהם כסף הוא אפסי.

העלות הסופו של דבר עבור נהגים ותיקים היא בין 1000-1500 שקל לשנה.

הסבירות להתרחשות אירוע ביטוחי בטווח זמן של 20 שנה הוא לא מבוטל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2016 15:39
כל הביטוחים משתלמים לחברת הביטוח כלומר לא משתלמים לך - משחק סכום אפס.

כמובן שהקביעה היא בממוצע.

כיוון שציינת שאין לך בעיה לרכוש רכב אחר ב- 50,000 שקלים, אין לך סיבה להחזיק בביטוח

(אשר קרוב לודאי לא ישלם לך בכל מקרה 50,000 אלא יבצע הפחתות שונות ויגבה השתתפות עצמית).

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2016 23:17
רימון, לא הבנתי את האמרה אם זה משתלם לחברת הביטוח, אז זה לא משתלם לך.

גם לקנות עגבניה בסופר זה משתלם לחנות... אבל אתה מקבל בתמורה מוצר.

כאן אתה מקבל מוצר שנקרא "ביטוח". מוצר שמכסה לך את הסבירות המאוד נמוכה שיקרה תרחיש כלשהו בעלות גבוהה מאוד.

במקרה של רכב, זה מוצר שההתעסקות בו היא יחסית מורכבת למי שאינו בקיא בתחום.

במידה והרכב שלך ניזוק במידה רבה, אתה נמצא בחסרון מידע מאוד גדול מול המוסך מה באמת נדרש לתיקון ומה העלויות הסבירות שלו.

הדבר הזה נחסך ממך שיש לך מתווך שיש לו אינטרס, כוח וידע כיצד לחסוך בעלויות האלה.

לכן יש פה יעילות נוספת שחבויה בביטוח.

חוץ מזה שעבור נהגים רבים העלות של ביטוח מקיף היא כ-1000 ש"ח בשנה.

גם אם הרכב שווה 50 אלף ותקבל רק 40 אלף במקרה של טוטאל לוס.

החזר החסכון הוא - 40 שנה, תקופה די ארוכה.

לכן אני חושב שצריך לבחון כל מקרה לגופו, כמו אחד שציין מקודם -

אם עלות הביטוח מאוד גבוהה (לצעירים לדוגמא) ויש לך יותר מרכב אחד, יכול להיות שבאמת פחות כדאי לבטח.

כי החזר החסכון הוא מס' שנים מועטות בלבד.

אגב, יש חברות ביטוח רבות שלא מרוויחות מביטוח רכב, אז הטענה שלך אפילו לא מתקיימת.