⬅ חזרה לאינדקס

חסכונות לילדים

🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2019 08:17
איך אתם חוסכים לילדים? יחד או בנפרד?

אנחנו עומדים בפני התחלת חיסכון לילד שני ומתלבטים:

מצד אחד אם נפקיד חודשית את הסכום עבור שני הילדים נקבל יותר ריבית כי החיסכון של הילד השני מצטרף לראשון, אבל מצד שני יהיה בעייתי להפריד בעתיד עבור כל ילד.. מה גם שתקופות החיסכון שונות..

אשמח לתובנות.. (בייחוד למי שהילדים כבר בוגרים)
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2019 08:29
אין טעם לתכנן בגיל שנה מי יצטרך כמה ומתי. בעקרון כל ילד אמור לקבל חלק שווה אלא אם החלוקה בפער שנים מאד גדול ואז אתה יכול להתחשב באינפלציה וריבית.

אני לא רואה שום טעם בהפרדה היום, כי תמיד תוכל לעשות אותה עוד עשרים שנה אם יהיה בכך צורך.

הערה חצי רלוונטית - יש חריגים לעקרון של חלוקה שווה שנובעים מצרכי החיים, אבל זה כבר תלוי נסיבות וערכים משפחתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2019 08:30
שני הסנט שלי - החיסכון הוא שלכם. תחסכו, תשקיעו אותו, ואם בעתיד תחליטו שאתם רוצים לחלק אותו לילדים, תחליטו כמה ממנו ובאיזו חלוקה ביניהם.

אין טעם לצבוע אותו מראש כייעודי לילדים (אולי יהיה צורך אחר דחוף יותר?), וטיעון מינוף הצבירה לטובת הריבית אפילו מתחזק אם תשימו את הכספים האלה בחיסכון שכולל את כספי החיסכון שלכם.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2019 08:56
המדינה חוסכת כבר לכל ילד 50 שח בחודש.

תחליט אם אתה רוצה להצטרף.

או מעדיף לחסוך על שמי (הכסף פנוי) ואם וכאשר אצטרך אחליט איך לתת מה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2019 09:04
יש לנו ילדים בוגרים ואני מחזקת את העמדה הזו. החיסכון של ביטוח לאומי משמעותי לכל צורך,במיוחד לילדים קטנים. אנחנו גם הוספנו 50 ש"ח שלנו וזה כבר הופך למשמעותי יותר.

מעבר לזה, עדיף שהשליטה תהיה אצלכם. ילדים בוגרים ירצו להחליט עבור מה הם מוציאים את הכסף (להאריך את הטיול הגדול למשל) מה שלא תמיד יעמוד עם הרצונות והצרכים שלכם (לממן לימודים למשל)
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2019 09:42
+200.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2019 09:48
מלבד החיסכון לכל ילד (שאנחנו מוסיפים לו כמובן) אנחנו לא חוסכים באופן רשמי לילדים אבל יש לנו את קרנות ההשתלמות שלי שמוגדרים באופן בלתי רשמי כחיסכון לילדים. הקרנות צוברות סכום באופן משמעותי גבוה מאשר היינו חוסכים בד"כ ולכן גם סביר להניח שלא כל הכסף ילך אליהם ולכן אנחנו מנהלים בקובץ אקסל את החלק היחסי של כל אחד, כדי שיגיעו לגיל שיזדקקו לכסף (לימודים, חתונה, דירה וכו') כל אחד יקבל את אותו סכום בדיוק.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2019 11:29
אם ממילא כל ילד מקבל את אותו הסכום בדיוק, למה צריך גיליון אקסל?
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2019 11:44
קובץ האקסל שלי צובע את כל הכספים לפי מטרות (שעת חירום, כללי, אירועים, ילדים וכו' וכו') מתוך סך הכספים (קרנות השתלמות, קופג להשקעה, תיק מנוהל)

מכיוון שקרן ההשתלמות תכיל סכום מאוד גבוה בהגיעם לגיל בו יתבצע ניצול הכסף אז אני בעצם צובע את החלק היחסי של כל אחד באחוזים ולא בסכומים מכיוון שאני עדיין לא יודע כמה אוכל לתת לכל אחד.

המטרה בגדול היא שכל אחד מהם בסופו של דבר יקבל לפחות את החלק היחסי שלו מסך הכספים בקרן שאני מייחד להם מבלי לפגוע באחרים (הקרן תמשיך לקבל כספים ולצבור גם אחרי שהראשון יקבל כסף)
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2019 13:41
תודה לכולם על התגובות..

אחדד- אנחנו כבר הוספנו 50 דרך החיסכון לביטוח לאומי וחוסכים 500 שח כל חודש בנוסף..

כמובן שכל הכספים יהיו בשליטתנו בלבד והם מיועדחם למטרות ספציפיןת (לימודים, עסרה לדירה וכו).

לשטתנו, אנחנו מפרידים את החיסכון לילדים משאר החסכונות כך שלא משנה מה, החיסכון שלהם ירד מהחשבון בכל חודש, ללא תלות במצבנו הכלכלי ומתוך תפיסה שזה סכום שלא נוגעים בו לצרכים שלנו.. (לשם כך בין היתר מיועד חיסכון נפרד)

אמנם אנחנו מפסידים בכך תדואה אבל אנחנו מעדיפים לדעת שהבטחנו נקודת פתילה עתידית מסויימת לילדים..
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2019 16:23
לגיטימי לגמרי כל זמן שאת מבינה מה המחיר ומה את מקבלת בתמורה.

אין שום בעיה להבטיח חסכון נפרד לילדים ונקודת פתיחה עתידית גם באמצעות קובץ אקסל בלי שום הפרדה, אבל לפעמים צריכים את הכפיה החיצונית (כמו לשלם לחוג התעמלות במקום להקפיד להתעמל לבד) כדי לקבל את התוצאות הרצויות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2019 16:31
מסכים לגמרי עם השיטה הזו

פתחתי קופת גמל להשקעה עם תשלום חודשי קבוע

בסכום שהיינו משלמים למסלול במשכנתא שהצלחנו לסגור