⬅ חזרה לאינדקס

הפקדות לקרן השתלמות לא מופיעות בחשבון (הלמן אלדובי ו-ibi)

🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2018 14:00
במקרה שמתי לב שמאז האיחוד של הלמן אלדובי ו-ibi ב-1.7.18 לא מופיעות לי הפקדות לקרן השתלמות שהייתה ב-ibi.

כאילו ההפקדה האחרונה הייתה ביוני.

דיברתי עם הלמן והם צריכים אסמכתא להפקדות (למרות שבתלוש השכר רשום לי במפורש "הורדה לקרן השתלמות מס' XXX").

רציתי לדעת אם לעוד מישהו זה קרה?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2018 16:19
יש עיכובים של 1-2 חודשים, לא יודע מי עשם - מעסיק/סולק/קופה. אך בסוף נכנס. מדובר במשכורת של 08, אין לי משכורת עדכנית יותר לבדיקה :)

IBI, קופת גמל + השתלמות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2018 16:25
נכון אך יש מושג כזה שנקרא תאריך ערך, שהוא קובע מתי הכסף מתחיל לצבור תשואה.

להערכתי הדבר הזה נעשה על חשבון העמיתים האחרים, כך שבסוף אתה כן מפסיד מהעיכוב (כי לעמיתים אחרים גם יש עיכוב).
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2018 16:29
תודה, עיכוב של חודש חודשיים הוא נורמלי. הכסף נכנס עם תאריך ערך.

אצלי יש אישור הפקדות מהמעסיק אבל לא מופיע בהלמן אלדובי.

טוב, שלחתי להם את האסמכתא. נראה לאן זה יתפתח.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2018 16:58
לא לגמרי.

יש עניין שהכספים כן מגיעים, אבל לפעמים קובץ הפיצול מגיע רק אחרי תקופה מסויימת. כלומר חברת הגמל מקבלת כסף מהמעסיקים, אבל לא יודעת לשייך אותו בדיוק לכל עובד.

מה שהם יכולים לעשות במצב כזה הוא להשקיע את הכסף לפי הפיזור הממוצע שיש להם בין הקופות ואח"כ לחלק את הסכומים הנכונים לפי תאריך הערך הנכון. כלומר הכסף בינתיים כן יושב בקופת הגמל וכן צובר תשואה. לא תמיד הוא ישב בדיוק במסלול הנכון, אבל ההבדלים לדעתי הם מזעריים ולא באמת פוגעים יותר מידי בשאר הלקוחות.

הבעיה היחידה ש"תאריך ערך" לא עוזר לך אם אתה בIRA...
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2018 17:11
בדיוק היה לי קטע כזה. הפניתי את תשומת ליבם, והם כרגע בודקים אופציה לחייב דמי ניהול לפי תאריך כניסה לחשבון מסחר, ולא לפי תאריך ערך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2018 18:12
אני בIRA בIBI והכסף נכנס בראשון לחודש...
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2018 18:45
לא מכיר מעסיקים שמעבירים ב-1 לחודש אז סחטיין
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2018 20:44
ההשקעות מבוצעות מחשבון הבנק של הגופים. הכסף היה בחשבון לכן מקבלים את התשואה מתאריך הערך.

הבעיות מתחילות שכסף לא הופרש והמעסיק מפריש רטרו וכו פחות טוב ופחות חוקי