⬅ חזרה לאינדקס

בכמה ההוצאות החודשיות בממוצע גודלות כאשר עוברים מההורים לדירה בשכירות?

🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 11:02
מה ההוצאות שנוספות לאדם ברגע שהוא יוצא מבית הוריו?

* מתכוון לעבור לאיזור רחובות / יבנה / נתניה / רעננה - עדיין לא הוחלט. לגור לבד, ללא שותפים

* מזון - בוקר - מכין לעצמי פרוסה, צהריים בעבודה, ערב אוכל חזה עוף עם אורז או משהו חם בסגנון.

* ביגוד והנעלה - אני דואג, אבל לעיתים רחוקות מעדכן ויש המון בגדים.

4. חשבונות - כיום ההורים דואגים

5. לגבי ציוד נדרש - פחות רלוונטי, אני מדבר על הוצאות שותפות

אם מישהו יוכל לכתוב כאן פירוט על אילו הוצאות חדשות צריך להיות מוכן, וטווח סכומים, זה יכול להיות נחמד.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 11:38
זה מאוד תלוי.

רק שכ"ד יכול לנוע בין כמה מאות שקלים לחדר קטן בדירת שותפים ועד כמה עשרות אלפי ש"ח לדירת יוקרה במרכז ת"א.

גם ארנונה, ועד בית וחשמל מאוד תלויים בגודל ובמיקום.

אוכל זה עניין של אופי והעדפות. וגם פה הטווח יכול להיות ענק בין מי שאוכל כל יום בחוץ לבין מי שאוכל רק בבית ואוכל רק מוצרים מאוד בסיסיים
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 12:12
פות"ש - אני חושב שהשאלה מנוסחת באופן חלקי.

הייתי משנה את הניסוח יותר לכיוון של:

מה ההוצאות שנוספות לאדם ברגע שהוא יוצא מבית הוריו.

כדי למקד את התשובות הייתי מוסיף מידע בסגנון של:

1. איפה גר כיום, לאן מתכנן לעבור.

2. האם נייד באופן עצמאי כיום? מתבסס על רכב של ההורים? תחב"צ? האם יהיה צורך ברכב או תחב"צ במקום אליו עובר?

3. מי דואג למזון היום (קניות\בישול)? ההורים? פות"ש?

4. מי דואג לביגוד והנעלה היום?

5. מי דואג לחשבונות היום? (ארנונה, מים, חשמל, ועד בית, גז, אינטרנט, טלפון, מנוי טלויזיה)

6. האם יש לך את כל הציוד הנדרש ליציאה מהבית? (ריהוט, למשל)

ברגע שהמידע הבסיסי הזה יהיה, התשובות יוכלו להיות יותר כמותיות (סכום כסף ספציפי).

עד לאותו רגע התשובה שלי תהיה משהו בין זה:

"ההוצאות החודשיות גדלות בהרבה"

לזה:

"זה לא כלכלי לצאת מבית ההורים"
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 12:48
תודה, עדכנתי את השאלה
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 12:54
5 אלף שקל לחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 13:00
תודה, אבל אם מישהו יוכל לכתוב כאן פירוט על אילו הוצאות חדשות צריך להיות מוכן, וטווח סכומים, זה יכול להיות נחמד.

סכום שרירותי פחות עוזר.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 13:35
איך אפשר להעריך את זה? יש אנשים שמסתדרים עם 5K כולל הכול ואף פעם לא היו במינוס ויש עם משכורת נטו 25K שנמצאים במינוס כרוני בבנק.

אז תשובתי - משרוך נעל עד השמיים הגבול וזו משימה שלך לכתוב לעצמך תקציב כולל הכול.

להערכתי, ואם אתה יודע ויכול לשמור על גבולות אז 6-7K לחודש. על זה תוסיף הפרשת כספים לפנסיה/השקעות/חיסכון/רשת ביטחון.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 16:40
לא ביקשתי להעריך, ביקשתי לתת לי דרך לחשב, אני לא יודע בכלל איזה הוצאות מתווספות, לכן אני לא יכול לחשב. אוכל וכל מה שאני עושה בשגרה - אין לי שום בעיה לחשב, אבל אני לא יודע להעריך דברים אחרים כמו חשמל ומים, כי לא עשיתי את זה בעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 16:53
מבחינת סוגי הוצאות, התגובה של @amidar למעלה די מקיפה (או לכל הפחות התחלה מצויינת, לא התעמקתי).

סכומים, כאמור, יהיה קשה יותר להעריך עבורך, אבל אתה בהחלט יכול לראות את החשבונות הנוכחיים שלך (יחד עם שאר בני הבית). מכיוון שאתה מכיר את דפוסי השימוש, זה יתן לך קירוב טוב יותר ממספרים תלושים שזרים באינטרנט כותבים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 17:27
הבטחתי, ולכן אקיים :)

1. המקומות שציינת מאד שונים זה מזה בטווח המחירים, וכמו שכבר כתבו לך, יש גם שיקול של סוג הנכס שאתה שוכר, והמיקום שלו בעיר.

כתבת שאתה מעוניין לגור לבד, זה אומר דירת חדר עד שני חדרים (אלא אם יש דרישות מיוחדות). אני משער שכדי לא ליפול באזור הכי גרוע של העיר, תצטרך באזור ה-3000 ש"ח לכל הפחות לנכס במצב סביר ובמיקום סביר במקומות שציינת. שים לב, מדובר בסכום התחלתי!

