⬅ חזרה לאינדקס

התלבטות בכיוון השקעה

🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2018 19:36
שלום לכולם,

קורא לאחרונה בבלוג ובפורום הזה בפרט, ממש חומר מצויין , הרבה דעות ואנשים מעניינים.

לאחרונה מתחיל ללמוד את נושא ההשקעות או בעצם יצירת כסף מכסף ולא מעבודה\עסקים.

מתלבט איך להשקיע או לפזר נכון את ההון שברשותי ואשמח לשמוע דעות (לא עצות כמובן...)

קצת על המצב הקיים:

בן 38 , נשוי + 2, שכיר בהייטק.

הכנסה חודשית נטו: 30K- 40K , תלוי בונוסים.

דירה בבעלותי במרכז הארץ בשווי 2.3 מיליון , ללא משכנתא - מושכרת 6.1K

תיק השקעות מנוהל בבנק, מפוזר מאוד אך 30 אחוז מנייתי והשאר שקלי ואג"חים - שווי תיק 2 מיליון

גרים בדירה שכורה ב - 7K

קה"ש - 300K מתוכם 200 נזילים

פנסיה, ביטוח מנהלים ופיצויים - 500K

הוצאות חודשיות (לא כולל שכ"ד) - 20K (הולך לפחות בקרוב עקב מעבר מגנים פרטיים)

אני מתלבט מה לעשות עם תיק ההשקעות, מאחר ואינני מבין חזק בתחום (רק בצעדיי הראשונים), אלו האפשרויות שאני בוחן, אשמח לשמוע על עוד אם עולה על דעתכם:

1. חצי מההון הנזיל בתיק מניות מנוהל בבית השקעות , החצי השני בנדל"ן בחו"ל - יוון , פורטוגל

2. כל ההון הנזיל בתיק משולב אג"ח וקרנות מחקות מדדים בחו"ל (לא סגור על התמהיל)

3. כל ההון הנזיל בבית השקעות שיתאים לצרכי

4. מינוף של הדירה או קרנות הפנסיה\קה"ש והזרמה לאופציות 1 עד 3

חשוב לציין שאין בכוונתי להמשיך לעבוד עד הפנסיה, הכסף הזה מיועד לזה כרשת ביטחון למקרה שבו לא אוכל או ארצה להמשיך לעבוד באותה רמת הכנסה.

סליחה על החפירה ותודה מראש על כל תגובה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2018 19:51
קודם כל אציין, לא ממליץ - כל מה שאומר זה מה שאני הייתי עושה.

לא הייתי נוגע בנדלן בכלל בשום מקום בעולם כרגע, ישראלים שבויים באגדת ה"נדלן רק עולה" ורואים נכס זול יותר במדינה באירופה ומשווים את זה לנכס בישראל שכאן יש את אחת מבועות הנדלן הגדולות בעולם. הריביות בעולם עולות ובכלל לא בטוח שהנדלן הזה יניב תשואה טובה יותר אפילו מהשקעה באגחים של חלק מהמדינות שאתה מדבר עליהן. כרגע ביוון האגח ל 10 שנים מניבה כמעט 4 אחוז, אתה מאמין שהשקעה בנדלן תניב לך יותר שם? והריביות עוד צפויות לעלות. בנוסף בישראל יש מלא רמאים שמשווקים את ההשקעה בנדלן בחול כאילו זה הבוננזה החדשה, בזמן שהמשווק הזה מקבל דמי ניהול וכו' והמשקיע נדפק עם נכס ללא קונים וללא שוכרים לפעמים במשך שנים.

בסכומים שאתה מדבר עליהם יש שתי אפשרויות שאני הייתי שוקל אחת זה באמת לשים את הכסף בבית השקעות שינהלו את זה אם אין לי זמן ויידע.

השנייה זה לקרוא וללמוד כמה שיותר כדי שאוכל להחליט בעצמי. באופן כללי - קניית קרן מחקה S&P ב 100 שנים האחרונות הניבה בממוצע 6-7% בשנה למי שהחזיק לאורך כל התקופה.

אם אתה חושב שאתה רוצה לנהל את הכסף של עצמך, תקרא המון עד שתרגיש שאתה מוכן לקחת סיכון, זה גם נשמע שאתה לא מתכוון לעבוד עד הפנסיה, אבל חשוב שתבין שכדי לחיות ברמה שאתה חי כרגע במשך 30 שנה ( בלי לסכן את הכסף באופן משמעותי) אתה צריך הון עצמי מטורף.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2018 20:13
באמת? קנית אג"ח של ממשלת יוון? נשמע לי יותר מסוכן ממניות.

מסכים עם כל שאר הדברים שכתבת.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2018 20:17
לא אמרתי לקנות אגח של ממשלת יוון, מה שאמרתי זה שאם אתה רוצה להשקיע בנדלן ביוון, למה להשקיע בנדלן ולקבל פחות מ 4% אם עבור פחות סיכון אפשר לקבל 4%? לדעתי שתי אלו אפשרויות גרועות כמובן, אבל רציתי להדגים למה נדלן בחול זה קטסטרופה למשקיעים קטנים - מי שעושה את הכסף זה המתווך שמוכר לך את ההשקעה שם.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2018 07:23
התשואה הממוצעת היתה גבוהה בהרבה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2018 09:59
במידה ואתה לא מעוניין ללמוד לבד את הנושא (בסה"כ דיי פשוט, תקרא את הבלוג ובפורם ומשם תקבל הכוונה לספרות ולבלוגים נוספים - לדעתי אפשר להבין בצורה בסיסית את נושא ההשקעות בזמן קצר יחסית), אולי כדי שתעזר ביועץ פיננסי כלשהו.