⬅ חזרה לאינדקס

פתיחת חברה החזקות

🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2018 21:50
שלום לכולם!

התחלתי לקרוא את הספר של Sam Walton המייסד של וולמארט, ובערך בעמוד השלישי של הספר נתקעתי. סאם מתאר איך שהיה צעיר האבא של אשתו לעתיד (איש העסקים המוצלח) ייעץ לו לעשות כפי שהוא עשה, ולפתוח חברת אחזקות על כל הרכוש שלו, מניות ציבוריות, נדלן, וכל חברה בעמ שתפתח בעתיד.

משהו ברעיון הזה היה נשמע לי נכון והלכתי לחקור בגוגל, וגיליתי שהקונספט של Holding Companies הוא נפוץ מאוד אצל טייקונים ומשפחות עשירות, על סמך החיפוש בגוגל נראה שהיתרונות הם רבים - החל מדרך נוחה לנהל אחזקות מגוונות, מוריד סיכונים, עוזר בתכנוני מס ובתכנון הירושה/חלוקת עושר עם בני משפחה.

מה דעתך על רעיון שכזה? במקום להחזיק תיק השקעות דרך ברוקר, ניתן להשקיע דרך חברת האחזקות הזו (אני מניח שבעלות מסויימת, אבל אפשרית, ניתן אולי אפילו לפתוח חברה בע"מ להשקיע דרכה).

האם מישהו מכיר מהלך שכזה בארץ? מה ההשלכות של מעשה כזה מבחינת מס?

אשמח לשמוע את הדעות המגוונות פה בפורום
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2018 21:56
כל בעלי המטוסים הפרטיים הם מיליארדרים. זו לא סיבה לקנות אחד כזה.

יש לך פעילות עסקית מגוונת ובעלת סיכוו?

אם כן, תבדוק כמה תעלה ההחזקה של החברה ומהן השלכות המס.

למשקיע בניירות ערך שאינו בעל מניות מהותי זה נשמע כמו רעיון נורא.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2018 22:24
בשלב זה יש לי תיק השקעות של כ400 אלף שקל, אני מניח שהמחיר של פתיחת חברה יעמוד על כמה אלפי שקלים + תשלום של כמה מאות שקלים בשנה על אגרות. לא מצאתי מידע בארץ אלא רק בארה"ב.

למה רעיון נורא? אני בטוח שיש ברוקרים שעובדים בB2B, אולי התעריפים שלהם טובים / זהים לתעריפים של בתי ההשקעות?

אני מעלה שאלות לתשובות שאני לא בטוח מה הן, ואני לא בטוח איך לבדוק, אבל אשמח לשמוע דעות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2018 22:31
ממליץ לך לבדוק השלכות מס בארץ של פעילות באמצעות חברה
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2018 17:40
האם יש לך מקור טוב? החיפוש שלי בגוגל לא הניב פרי
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2018 18:34
לא. כל רואה חשבון, גם כזה שאינו מתמחה בתחום יוכל לתת לך את הבסיס.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2019 15:53
כפרטי, תשלם רק 25% רווח הון על הרווח. בחברה בע"מ תשלם 25% רווח הון על הרווח, ואז 30% מס על דיווידנד מהחברה אליך או לחילופין מס שולי אם תמשוך את זה כשכר (על כל המשמעויות מבחינת הפרשות לביטוח לאומי ופנסיה וכו')
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2025 16:06
אי אפשר לפתוח את החברה במקלט מס?

נגיד איי הבתולה
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2025 18:34
זה נקרא חברת ארנק. בעלי מקצועות חופשיים עם משכורות עתק הופכים להיות שכירים בחברה שפתחו כשהרווחים הולכים לחברה והם משלמים מס חברות שהוא יותר נמוך ממס הכנסה, הם מושכים משכורת חודשית נמוכה יותר. זו שיטה ידועה ל"תכנון מס".

לאחרונה שמעתי שיש נוהל או חוק חדש שמסדיר את הנושא ולא מאפשר את הפירצה הזו בחוק.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2025 21:50
אפשר רק שאתה תשלם מס בישראל כאילו זו חברה ישראלית לכל דבר ועניין.