2. מבחינת מזון אתה כנראה די סולידי, משער שתקציב של עד 500 ש"ח בחודש יסדר אותך לפי מה שכתבת, אבל איכשהו נראה לי שמתישהו תרצה קצת לגוון ולשנות...

3. בוא נקצה לביגוד והנעלה 100 ש"ח בחודש, טוב?

4. חשבונות - נושא בעייתי, היות ואין לך מושג בכלל על מה הם משלמים. יצאת מהבית? שכרת דירה? תכיר: ארנונה, חשמל, מים, ועד בית. שים לב שיש שני סוגי חשבונות בעולם הזה - חשבונות על פי צריכה וחשבונות על פי נשימה.

מה ההבדל?

חשבונות על פי צריכה - נגבים לאחר שצרכת את המשאב (חשמל, מים, גז), לפי הכמות שצרכת.

חשבונות על פי נשימה - התחיל החודש? הנתונים שלך לא השתנו מהחודש הקודם? שלם סכום קבוע וידוע מראש, שמדי פעם מתעדכן (ארנונה, ועד, אינטרנט בדירה, טלפון סלולרי)

5. אם אין לך צורך בציוד, אז כל מה שנשאר זה רק להבין איך הציוד שלך מגיע לדירה שאתה עובר אליה (יש גם עלויות למעבר עצמו). ספציפית לגבי ציוד - אם הוא שלך - איפה החלק שאתה מתקן משהו שמתקלקל? (מיקרו? מזגן? תנור? טלויזיה?) אני מניח שתיקונים של דברים בדירה יטופלו על ידי בעל הבית (דוד, למשל).

ומשהו נוסף ששכחתי, ועכשיו נזכרתי - איפה כל הביטוחים שלך?

ושוב אומר, לא ציינת איך אתה מתנהל מבחינת תחבורה...
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 18:19
היי, תודה רבה. הוצאות חד פעמיות כמו ציוד שציינת פחות מעניינות אותי. מה שמעניין אותי בעיקר זה הוצעות שוטפות.

חשבונות - תודה על הפירוט, אצטרך לחשב מה העלות בסה"כ של כל אחד מהחשבונות שציינת.

ביטוחים - אין לי מושג על מה אתה מדבר

תחבורה - אני מתנייד ברכבת, חופשי חודשי, אז אני משער שאגור ליד קו רכבת או אוטובוס מהיר שמגיע לעבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 19:00
דוגמא: קופ"ח [כללית/מכבי/הראל]. סיעודי. אכ"ע. ניתוחים. תרופות. ושאר דברים "מגניבים"

הגרוש שלי ללירה בנוגע לשוטף:

חשמל/מים/ארנונה , תלוי באיך אתה משתמש לחימום/מזגן וגודל הבית, אז קטונתי.

טלפון נייד - 20-30 ש"ח~ לחודש חבילה חודשית.

תשתית+ספק - 85 ש"ח 100MB, ראוטר [ע"ב התשתית של הוט]

טלווזיה - דרך האינטרנט [למרות שבדיוק ירד לונדון וקירשנבאום אז אין מה לראות]

אם ממש מכור, אז יש לך נטפליקס וחבריו בכמה עשרות ש"חים לחודש.

גז - פעם בהרבה חודשים 160 ש"ח~

אוכל - 100 ש"ח בשבוע עבור אוכל בסיסי סולידי+ירקות+בירות [וטחינה כמובן].

בילויים:

קולנוע לב - 15 ש"ח כרטיס.

משתדל לא לאכול בחוץ ואם כן, אז רק בטיולים בטבע שאני אחראי על התקציב.

המבורגר/אנטריקוט יהיה זול יותר בקצבייה מאשר בחוץ, בד בבד

מתנפץ בבית עם החברים, יותר זול ולא צריך לפחד מהניידות

דוגמא:

4 בירות לאגר/איגל ב-10 ש"ח [נותנת פייט לגולדסטאר] או חיטה/ויינשטפן ב-8 ש"ח אצל הספק המקומי

בפאב שלנו זה עולה פי 3 עד 4 , אז משתדל לצמצם כמה שניתן.

[כמובן, לא רובוטים ורוצים שתצא לפאבים ותכיר עלם/עלמת חן, קח את זה בעירבון מוגבל]

שאר הסמים הקלים, תלוי בך כמובן.

חו"ל [איזיג'ט/ריינאייר] - כרטיס ב-100$-150$ ביום הולדת.

* הלוואי שמישהו היה מרצה לי בגילך [אתה אחרי צבא אני מניח] על קרן השתלמות... אז הנה אני, לך תחקור ותבדוק מה הלופ עם זה ואיפה זה פוגש אותך.

בהצלחה !
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 19:16
:(
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 19:23
דיכאון טוטאלי, אין מה לראות בסוף היום...

רק חסר לי ששלום חנוך יתפגר ואז אפשר לסגור הכל.

נגמר הדור.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 19:29
תודה רבה! נשמע שאפשר להסתדר מצוין עם 4K בחודש
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 20:04
כה אמר רבי דודו בן כרמלה טסה בעל הנס, "בסוף מתרגלים להכל" ...
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2019 10:04
נכון, אבל:

כדאי שתפתח מושג לפני שאתה עוזב את הבית.

באופן כללי - אולי שווה לדבר עם ההורים שלך על הדברים שהם משלמים עבורך כרגע, יכול להיות שתופתע...
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2019 10:52
@Shlomi Z פירט לי על הביטוחים, אני כבר משלם את זה לבד, וחלק מהעבודה
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2019 10:59
מציע שתפתחו את הר הביטוחים והמסלקה, בטוח שכולם יהיו מופתעים :)