⬅ חזרה לאינדקס

מהי התכונה שאתם הכי צריכים לשחרר ממנה?

🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2018 20:35
היום כרכו נסיבות החיים חבל סביב צווארי עד שנאלצתי להודות במה שכל הסובבים אותי מנסים להגיד לי כבר שנים.

יש לי בעיית פרפקציוניזם קשה מאוד. לא, לא הפרפקציוניזם הקלישאתי מהראיונות עבודה. יותר נכון יהיה לתאר אותה כ"קושי לשחרר".

אני לא מחפש להיות הכי טוב או משהו כזה, אבל אני תמיד חייב שהכל יהיה מושלם בתוואי שהצבתי לעצמי.

היום, לאחר שהותשתי ע"י שירות הלקוחות של המדפסת שברשותי (שירות טוב, HP), כשאני כבר נמצא בשיחה חמישית בשבועיים האחרונים שמתארכת למעלה משעה(!) שבהם משתלטים לי על המחשב ומנסים לארגן לי תיקיית רשת כך שאוכל לסרוק ישירות מהמכשיר (מבלי לפתוח בכלל את המחשב - הדיפולט זה שאתה סורק מהתוכנה במחשב), המוח שלי כל כך התחמם שהייתי חייב להרהר בזה.

נדיר שאני אכיר במגרעה שאני יכול לשלוט בה. התשובה המיידית שלי כאשר שואלים אותי אם טעיתי או אני מתחרט על משהו, היא שברגע הרלוונטי פעלתי הכי נכון שיכלתי בהתאם למידע שהיה לי.

היום נאלצתי להודות שלפחות לגבי המגרעה שציינתי לעיל לא כך הדבר.

שאלתי את עצמי - אז.. סידרו לך שהמדפסת תפעל ברשת - מדפיסה באופן אלחוטי, מצלמת, עובדת עם גוגל דרייב.

מה חסר? אפשרות לסרוק מבלי לפתוח את הלפטופ - כמה זה שימושי לי?

התשובה, ובכן - זה לא.

נשים בצד את זה שאני סורק מסמכים ספורים בשבוע. לא משנה עד כמה המסמך הוא זניח, אני תמיד גם ככה פותח מיד את הלפטופ כדי לשמור אותו בתת-תת-תת-תיקיה הרלוונטית.

אפילו הגדרתי את תוכנת הסריקה כך שתיפתח מיד עם הדלקת המחשב - כך שלא אצטרך אפילו להמתין את השניות הבודדות הללו (תודה לחבר'ה שגילו לי פה את הTask scheduler של ווינדוס, בסוף מצאתי לו שימוש למרות הכל...).

בזבזתי אינספור שעות של ייאוש ועצבים על פונקציה שהיא לא רלוונטית אליי - רק בגלל ש"זה בא עם המוצר וזה חייב לפעול".

אז... יש לכם תכונה כזאת (או יותר)?
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2019 11:41
הגעתי לכאן כי באתי לפתוח דיון חדש "מהי איכות חיים בשבילכם" והדיון הזה עלה לי בהצעות. נשמע שהדיון הפוטנציאלי שלי על איכות חיים דווקא מתקשר עם להיטפר מתכונות שליליות.....

אני Overthinking על הכל. בקטע מעיק. אני לא יכול לקנות מחק מבלי להשוות דגמים, חנויות, מוכרים וכו'. עכשיו תעשו לזה scale על החיים (איפה לעבוד, איפה לגור, כן/לא להשקיע, כן/לא לשכור, כן/לא לטוס לחו"ל ואם כן לאיפה/מתי/איך/כמה/למה...).

אני מעולם לא מתחרט על משהו שעשיתי, כלומר, באותה מסגרת זמן קיבלתי את ההחלטה בדיוק לפי מה שאתה אומר. אולי כי חפרתי בה מכל הכיוונים האפשריים ואני לא רוצה להודות בזה שהתהליך שלי היה לא נכון.

מקנא באנשים שהם easy going בסביבתי. לא כאלה שמקלים ראש על כל דבר, אבל אלה שהחיים זורמים להם.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2019 12:36
ברור ! יש מחקים מדגמים וחברות שונות, השוני בינהם הוא בגמישות, יעילות (כמה מחק מתבזבז לשוו), איכות המחיקה - יש מחקים שלא משנה כמה אתה מוחק, עדיין רואים את הכתוב.

