⬅ חזרה לאינדקס

מעבר בין גופי השקעה

🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2018 22:06
יש לי כרגע חשבון טרייד בפסגות.

אם אני מעוניין לגוף אחר, האם צריך למכור את הנכסים שאני מחזיק שם ולקנות מחדש או שיש דרך להעביר את הנכסים עצמם (VTI ועוד כמה מניות ישראליות)?
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2018 09:33
לפי מה שאני מבין, ניתן להעביר את הניירות כל עוד מדובר בחשבונות על אותו שם (אחרת זה שקול למכירת ני"ע מבחינת תשלום מס).

שים לב, העלות של ההעברה יכולה להגיע לסכום רציני אז תבדוק מהו ותראה מה עדיף לך (המס על המכירה של התיק או הדמי מעבר).
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2018 10:57
אתה לא חייב (וגם לא מומלץ) למכור את ני"ע. אפשר לבקש להעביר את התיק AS IS.

תבדוק בהסכם התקשרות שלך איתם כמה זה יעלה.

(אלא אם התמקחת מראש) לרוב יהיו כתוב שיחייבו אותך *כאילו* מכרת את כל התיק, בהתאם לעלויות מכירה לכל סוג ני"ע, כפי שמופיעים בהסכם התקשרות.

למרות שלא חושבים על זה מראש, עלויות היפרדות הן העלויות שלדעתי יותר חשובות מעמלות קנייה/מכירה. כי ברגע שתרצה לעזוב, מסיבה כלשהי (העלה של עמלות, שירות גרוע וכו'), תגלה מכשול לא צפוי של עלויות גבוהות. על הבנקים אסרו לעשות את הטריק הזה, וכל ניוד של תיק ני"ע עולה בדיוק 5 שקלים (אם אני לא טועה). בתי השקעות לא כפופים למגבלה הזאת (למרות שמדי פעם צצים קולות בכנסת להגביל גם אותם) ולכן הם ממשיכים עם זה.

ככל שעובר הזמן ומצטברים סכומים יותר גבוהים (ובתקווה גם הרווחים) כך עלויות היפרדות יעלו.

לכן תבדוק מול החברה כמה יעלה לנייד את התיק שלך. ואם מדובר בתיק יחסית לא גדול, אולי שווה להעבור בכל מקרה, תוך תשלום "הקנס". ובחברה החדשה תסגור איתם מראש ובכתב כמה יעלה לך לנייד מהם ני"ע.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2018 13:15
כאשר אני עושה סקר שוק, אני שואל לעמלת קניה ניירות אמריקאים , עמלת מינימום, דמי ניהול חודשיים, ועמלת העברת התיק, ומרווח המרה. זה הכל.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2018 13:40
את כל מה שחסכת תשלם בריבית דריבית כ"דמי ניתוק" כאשר תרצה לנייד את התיק.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2018 13:55
איך הגעת למסקנה הזאת אם לפני רגע אמרת שכנראה יגבו ממנו לפי עמלת המכירה? עמלות הק/מ הן בסביבות ה0.09%
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2018 14:02
תלוי בגודל התיק
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2018 14:57
עברתי מהם (בגלל אילוצים של החוק).

עלה לי 10 דולר מינימום לנייר בחול.

בארץ פחות לא זוכר כמה.

לא עשו הרבה בעיות
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2018 15:54
עשיתי מעברים בין בתי השקעות ובין בנקים.

אין עם זה שוב בעיה וזה לא ממש יקר (תלוי במספר וסוג ניירות).

התיק עובר כמו שהוא ללא מכירת הניירות ולרוב זה קורה תוך מספר ימים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2018 01:54
מה ההבדל בין "דמי ניתוק" לבין "עמלת העברת התיק"?
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2018 04:03
זה לא מדוייק להגיד שניוד תיק מבנקים עולה תמיד רק חמישה שקלים.

לדוגמה, אם מעבירים ני"ע זרים לברוקר זר, הם יגבו גם עמלות צד ג'.

ייתכן שיגבו צד עמלות ג' גם בהעברת ני"ע זרים לחברי בורסה (גופים בארץ).

מצד שני, לפעמים ניתן לעשות הסכמים פרטיים עם בתי השקעות בארץ לגבי עמלת העברת תיק.

יש על מה להתמקח.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2018 10:42
אפשר גם לבקש החזר על כל העמלות מהגוף שאתם עוברים אליו. הצבתי את זה כתנאי למעבר וזה עבד.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2018 21:59
העברתי מבנק הפועלים לבית השקעות וגם מבנק ירושלים בזמנו ,עלה באזור 5-10 שקלים לכל התיק, יש לי 4 ניירות אמריקאים.

רק חייבים להכניס את זה להסכם שחותמים עם הגוף החדש, קרה לי שעברתי, סיכמתי על משהו בעל-פה, ואז כשביקשתי את זה קיבלתי סירוב כי זה לא כתוב.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2018 22:01
לא הבנתי את התגובה, אמרתי שאני בודק את עמלת העברת התיק, לא מכיר עמלה שנקראת ״דמי ניתוק״.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2018 11:06
הרווחת, כי זה תלוי בהסכם שלך מול הבנק.

העברתי ממזרחי, וזה מה שגבו.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2019 09:01
במקרה שרוצה להעביר תיק מIB לברוקר ישראלי נציג של מיטב אמר שלא מקבלים אבל זה בטח נתון למשא ומתן... מעבר של קופות גמל מבית השקעות אחד לשני ולIRA גם כרוך בעמלות?
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2019 09:02
מה עם העברה מIB לבית השקעות ישראלי האם זה מתקבל בלי עמלה כמו שהוא?