אני אישית מעדיף לקנות מחק מחברה מסויימת ואני תמיד יכול לזהות אותו בין מחקים אחרים.

האם יש לי בעיה?
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2019 13:54
עבור לעט
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2019 13:55
The greatest vice is cowardice
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2019 15:46
מצד אחד אני מזדהה, מצד שני, אני לא מקנא בEASY GOING. הם תמיד נראים לי שטחיים שמפספסים את כל הצבע והגיוון שיש בחיים. על כן, למרות שאובר פינקינג יכול לשגע - אני לא מנסה להשתנות האמת.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2019 15:48
אני חושב שזה בעיקר נוגע לפגיעה באיכות החיים. האם בסופו של דבר, כשמצאת את המחק אתה מרגיש שכל החיפוש היה שווה את הטרחה?

קורה לי לא מעט שאני שורף שעות רק בשביל למצוא את האפליקציה שתשים לי את התאריך בשורת המצב של הסמארטפון ואז לפתור את ההסתעפויות של הבאגים שהיא מכילה. אז זה לדוגמה דבר שאני מנסה לצמצם כרגע ככל הניתן.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2019 15:49
יש לי המלצה לטיפקס יבש מצוין למקרה שיעבור.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2019 18:46
כן.

זה האופי שלי, חשוב לי לדעת ולהבין.

אם אעשה את הבחירות שלי בקלות ראש, זה יטריד אותי יותר מאשר כל הטרחה שחסכתי, כי עשיתי מעשה שהוא לא תואם את האופי שלי.

ולא, עם עטים המצב לא יותר טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2019 21:13
היות ואני לא תופסת את עצמי שטחית וברור שאני מקפידה להבחין ביופי שמסביבי, רק אומרת שלבחור גאדג'ט כזה או אחר על סמך בחינות והמלצות והיכנסות לפרטי פרטים לא נשמע לי בכלל מתכון לחיים עמוקים ומלאי צבע וגיוון.

קודם כל אני משתדלת להמעיט בקניית חפצים...הם משעממים אותי. אני קונה את הבסיסיים ביותר ובכמות המעטה ביותר. אני לא מחפשת כמעט שום המצאה חדשה שתקל לי על החיים (אפליקציה לתאריך על הסמארטפון? סירייסלי? בשביל מה? כמה פעמים ביום אתה צריך לדעת את התאריך?) כמו מדיח, ווייז, שטויות למטבח וכן הלאה. מהצד השני אני זורקת המצאות שהתיישנו כמו טלויזיה ועתונים.

אז ככה החיים שלי נראים: מחשב, נוף, גינת ירק, בישול מרק, כביסה/תלייה/קיפול, ציפורים,כלב, חתול, שיחות עם אנשים, חיבוקים... (בתוך התיאור הזה נכלל גם יום העבודה שלי כמנכ"לית של חברה) -ממש חיים ללא צבע וגיוון :(
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2019 22:07
להפר את שלוות הנפש בשביל עט או מחק ,נשמע לי לא משתלם בעליל.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2019 22:36
אני דחיין. תכונה מגעילה בעיניי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2019 23:04
תכונה של אנשים דוחים :)
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2019 17:55
יוצא לי הרבה לחשוב ולהתלונן שחבל שלא עשיתי X אלא Y.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2019 09:34
כן זה ברור, אבל השאלה היא - האם הייתה בוחר בנטרול או רדוקציה של האופי הזה אם הייתה לך האפשרות (האם זה "מטריד אותך" מרצון או בעל כורחך...)
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2019 09:38
קודם כל ממש לא התכוונתי לפגוע, ובטח שלא התכוונתי לומר ששימוש בגאדג'טים או התעדכנות בטרנד האחרון הם אינדיקציה לעומק.

אני דיברתי על מצב עקרוני ורחב הרבה יותר. אני בטוח (גם לפי תגובות שלך בנושאים אחרים) שאת לא EASY GOING כפי שכונו פה אנשים מהסוג הזה (וגם זאת רק לצורך הדיון).

עכשיו כשאני קורא את התגובה שלי שוב, אני באמת רואה שהבחור בציטוט הדגיש שהוא לא מדבר על EASY GOING שלא טורחים להתעניין ולבדוק כלל, אלא על אלו שמשתדלים לזרום. אז אני באמת מתקן את התגובה שלי ואת הקונטקסט לאור דברייך :)
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2019 09:38
אז אפליקציות של TASKLIST וודאי יוכלו לעזור...